Ιταλία Μάλτα Σικελία ή Μάλτα???

ntintikα

Member
Μηνύματα
34
Likes
32
Καλησπέρα σε όλους, ετοιμάζουμε ταξιδακι καλοκαιρινό για Ιούλιο λέμε αλλά είμαστε ανάμεσα στη Σικελία και την Μάλτα. Έχουμε στη διάθεσή μας μια εβδομάδα σίγουρα. Ποια η γνώμη σας;
 

paskalis

Member
Μηνύματα
84
Likes
228
Επόμενο Ταξίδι
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΤΑΙΛΑΝΔΗ
Εννοείται Σικελία. Έκανα το γύρο σε μια εβδομάδα, με την ψυχή στο στόμα βέβαια, καθότι έχει αποστάσεις 2-3 ωρών μεταξύ των μεγάλων πόλεων, πολλά αξιοθέατα, γραφικά χωριά και πόλεις. Χρειαστηκα 8 γεμάτες μερες. Δες το πρόγραμμα των πρακτορείων και ακολούθησε το. Επιβάλλεται μια διανυκτέρευση στην Ταορμίνα, οι υπόλοιπες Παλέρμο, Κατάνια και Αγκριτζεντο. Στο Αγκριτζεντο οπωσδήποτε διανυκτέρευση για βραδινή περιήγηση στην Κοιλάδα του Ακράγαντα, με τους εκπληκτικούς αρχαιοελληνικούς ναούς. Τα χωριά είναι πιο γραφικά από τις πόλεις. Κεφάλου, Συρακούσες, Ταορμίνα κα. Παραλίες έτσι κι έτσι, οι ελληνικές υπερέχουν κατά πολύ.
Η Μάλτα είναι για ένα τετραήμερο και δεν έχει τον πλούτο των αξιοθέατων της Σικελίας.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
3.395
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
Εάν το ταξίδι που ετοιμάζετε εμπεριέχει την ενοικίαση αυτοκινήτου και η φάση που επιθυμείτε εμπεριέχει και ολίγον το road-trip σαφέστατα Σικελία! Ομως εάν δεν σκέφτεστε καθόλου τη φάση road-trip, προσωπικά θα ψήφιζα Μάλτα. Εχει πολλά αξιοθέατα για το μέγεθός της (εγώ σε ένα 4ημερο που πήγα δεν πρόλαβα κάποια πράγματα) και παράλληλα θα σας μείνει και χρόνος (μια που θα έχετε 1 εβδομάδα) να χαλαρώσετε και σε παραλίες της. Γενικά θα σας βγει νομίζω πιο χαλαρωτικά η Μάλτα.
Η Σικελία θα σας βγει χαλρωτική μόνο εάν αποφασίσετε να δείτε κάποιο κομμάτι της (δυτικό ή ανατολικό). Εκτός κι αν όπως προείπα, θέλετε και πλούσιες οδικές εξερευνήσεις
 
Last edited:

ntintikα

Member
Μηνύματα
34
Likes
32
Για Σικελία αφήναμε ανοιχτό κ το ενδεχόμενο με γκρουπ, για Μάλτα μόνοι μας. Σας ευχαριστω παρά πολύ
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
3.395
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
Ένας τόσο δα τόπος η Μάλτα και όμως όλοι οι πολιτισμοί της Μεσογείου (plus Βρετανία) έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους σε αυτόν, και μάλιστα με πολύ όμορφο τρόπο στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Και παρ' όλα αυτά κάποιες ιδιαιτεροτητες του τόπου και του λαού του, με πιο χαρακτηριστική τη μαλτεζικη γλώσσα (ή μόνη σημιτικη, δηλαδή συγγενικη των αραβικών, γλώσσα που γράφεται με λατινικό αλφάβητο) δεν χάθηκαν στο πέρασμα των αιώνων.
Φυσικά και στη Σικελία βλέπει κανείς χνάρια πολλών πολιτισμών (συμπεριλαμβανομένου και του αρχαίου ελληνικού) Αλλά εκεί η κλίμακα είναι πολύ μεγαλύτερη (το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου) και ίσως κάπου ή αίσθηση του "αμαλγαματος των πολιτισμών" να χάνεται, η έστω να μην γίνεται πάντα αντιληπτή.
Σε κάθε περίπτωση και τα 2 νησιά αξίζουν επισκεψης
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.689
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom