Λίβανος Στο Λίβανο των αντιθέσεων

travelbreak

Member
Μηνύματα
1.732
Likes
14.349
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Και για να ολοκληρώσουμε αυτή την ιστορία, θα κλείσω με μια ερώτηση που μου κάνει ένας καλός φίλος πάντα όταν γυρνώ από ταξίδι.
upload_2019-6-9_9-56-56.jpeg

Είναι φίλος από τα παλιά αλλά ο άνθρωπος δεν ταξιδεύει για διάφορους λόγους. Με ρωτά λοιπόν:

Και τι ήταν εκείνο που σου έκανε περισσότερο εντύπωση;

Εκείνοι που ρωτάνε τέτοιες ερωτήσεις σίγουρα δεν γνωρίζουν από ταξίδια πολλά πράγματα. Το ξέρω ότι θα στενοχωρηθούν μερικοί που τώρα τυχαίνει να το διαβάζουν, αλλά έτσι πιστεύω.

Το ταξίδι είναι δρόμος για μένα. Ξεκινάς και κάπου θα βγει. Κάνω το πρόγραμμα μου, δε θέλω να πηγαίνω στα τυφλά, και αφήνω να ευχαριστηθώ ό, τι βλέπω.

Τέλος πάντων. Για το Λίβανο του απάντησα με βαριά καρδιά ότι με εντυπωσίασαν οι αρχαιότητες του Μπάαλμπεκ. Φυσικά δεν ήταν ψέμα. Έμεινε ευχαριστημένος.
upload_2019-6-9_9-58-51.jpeg
 

whoknows

Member
Μηνύματα
742
Likes
2.228
Επόμενο Ταξίδι
Στο φεγγαρι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στο κεντρο της Γης
Χαιρομαι που σας αρεσε το ταξιδι. Λυπαμαι γι αυτο το 20αρικο που σας ζητησε εξτρα, προσωπικα δεν μου εχει τυχει με τον συγκεκριμενο οδηγο να μου ζητησει κατι εξτρα, ισως επειδη οι τιμες στα μερη που παω ειναι φιξ.

Αναφορικα με το που βρισκουν τα χρηματα και χτιζουν αυτα εκτρωματα, θα σου πω απλα οτι ειδικα τελευταια χρονια ο Λιβανος, τα λιμανια και οι οδοι του, ειναι ο μοναδικος τροπος εισαγωγης και εξαγωγης εμποριου στις περιξ χωρες απο την Μεσογειο..με οτι αυτο σημαινει σε χρηματα και αγαθα και υλικο..

Ναι για τους Συριους εχουν μια εντονη αντιπαθεια, αν και ο Λιβανος εχει την μεγαλυτερη συγκεντρωση προσφυγων. Οσο για τους Παλαιστινιους, εχουν ενστωματωθει σε μεγαλο βαθμο στην καθημερινοτητα του Λιβανου και αποτελουν ενα πολυ μεγαλο μερος του πληθυσμου. Ωστοσο στην εποχη των διωγμων οι Λιβανεζοι δεν ειναι αμοιροι ευθυνων. Κατα καιρους οχι απλα δινανε αδεια αλλα σε συνεργασια με το Ισραηλ κανανε επιθεσεις και σε refugee camps.

Παντως ειναι μια ιδιαιτερη χωρα, με πλουσια ιστορια, και ωραια σημεια για μια μινι εκδρομη λιγων ημερων.
 

travelbreak

Member
Μηνύματα
1.732
Likes
14.349
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Λυπαμαι γι αυτο το 20αρικο που σας ζητησε εξτρα
Δε μας το ζήτησε ο Γιώργος αλλά ο Ηλίας που τον είχε αντικαταστήσει εκείνη τη μέρα. Δε μας ενόχλησε πάντως αφού δεν ήταν σπουδαίο ποσόν για τέσσερα άτομα και καταλάβαμε ότι δεν είχαν κάνει καλή συνεννόηση μεταξύ τους.
 
Μηνύματα
26
Likes
219
Πολύ καλογραμμένη και κατατοπιστική η ιστορία σου με όμορφες φωτογραφίες και με πολύ γεμάτο πρόγραμμα,ήσουν πολυ οργανωμένος και εκμεταλλευτήκατε στο φούλ όλες τις ήμερες σας.
Μου αρέσουν οι ιστορίες για προορισμούς που είναι ή δύσκολοι ή οχι τόσο πολύ διαδεδομένοι...
Μου άρεσαν αρκετά οι αρχαιολογικοί χώροι στην Ανζαρ και ο ναός του Βάκχου,τα υπόλοιπα περιοχές,πόλεις και γενικά η ατμοσφαίρα δε με ενθουσίασαν..
Σίγουρα το Λίβανο δεν τον είχα ποτέ στους προορισμούς μου,και μετά τη πολύ κατατοπιστική σου ιστορία η άποψη μου ενισχύθηκε!!Αλλά πέρα απο την προσωπική μου άποψη,μπράβο σου,γιατί μας ταξίδεψες σε ενα προορισμό που κάνουν λίγοι...
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.773
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom