Ιρλανδία Στο χωριό του ουίσκι Bushmills

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
aassets.tanea.gr_files_2011_01_18_thumbs_Distilelry2_450x.jpg
Το χωριό Bushmills αποτελεί τo σκηνικό ενός σπάνιου γάμου στη Βόρεια Ιρλανδία: γαλήνιο τοπίο, αγριεμένη θάλασσα και μοναδικές γεύσεις ουίσκι.
Παράξενος που είναι ο κόσμος! Αυτό το χωριό δεν βρίσκεται πολύ μακριά από την πιο ταραγμένη πόλη της Ευρώπης· το Μπέλφαστ απέχει από αυτόν τον καταπράσινο παράδεισο μόλις 95 χιλιόμετρα. Κι όμως, σε αυτήν τη γωνιά της Βόρειας Ιρλανδίας, τα πάντα κυλούν σιγά και γαλήνια, όπως τα νερά του ποταμού Mπους – τον τόνο θα αλλάξει μονάχα μια ξαφνική μπόρα, για να ξαναδώσει τη θέση της σε λίγο ήλιο και μετά πάλι σε μια βροχή, μια θαυμάσια μετεωρολογική ρουτίνα, ο ήχος της ανταριασμένης Βόρειας Θάλασσας που χτυπάει στα βράχια λίγο πιο πέρα ή, στο μεσοδιάστημα, ένας γενναίος άγριος σολομός που θα πεταχτεί από τα νερά του Μπους για να συνεχίσει το θρυλικό ταξίδι του κόντρα στο ρεύμα.
Οι 1.319 κάτοικοι αυτού του χωριού θα σου πουν υπερήφανοι ότι βρίσκεσαι στο λίκνο του ουίσκι. Και δεν θα έχουν άδικο: Το νέκταρ της περιοχής βγαίνει από το Old Bushmills Distillery, το οποίο πρώτο-λειτούργησε το 1608. Απολαμβάνοντας ένα ποτήρι στο οποίο ενυπάρχει όλη αυτή η μακρά και σπάνια φιλοσοφία απόσταξης, αναγνωρίζεις την αρμονική του γεύση που χαρακτηρίζεται από φρέσκα φρούτα και βανίλιακαι το απαλό του άρωμα και μπορείς να χαρείς αυτό το ταξίδι σου στην ύπαιθρο, στις απόκρημνες ακτές και στα γαλήνια ποτάμια, μιας χώρας άγνωστης και μυστηριώδους, όσο οι μύθοι και οι παραδόσεις της. Το Bushmills είναι μια γλώσσα με ιδιαίτερο περιεχόμενο και εξαιρετικούς συμβολισμούς, ένα spiritπου στηρίζεται στην ποιότητα, την παράδοση και την συντροφικότητα. Μια στάση ζωής αυθεντική, πρωτοποριακή, και αυθόρμητη που αξίζει να μοιραστούμε με τους αληθινούς μας φίλους. Ένα απολαυστικό ταξίδι που επισφραγίζει τις ουσιαστικές σχέσεις.
Τι να δείτε
✓ Ίσως από τα πιο όμορφα μνημεία της φύσης είναι το Giant’s Causeway, το οποίο έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Δημιουργήθηκε έπειτα από μία αρχαία ηφαιστειακή έκρηξη, ενώ 40.000 πέτρες από βασάλτη που βυθίζονται στην παγωμένη Βόρεια Θάλασσα δημιουργούν ένα άγριο τοπίο αμίμητης φυσικής ομορφιάς. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων από το Bushmills. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 0044 28207 31582.
✓ Το OldBushmillsDistillery (Bushmills - Gateway) είναι το παλαιότερο εν λειτουργία αποστακτήριο στον κόσμο, αφού δημιουργήθηκε μόλις το 1608, όταν και ο βασιλιάς Ιάκωβος Α΄ έδωσε άδεια (με ημερομηνία 20 Απριλίου 1608) ώστε να αποσταχθεί ουίσκι στους χώρους του. Περισσότεροι από 110.000 τουρίστες από όλον τον κόσμο το επισκέπτονται κάθε χρόνο, καθώς θεωρείται ο οίκος του ιρλανδέζικου παραδοσιακού ουίσκι. Περιηγηθείτε στο πέτρινο κτίριο, αναπνεύστε το άρωμα του αυθεντικού ουίσκι που ωριμάζει στα δρύινα βαρέλια, κάνοντας ένα ταξίδι στον χρόνο και απολαύστε εκτός από το Bushmills Οriginal όλες τις εκδοχές του μοναδικού αυτού αποστάγματος: Bushmills Black Bush, Bushmills 10 Year Old Malt, Bushmills 16 Year Old Malt και Bushmills 21 Year Old Malt. Σήμερα προσφέρει οργανωμένες ξεναγήσεις με γκρουπ στους χώρους του. Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε e-mail στο [email protected].
✓ Το κάστρο Dunclue αποτελεί το ιδανικό μέρος για ρομαντικούς περιπάτους. Είναι χτισμένο από τον Ρίτσαρντ ντε Μπεργκ, έναν από τους αρχηγούς της περιοχής κατά την αγγλο-νορμανδική περίοδο. Αποτελεί ένα κράμα αρχιτεκτονικής, καθώς Άγγλοι, Νορμανδοί και Σκωτσέζοι έχουν αφήσει τα σημάδια τους ανεξίτηλα. Το κάστρο παραμένει όλον τον χρόνο ανοιχτό. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 0044 28207 31938.
Πού να μείνετε
✓ Για φιλοξενία τεσσάρων αστέρων, το ξενοδοχείο The Bushmills Inn (Traditional, luxury accommodation in the heart of northern ireland's causeway coast, 9 Dunluce Road, Bushmills, τηλ. 0044 28207 33000) θα σας μαγέψει με την ζεστή του ατμόσφαιρα. Το ξενοδοχείο Bayview Hotel, ένα μόλις χιλιόμετρο από το Bushmills (Bayview Hotel, 2 Bayhead Road Portballintrae, τηλ. 0044 28 2073 4100), προσφέρει δωμάτια με θέα στην άγρια ομορφιά του Ατλαντικού Ωκεανού. Σε πολύ μικρή απόσταση από το Giant’sCauseway βρίσκεται ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία, το Causeway Hotel (Giants Causeway Hotel - Welcome, 40 CausewayRoad, τηλ. 0044 28207 31210), το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1836.
Πού (και τι) να φάτε
✓ Αυθεντική ιρλανδική κουζίνα μπορείτε να δοκιμάσετε στο Bushmills Inn, Hotel & Restaurant (9 DunluceRoad, τηλ. 0044 28207 32339), το οποίο είναι ανοιχτό από το μεσημέρι ως το βράδυ για να απολαύσετε λαχταριστά φιλέτα, αλλά και τον παραδοσιακό σολομό κατευθείαν από τα νερά του ποταμού, τον οποίο καλό είναι να συνοδεύσετε με ένα εκλεκτό Bushmills. Επίσης, το εστιατόριο Αhimsa (243 WhiteparkRoad, τηλ. 0044 28207 31383) αποτελεί έναν παράδεισο για τους χορτοφάγους. Το Copper Kettle Bushmills στο κέντρο του χωριού δίπλα στο ταχυδρομείο, είναι το ιδανικό μέρος για να δοκιμάσετε αυθεντικά ιρλανδικά πρωινά, το απογευματινό τσάι και πολλά είδη καφέ.
q Ο θρύλος λέει ότι στην περιοχή το ουίσκι υπάρχει από τον 13ο αιώνα, ενώ στο χωριό του Bushmills, που πήρε το όνομά του από τον ποταμό και έναν νερόμυλο, βρίσκεται το αρχαιότερο αποστακτήριο ουίσκι στον κόσμο, το οποίο μετράει περισσότερους από τέσσερις αιώνες ζωής.

tanea.gr
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.163
Μέλη
38.913
Νεότερο μέλος
PanagiotisCPC

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom