Τουρκία Στα βάθη της Ανατολής...9 ημέρες...3620 χιλιόμετρα

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Όντως πολύ ωραίο ταξίδι και εξαιρετικά οικονομικό. Το πρόγραμμα άψογο: Του χρόνου αξίζει να δεις τα παράλια τα οποία τα περάσατε ξώφαλτσα. Και επίσης μπορείς πρέπει να αξίζει και ένα ταξίδι στον Πόντο (το οποίο όμως δεν έχω κάνει και δεν μπορώ να δώσω συμβουλές).
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Τώρα πλέον έχουμε ανοίξει συχνές διόδους με τους γείτονες...μία φίλη, μετά από μένα, πήγανε οικογενειακώς με το αμάξι τους, (που πληροφοριακά χρειάζεται μόνο την πράσινη κάρτα από την ασφαλιστική εταιρεία για να ταξιδέψει στην Τουρκία), στο Αϊβαλί και κατέβηκαν πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα στο Κουσάντασι, κάθισαν 4 μέρες και μετά συνέχισαν στο Bodrum, από όπου πέρασαν και στην Κω και έμειναν και κει κάποιες μέρες. Είδες...πήγαν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας!
Επίσης, πάρα πολλοί από τα νησιά μας περνάνε στα παράλια και από κει ανεβαίνουν στη Θράκη, ακόμη και στη Μακεδονία με πολύ μικρό κόστος και πολύ γρήγορα, αν το συγκρίνεις με ακτοπλοϊκό ταξίδι.
Ναι ...τώρα μου έχει κάτσει στο μυαλό ο Πόντος!Φέτος έγινε και εκεί εκδρομή, οπότε λογικά θα την ξαναβγάλουν κάποια στιγμή!Είναι δοκιμασμένη!
Το μόνο φάλτσο με το πρόγραμμα μας που το είπαμε στον υπεύθυνο του πρακτορείου, για να το προσέξουν και να το βελτιώσουν ήταν αυτό με τη διαμονή κοντά στο Bodrum. Οτι δηλαδή δε χρειαζόταν να πάμε ως εκεί για να κοιμηθούμε και να μη δούμε και το Bodrum, που είναι πολύ γνωστό, τουριστικό και γραφικό από όσο το είδα από μακριά. Απλά μας είπαν οτι είναι πολλά τα χιλιόμετρα και πρέπει να κάνεις κάπου στάση για διανυκτέρευση.Εμείς τους προτείναμε, ως γνήσιοι ταξιδιώτες που δε χορταίνουμε, οτι μπορούσαν με λίγο μεγαλύτερη τιμή να κάναμε ακόμη μία μέρα, που θα την αξιοποιούσαμε στο Bodrum!Μπορεί να το φτιάξουν αυτό!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ναι σωστό αυτό! Καλά του είπατε. Άλλωστε είναι πολύ σπαστικό να κάνετε όλα αυτά τα χιλιόμετρα χωρις να έχετε τίποτε να επισκεφθείτε. Θα μπορούσαν να βάλουν ακόμη μια ή δύο ημέρες και να βλέπατε τα βασικά της Μικράς Ασίας (τα οποία είναι ατελείωτα και πάρα πολλά!)
Έγώ έχω πάει στα παράλια δύο φορές, τη μια με πούλμαν και την άλλη με ιδιωτικό αυτοκίνητο, αλλά ήταν Μάρτης και εντελώς έρημα τα ,μέρη από κίνηση. Βλέποντας τους δρόμους, υπέθετα οτι το καλοκαίρι θα γινόταν το έλα να δεις και μου το επιβεβαίωσες απολύτως.
(Άντε να τα καταφέρω και εγώ φέτος να πάω ξανά στην Τουρκία...)
 

efi.hania

Member
Μηνύματα
624
Likes
938
Ταξίδι-Όνειρο
papua
Η τελευταια μερα ειναι παντα η πιο ασχημη ,
Δε συμφωνω,παντα ειμαι χαρουμενη γι αυτα που εζησα,γιατι πηγαν ολα καλα(αυτο οταν ταξιδευεις σε χωρες με λιγο ρισκο)και μαλιστα ειμαι και χαρουμενη που γυρναω στο σπιτακι μου και στους δικους μου(αυτο οταν λειπω μηνα+)
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Έρση άσε... πάνικ από κίνηση και τουρισμό!Η αλήθεια είναι οτι σε καλοκαιρινά μέρη είναι καλό να πηγαίνεις καλοκαίρι, γιατί βιώνεις πιο καλά το μέρος και χαίρεσαι κάθε δραστηριότητα. Η ερημιά μπορεί να σε προδιαθέσει αρνητικά. Τώρα αν δε θες το μεγάλο πανικό, μπορείς να πας Ιούνιο και Ιούλιο, που τα πράγματα είναι πιο ήπια. Εγώ βέβαια, τώρα που το ξανασκέφτομαι, Ιούλιο πήγα και έπεσα σε τέτοιο μποτιλιάρισμα!
 

mitnic

Member
Μηνύματα
92
Likes
481
Επόμενο Ταξίδι
Ουκρανία
Ταξίδι-Όνειρο
Οδικώς Ινδια, Βιετναμ
Τι να πρωτοθαυμάσω!!!! Την γλαφυρότητα της περιγραφής, την πανέμορφη φωτογραφία, την χρηστική αξία του οδοιπορικού!!! :clap::clap::clap:
Αυτή είναι περιγραφή όχι οι δικές μου…:cool:
Μου θύμησες ξεχασμένα μέρη- ονόματα- που είχα επισκεφτεί ένα "Road Trip" για ένα τρίμηνο στην γείτονα χώρα. Καλοκαίρι του 2007.
Ε, να βάλω και λεζάντες σε φώτο ειδικά στα χωριά της Καππαδοκίας…
Ένα είναι σίγουρο και ευχαριστώ για την υπενθύμιση.
Το ταξίδι πρέπει να το επαναλάβω, ίσως και για περισσότερο χρονικό διάστημα. Όπως σωστά επισήμανες είναι απέραντη χώρα.
Άντε και στον Πόντο με το καλό…
ΥΓ. Το βανάκι είναι για δύο και η Χαρά αν και τετράποδο δεν παύει να είναι θηλυκό με ότι- καλό η …- αυτό συνεπάγεται…;) :cool:
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Eυχαριστώ για τα καλά σου λόγια!Το ταξίδι είναι μοναδικό από μόνο του!Κατάλαβα...η Χαρά έχει μεγάλη προίκα...και σου πιάνει πολύ χώρο!
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.010
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Δεν ήταν στο ξενοδοχείο: ήταν στον αρχαιολογικό χώρο (αυτό άλλωστε ήταν το γοητευτικό του). Βρισκόταν σχετικά κοντά με το μουσείο.
P7170800aaa.JPG
Λες την ancient pool ή πισίνα της Κλεοπάτρας (όνομα που δε στέκει ιστορικά) στο σημείο Α. Και ναι, όλες οι φωτογραφίες που έχετε επισυνάψει είναι από αυτήν, μόνο που το 2011 το καφενεδάκι ήταν τεράστιο. Τη σημερινή μορφή της την πήρε μετά από σεισμό. Δεν βουτήξαμε εκεί, ακούγοντας τους ντόπιους να μιλούν για μυκητιάσεις.

Πολύ ενδιαφέρον οδοιπορικό, Giristroula, κι ας το είδα κατόπιν εορτής. Ξαναζωντάνεψε η λαχτάρα για Καππαδοκία (την επόμενη φορά που θα περάσουμε "απέναντι").
 

Attachments

KIKI

Member
Μηνύματα
2.696
Likes
6.674
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
ωραια ιστορια και ωραιο οδοιπορικό !!!
Μου δινεις ιδεες για μελλοντικο ταξιδι ....
telika i idea egine taxidi !!!:clap:
eimai Kappadokia kai einai teleia !!!
se eyxaristw poly gia tis plirofories:)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.300
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom