Ινδία Στην Ινδία της παραφροσύνης ζήσαμε μία περιπέτεια!!

sif.....

Member
Μηνύματα
366
Likes
1.690
Επόμενο Ταξίδι
Κιργιστάν - Ιαπωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Κίνα
Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου, η παραπομπή και η παρουσίαση της προσωπικής σας ιστοσελίδας. Άλλωστε όποιος έχει μπει στο κόπο να γράψει μία ιστορία, γνωρίζει καλά το χρόνο και την προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί. Συνεπώς, η όποια μικρή "διαφήμιση" για μένα είναι ευπρόσδεκτη. Ωστόσο, εξ αρχής που κάνατε λόγο για χορηγία κτλ, μου δημιουργήθηκε η μία απορία. Πόσες προβολές και γενικώς τι μετρήσιμα στοιχεία δημοσιότητας παρουσιάζει η σελίδα σας, για να σας προσφέρουν τέτοιες παροχές οι επαγγελματίες;
Δεν παρουσιάσαμε στοιχεία δημοσιότητας άλλωστε επειδή η σελίδα μου είναι φτιαγμένη μέσω webnode χωρίς κάποιο κόστος δεν έχω καν αυτή την επιλογή, νομίζω ότι απλά τους ενδιαφέρει να προβληθούν μέσα από την σελίδα μου αλλά και το προφίλ μου στο Facebook καθώς είναι πολλοί τόσα χρόνια που ταξιδεύω που ακολουθούν τις ταξιδιωτικές συμβουλές μου και κάνουν τις ίδιες δραστηριότητες με εμένα και έτσι σκέφτηκα να το εκμεταλλευτώ.
Ήταν απλά μια έξυπνη σκέψη που με πολύ έρευνα και δουλειά έγινε πραγματικότητα και όπως είπα χωρίς να δεσμευτώ απέναντι τους για καλή κριτική αφού λέω όπως πάντα ειλικρινά την γνώμη μου.
Σήμερα έμαθα ότι υπάρχει κανονισμός που δεν επιτρέπει την παραπομπή σε άλλες ιστοσελίδες και ακολουθώντας την έσβησα όλα τα Λίνκ που παραπέμπουν στην σελίδα μου.Έχω στεναχωρηθεί πραγματικά από το όλο θέμα...θέλω απλά να τελειώσω την ιστορία μου η οποία θα είναι και η τελευταία στο travelstories και πλέον θα γράφω μόνο στην σελίδα μου ώστε να μην ενοχλώ κανένα.
 
Last edited:

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046
Πάντως μιας και η ιστορία σου έγινε χώρος έκφρασης διαφωνιών και ερωτημάτων:haha:, ένα πράγμα δεν έχω καταλάβει. Για ποιο λόγο δεν μοιράζετε την ιστορία με τον @mpampis1979 να γράφετε από μερικά κεφάλαια ο καθένας και γράφετε δύο διαφορετικές ιστορίες; Νομίζω ότι έχει γίνει τέτοιο πράγμα από άλλα μέλη.
 

sif.....

Member
Μηνύματα
366
Likes
1.690
Επόμενο Ταξίδι
Κιργιστάν - Ιαπωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Κίνα
Πάντως μιας και η ιστορία σου έγινε χώρος έκφρασης διαφωνιών και ερωτημάτων:haha:, ένα πράγμα δεν έχω καταλάβει. Για ποιο λόγο δεν μοιράζετε την ιστορία με τον @mpampis1979 να γράφετε από μερικά κεφάλαια ο καθένας και γράφετε δύο διαφορετικές ιστορίες; Νομίζω ότι έχει γίνει τέτοιο πράγμα από άλλα μέλη.
Χαχαχα :haha::haha: έχεις δίκιο!!Όμως μάλλον γιατί θέλουμε ο καθένας να έχει την δική του ιστορία με το πως το έζησε ο καθένας!!Αν έγραφε και ο Κωνσταντίνος για παράδειγμα που ήταν μαζί μας πίστεψε με θα ήταν μια εντελώς διαφορετική άποψη αφού τον τρέλαναν τα σκουπίδια και η βρώμα στην χώρα και τα μπαχαρικά στο φαγητό σε βαθμό που θα ακούει Ινδία και θα τρέχει!!:haha:
 

sif.....

Member
Μηνύματα
366
Likes
1.690
Επόμενο Ταξίδι
Κιργιστάν - Ιαπωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Κίνα
Δελχί επιστροφή για τις τελευταίες μέρες του ταξιδιού μας και για το Holi festival!!

Αφού κοιμηθήκαμε μέχρι τις 10:00 για να συνέλθουμε πήραμε το μετρό(κόστος μόλις 40 ρούπιες) για να πάμε στο ναο Lotus Temple.(Στάση Kalkaji mandir)
Ο ναός έχει κερδίσει πολυάριθμα αρχιτεκτονικά βραβεία για την αρχιτεκτονική του και είναι ένας οίκος λατρείας της θρησκείας Μπαχάι.
Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1986 και είναι διάσημος για το μοναδικό του σχήμα που θυμίζει τεράστιο λουλούδι λωτού
20180301_114806.jpg

Κατασκευασμένος από λευκό μάρμαρο από την Πεντέλη παρακαλώ όπως και άλλοι ναοί της συγκεκριμένης θρησκείας. Ο Μπαχαολά με καταγωγή από την Τεχεράνη που ήταν και ο εμπνευστής της συγκεκριμένης θρησκείας θέλησε όλοι οι άνθρωποι να ενωθούν σε μια θρησκεία και να σβήσει η έχθρα και το μίσος μεταξύ των θρησκειών και να σταματήσουν όλα αυτά τα εγκλήματα στο βωμό της πίστης.
20180301_114751.jpg

Δεν υπάρχει εισιτήριο για την είσοδο σας όμως απαγορεύεται να έχετε μαζί σας κάμερα έτσι ο Κωνσταντίνος έμεινε να περιμένει έξω μέχρι να βγω εγώ να κρατήσω την τσάντα και να μπει εκείνος.
Θα χρειαστεί να βγάλετε τα παπούτσια σας και απαγορεύεται να βγάλετε φωτογραφίες στο εσωτερικό του ναού.
Προσωπικά που άρεσε το σκεπτικό του να βρίσκομαι σε ένα χώρο προσευχής με ανθρώπους από διάφορες θρησκείες.
Φύγαμε από εκεί με το μετρο ξανά και σταματήσαμε στη στάση για το jama Masjid που δεν είχαμε καταφέρει να δούμε την προηγούμενη φορά.
Για να γλιτώσουμε το εισιτήριο έμεινε έξω ο ένας κρατώντας φωτογραφικές και κινητά και έτσι καταφέραμε να δούμε το τζαμί.Θα χρειαστεί να βγάλετε τα παπούτσια σας και αν φοράτε βερμούδα να καλύψετε τα πόδια σας με ένα κάλυμμα που θα σας δώσουν.
Έπειτα πήγαμε για φαγητό στο εστιατόριο του Karim που βρίσκεται κοντά για να διαπιστώσουμε ότι το διπλανό Al Jawahar είναι καλύτερο και ο χώρος του πιο καθαρός και περιποιημένος.
Πάντως και εδώ τα nan ήταν εξαιρετικά και οι τιμές σχετικά ίδιες. Να επισημάνω ότι και στα δύο εστιατόρια σε ώρες αιχμής θα συναντήσετε ουρές και μπορεί να περιμένετε για να καθίσετε.
20180301_143853.jpg

Συνεχίσαμε με βόλτα στην αγορά των μπαχαρικών για να κάνουμε τα ψώνια μας στην οδό Chandni Chowk.
Βρήκαμε αρκετά καλές τιμές και ψώνισα ένα μίγμα από μπαχαρικά ιδανικό για ρύζι αλλά και τσάι με άρωμα μάνγκο.Σε όλα τα μαγαζιά πάνω κάτω έχουν τις ίδιες τιμές και δεν βρήκαμε μεγάλες διαφορές.
20180301_153454.jpg

Μετά παρατηρήσαμε σε όλους τους δρόμους να έχουν στηθεί μάζες από ξύλα στα οποία γυναίκες έκαναν προσφορές.
Πρόκειται για το έθιμο Holika dahan που γίνεται την παραμονή του Holi festival όπου στήνονται μεγάλες μάζες από ξύλα τα οποία καίνε το βράδυ και συμβολίζει το κάψιμο του διαβόλου.
Θυμίζει το δικό μας έθιμο με το κάψιμο του Ιούδα.:)
20180301_155601.jpg

Σε κάποια σημεία είδαμε κόσμο παρότι ήταν παραμονή του Holi festival να παίζουν με τα χρώματα να τραγουδάνε και να χορεύουν σε ρυθμούς ξέφρενους:haha:Εμείς δεν πήραμε βέβαια μέρος κρατούσαμε τις δυνάμεις μας για την επόμενη μέρα.
Πήγανε πίσω στο ξενοδοχείο νωρίς και προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε με τον Μπάμπη που βρισκόταν στην Άγκρα όμως δεν είχε ίντερνετ και κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο.
Μας είχε φάει η αγωνία μέχρι που μας πήρε τηλέφωνο κατά τις 22:00 και μας είπε ότι θα αργήσουν αφού σταματούσαν σε κάθε ναό που έβρισκαν και τελικά γύρισε στις 03:00 το βράδυ:shock:.
Ξημέρωσε και επιτέλους ήταν η μέρα του Holi festival και αφού ετοιμαστήκαμε πήραμε τα πολεμοφόδια μας περίπου 1 κιλό χρώμα σε σκόνη σε πολλά χρώματα και πήραμε τουκ τουκ για το Asiad tower που βρίσκεται περιπου 13 χλμ από το κέντρο της πόλης.
Εκεί γινόταν μια εκδήλωση με μουσική και ποτό σε μια πιο τουριστική εκδοχή του Holi festival βέβαια όμως το διασκέδασα και με το παραπάνω.Ονομάζεται Holi Moo και είχαμε κλείσει εισιτήρια μέσω διαδικτύου με κόστος 2000 Ρούπιες τιμή που περιελάμβανε και ένα σακουλάκι χρώμα και όση μπύρα ήθελες.
Πρόκειται για την περίφημη γιορτή των χρωμάτων που συμβαίνει σε όλη την χώρα μια μέρα το χρόνο σε διαφορετική ημερομηνία πάντα και γιορτάζει τον ερχομό της άνοιξης αλλά και τον ερχομό της Ινδουιστικής θεότητας Κρίσνα από την έρημο νικώντας τον Διάβολο.
20180302_113648.jpg

Ξέχασα να αναφέρω ότι στην πορεία μας προς την εκδήλωση μας έπιασε λάστιχο με το τουκ τουκ και χρειάστηκε να το σηκώσουμε στην κυριολεξία για να φτιαχτεί.:haha:Εν το μεταξύ σε όλη την διαδρομή υπήρχαν πιτσιρικάδες που πετούσαν μπαλόνια γεμάτα νερό και μας έκαναν μούσκεμα μέχρι να φτάσουμε:haha:
IMG-ae2d911f2c2bde3ba06bb8770f933d32-V.jpg

Υπήρχαν τέσσερις σκηνές με διαφορετική μουσική η καθεμία με ροκ, παραδοσιακή Ινδική, ραπ αλλά και ποπ που συγκέντρωσε και τον περισσότερο κόσμο που πραγματικά ξεσάλωσε!!:xalara:
Η άφθονη μπύρα βλέπετε έκανε την δουλειά της:haha:
20180302_133418.jpg

Υπήρχαν πολλά σταντ όπου μπορούσες να αγοράσεις φαγητό όμως σε υψηλές τιμές.Τσιμπήσαμε κάτι ελαφρύ όντας γεμάτοι χρώματα κάτι που ήταν κάπως όμως πεινούσαμε αρκετά.
Πολλοί κρατούσαν νεροπίστολα που έριχναν νερό οπότε προσοχή στα κινητά σας αν θελήσετε να πάτε βάλτε τα σε αδιάβροχες θήκες και επίσης προσέξτε να φορέσετε ρούχα που δεν σας νοιάζει να καταστραφούν καθώς δεν νομίζω να καθαρίσουν!:haha:
20180302_120253.jpg

Οι μόνοι με καθαρά ρούχα ήταν η ορχήστρα που έπαιζε παραδοσιακή μουσική.:haha:
20180302_114225.jpg

Διασκεδάσαμε με την ψυχή μας και έπειτα γυρίσαμε με το μετρό στο ξενοδοχείο που είχε ξεκινήσει τη λειτουργία του αφού λόγω του Holi festival ήταν κλειστό μέχρι τις 14:00.
Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο όπου πασχίζαμε να αφαιρέσουμε από πάνω μας τα χρώματα και ειδικά το κόκκινο χρώμα παρέμενε!!:haha:Αφού βγάλαμε το πετσί μας από το τρίψιμο τελικά τα καταφέραμε και πέσαμε για ύπνο για ξεκούραση.
Το απόγευμα βγήκαμε μια μικρή βόλτα για να τσιμπήσουμε κάτι ελαφρύ και διαπιστώσαμε ότι ο πόλεμος των χρωμάτων είχε τελειώσει.
Η επόμενη μέρα ήταν και η τελευταία του ταξιδιού μας και ξεκίνησε με επίσκεψη στο ναό Σιχ Gurudwara Shri Bangla Sahib μια θρησκεία που έχει επιρροές κυρίως από τον Ινδουισμό αλλά και από το Ισλάμ.
Για να μπείτε στο Ναό θα πρέπει να βγάλετε τα παπούτσια σας και να καλύψετε το κεφάλι σας με ένα μαντήλι που θα σας δώσουν.
20180303_103410.jpg

Ο Σιχισμός είναι μονοθεϊστική θρησκεία η οποία βασίζεται στις διδασκαλίες των Γκουρού με πρώτο τον Νάνακ Ντεβ και των 9 διαδόχων του.Σε αντίθεση με τον Ινδουισμό δεν πιστεύουν σε είδωλα και αγάλματα πάρα μόνο στα γραπτά.
20180303_102943.jpg

Μέσα στις υποχρεώσεις ενός Σιχ είναι να μην κόψει τα μαλλιά του ,απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ, έχουν καλυμμένο το κεφάλι με το χαρακτηριστικό τουρμπάνι κ.α. όμως εμένα αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι προσφέρουν γεύματα καθημερινα σε χιλιάδες ανθρώπους ανεξαρτήτως θρησκείας. Επίσης υποστηρίζουν την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων και αν και αποτελούν μειονότητα στην χώρα με μόλις 1% με 2% θα δείτε πολλούς και παρατηρήσαμε ότι όλοι βρίσκονται σε καλή οικονομική κατάσταση.
Παρακολουθήσαμε την λειτουργία τους που την κάνει ο Γκουρού με την συνοδεία μουσικής,και κάθε ναός διαθέτει ένα Γκουρού.
20180303_101923.jpg

Το απόγευμα ήταν και αυτό αφιερωμένο στην θρησκεία των Σιχ αφού το τουρ που είχαμε ξεκινήσουμε μέσα στον άλλο μεγάλο ναό της πόλης τον Gurudwara Sis Ganj Sahib το οποίο πραγματοποιήσαμε με την Delhi Food Tour
http://www.delhifoodwalks.com/
και είχαμε την ευκαιρία να δούμε το χώρο παρασκευής των γευμάτων που ταΐζουν καθημερινά περίπου 25.000 άτομα!!
20180303_182812.jpg

Η είσοδος στον χώρο δεν επιτρέπεται πάρα μόνο για όσους συμμετέχουν στο Food tour και πραγματικά μιλάμε για μεγάλες αποθήκες με τρόφιμα τα οποία μαγειρεύονται σε τεράστια σκεύη που τα κουβαλούσαν πάνω σε καρότσια καθώς ήταν ασήκωτα.
20180303_182845.jpg

Μέσα στο ναο είδαμε Σιχ με τεράστια τουρμπάνια στο κεφάλι όμως δεν μας επέτρεψαν να τους φωτογραφίσουμε και το σεβαστήκαμε.
Έπειτα από την επίσκεψη μας στο Ναό φύγαμε για συνεχίσουμε το τουρ το οποίο είχε διάρκεια 4 ώρες σε πολλά σημεία της πόλης.
Δοκιμάσαμε Allo tikki δηλαδή βραστή πατάτα με μπαχαρικά, κρεμμύδια,κόλιανδρο,δυόσμο και ήταν αρκετά γευστικό.
20180303_174416.jpg

Συνεχίσαμε με Parantha πηγαίνοντας σε ένα στενό με δύο μαγαζιά που έχουν τεράστια ιστορία σε αυτό το πιάτο και τις φωτογραφίες από τους διάσημους Ινδούς που τα έχουν επισκεφθεί να αποδεικνύει την ιστορία τους.
Πρόκειται για μια πίτα τηγανισμένη γεμιστή με ότι εσείς επιλέξετε όπως τυρί,καρότο, αρακά και πολλές άλλες επιλογές τις οποίες συνοδεύουν με μια καυτερή,μια γλυκιά, και ένα πουρέ λαχανικών.
20180303_175850.jpg

Μετά είχαμε την ευκαιρία να πιούμε ξανά το αγαπημένο μου Lassi ,αυτή την φορά προτίμησα την γεύση τριαντάφυλλο και περιείχε και αμύγδαλα στην κορυφή.
20180303_184941.jpg

Τσιμπήσαμε και ένα μικρό jalebi που μοιάζει στο σχήμα με το ψωμάκι το πρέτσελ και τρώγεται ζεστό με γλυκιά γεύση αφού είναι σιροπιασμένο με μέλι.
Είχα δοκιμάσει και σε κάποια προηγούμενη μέρα όμως ήταν αηδία αφού είχε ποτίσει στο λάδι ενώ εδώ ήταν γευστικότατο.
20180303_181422.jpg

Αφήσαμε τα γλυκά και πήγαμε σε ένα μαγαζί που φημίζεται για το butter chicken το οποίο ήταν το πιο νόστιμο κοτόπουλο που δοκιμάσαμε και κυριολεκτικά γλύφαμε τα δάχτυλα μας.
20180303_201919.jpg

Το γεύμα μας συνεχίστηκε στο εστιατόριο του Karim όπου φάγαμε κεμπάπ τα οποία βέβαια είχαμε δοκιμάσει και στην δική μας επίσκεψη.
20180303_194000.jpg

Καλή γεύση όμως σας προειδοποιώ ότι έχουν πολλά μπαχαρικά και έχουν αρκετά καυτερή γεύση.
20180303_194107.jpg

Έπειτα τελειώσαμε με ένα Kheer το οποίο ουσιαστικά μοιάζει με το δικό μας ρυζόγαλο απλά εδώ το ρύζι είναι πολτοποιημένο και περιέχει τριμμένο κάρδαμο, αμύγδαλα ή κασιους και σερβίρεται σε πυλινό βαζάκι.
20180303_203145.jpg

Έτσι τελείωσε γευστικά το ταξίδι μας το οποίο μας χάρισε πολλές συγκινήσεις, συναρπαστικές εικόνες μα και πολλές φορές μας εξόργισε η βρώμα που επικρατεί και προσωπικά με ενοχλούσε η συνήθεια των περισσότερων να φτύνουν ασταμάτητα!!:confused:Είναι μια χώρα που έχει να προσφέρει πολλά στον ταξιδιώτη όμως είναι σίγουρο ότι δεν είναι για όλους καθώς αν είστε μικροφοβικός,συχαίνεστε εύκολα και δεν αντέχετε τις έντονες μυρωδιές μάλλον θα βρείτε πιο πολλά αρνητικά και δεν θα μπορέσετε να ευχαριστηθείτε το ταξίδι σας.
Αυτό ήταν λοιπόν το ταξίδι μας
Ελπίζω παρόλο την αναστάτωση που προκάλεσε η ιστορία μου να σας άρεσε και κυρίως να έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τους μελλοντικούς ταξιδιώτες.
Αυτή ήταν και η τελευταία ιστορία μου εδώ και όσοι θέλετε μπορείτε να διαβάζετε τις ιστορίες μου μέσα από το Site μου TravelSif και μην διστάσετε να στείλετε μήνυμα για τυχόν περαιτέρω πληροφορίες στην ομώνυμη σελίδα μας στο Facebook.
Τώρα δίνουμε βάση στο επόμενο ταξίδι στην Ουγκάντα που έχει φιλανθρωπικό σκοπό και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις εγώ και η ομάδα που θα ταξιδέψει μαζί μου ώστε να πετύχουμε το στόχο μας να στηρίξουμε όσο μπορούμε τα ορφανοτροφεία στα χωριά Bombo και Monde.
Καλά ταξίδια σε όλους εύχομαι!!
:airplane::airplane::airplane:
 
Last edited:

sif.....

Member
Μηνύματα
366
Likes
1.690
Επόμενο Ταξίδι
Κιργιστάν - Ιαπωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Κίνα
Μια συμβουλή σου έδωσα δε νομίζω να ενοχλείς το φόρουμ,έχουμε υπεύθυνους να πουν τη γνώμη τους. Απλά κάποια ζητήματα ειναι λεπτά.
Μίλησα με τον υπεύθυνο της σελίδας τον κύριο Δευκαλίων το λύσαμε το ζήτημα έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις και νομίζω ότι είχαμε μια καθώς πρέπει επικοινωνία όπως αρμόζει σε ενήλικες χωρίς ειρωνεία και χαρακτηρισμούς.
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Μίλησα με τον υπεύθυνο της σελίδας τον κύριο Δευκαλίων το λύσαμε το ζήτημα έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις και νομίζω ότι είχαμε μια καθώς πρέπει επικοινωνία όπως αρμόζει σε ενήλικες χωρίς ειρωνεία και χαρακτηρισμούς.
Πολύ χαιρομαι γιαυτο!
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μιας και υπήρξαν αναφορές για το χαρακτήρα του φόρουμ, να κάνω μια μικρή παρέμβαση εδώ:

Εγώ όπως βλέπετε δεν έγραψα δημόσια κάτι, έστειλα ένα προπσωικό μήνυμα στον topic starter ζητώντας απλά να τηρηθεί ο σχετικός κανονισμός που έχουμε για εμπορικές παραπομπές, και τίποτα άλλο. Η κριτική που γίνεται εδώ στο τόπικ από τα μέλη είναι όπως οποιαδήποτε κριτική που μπορεί να δεχθεί κάποιος για ένα κείμενό του όταν γράφει δημόσια.

Ο σχετικός κανονισμός υπάρχει στο φόρουμ εδώ και πολλά χρόνια, και δεν πρόκειται να αλλάξει, διότι έχει μπει για να διαφυλάξει ακριβώς το χαρακτήρα του φόρουμ.

Όποιος έχει απορίες ή θέλει να το συζητήσει περαιτέρω μπορεί να μου στείλει προσωπικό μήνυμα, ας αφήσουμε το τόπικ εδώ στο -ταξιδιωτικό- θέμα του. :)
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.956
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αφιέρωσα δύο μέρες για να γράψω την ιστορία
Μπραβο γι αυτό και το εννοώ. Μη θεωρεις καθόλου ότι δεν το έχεις με το γράψιμο, υπάρχουν πολύ χειρότερα. Την ιστορία για τη Χιλή που ανεβαζω τώρα μου πήρε 2 μήνες να τη γραψω κι ακόμα κάνω αλλαγές.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καλά σε αυτό δεν υπάρχει χειρότερος από μένα, σας προκαλώ να με ξεπεράσετε στην καθυστέρηση. Θυμίζω ότι ξεκίνησα να γράφω ιστορία το 2009 και την τελείωσα το 2015. :eek:
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046
Μπραβο γι αυτό και το εννοώ. Μη θεωρεις καθόλου ότι δεν το έχεις με το γράψιμο, υπάρχουν πολύ χειρότερα. Την ιστορία για τη Χιλή που ανεβαζω τώρα μου πήρε 2 μήνες να τη γραψω κι ακόμα κάνω αλλαγές.
Δεν θέλεις να σου πω πόσο καιρό μου πήρε για να γράψω το American Dream.:bleh:. Mόνο ένα στοιχείο δίνω. Κάθε μέρα του ήταν διαφορετικό αρχείο του Word, γιατί η αυτόματη αποθήκευση με καθυστερούσε πολύ.
 

escursione

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
4.504
Προτείνω μιας και διαγράφηκαν οι επίμαχες φώτο να διαγραφούν όλα τα σχόλια θετικά και αρνητικά και να μείνει μόνο η ιστορία που θα βοηθήσει όποιον θέλει να επισκεφτεί την Ινδία. Ο σκοπός της ιστορίας σίγουρα δεν ήταν για διαφημιστικούς λόγους. Κανένας δεν περισσεύει από το φόρουμ και κακώς πήρε τόση μεγάλη έκταση το θέμα.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.956
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καλά σε αυτό δεν υπάρχει χειρότερος από μένα, σας προκαλώ να με ξεπεράσετε στην καθυστέρηση. Θυμίζω ότι ξεκίνησα να γράφω ιστορία το 2009 και την τελείωσα το 2015. :eek:
Δεν αναφέρομαι μόνο στη χρονική καθυστέρηση (εκεί υπάρχουν πολλοί διεκδικητές του ρεκορ, ακούει ο @babaduma?), αλλά στον καθαρό χρόνο του εγχειρήματος. Εγώ αποθήκευα κάθε βράδυ την ιστορία που έγραφα στο google drive, κι ο μετρητής εκεί δείχνει ότι έχω φτάσει ήδη στην έκδοση 54. Γράφω αργά, πρόβλημα που ο sif... δε φαίνεται να έχει.

Για την ιστορία, κι επί προσωπικού, επειδή βλέπω να μου προσάπτεται, δεν είπα σε κανένα σημείο ότι είμαι ενάντιος στις χορηγίες γενικώς.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.414
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom