Πολωνία Συνάλλαγμα - πληρωμές στην Πολωνία

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Η πληρωμή με χρεωστική/ πιστωτική δεν έχει κάποια χρέωση - προμήθεια;
Από τις αναφορές που μου έρχονταν μέσω μέιλ από την τράπεζα δεν έβλεπα λοιπές χρεώσεις

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Η Eurobank χρεωνει εξοδα μετατροπης συναλλαγματος σε καθε συναλλαγη κοντα στα 4€. Η Alpha Bank δεν εχει καμμια χρεωση.
Η Eurobank χρεωνει εξοδα μετατροπης συναλλαγματος σε καθε συναλλαγη κοντα στα 2,5€. Η Alpha Bank δεν εχει καμμια χρεωση.
Άρα παίζει ρόλο ποιας τράπεζας είναι;
Hydronetta - αν επιτρέπεται - ποιας τράπεζας ήταν οι κάρτες σου;

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Alpha και Εθνική δεν έχουν χρεώσεις ανά συναλλαγή. Πειραιώς και Eurobank εν γένει έχουν (υπάρχουν και εξαιρέσεις)

Charalii

Member
Οτάν πληρωσω εκεί με χρεωστική η μετατροπή του συναλάγματος με βάση ποιά ισοτιμία θα υπολογοστεί; Την επίσημη της Τράπεζας Ελλάδος;; Και εκτός από το ποσό που θα πληρώσω κανονικά θα πληρώσω συν τα εξοδά μετατροπής συναλλαγματος που κρατάει η εκάστοτε τράπεζα;;

Marios_Gr

Member
Oύτε η Εθνική έχει κάποια χρέωση στη χρήση της χρεωστικής για αγορές.

Marios_Gr

Member
Οτάν πληρωσω εκεί με χρεωστική η μετατροπή του συναλάγματος με βάση ποιά ισοτιμία θα υπολογοστεί; Την επίσημη της Τράπεζας Ελλάδος;;
Aυτό είναι κάτι που θα ήθελα να ρωτήσω και για την ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ. Με βάση ποια ισοτιμία το x ποσό που θα σηκώνω εκεί σε ζλότυ θα αφαιρείται σε ευρώ από τον λογαριασμό μου;
Γιατί αν είναι η ισοτιμία να είναι αυτή ενός ανταλλακτηρίου, τότε δεν συμφέρει η ανάληψη μετρητών από εκεί ΑΤΜ εφόσον σου κρατά επιπλέον και προμήθεια η τράπεζα.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Aυτό είναι κάτι που θα ήθελα να ρωτήσω και για την ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ. Με βάση ποια ισοτιμία το x ποσό που θα σηκώνω εκεί σε ζλότυ θα αφαιρείται σε ευρώ από τον λογαριασμό μου;
Γιατί αν είναι η ισοτιμία να είναι αυτή ενός ανταλλακτηρίου, τότε δεν συμφέρει η ανάληψη μετρητών από εκεί ΑΤΜ εφόσον σου κρατά επιπλέον και προμήθεια η τράπεζα.
Οτάν πληρωσω εκεί με χρεωστική η μετατροπή του συναλάγματος με βάση ποιά ισοτιμία θα υπολογοστεί; Την επίσημη της Τράπεζας Ελλάδος;; Και εκτός από το ποσό που θα πληρώσω κανονικά θα πληρώσω συν τα εξοδά μετατροπής συναλλαγματος που κρατάει η εκάστοτε τράπεζα;;
Η μετατροπή γίνεται είτε στην ημερομηνία fixing, είτε σε ισοτιμία που διαφέρει από αυτή μέχρι 2%. Σε κάθε περίπτωση η ισοτιμία είναι ΠΟΛΥ καλύτερη από την ισοτιμία του ανταλλακτηρίου. Εκτός από τις περιπτώσεις τραπεζών που αναφέρθηκαν παραπάνω, δεν υπάρχει καμμία άλλη χρέωση.

Α, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα: "Την επίσημη της Τράπεζας Ελλάδος". Τα νομίσματα στις Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ελεύθερη διακύμανση (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και η ισοτιμία τους καθορίζεται από τις αγορές, όχι από τις κεντρικές τράπεζες. Κεντρική ισοτιμία είναι το "interbank rate", που είναι η τιμή στην οποία οι τράπεζες πουλάνε και αγοράζουν συναλλάγματα μεταξύ τους εκείνη τη μέρα.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Η μετατροπή γίνεται είτε στην ημερομηνία fixing, είτε σε ισοτιμία που διαφέρει από αυτή μέχρι 2%. Σε κάθε περίπτωση η ισοτιμία είναι ΠΟΛΥ καλύτερη από την ισοτιμία του ανταλλακτηρίου. Εκτός από τις περιπτώσεις τραπεζών που αναφέρθηκαν παραπάνω, δεν υπάρχει καμμία άλλη χρέωση.

Α, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα: "Την επίσημη της Τράπεζας Ελλάδος". Τα νομίσματα στις Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ελεύθερη διακύμανση (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και η ισοτιμία τους καθορίζεται από τις αγορές, όχι από τις κεντρικές τράπεζες. Κεντρική ισοτιμία είναι το "interbank rate", που είναι η τιμή στην οποία οι τράπεζες πουλάνε και αγοράζουν συναλλάγματα μεταξύ τους εκείνη τη μέρα.
Ποιός καταλληλότερος να απαντήσει!!!!!! :clap:
Το μόνο που με ρώταγαν συνεχώς είναι αν θέλω η τιμή να χρεωθεί στη κάρτα σε ευρώ ή πολωνικά ζλότυ . Ως πανάσχετος με οικονομικά δεν ξέρω τι συνέφερε...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ποιός καταλληλότερος να απαντήσει!!!!!! :clap:
Το μόνο που με ρώταγαν συνεχώς είναι αν θέλω η τιμή να χρεωθεί στη κάρτα σε ευρώ ή πολωνικά ζλότυ . Ως πανάσχετος με οικονομικά δεν ξέρω τι συνέφερε...
Σε Ζλότυ. Η τράπεζά σου κατά κανόνα κάνει πιο συμφέρουσα μετατροπή από τη δική τους.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Η Alpha Bank δεν εχει καμμια χρεωση.
Μάλλον δεν τα είδες καλά:

(Alpha Bank Τελευταία Ενημέρωση: 11.4.2017)
1.1.2 Για κάθε συναλλαγή σε ΑΤΜs άλλων τραπεζών με χρήση καρτών εκδόσεως Alpha Bank
Εντός Ευρωζώνης
 Για ανάληψη  Έως Ευρώ 150 Πάγιο 1,50  Από Ευρώ 151 έως Ευρώ 250 Πάγιο 1,60  Άνω των Ευρώ 250 Πάγιο 1,65 
Εκτός Ευρωζώνης  Για ανάληψη (επί του ποσού της αναλήψεως) 1,00% με ελάχιστο 4,40

14.2 Έξοδα χρήσεως δικτύων τρίτων (ανάληψη μετρητών από το πιστωτικό όριο από ΑΤΜ/Κατάστημα άλλων τραπεζών)
14.2.1 Κάρτες Visa Πάγιο 1
14.2.2 Κάρτες American Express Πάγιο 1,25% επί του ποσού της συναλλαγής
14.2.3 Κάρτες MasterCard  Στην Ελλάδα Πάγιο Ευρώ 0,65 + 0,20% επί του ποσού της συναλλαγής  Στην Ευρώπη Πάγιο Ευρώ 0,50 + 0,12% επί του ποσού της συναλλαγής  Εκτός Ευρώπης Πάγιο 1
14.2.4 Κάρτες Diners Club Πάγιο 0,35
14.4 Επιβάρυνση για τη μετατροπή συναλλαγών εξωτερικού σε Ευρώ Πάγιο Έως 2,50% επί του ποσού της συναλλαγής

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.301
Μέλη
39.976
Νεότερο μέλος
nikoslia1