Σκόρπιες σκέψεις για τη Δανία

elenistyl

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Γεια σου φίλε Λευτέρη και ευχαριστούμε που μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου μαζί μας ! Ενδιαφέρομαι κι εγώ για το DTU , έχει από τα πιο ενδιαφέροντα μεταπτυχιακά που έχω δει , γι αυτό δε θα ρωτήσω κάτι για τις σπουδές , αλλά το μόνο που με προβληματίζει είναι πως είναι πολύ μακριά από το κέντρο της Κοπεγχάγης...Επιπλέον είδα πού είναι οι εστίες και βρίσκονται κάπου στη μέση , αν τα βρήκα σωστά , ή και πιο πάνω από το πανεπιστήμιο , γεγονός που με προβλημάτισε ακόμα περισσότερο. Γι αυτό θέλω να σε ρωτήσω τι κάνετε εσείς που σπουδάζετε εκεί ; πού ψωνίζετε για μάρκετ ; δεν είναι δύσκολο ; κατεβαίνετε καθόλου κέντρο με το ποδήλατο ; ο καιρός , ως γνωστόν είναι τις περισσότερες μέρες κακός (όχι μόνο βροχή υποθέτω). Επίσης θέλω να σε ρωτήσω για τα δωμάτια που παίζουν στις εστίες. Υπάρχουν ιδιωτικά ή έστω συγκατοίκηση;μπορείς να το πεις αυτό; , γιατί έχω εμπειρία με εστία που μοιραζόμασταν 10 άτομα μπάνιο και κουζίνα όταν ήμουν εράσμους και δεν νομίζω να το ξαναέκανα για 1 ή 2 χρόνια που διαρκεί το μάστερ...ΑΑΑ και κάτι ακόμα , η ζωή στο campus πώς είναι ; έχει δραστηριότητες μέσα στο campus ή πρέπει να πας εκτός σχολής ;
 
Last edited:

ellas2

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Καλησπέρα να σε ρωτήσω κάτι ? Αν θέλεις να κάνεις γάμο εκεί ξέρεις που μπορώ να μάθω η να δω κάποια σελίδα ?
 

Blizzer

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Μετά από δέκα μήνες παραμονής στην Κοπεγχάγη για σπουδές, νομίζω ότι είμαι έτοιμος να βγάλω κάποια ασφαλή συμπεράσματα.

Δανοί/Δανές: Οι Δανοί γεννιούνται με πέντε πράγματα: ένα ποδήλατο, ένα ξύλινο ποδοσφαιράκι, ένα iphone, ένα macbookκαι φυσικά μία μπύρα. Το ποδήλατο και η μπύρα είναι δεδομένα. Όσο για τα άλλα τρία δύσκολα, θα βρεθεί ντόπιος που να μην έχει σχέση με πάνω από ένα από αυτά. Σε γενικές γραμμές μου αρέσουν σαν άνθρωποι. Είναι ανοικτοί, κοινωνικοί, ευγενικοί και ήρεμοι. Βέβαια κάποιες φορές είναι τόσο ακομπλεξάριστοι που κάνουν εμάς να νιώθουμε άβολα. Η γυμναστική είναι κάτι δεδομένο για όλες τις ηλικίες. Λόγω των πολλών ανοικτών χώρων έχουν την ευκαιρία κυρίως για ποδόσφαιρο και τρέξιμο. Αποτέλεσμα είναι παρόλο που καταναλώνουν λιπαρές τροφές, σπάνια θα συναντήσω κάποιον παχύσαρκο. Τις γυναίκες πρέπει να τις βάζουν στο κρεβάτι του Προκρούστη. Το μέσο ύψος των γυναικών είναι 1.7μ ενώ μία κοπέλα στην εστία μου είναι στο ύψος μου (1.87μ) χωρίς τακούνι (τι να το κάνει το τακούνι; ).
Κανείς χωρίς γαλάζια μάτια υπάρχει ρε παιδιά;

Αν κάτι δε μου αρέσει σ’ αυτούς είναι ο τρόπος διασκέδασής τους. Για να πουν ότι πέρασαν καλά θα πρέπει να πιουν μέχρι να μην μπορούν να πάνε σπίτι τους. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη νεολαία, έχω δει μεγαλύτερους ανθρώπους και καθώς πρέπει εμφανισιακά είτε άντρες είτε γυναίκες, αλλού πατάνε και αλλού να βρίσκονται, ενώ υπάρχουν και κάποιες εικόνες που φτάνουν στα όρια της παρακμής. Όταν βρίσκονται σ’ αυτήν την κατάσταση από ήρεμοι μετατρέπονται προφανώς σε τέρατα φασαρίας.

Κοπεγχάγη: Σε γενικές γραμμές είναι καθαρή πόλη. Έχει καλές συγκοινωνίες, αν και το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων σε συνδυασμό με το μέγεθος της πόλης και την απουσία κλίσεων κάνουν το ποδήλατο 1η επιλογή. Η Strøget, oκεντρικός πεζόδρομος της πόλης με τους παράπλευρούς του, σου δίνουν την εντύπωση ότι δε δουλεύει άνθρωπος στην πόλη, καθώς είναι μονίμως γεμάτοι κόσμο. Τα πολλά πανεπιστήμια που εδρεύουν στην πόλη, πέντε στον αριθμό, την μετατρέπουν σε μία μεγάλη φοιτητούπολη. Γενικά η πόλη δε σε αφήνει να πλήξεις καθώς όλο το χρόνο διεξάγονται εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη της πόλης, για όλα τα γούστα. Μερικά παραδείγματα είναι τον Οκτώβρη το Kulturnatten όπου μεταξύ όλων των άλλων εκδηλώσεων τα μουσεία και τα δημόσια κτίρια ήταν ανοικτά μέχρι το βράδυ για το κοινό, τέλος Μαΐου ήταν το μουσικό φεστιβάλ Distortionστους δρόμους της πόλης (το όνομα είναι αρκετό για να το περιγράψει) ενώ την επόμενη εβδομάδα είναι το διάσημο φεστιβάλ ροκ μουσικής στο Roskilde.

Διασκέδαση: Ο μεγάλος αριθμός φοιτητών σε συνδυασμό με την καλή οικονομική κατάσταση των κατοίκων δημιουργεί πολλές επιλογές για φαγητό και διασκέδαση. Η διασκέδαση περιλαμβάνει από undergroundεπιλογές στο Nørrebroκαι την Christiania, σε ποιο casualστο Meatpacking District και στο κέντρο γύρω από το Nørreport. Προφανώς υπάρχουν και τα άκρως τουριστικά πάνω στη Strøget. Για φαγητό λόγω του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της πόλης υπάρχουν πολύ καλά μαγαζιά για ανατολίτικες γεύσεις (durum, shawarmaκαι falafel), αυθεντικά ιταλικά εστιατόρια, ινδικά ταϊλανδέζικα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Επίσης αρκετά δημοφιλής είναι και η επιλογή του μπουφέ με φιξ τιμή. Κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι ότι απολαμβάνουν τον καφέ τους, και δε θα τον πιουν και θα φύγουν όπως σε άλλες χώρες. Στο κέντρο υπάρχει ένα από τα πιο ωραία καφέ που έχω πάει (PaludanBogcafe). Είναι καφέ-βιβλιοπωλείο με πολύ ωραία διακόσμηση. Τα δυνατά του σημεία είναι η ζεστή σοκολάτα και το μπέργκερ. Επίσης στην Κοπεγχάγη βρίσκεται και το μέχρι πρότινος νούμερο 1 εστιατόριο στον κόσμο και νούμερο 2 πλέον, το noma. Πώς γίνεται να είναι τόσο ψηλά πάντως ενώ πριν μερικούς μήνες βγήκε η είδηση ότι δηλητηρίασαν 200 άτομα δε μπορώ να το καταλάβω.

Θα συμμαζέψω τις σκέψεις σχετικά με το κράτος, το πανεπιστήμιο, τον καιρό και ότι άλλο έχω ξεχάσει και θα επανέλθω :)
καλησπέρα πατριώτη θα ήθελα να σε κάνω μια ερώτηση όσο αφορά τις σπουδές εκεί πέρα έχω αρχίσει και μαθαίνω την δανέζικη γλώσσα την θεωρώ αρκετά εύκολη μόνο άμα εξαιρέσεις την προφορα :) μπορείς να με συμβουλέψεις πως μπορώ να κάνω ένα ξεκίνημα για να ενημερωθώ μήπως θα μπορούσε να βοηθήσει η πρεσβεία στην Αθήνα ? Γενικά είμαι απόφοιτος επαλ και θα ήθελα να πάω σε μια ηλεκτρολογική σχολή εκεί πέρα αν μπορείς να με πεις οτιδήποτε θα είναι μεγάλη βοήθεια ευχαριστώ !!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.615
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom