Σπουδές εδώ ή Αγγλία ?

Μηνύματα
13
Likes
11
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού
Καλησπέρα φίλοι συμφορουμιτές :) !

Με μόλις λίγους μήνες να με χωρίζουν από τις Πανελλήνιες, και το τέλος της σχολικής μου "σταδιοδρομίας", σκέφτομαι... σπουδές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό (Εδιμβούργο συγκεκριμένα) ;;;

Δύσκολη απόφαση :( ! Ειδικά όταν σου λένε πως τα φοιτητικά χρόνια είναι τα καλύτερα!

Αν μείνω στην Ελλάδα στόχο έχω να περάσω σε πόλη εκτός Αθηνών για να ανεξαρτητοποιηθώ απ' τους δικούς μου και να κάνω μία νέα αρχή. Σπουδάζοντας εδώ εξασφαλίζω ένα τρομερά άνετο και χαλαρό πανεπιστημιακό σύστημα - με άλλα λόγια και να μην πατήσω πόδι για κανα εξάμηνο στη σχολή δεν τρέχει τίποτα :haha:. Επωφελούμενος έτσι αυτή την "ευκαιρία", θα μπορέσω να δουλέψω, να ταξιδέψω (couchsufing, erasmus κ.α) να μάθω νέες γλώσσες και να περάσω γενικά μαμάτη φοιτητική ζωή.

Από την άλλη αν πάω Σκωτία εκεί κι'αν κάνω νέα αρχή!!! Ζώντας στο εξωτερικό ακούγεται τρομερά συναρπαστικό και όσο αφορά τις σπουδές θέλω μόνο 3+1 χρόνια για να τις ολοκληρώσω. Αλλά ποιο το τίμημα; Οι ευκαιρίες στα βρετανικά πανεπιστήμια είναι λίγες και λένε πως αν δεν λιώσεις στο διάβασμα (θυσιάζοντας την φοιτ. σου ζωή) δεν πρόκειται να δεις προκοπή :(. Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει, αν και βαθιά μέσα μου νιώθω πως θα το μετανιώσω αν τελικά αποφασίσω να μην πάω.

Όσο αφορά τα έξοδα, δεν διαφέρουν τρομερά απ'τα έξοδα που θα'χα αν ζούσα σε άλλη πόλη της Ελλάδας.

Νιώθω ανασφαλής και ενθουσιασμένος ταυτόχρονα :? ! Αβέβαιος κυρίως γιατί θα ζήσω μόνος σε ένα παντελώς ξένο περιβάλλον και φοβάμαι μην τα καταφέρω να "προσαρμοστώ", επίσης ανασφαλής για το αν θα "χάσω" αυτό που όλοι οι φίλοι μου στην Ελλάδα θα "ζήσουν".

Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου ;
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Θα έμενα στην ίδια τάξη!!!!!Έτσι:
-δεν θα είχα αυτό το δίλλημα
-θα είχα άπλετο χρόνο γιατί τα μαθήματα θα τα ήξερα
-δεν θα είχα άγχος(καλά τα φοιτητικά χρόνια αλλά τα μαθητικά ακόμα καλύτερα)
-θα μπορούσα να ταξιδέψω κατά βούληση
:bleh::bleh::bleh::bleh::bleh::bleh:

Σοβαρά τώρα,ότι και να κάνεις κοίτα να το χαρείς.Και τα 2 έχουν υπέρ και κατά.Οπότε....άστο στην τύχη.

!!!!!!!!!!!!!!ΕΚΤΟΣ και αν η επιστήμη που θέλεις να ακολουθήσεις δεν έχει ανάπτυξη στην Ελλάδα.Τότε....εξωτερικό
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
εγω εχοντας περασει απο την φαση που εισαι τωρα σχετικα προσφατα, θα σου προτεινα...σπουδες εδω και μεταπτυχιακο εξω!

βεβαια, ολα εξαρτωνται απο τον τομεα σπουδων στον οποιο προσανατολιζεσαι και τον οποιο, αν δεν κανω λαθος, δεν αναφερεις!!
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
δεν μπορώ να δώσω απάντηση στο βασικό σου ερώτημα. Εξαρτάται από πολλά πράγματα, και κυρίως από εσένα τον ίδιο.
Όμως θα ήθελα να σου πω ότι ο φόβος σου για το ξενο, το διαφορετικό και το να μην μπορείς να προσαρμοστείς, αν και δικαιολογημένος, δεν είναι το πιο σημαντικό κριτήριο για να σε κρατήσει πίσω.
Δεν σε ξέρω προσωπικά για να μπορώ να πω τη γνώμη μου (και δυστυχώς στην Ελλάδα όλοι μπορούν να έχουν άποψη για τη ζωή σου εκτός από εσένα τον ίδιο), οπότε το μόνο που έχω να σου πω, ειναι κουβέντιασέ το με τους δικούς σου και στο τέλος αποφάσισε αυτό που σου λέει η καρδιά σου. Ό,τι και να κάνεις στη ζωή σου, θα έχεις πάντα να πληρώνεις ένα τίμημα. Σκέψου ποιό τίμημα είσαι διατεθιμένος να πληρώσεις σε αυτή την περίπτωση, και προχώρα αναλόγως.
 

candyman

Member
Μηνύματα
107
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου στην Ευρώπη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Ειρηνικού
Καλή επιτυχία στις πανελλήνιες!!:cool:

Πάντως, όταν μπεις στην σχολή και θέλεις ακόμα να πας erasmus, μην ξεχάσεις πως έχουμε ένα θέμα ειδικά αφιερωμένο στο erasmus + κάποιες ιστορίες μελών από το erasmus σε διάφορες χώρες (Γερμανία, Φινλανδία..) που ίσως σε βοηθήσουν!

Και εγώ είμαι φοιτητής και σε καταλαβαίνω! :haha:

Δεν μας είπες όμως..εσύ τι θέλεις να σπουδάσεις? :p
 

athina73

Member
Μηνύματα
92
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο ακόμη
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
συμφωνώ απόλυτα με την latina!έτσι θα τα δεις και τα δυο και θα τα απολαυσεις!!
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Εμένα μου φαίνεται ότι ξεκινάς από λάθος βάση...θες να κάνεις χαβαλέ με τα χρήματα των γονιών σου ή κοιτάς να σπουδάσεις σοβαρά βάζοντας γερά θεμέλια για το υπόλοιπο της ζωής σου?

Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι ψάχνεις να κάνεις χαβαλέ 4-5-6-7 ή και 10 χρονάκια, καταστρέφοντας την υπόλοιπη ζωή σου δήθεν για τα "καλά φοιτητικά χρόνια". Κανείς επίσης δε σου έχει εξηγήσει ότι και σοβαρές σπουδές μπορείς να κάνεις και ταυτόχρονα να περάσεις σούπερ. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Μιλάς για το μέλλον σου, αλλά απ'ότι βλέπω δε το παίρνεις και πολύ σοβαρά....εκτός αν θες να καταντήσεις σαν τη μεγάλη πλειοψηφία των άεργων νέων που 30-40 χρονών μένουν με τους γονείς τους λες και είναι μαθητές-φοιτητές, μέσα στη μιζέρια.
 

varis81

Member
Μηνύματα
345
Likes
79
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Καταρχην οπως λεει και ο GTS απο πανω τα βαζεις σε λαθος βαση τα πραγματα!
Γιατι ακριβως πιστευεις οτι τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι χαβαλες?Εκτος αν εχεις σκοπο να περασεις σε πολυ χαμηλες σχολες της επαρχιας,το να πας σε ενα πανεπιστημιο στην Αγγλια θα ειναι απλα σα να πηγαινεις σε ενα απο τα καλα τα δικα μας εδω.Για προσπαθησε να βγαλεις το πολυτεχνειο η τα καλα τμηματα του Καποδιστριακου οπως η Πληροφορικη πχ χωρις να πατας και θα με θυμηθεις.Απλα στην Αγγλια θα μαθεις πολυ καλυτερα τα Αγγλικα το οποιο φυσικα ειναι ενα συν.Βεβαια δεν ξερουν Αγγλικα μονο οσοι εχουν σπουδασει στην Αγγλια ετσι?
Τελειωνοντας λοιπον να πω οτι αμα δεν εχεις σκοπο να πας στο Imperial,στο Cambridge η στην Οξφορδη τα οποια ειναι πραγματικα πολυ καλα κατσε Ελλαδα.Τις περισσοτερες φορες εχουμε πολυ καλυτερο επιπεδο σπουδων και η ζωη ειναι πολυ καλυτερη..
Το πιο ενδεδειγμενο ειναι σπουδες εδω και μεταπτυχιακο εξω!
(Αυτα στα λεω εγω που αφου εχω παρει το πτυχιο μου φετος απο την Πληροφορικη του Παν Αθ εχω γινει δεκτος για μεταπτυχιακο στο Imperial :)Ακομα βεβαια δεν ξερω αν θα παω λογω κοστους)
 

Ace

Member
Μηνύματα
41
Likes
4
Ταξίδι-Όνειρο
N.Y.
Θα συμφωνήσω με τον GTS,κρίνοντας από την προσωπική μου εμπειρία.
Όπου και να διαλέξεις να πας,να το κάνεις,αρκεί να πάρεις το θέμα των σπουδών στα σοβαρά,να επενδύσεις σ'αυτό...γιατί μετά τα πράγματα είναι δύσκολα και πρέπει να προσπαθήσεις να μαζέψεις όσα περισσότερα χαρτιά μπορείς για να γίνεις ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας.

Εγώ αν είχα τη δυνατότητα στην ηλικία σου να διαλέξω(γιατί λόγω χρημάτων δεν είχα αυτή τη δυνατότητα) θα διάλεγα Αγγλία,γιατί η εμπειρία μου από δύο σχολές στην χώρα μας (ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο τώρα)δεν είναι και οι καλύτερες.Βέβαια δεν έχω προσωπική εμπειρία από Αγγλία,απλά το λέω από εμπειρίες δικών μου ανθρώπων.Καλύτερα σ'αυτό το θέμα να απαντήσει κάποιος που έχει κάνει σπουδές εκεί.

Ότι και να κάνεις,καλή επιτυχία!!!
 

eleni70

Member
Μηνύματα
341
Likes
132
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
φίλη της οποίας η κόρη σπουδάζει στο πολυτεχνείο στην κρήτη μου έλεγε, πως έχει μετανιώσει, που δεν πήγε εξ΄αρχής στην αγγλία...
με τις καταλήψεις είναι στο 6ο έτος τώρα κ ακόμη να πάρει πτυχίο...
στην αγγλία θα είχε τελειώσει προ πολλού με λιγότερα έξοδα κ αυτήν τη στιγμή θα δούλευε στη δουλειά του πατέρα της...

άλλωστε κ η αγγλία με την γεωγραφική θεση που κατέχει προσφέρεται για πολλές εξορμήσεις κατα την περίοδο των διακοπών...

καλή η φοιτητική ζωή είναι όπου κ νά σαι... κ εδώ θα πρέπει να στρωθείς στο διάβασμα κάποια στιγμή, αν σου μαζευτούν πολλά μαθήματα...

προσωπικά θα κοίταζα να τελειώνω όσο πιο γρήγορα γίνεται, έτσι ώστε να αποκατασταθώ επαγγελματικά, ώστε να έχω την οικονομική άνεση να κάνω ό,τι θέλω, χωρίς να εξαρτιέμαι από την τσέπη κανενός....
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
προσωπικά θα κοίταζα να τελειώνω όσο πιο γρήγορα γίνεται, έτσι ώστε να αποκατασταθώ επαγγελματικά, ώστε να έχω την οικονομική άνεση να κάνω ό,τι θέλω, χωρίς να εξαρτιέμαι από την τσέπη κανενός....
Έτσι βιαζόμαστε χωρίς να ξέρουμε οτι τα δύσκολα πάντα έπονται.Ανεργία,οικονομική ύφεση...όλα αυτά που τα βάζεις;
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
εμενα αυτο που δεν μου καθεται καλα ειναι αυτο...

"Αν μείνω στην Ελλάδα στόχο έχω να περάσω σε πόλη εκτός Αθηνών για να ανεξαρτητοποιηθώ απ' τους δικούς μου και να κάνω μία νέα αρχή."

αν δεν μπορεις να περασεις αθηνα, λογω βαθμου οκ, παω πασο..
αν ομως, μπορεις και "στοχος" ειναι να περασεις εκτος αθηνων, πες μου πραγματικα πως οριζεις την ανεξαρτητοποιηση απο τους γονεις..
αν πληρωνεις μονος σου τα εξοδα σου (σπιτι/διατροφη κτλ) τοτε μαγκια σου!αν ομως, η ανεξαρτητοποιηση για σενα ειναι απλα το να φυγεις απο το σπιτι, τοτε ισως θα πρεπε να ξανασκεφτεις καποια πραγματα..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.193
Μηνύματα
883.498
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom