Γαλλία Στον "Κήπο της Γαλλίας"

pigi_dikaiou

Member
Μηνύματα
550
Likes
521
Επόμενο Ταξίδι
......
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αγιο Ορος
Το τυρι αν δεν βρωμαει-οσο περισσοτερο τοσο καλυτερα- και το κρεας αν δεν εχει τα υγρα του δεν αξιζουν μια.Να δω ποτε θα μαθετε να τρωτε:bleh:
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Wuthering Heights
Το τυρι αν δεν βρωμαει-οσο περισσοτερο τοσο καλυτερα- και το κρεας αν δεν εχει τα υγρα του δεν αξιζουν μια.Να δω ποτε θα μαθετε να τρωτε:bleh:
Και τα αιματα του .... :)
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Η κοιλάδα της εξουσίας και της χλιδής

Ο ύπνος στη γαλλική εξοχή είναι πολύ αναζωογονητικός, ειδικά όταν φιλοξενείται στις ψηλοτάβανες κρεβατοκάμαρες μιας έπαυλης. Δεν θέλαμε με τίποτα να εγκαταλείψουμε αυτό το υπέροχο μέρος, γι’ αυτό θα τρενάραμε την αναχώρηση μας απολαμβάνοντας ένα long breakfast (δικός μου νεολογισμός, κατά το long weekend -μη δίνετε σημασία). Η ιδιοκτήτρια είχε φροντίσει να έχει έτοιμη τη σάλα του πρωινού κι έτσι κατεβαίνοντας αντικρίσαμε την τραπεζαρία στρωμένη με εξαιρετικό γούστο και στυλ.

DSCN1551.JPG

DSCN1555.JPG


Το πρωινό στη Γαλλία δεν έχει καμία σχέση με την υπερπαραγωγή που λέγεται αμερικάνικο πρωινό. Ίσως γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιούν το επίθετο «μικρό» για να προσδιορίσουν το συγκεκριμένο γεύμα. Petit dejeuner λοιπόν στην καρδιά της κοιλάδας του Λίγηρα με μυρωδάτα κρουασάν και απίστευτα γαλλικά ψωμάκια με μαρμελάδες, μέλια κι αυτά με συνοδεία καφέ και φρεσκοστυμένου χυμού. Pas mal!

Στη συνέχεια μαζεύουμε την πραμάτεια μας με βαριά καρδιά και αφού παίρνουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες από την «πηγή» αναχωρούμε για πρωινή εξόρμηση στην Μπλουά και επίσκεψη στο κάστρο της.

Η πλούσια ιστορία της πόλης ξεκινά από τον 6ο αι., έπειτα διάφοροι δούκες, κόμητες και λοιποί χαραμοφάηδες την κάνουν τσιφλίκι τους με τις πλάτες του Καρλομάγνου φυσικά. (Ε, καλά έτσι ξέρω κι εγώ να το παίζω μάγκας). Αργότερα έριξαν στην πυρά μερικούς Εβραίους (κατά την προσφιλή συνήθεια των πολιτισμένων πάντα Eυρωπαίων) προς παραδειγματισμό των υπολοίπων και πιο μετά ήρθε η αγαπημένη αλαφροϊσκιωτη της Ιστορίας όπου την έκανε επιχειρησιακό κέντρο για τη απελευθέρωση της Ορλεάνης (για την πατρίδα ρε γαμώτο:p).

Από το κάστρο της Μπλουά δε, παρέλασαν άκουροι και κουρεμένοι! Κέντρο εξουσίας και δολοπλοκιών έγινε η αγαπημένη κατοικία τρανταχτών βασιλικών ονομάτων της Γαλλίας όπως (δώστε βάση γιατί θα σας εξετάσω στο τέλος) του Καρόλου Α', των Φραγκίσκων Α' & Β', των Ερρίκων Γ΄ & Δ΄, μερικών Λουήδων και φυσικά του σούπερ σταρ Λουδοβίκου ΙΒ’ του αποκαλούμενου και πατέρα του λαού (μη χέσω), ο οποίος έζησε στο βασιλικό κάστρο απ’ τα γεννοφάσκια του αφού γεννήθηκε εκεί. Δεν είχαμε μόνο γεννητούρια βέβαια, μην ξεχνάτε πως εκεί μέσα έφαγαν μπαμπέσικα τον Ερρίκο Α' δούκα του Κοντέ.
Και οι κυρίες όμως το αγάπησαν εξίσου το σατώ. Η Άννα της Βρετάννης (με 3 γάμους στο ενεργητικό της παρακαλώ!) άφησε τα κοκαλάκια σ’ αυτό, ομοίως κι η Αικατερίνη των Μεδίκων (μέγιστη κουφάλα, ο ορισμός της φαρμακομούνας -δεν άφησε αρσενικό για αρσενικό της οικογένειας άθαφτο- επίσης έβαλε το χεράκι της για την σφαγή των Γάλλων προτεσταντών γνωστή ως νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου -αλλά δεν είναι της παρούσης).
Επίσης σ’ αυτό το σατώ άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους και οι δύο γυναίκες του Ερρίκου Δ', Βασιλιά της Γαλλίας. Η πρώτη ήταν η Μαργαρίτα των Βαλουά, θυγατέρα της παραπάνω λεγάμενης, γνωστή και ως Βασίλισσα Μαργκό (την έχει υποδυθεί με τεράστια επιτυχία η αγαπημένη Ιζαμπέλ Ατζανί -θεά!- στην ομώνυμη ταινία –δείτε τη!). (Καλά μιλάμε πως έχω τρελά κέφια, μέχρι και κινηματογραφικά τιπς δίνω, πάρε κόσμε –ζωγραφίζω η γυναίκα!) Και η δεύτερη η πανέμορφη και πάμπλουτη Μαρία των Μεδίκων (οι κακές γλώσσες λένε πως μαλλιοτραβιόταν με τις ερωμένες του άντρα της), την οποία εξόρισε το ίδιο το βλαστάρι της, ο πρωτότοκος γιος της στην Μπλουά (καλό κουμάσι ήταν κι αυτή!).

Όπως καταλαβαίνετε οι αλλαξοκωλιές των βασιλιάδων δεν έχουν τέλος, γι’ αυτό πάρτε μερικές φωτογραφίες να ξελαμπικάρετε (αν μου διέφυγε και κάποιο κουτσομπολιό συγχωρέστε με αλλά έχουν περάσει και 1500 χρόνια από τότε). :bleh:

(Μερικές σκόρπιες φωτογραφίες από την πόλη)
DSCN1569.JPG


DSCN1570.JPG


SANY0042.JPG


DSCN1577.JPG


P3240079.JPG


P3240081.JPG


P3240082.JPG



Η ημέρα όπως βλέπετε είναι εξαιρετική, ηλιόλουστη και με αρκετή ζέστη. Γι' αυτό το λόγο οι άντρες της παρέας αποφασίζουν να μείνουν σε ένα υπαίθριο καφέ έξω από το κάστρο και να λιαστούν, ενόσω εγώ με την Α. επισκεπτόμαστε το εν λόγω σατώ.

DSCN1579.JPG

SANY0045.JPG

SANY0047.JPG

(Εδώ το ερωτοχτυπημένο ήρθε να λάβει την ευλογία του αρχιεπισκόπου της Ρενς λίγο πριν πολεμήσει τον αγγλικό στρατό το 1429)
P3240083.JPG


SANY0048.JPG


P3240088.JPG


P3240089.JPG


SANY0051.JPG


P3240090.JPG


SANY0055.JPG


P3240095.JPG

P3240096.JPG


P3240085.JPG


P3240086.JPG


P3240087.JPG


P3240097.JPG

(Η θέα της πόλης έξω από το κάστρο)

SANY0046.JPG
(Μαγαζάκι με σουβενίρ έξω απ' την είσοδο του κάστρου)

Αφού ολοκληρώσαμε την επίσκεψή μας πάμε κι εμείς να κάνουμε παρέα στα αγόρια που ο ήλιος τους έχει βαρέσει κατακέφαλα. Ο δικός μου πλέον έχει μείνει με ένα κοντομάνικο :shock:, για τέτοια ζέστη μιλάμε!

Αφού απολαύσαμε τα καφεδάκια μας, τα μαζεύουμε και την "κάνουμε". Επόμενη στάση Amboise!
 
Last edited:

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Ου να μου χαθείς! Τσάμπα στραβώθηκα να γράφω. Οπως καταλαβαίνεις "δεν μπογώ να σου βάλω παγαπάνω από τγία".:p
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Μόνο που αυτό δεν το ξεσήκωσα απ' τους Γάλλους, αλλά από έναν ελληνότατο κριτή τάλεντ σόου. Ιφ γιου νόου γουατ άι μην.;) :p
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Οτι θα διάβαζα gossip εκατοντάδων χρόνων πριν στις 2:30 και θα γελούσα μόνος μου, ε δεν το περίμενα!Όλα τα λεφτά η περιγραφή. Μα φαρμακομούνα???:haha::haha:
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
Ο Καρλομαγνος κυρια μου στεφθηκε αυτοκρατωρ τον 9ο αιωνα.
Τγία.

Ψιτ, ολο το ΣΚ διαβαζα γαλλικη μεσαιωνικη ιστορια:haha:

Για την περιγραφη της Κατερινιώς, 10.
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Ο Καρλομαγνος κυρια μου στεφθηκε αυτοκρατωρ τον 9ο αιωνα.
Τγία.

Ψιτ, ολο το ΣΚ διαβαζα γαλλικη μεσαιωνικη ιστορια:haha:

Για την περιγραφη της Κατερινιώς, 10.
Ναι, χρυσέ μου αλλά ήταν βασιλιάς των Φράγκων από το 768. Βεβαια και πάλι όσο και να το ξεχειλώσεις 6ο αι. δεν το λες. Οπότε ναι, έπρεπε κάπου εκεί να κοτσάρω και τη λέξη "αργότερα". Θα το διορθώσω. Θενκς.

Μα φαρμακομούνα???:haha::haha:
Η αλήθεια είναι πως είμαι λίγο βρωμόστομη αλλά εδώ προσπαθώ να το μαζεύω κάπως. Ομως κι εσένα, βλέπω, σ' αρέσουν τα πικάντικα...:p
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.686
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom