Ρουμανία Στο παρεξηγημένο Βουκουρεστι (therme spa) και Μπρασόβ (κάστρα)

Yiota x

Member
Μηνύματα
14
Likes
20
Ονειρεμένο Ταξίδι
Θαυλάνδη
IMG_8720.JPG
IMG_8752.JPG
IMG_8767.JPG
IMG_8786.JPG
IMG_8815.JPG
IMG_8820.JPG
IMG_8840.JPG
IMG_8846.JPG
IMG_8681.JPG
IMG_8690.JPG
IMG_8700.JPG
Αγαπητοί μου φίλοι, μόλις επέστρεψα από το ταξίδι μου στην Ρουμανία και θα ήθελα να σας διηγηθώ την ιστορία μου ενώ είναι ακόμα νωπή στην μνήμη μου με την ελπίδα να βοηθήσω κάποιο φίλο/η που σχεδιάζει να επισκεφτέι αυτή την υπέροχη χώρα.
Ξεκινάμε λοιπόν μετά συζύγων εγω και αδελφή μου το ταξίδι μας με την blue air μεσημέρι Πέμπτης. Το ταξίδι από Κύπρο σύντομο, 2,5 ώρες και αρκετά ευχάριστο. Προσγειωνόμαστε στο οτοπένι και εγώ θυμάμαι τις συμβουλές των φίλων από το forum να παραγγείλω ταξί και όχι να πάρω από έξω για να μην μας κλέψουν. Σημειώνω ότι το tip για παραγγελία ταξί από τα μηχανάκια ή το ξενοδοχείο είναι σωστή και η ταρίφα πολύ πιο φτηνή από ότι να πάρεις το ταξί απο το δρόμο. Καθώς τα μηχανάκια ανύπαρκατα για μας στο αεροδρόμιο, ξεκινούν τα αγόρια της παρέας να ρωτούν στην πιάτσα ταξί πόσα θέλει να μας πάρει στο ξενοδοχείο. Βρήκαμε εν τέλει έναν που θα μας έπειρνε με 80 λέι (17 ευρώ) και αφού θα μοιραζόμασταν την κούρσα το πήραμε για να γλυτώσουμε την ταλαιπωρία. Το ξενοδοχείο που μέιναμε τις πρώτες τρεις μέρες ήταν το Mercure (4*) αφού επέμενε η αδελφή μου για luxurious διακοπές :p. Πολύ καλό ξενοδοχείο κοντά στην παλιά πόλη με αρκετά καλό πρόγευμα. Στο δρόμο ο ταξιτζής μας βρήκε και ένα ανταλλακτήριο με rate 4,74 :clap: και αλλάξαμε τα ευρώ μας.

Αφήνουμε λοιπόν τις βαλίτσες και με την τεράστια όρεξη για εξερεύνηση που μας χαρακτηρίζει ξεκινάμε τον απογευματινό μας περίπατο με τα πόδια. Απόγευμα χωρίς καφεδάκι δεν λέει οπότε εισηγούμαι να πάμε στο chocolat για καφέ και γλυκάκι αφού όλοι οι φίλοι στο forum λένε ότι είναι must για το Βουκουρέστι. Πράγματι, ο χώρος ήταν υπέροχος και τα γλυκάκια έργα τέχνης (δεν ήξερα ποιό να πρωτοδιαλέξω :rolleyes:). Ο καφές βέβαια λίγο μέτριος αλλά το αγνοώ επειδή η γενική εικόνα ήταν πολύ ωραιά. Οι τιμές λίγο τσιμπήμένες σε συγκριση με αλλα cafe στο Βουκουρέστι αλλά ήταν ωραία εμπειρία. Συνεχίζοντας τον περίπατο μας βρεθήκαμε στο ρουμάνικο αθήναιο που βασικά είναι χώρος που γίνονται όπερες και παραστάσεις. Διστάσαμε να μπούμε μέσα επειδή απο έξω δεν έλεγε πολλά αλλά ως συνήθως τους έπεισα και μπήκαμε :twisted:. Και δεν χάσαμε. Ένα υπέροχο κτίριο πολύ όμορφα διακοσμημένο με υπέροχο θόλο και μια απαλή μουσική υπόκρουση από έναν κύριο που έκανε εξάσκηση στο τσέλο. Λίγο πριν φύγουμε μαζεύτηκε πλήθος κόσμου για κάποια παράσταση όπότε βγήκαμε έξω. Κατευθυνθήκαμε έπειτα προς το Παλάτι του Λαού. Βγάλαμε λίγες φωτογραφίες και εκεί μας ενημέρωσε κάποιος από την ασφάλεια ότι δεν μπορούσαμε να μπούμε μέσα. Δεν θέλαμε κιόλας να μπούμε οπότε φύγαμε για το ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση. Ως συνήθως η ξεκούραση ήταν λιγοστή επειδή πεινάσαμε οπότε φύγαμε για την παλιά πόλη για φαγητό και ποτάκι. Κάπου εδώ τελειώνει η πρώτη μέρα και έτσι εξουθενωμένοι πάμε για ύπνο.

Δεύτερη μέρα στο Βουκουρέστι και αφού φάγαμε του σκασμού το πρωινό μας σκεφτήκαμε τις επιλογές μας για αξιοθέατα. Είπαμε να πάμε στο Μουσείο του Χωριού. Βλέπουμε στο gps ότι είναι 50 λεπτά περπάτημα οπότε λέμε δεν το κάνουμε με τα πόδια? Αλήθεια τώρα..... μην το κάνετε, :shock: τραγική εμπειρία, σκοτωθήκαμε στην κούραση. Βέβαια είδαμε την ρουμάνικη ασπίδα του θριάμβου και εν τέλει καταλήξαμε στο Μουσείο. Το αξιοθέατο πολύ όμορφο με τεράστιο αριθμό παλιών και νεότερων παραδοσιακών σπιτιών. Βγάλαμε ωραιές φώτο (θα παραθέσω στο τέλος). Φεύγοντας από το Μουσείο είπαμε να δοκιμάσουμε το μετρό οπότε πήραμε ένα εισιτήριο για 4 άτομα 6,50 λεί πολύ χαμηλή τιμή αν κρίνω από το μετρό του λονδίνου που ήταν πανάκριβο. Είπαμε να πάμε στο AFI mall να δούμε αν αξίζει το κόπο το shopping αλλά τελικά είχαν δίκιο στο forum... δεν άξιζε τον κόπο αφού οι τιμές και τα καταστήματα ήταν ίδια με αυτά της Κύπρου. Φάγαμε το μεσημεριανό μας εκεί και ξεκουραστήκαμε λίγο. Το απόγευμα πήραμε πάλι το μετρό
για το ξενοδοχείο. Αλλάξαμε και βάλαμε τα τακουνάκια μας αφού αυτό το βράδυ θα πηγαίναμε στο caru cu bere το πάσίγνωστο ρουμάνικο εστιατόριο στην παλιά πόλη. Λίγο πριν μπούμε στο εστιατόριο είδαμε το ναό της Σταυροπόλεως και ρίξαμε μια ματιά πριν το φαγητό. Η εμπειρία στο caru cu bere μέτρια προς απογοητευτική. Περιμέναμε στο μπάρ 40 λεπτά να μας βρούν τραπέζι και τελικά μας έβαλαν στον κάτω όροφο στο κελάρι όπου έπαιζε τάχα live music χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Βλέποντας το μενού τίποτα δεν μου κίνησε το ενδιαφέρον αλλά είπα να πάω με το ρεύμα της παρέας. Για ορεκτικό παραγείλαμε κάτι παραδοσιακά αλάντικά και τυριά. Για κυρίως ο σύζυγος ήθελε να δοκιμάσει το σπεσιαλιτέ (roasted pork knuckle with braised sour cabbage) το οποίο ήταν για δυο άτομα οπότε είπαμε να το μοιραστούμε. Big mistake.... ήταν το χειρότερο φαγητό που φάγαμεo_O ένα κρέας χωρίς κανένα σως και κάτι που έμοιαζε με πουρέ αλλά δεν ήταν. Η αδελφή μου που παράγγειλέ κεφτεδάκια ήταν λίγο καλύτερο αλλά και πάλι φύγαμε απογοητευμένοι. Τουλάχιστον δεν ήταν εξωφρενικά ακριβό.

Το Σάββατο ξυπνήσαμε πολύ ενθουσιασμένοι αφού η μέρα ήταν αφιερωμένη στο χαλάρωση. Βρήκαμε το δωρεάν λεωφορείο και πήγαμε στο therme spa. Πληρώσαμε 109 λει το άτομο για την έισοδο και στα τρία venues, ενοικιάσαμε πετσέτες και αγοράσαμε παντόφλες, αλλάξαμε ρούχα και αφήσαμε τα πράγματα μας στο προσωπικό μας locker. Από τα τρία venues καταλήξαμε να πάμε μόνο στο palm και το elysium αφου στο galaxy γινόταν ο κακός χαμός με τα παιδιά και τις τεράστιες ουρές στα παιχνίδια. Ξεκινήσαμε από το elysium κλείνοντας το ραντεβού για το couples massage και κατεβήκαμε στο palm για να μπούμε στη θερμαινόμενη πισίνα. Υπέροχος χώρος με ξαπλώστρες κάτω από το νερό, τζακούζι στην άκρη της πισίνας και μπάρ μέσα στην πισίνα για το ποτάκι σου. Γεμάτος ο χώρος φοίνικες και αληθινές ορχιδέες :) και όχι πολλύς κόσμος τις πρωινές ώρες. Η θερμαινόμενη πισίνα έβγαινε και έξω για τους τολμηρούς (πήγα για 5 λεπτά, πάγωσα και μπήκα πάλι μέσα :haha:) οι άλλοι έμειναν, οφείλω να τους παραδεχτώ. Στο palm είχε επίσης κατι σαν hamam που σε καποιες ώρες είχε show οπου καποιος ερχόταν και μας έδινε μάσκα με άργιλο και scrub απο ζάχαρη ή αλάτι εξαρτάται απο το show. Υπήρχαν επίσης μικρότερες πισίνες άλλη με αλάτι μαύρης θάλασσας, αλλη με μαγνήσιο ή ασβέστιο για την ευεξία του σώματος. Στο elysium ήταν περίπου 8 σαόυνες ο χώρος για το μασάζ και το thai restaurant που φάγαμε. Λίγο τσιμπημένες οι τιμές αλλά το φαγητό άριστο. Οι σάουνες δεν μου αρεσουν τόσο αλλά δοκίμασα 1-2 χωρίς να πεθάνω :haha:. Οι άλλοι φυσικά τις δοκίμασαν όλες (για όνομα του Θεού :shock:). Κατά το μεσημέρι έπηξε ο κόσμος και δεν ήταν τόσο ευχάριστη η φάση αλλά μετά το μασάζ που παρεπιπτώντος ήταν ultra χαλαρωτικό τα είχαμε δοκιμάσει σχεδόν όλα οπότε δεν μας πείραξε ο πολλύς κόσμος. Περάσαμε την μέρα όλη εκεί αφού φύγαμε για το ξενοδοχείο με το δωρεάν λεωφορείο η ώρα 7 μμ. Φάγαμε ένα ελαφρύ δείπνο και πήγαμε για ύπνο. Η επόμενη μέρα θα ήταν ξεχωριστή!!

Την Κυριακή κάναμε check out από το ξενοδοχείο μετά το πρωινό και ήταν η μέρα που θα πηγαίναμε Brasov για δυο νύχτες. Κάναμε συμφωνία με ένα ταξιτζή που μιλούσε και λίγα αγγλικά να μας πάρει στα πιο κύρια αξιοθέατα-κάστρα και μετά να καταλήξουμε στο διαμέρισμα στο Brasov για να γλυτώσουμε τα πήγαινε έλα. Μέ 150 ευρώ συμφωνήσαμε και αφου θα τα μοιράζαμε δια τέσσερα ήταν λογική τιμή. Πρώτη στάση το κάστρο Πέλες ση Σιναία. Ήταν κατά τη γνώμη μου το top attraction της χώρας. Πανέμορφο σαν παραμύθι και από μέσα πολύ καλά φροντισμένο και γεμάτο αντικείμενα ιστορικά. Η ξεναγός μιλούσε αγγλικά πολύ καλά οπότε την ακολουθούσαμε σε κάθε δωμάτιο και μας εξηγούσε τι βλέπαμε. Φεύγοντας από το Πέλες και αφού βγάλαμε καμιά εκατοστή φώτο :xalara: περάσαμε από το Πελισόρ το μικρό αδελφάκι του Πέλες αλλά δεν μπήκαμε μέσα. Κατευθυνθήκαμε πρός το μοναστήρι του Σιναία όπου δεν εντυπωσιαστηκαμε ιδιαίτερα αφού οι ναοι τους είναι παρόμοιοι με τους δικούς μας εσσωτερικά αφου και αυτοί ορθόδοξοι είναι. Κάναμε μια στάση κοντά στο μοναστήρι όπου πήραμε το τελεφερίκ για να ανέβουμε στο βουνό να δούμε την μαγευτική θέα. Πολύ ωραία η βόλτα, δεν ξανα ανέβηκα σε τελεφερίκ και στο βουνό είχε λίγο χιόνι και υπεροχη θέα. Συνεχίζοντας το οδικό μας ταξίδι πήγαμε στο Bran για το κάστρο του Δράκουλα. Λίγο ακριβό το εισιτήριο 40 λει το άτομο νομίζω και μέσα δεν είχε πολλά αντικείμενα, μόνο άδεια δωμάτια κε κάτι πληροφορίες στους τοίχους. Χωρίς ξεναγό ήταν λίγο boring αφού το μόνο που καναμε ήταν να ανεβαίνουμε σκαλιά και να βλέπουμε άδεια δωμάτια. Βγάλαμε λίγες φωτο αλλά το πιο εντυπωσιακό του κάστρου ήταν η υπαίθρια αγορά έξω από αυτό. Ψωνίσαμε λίγα πραγματάκια σε λογικές τιμές όπως φάνηκε αργότερα και φάγαμε μεσημεριανό. Μετά κινήσαμε για το Rasnov ένα παλιό οχυρό που μπορω να πώ με εντυπωσιάσε. Είχε τέλεια θέα από ψηλά και ήταν ενδιαφέρουσα βόλτα. Αργά το απόγευμα είπαμε να πάμε προς το Brasov αφου κουραστήκαμε κιολας. Πήγαμε στο διαμέρισμα που ενοικιάσαμε όπου θα μέναμε και οι τέσσερις αλλά μετά το mercure μας φάνηκε κάπως... ελλειπές. Η τουαλέτα και ο νιπτήρας κόντευαν να καταρρεύσουν και το νερό στο ντούς μας έκανε βασανιστήρια απο καυτό σε παγωμένο :rolleyes-80:. Η ώρα 10 το βράδυ θυμηθήκαμε ότι πεινάσαμε αλλά καταλάβαμε ότι ως τότε τα πάντα είχαν κλείσει... oh my god νηστικοί θα μέναμε!!!!!! τελικά βρήκαμε ένα μπαράκι που έκανε και σνακ και βολευτήκαμε.

Η Δευτέρα μας βρήκε στο Brasov να αναζητάμε πρωινό. Αγοράσαμε καφέ από starbucks και πίτες από το δρόμο... καμία συγκριση με τις ελληνικές-κυπριακές πίτες σε ποιότητα και ποικιλία βέβαια αλλά βολευτήκαμε. Επισκευτήκαμε την Μαύρη Εκκλησία, πολύ όμορφη πραγματικά αλλά ήταν κλειστή λόγω Δευτέρας και ανεβήκαμε σε κατι παρατηρητήρια με ατέλειωτα σκαλιά o_O για να δούμε τη θέα που ήταν πραγματικά απολαυστική. Είδαμε επίσης το Cathrine's gate αλλά μπορώ να πώ ότι η υπόλοιπη μέρα κύλησε χαλαρά αφού δεν έιχε κατι άλλο να δούμε με βόλτα στον κεντρικό δρόμο που ήταν πολύ γοητευτικός με τα μικρά του μαγαζάκια. Το βράδυ φάγαμε στο Bistro Albert με πολύ καλό φαγητό και γλυκό. Πολύ όμορφος χώρος, το συστήνω.

Την επόμενη μέρα η αδελφή μου έπρεπε να πάει αεροδρόμιο αφού θα έκαναν λιγότερες μέρες από εμάς οπότε ήθελαν μεταφορικό για το οτοπένι. Και επειδή ρωτώντας πας στην πόλη και με το δικό μου γνωμικό ότι όποιος βαριέται να ψάξει πληρώνει αδρά :innocent:, μάθαμε ότι υπάρχει minibus με απευθείας μεταφορά στο αεροδρόμιο το βρίσκεις και στο ιντερνετ.. direct airport λέγεται (αλλά μόνο από brasov οτοπένι) πάει με 75 λει το άτομο. Πολύ καλή τιμή θεωρήσαμε, οπότε το πήραμε και εμείς για να κατεβουμε βουκουρέστι όπου θα μέναμε τις δυο τελευταίες μας μέρες. Αποχαιρετήσαμε τα φιλαράκια μας και πήραμε ταξί για το ξενοδοχείο μας που ήταν το sarroglia (4*). Πολύ ωραίο ξενοδοχείο, άνετο με εξυπηρετικό προσωπικό και κοντά στην παλιά πόλη. Θέλαμε λίγα ακόμα σουβενίρς οπότε ρωτήσαμε στο ξενοδοχείο και μας έστειλαν στο romanian boutique όπου μπορέσαμε να βρούμε ωραία σουβενίρς σε λογικές τιμές. Βολτάραμε ακόμα λίγο στην πόλη και καταλήξαμε στην παλιά πόλη να τρώμε γύρο (λες και δεν είχαμε σπίτι μας :D). πήγαμε για ξεκούραση και ετοιμαστήκαμε για την τελευταία μας μέρα στην πόλη.

Την Τετάρτη δεν είχαμε κάποιο αξιοθέατο να πάμε οπότε είπαμε να κυνηγήσουμε καμιά αγορά υπαίθρια... μου αρέσουν πολύ τέτοιες φάσεις, τι να κάνω? Φύγαμε λοιπόν για το obor market με το ταξί. Ενδιαφέρουσα αγορά που είχε τα πάντα από τρόφιμα ως είδη υπεραγοράς, παπούτσια, ρούχα και φρέσκα ψάρια και κρέατα. Αγοράσαμε κάτι φτηνά παπούτσια και λίγα ρούχα καθώς και λίγα δώρα για τα παιδάκια μας. Φεύγοντας από την αγορά πήραμε ταξί για την παλιά πόλη... και επειδή τα ευτράπελα δεν σταματούν με μας ο ταξιτζής χάθηκε :rolleyes: και αναγκαστήκαμε να του δείξουμε την διαδρομή με το δικό μας gps :shock: (μια φορά που καταπιέστηκα να μην μιλήσω χαθήκαμε :mad:). Τελικά τα κατάφερε και μας πήρε στην παλιά πόλη. Σκοπός μας ήταν επισκεφτούμε το cafe van gogh. Πολύ όμορφο καφέ μέσα με τις ομπρέλες και τους πίνακες του van gogh. Παράγγειλα italian burger που μου άρεσε πολύ αλλά το dirty burger που παράγγειλε ο σύζυγος είπε ότι ήταν μέτριο. Γλυκό δεν φάγαμε και είπαμε να πάμε και μια φορά ξενοδοχείο νωρίς για κανένα υπνάκο. Το βράδυ αποφασίσαμε να δειπνήσουμε στο ιαπωνικό εστιατόριο του ξενοδοχείου με όνομα zen sushi που πραγματικά με εντυπωσίασε. Μεγάλη ποικιλία στο μενού, γευστικές σούπες και υπέροχο σούσι. Το πιο μεγάλο platter για δυο άτομα 150 λει. Υπέροχο δείπνο και το εστιατόριο το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Πέμπτη... τελευταία μερα... φάγαμε πρωινό και φύγαμε για αεροδρόμιο. Μέχρι το μεσημέρι ήμασταν Κύπρο, στη βάση μας.

Αν θα σύστηνα σε κάποιο να πάει Ρουμανία? Ανεπιφύλακτα... φτηνός προορισμός όσον αφορά την διαμονή, το φαγητό και το ποτό. Καλή νυχτερινή ζωή με ωραίους μοντέρνους χώρους για φαγητό και ποτό. Οι νεότεροι μιλούσαν καλά αγγλικά, μην σου πω και λίγα ελληνικά και ήταν αρκετά ευχάριστοι και φιλόξενοι σαν λαός. Υπάρχουν αξιοθέτα αρκετά αλλά τα καλύτερα βρίσκονται εκτός της πόλης όπως το κάστρο του Πέλες και το therme spa όπου ο παράδεισος δεν μπορεί να περιμένει όπως ανάφερε ένας φίλος στο forum ;). Φωτος θα ανεβάσω αργότερα... σας ευχαριστώ και ελπίζω να βοήθησα με τις πληροφορίες που έδωσα :)
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.753
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom