Σρι Λάνκα Σρι-Λάνκα: Αναζητώντας εσπρέσο στη χώρα του τσαγιού.

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Μμμμμμ... σιγά το ξενοδοχείο....
Κάτσε να σου ποστάρω το ξενοδοχείο που μείναμε εμείς στο Σιεμ Ριπ στην Καμπότζη να μείνεις με ανοιχτό στόμα!! Με τις κότες του ,την σκουριά του, τις σκισμένες κουνουπιέρες του, τα εμετικά του σεντόνια..... με ούλα του! Αμ πως!
Σοβαρα το ξενοδοχείο που μείνατε το έχω βάλει και εγώ στο μάτι όταν και αν θα παω κάποτε Σρι Λανκα΄. Αν και το πιθανότερο σε κανένα κοτέτσι θα καταλήξω. Ευχαριστούμε για την συνέχεια.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πολυ ωραια η διηγηση και πολυ ωραια η συνοδευτικη μουσικη! Μερσι!
 

coccobill

Member
Μηνύματα
326
Likes
347
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Το ταξιδι μας συνεχιστηκε μερικες ημερες ακομα, με βουτιες σε υφαλους, υποθαλασσιες βολτες πανω σε χελωνες και παρολιγον θαλασσοπνιγμους ομως ,αν θελω να μεινω πιστη στον τιτλο, η ιστορια θα τελειωσει εδω. Εξαλλου τις καλυτερες στιγμες του ταξιδιου δεν μπορω να τις αποτυπωσω στο χαρτι. Γιατι περισσοτερο κι απο τη φυση, περισσοτερο κι απο τις ιστορικες διαδρομες αυτο που παντα σε πλουτιζει ειναι η επαφη με τους κατοικους. Κι εδω, σ'αυτο το νησι ξεχναω τα παζαρια και το "στριμωγμα" τους και θυμαμαι τον αγνωστο, ηλικιωμενο στην εισοδο του ναου της Kandy που μου χαμογελασε και μου εδωσε τον δικο του λωτο για να μου μαθει την προσφορα. Θυμαμαι εκεινη τη γυναικα στην Anuradhapura που με πηρε απο το χερι για να μου δειξει πως να αναψω το καντηλακι. Τις συζητησεις περι Βουδισμου και ποσο επεμεναν ολοι να μας διορθωνουν : "Δεν προκειται για θρησκεια, η φιλοσοφια μας ειναι". Α, κι εκεινο το πιτσιρικι που με πιτσιλαγε σε μια παραλια κι ειχε ξελιγωθει στα γελια.... γι'αυτους ταξιδευω.!

Η ιστορια γραφτηκε για τον καλυτερο συνταξιδιωτη του κοσμου κι αυτο ειναι για εκεινον:


PRACTICALITIES
-Εξαιρετικο και συνεπεστατο τοπικο πρακτορειο ειναι το Aitken Spence Travels|Travels Sri Lanka|Travel Sri Lanka|Tour Sri Lanka|Tours Sri Lanka|Travel Agent Sri Lanka|Tours Company Sri Lanka . Μπορουν να κανονισουν τις μεταφορες σας η να προτεινουν ολοκληρωμενα πακετα. Αυτο σε περιπτωση που θελετε να τα εχετε ολα κανονισμενα απο εδω αλλιως με την αφιξη σας θα βρειτε και φθηνοτερες λυσεις.
Οι μεταφορες με τραινο, ωστοσο, οπου εξυπηρετει , ειναι φθηνοτερες κατα πολυ και αποτελουν ξεχωριστη εμπειρια.

ΔΙΑΜΟΝΗ
-Το Amaya Lake ειναι κοντα στην Dambulla-ορμητηριο για τις ιστορικες πολεις- αλλα μακρια απο την πολη, απολυτως ακαταλληλο αν θελετε να ειστε κεντρικα αλλα σε εκπληκτικη τοποθεσια. Θα το προτιμουσα ξανα.
Amaya Lake: Dambulla Resort Sri Lanka

-Στην Kandy θα εμενα στην πολη. Τα καλυτερα ξενοδοχεια βρισκονται στους λοφους τριγυρω αλλα εδω θες να εισαι στο κεντρο. Θα κατεβαζα το μπατζετ (για να το ανεβασω αργοτερα) και μεταξυ αλλων θα εψαχνα εδω: Travellerspoint Travel Community

-Στα δυτικα παραλια η διαμονη μεταφραζεται σε μεγαξενοδοχεια πανω στο κυμα ως επι το πλειστον, ομως θα απεφευγα οτιδηποτε αλλο και θα εμενα στο Galle οπου για εμενα το Galle Fort Hotel ειναι μονοδρομος (κι ετσι ανεβαινει το μπατζετ που λεγαμε) .

ΠΑΡΑΛΙΕΣ
- Η Unawatuna, 5-10 λεπτα απο το Galle θεωρειται η παραλια καρτ-ποσταλ του νοτου, εγω δεν εντυπωσιαστηκα. Καλυτερα ενα τουκ-τουκ κι αναζητηση λιγοτερο θολων νερων στα περιξ. Η Hikkaduwa βορειοτερα εχει εναν ωραιο υφαλο με εντονη ζωη και χελωνες μεγαθηρια.
- Καλου- κακου ρωτατε τους ντοπιους για τα ρευματα και τις παλιρροιες, μπορει να γινουν υπουλα και τα δυο.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πολυ χρησιμες η τελευταια καταχωρηση. Ευχαριστουμε!
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Οι καλύτερες στιγμές του ταξιδιού είναι πράγματι αυτές που δεν περιγράφονται, αλλά εσύ τα κατάφερες περίφημα να μεταφέρεις την αίσθηση που σου άφησαν.

Όλα αυτά μου θύμισαν και εμένα ένα τραγούδι, δεν ξέρω γιατί, στο αφιερώνω λοιπόν.

 
Last edited by a moderator:

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Ευχαριστουμε!!!:clap::clap::clap:
 

coccobill

Member
Μηνύματα
326
Likes
347
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Εγω σας ευχαριστω που αντεξατε το ρυθμο κουτσης χελωνας. :D
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Σαν το παλιό κρασί,απολαύσαμε το εσπρεσάκι σου:)
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.165
Coccobill, νά' σαι καλά για τις μνήμες που μου ξύπνησες και ακόμα περισσότερο για το γέλιο που μου χάρισες με την αφήγησή σου. :clap:
 

coccobill

Member
Μηνύματα
326
Likes
347
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Πολυ θα ηθελα να διαβασω για αυτες τις μνημες στο μελλον αλλα εχεις αλλες στανεκκρεμοτητες τωρα κι εμεις αναμενουμε! (εγω τους χτικιασα μεχρι να την τελειωσω την ιστορια :D )
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.165
Coccobill έτσι όπως ξεκίναγες την αφήγησή σου τον Φεβρουάριο του 2010 με αναφορά στα Χριστούγεννα, στην αρχή πίστεψα ότι είχαμε συμπέσει χρονικά (εγώ πήγα στη Σρι Λάνκα στο διάστημα Δεκ. 2009 - Ιαν. 2010). Στην πορεία βέβαια κατάλαβα ότι είχες προηγηθεί κατά τρία χρόνια (με άλλα λόγια μου άνοιξες δρόμο!).

Οι εικόνες που μεταφέρεις μου φανήκανε τόσο οικείες που αντιλαμβάνομαι ότι είτε ετυχε να γνωρίσουμε περίπου ανάλογες καταστάσεις, είτε έχουμε συγγενική ματιά και επικεντρώνουμε τις παρατηρήσεις μας σε παρόμοια πράγματα , ή ... και τα δύο! Δεν ξέρω αν θα στρωθώ στο μέλλον όπως γλυκά με προτρέπεις για να καταγράψω κι εγώ τις αναμνήσεις μου απ' αυτό το ταξίδι. (πολλά τα ανοιχτά μέτωπα...) Το βέβαιο πάντως είναι ότι η εμπειρία μου από τη Σρι Λάνκα μου έχει αφήσει ένα πολύ γαλήνιο και τρυφερό καταστάλαγμα όπως συμβαίνει κατ΄κανόνα όποτε περιφέρω τα βήματά μου στη νότια και νοτιοανατολική Ασία. Κι αυτή ακριβώς την αίσθηση την μεταφέρεις με τον καλύτερο τρόπο στο κείμενό σου γιαυτό μάλλον και με "παρέσυρες" τόσο όμορφα κατά κει.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.535
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom