Γενικά Σλοβακία Σλοβακία και (κυρίως!) γύρω

The Vinegars

Member
Μηνύματα
77
Likes
38
Καλησπέρα στην παρέα!
Το λοιπόν!... Παίδες! Έχουμε και λέμε:
13 με 17 Φλεβάρη, θα βρεθώ σε μια μικρή πόλη, 20 χλμ. έξω από τη Μπρατισλάβα.
13 του μηνός, φτάνω αργά το απόγευμα, οπότε, τραβάω γραμμή για το ξενοδοχείο...
17 του μηνός, γυρίζω πίσω βράδυ, οπότε, θα διαθέσω όλο το πρωϊνό μου, για να δω την Μπρατισλάβα...
Από κει και έπειτα... Πού πάω τις 3 ενδιάμεσες μέρες;
Ως γνωστόν, η Μπρατισλάβα δεν έχει τίποτα να δεις και να κάνεις! Σκέφτομαι, που λέτε, να επισκέπτομαι μία (κοντινή) χώρα / πόλη κι ένα διαφορετικό προορισμό, κάθε μέρα!
Οπότε, σχεδιάζω να "πεταχτώ", μέχρι Βιέννη, Βουδαπέστη και...;
Εδώ, θέλω την πρώτη σας βοήθεια: Πράγα ή Ζακοπάνε;
Βοήθεια δεύτερη: Ποια μέρα είναι καλύτερη για να επισκεφτώ ποια πόλη; (Για παράδειγμα, η επόμενη μέρα του ταξιδιού μου, είναι του Αγ. Βαλεντίνου! Υπ' όψιν: Ταξιδεύω "σόλο")
(Για να μην ψάχνετε στα ημερολόγια, οι "ελεύθερες" μέρες μου, θα είναι Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή)
Και τελειώνουμε με την τρίτη βοήθεια: Θα ήθελα να μου συστήσετε πρωτότυπα, αλλόκοτα, αλλά ενδιαφέροντα μουσεία, για αυτές τις πόλεις! Τι εννοώ; Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Δεν είμαι τύπος της κουλτούρας και της Τέχνης. (Εδώ, είχα πάει Αγ. Πετρούπολη και δεν πέρασα ούτε απ' έξω από το Ερμιτάζ!). Εντάξει... Ένα Λούβρο κι ένα Αρχαιολογικό Καϊρου, τα έσω δει - επιβάλλεται... Αλλά, να, βρε παιδιά... Πώς να το πω... Θέλω παράξενα, "bizarre" μουσεία και εκθέματα: Μαντάμ Τισό, μουσείο Σεξ, μουσείο Βασανιστηρίων... Καταλαβαίνετε! Να... φερ΄ειπείν, έμαθα ότι στη Βουδαπέστη υπάρχει μουσείο με Φλιπεράκια!!! Θα τρέξω, και να μη σας πω, είμαι ικανός να φάω όλη μου τη μέρα εκεί! Τέτοια πράγματα...

Προκαταβολικά Thanx!!!
 

escursione

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
4.503
Από τη Βουδαπέστη πετάξου μέχρι το χωριό των καλιτεχνών τον Άγιο Ανδρέα (szentendre). Εκεί θα δεις διάφορα μουσεία

1. Μουσείο Αμυγδαλωτών του Σζάμπο (Marzipan Museum) - Τα πάντα είναι φτιαγμένα από αμυγδαλόπαστα από τον Μάικλ Τζάκσον μέχρι το κοινοβούλειο της Βουδαπέστης.
2. To εκπληκτικό μουσείο του Mikola Szjadrisztij (Museum of Micro Miracles) ο οποίος δημιουργεί απίστευτα έργα σε μικρογραφίες που χωράνε στο κεφάλι μιας καρφίτσας! Για να τα δεις χρειάζεται μικροσκόπιο! Δεν περιγράφετε απλά απίστευτο!
Έχει και άλλα Μουσεία εκεί μεταφορών, κρασιού κλπ...
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.184
Likes
4.034
Εδώ, είχα πάει Αγ. Πετρούπολη και δεν πέρασα ούτε απ' έξω από το Ερμιτάζ!). Εντάξει... Ένα Λούβρο κι ένα Αρχαιολογικό Καϊρου, τα έσω δει - επιβάλλεται... Αλλά, να, βρε παιδιά... Πώς να το πω... Θέλω παράξενα, "bizarre" μουσεία και εκθέματα: Μαντάμ Τισό, μουσείο Σεξ, μουσείο Βασανιστηρίων... Καταλαβαίνετε! Να... φερ΄ειπείν, έμαθα ότι στη Βουδαπέστη υπάρχει μουσείο με Φλιπεράκια!!!
Προκαταβολικά Thanx!!!
Το Ζακοπάνε είναι μία πολύ όμορφη και γραφική κωμόπολη. Είναι το κύριο χειμερινό θέρετρο της Πολωνίας. Προσφέρεται για χειμερινά σπορ και ορειβασίες. Σύγκριση με Πράγα δεν μπορώ να σας κάνω, καθότι την τελευταία δεν την έχω επισκεφτεί.

Τώρα τα υπόλοιπα περί "μουσείων" του σεξ και βασανιστηρίων, δεν θα ήθελα να τα σχολιάσω :twisted:. Στο Ερμιτάζ επιβάλλεται μόνο και μόνο για το παλάτι αυτό καθ' αυτό. Και ας μην ρίξεις ούτε μία ματιά στα εκθέματα.
 

The Vinegars

Member
Μηνύματα
77
Likes
38
@ Triplover
Όχι, εντάξει! Αλίμονο! Προς Θεού! Απλά, έδωσα κάποια παραδείγματα, για να καταλάβουν οι αναγνώστες παύλα συμφορουμίτες τι είδους "μουσεία" με τραβάνε"... :D
Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση / ψήφο στο Ζακοπάνε! :)

@ escursione
Α. γεια σου! Με "έπιασες"! Πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις!
Νά'σαι καλά! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! :)
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Σε τρείς μέρες μπορείς να πας και Βιέννη και Βουδαπέστη και Πράγα και Ζακαπόνε! Ειδικά οι τρείς πρώτες είναι πόλεις που σε λίγες ώρες τις ξεπετάς! Λοιπόν πέρα από την πλάκα έχεις 3 μέρες στη διάθεση σου. Για ποιο λόγο να μην απολαύσεις μια πόλη ακόμα εκτός της Μπρατισλάβας ή να γυρίσεις και άλλα μέρη της Σλοβακίας.

Η Βιέννη είναι η πρώτη επιλογή μιας απέχει μόνο 1 ώρα από την Μπρατισλάβα. Πας γρήγορα και άνετα και είσαι κοντά στη βάση σου. Πόλη μεγάλη που σε 3 μέρες μπορείς να τη δεις καλά. Άσχετα αν η Βιέννη είναι η πόλη των μουσείων και της τέχνης - που δεν σε ενδιαφέρουν, είναι μια πόλη με παλμό και εξαιρετική από όλες τις απόψεις. Η Βουδαπέστη επίσης καταπληκτική επιλογή. 3 μέρες την γυρνάς χωρίς να τη βαρεθείς.

Στην Σλοβακία μπορείς να δεις το κάστρο του Devin που είναι πολύ κοντά στην Μπρατισλάβα, ή να πας πιο μέσα στη χώρα στο Kosice, στο Presov και στο πανέμορφο Bardejov το οποίο μπορείς να το συνδυάσεις με το Ζακαπόνε που απέχει 2,5 ώρες περίπου.

Επικεντρώσου λοιπόν στην Μπρατισλάβα και μην την ξεπετάξεις, και σε ακόμα μία επιλογή. Βιέννη - Βουδαπέστη - Πράγα. Όσον αφορά τα περίεργα μουσεία είμαι σίγουρος πως θα βρεις. Πάντως αν πας Βουδαπέστη, να πας στο μουσείο με τα φλιπεράκια που θες αλλά μη φας και όλη τη μέρα σου εκεί και χαραμίσεις την εξαιρετική Βουδαπέστη για τα φλιπεράκια!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen

The Vinegars

Member
Μηνύματα
77
Likes
38
@ giannismits
@ taver

Χμμμ... Να και κάτι, που, ομολογώ, δεν το είχα σκεφτεί: να κάτσω στα αυγά μου και να μην πάρω σβάρνα την όποια γειτονική χώρα!
Το καλό είναι, ότι οι προτάσεις σας για κοντινές (εγχώριες) αποδράσεις, αποτελούν κι επιχειρήματα: Ναι, υπάρχουν μέρη για να επισκεφτεί κανείς στη Σλοβακία!
Σας ευχαριστώ πολύ, παιδιά, και τους δυο σας!
Μάλλον, τελικά, θα αναθεωρήσω και θα πεταχτώ μόνο μέχρι τη Βιέννη που είναι και η πιο κοντινή επιλογή, εκτός συνόρων!
 

greco

Member
Μηνύματα
1.144
Likes
3.315
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος Τουρκιας
Υπαρχει και ιστοριa του εκλεκτου φιλου @dimosf που γυρισε τη Σλοβακια απ ακρη σ ακρη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom