Συνάντηση / Επίσκεψη σε Αμφίπολη και Φιλίππους - 9 Δεκ. 2017

Επίσκεψη σε Αμφίπολη και Φιλίππους - 9 Δεκ. 2017 - Δήλωση συμμετοχής


  • Total voters
    24

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.434
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Λοιπόν.....

Για μια άλλη φορά καταπληκτική εκδρομή από όλες τις απόψεις!!!
Συνάντηση με παλιούς και καινούργιος τραβελόφιλους, νέα κατάκτηση γνώσεων από μοναδικό Κωνσταντίνο Σφήκα που τον λατρεύουμε όλοι από την στιγμή που τον γνωρίσαμε στην αντίστοιχη εκδρομή πέρυσι, καταπληκτικός καιρός για την εποχή, καλή οργάνωση, συνέπεια στο να μην αργούμε (αν και πάλι τελευταία έφτασα στο λεωφορείο :haha::haha::haha:), υπέροχος οδηγός (babaduma θύμισε μας το όνομά του)...και πολλά άλλα.

@babaduma & @Bahari σας ευχαριστούμε για την άψογη οργάνωση!
Αθηναίοι φίλοι, αν και δεν μπόρεσα να σας γνωρίσω καλύτερα αφού έφερα μεγάλη παρέα, χάρηκα και σας ευχαριστούμε που μας τιμήσατε!
Οι Σαλονικείς φίλοι που σας πεθύμησα πολύ, θα σας δω σύντομα εσάς!!!
@Dafni & Νίκο, ευχαριστούμε για την τέλεια πρόταση για φαγητό στην Καβάλα --> ¨Σούσουρο", την οποία την προτείνουμε και εμείς στους καινούργιους επισκέπτες της Καβάλας!
Σε όλους εσάς ευχαριστώ που δεχτήκατε την παρέα μου και την κάνατε να μιλάει ακόμα και σήμερα για το χτεσινό.
Και σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την υπομονή και αγάπη που δείξατε στα παιδιά, ειδικά όταν η Δημητρούλα μας, μόλις 5 ετών, έκλαιγε από κούραση 20λεπτο στο λεωφορείο όταν φύγαμε από την Καβάλα.
Είχα μεγάλο άγχος πως θα περάσουν τα παιδιά και επομένως και όλοι εμείς μαζί τους, γνωρίζοντας πως οι ξεναγήσεις του Κώστα είναι πάντα πολύ εντατικές και κουραστικές από άποψη δυνάμεων ακόμα και για τους μεγάλους. Ως τόσο, έχω μείνει άναυδη από την προσοχή που είχανε εν τέλη, η οποία σε τεράστιο μέρος οφείλεται σε καταπληκτική προσέγγιση του Κώστα ο οποίος εκτός από σουπερ ξεναγός είναι και σουπερ εκπαιδευτικός! Τους έβαζε γρίφους, έκανε ερωτήσεις, απαντούσε στις δικές τους και πολλά άλλα, και τα παιδιά άντεξαν με τεράστια ευκολία ένα γεμάτο 8ωρο σχεδόν συνεχής ξενάγησης. Βέβαια, μπράβο και στις μαμάδες, φιλενάδες μου που με τη διαπαιδαγώγηση τους μεγαλώνουν καλά παιδιά και σίγουρα τους δίνουν ερεθίσματα για να ενδιαφέρονται τα παιδιά ούτως ή άλλως αλλά και να έχουν κάποιες γνώσεις που μας έδειξαν. Σήμερα παρακολούθησα μια άλλη ξενάγηση του Κώστα στην πόλη και μου είπε ότι "τον έστειλαν" τα παιδιά με κάποιους μύθους που ήξεραν. Συγχαρητήρια και στα άλλα δύο παιδάκια της παρέας και στις μαμάδες τους, ήταν εξίσου καταπληκτικά.

Σε αυτήν τη φάση και ψηλοσυγκινημένη, θα θελα να σας εξομολογηθώ κάτι προσωπικό.

Όταν μεταναστεύεις, μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες είναι να ενταχθείς στην κοινωνία και να βρεις ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις καλά σε καινούργιο περιβάλλον. Έχω πει πολλές φορές πως ήμουν πολύ τυχερή σε αυτήν την αλλαγή, καθώς έχω μπει σε καλή οικογένεια, καλή παρέα κλπ. Όταν ήρθα δεν είχα δουλειά και γνώριζα πολύ λίγους, ως ελάχιστους θα λεγα, ανθρώπους μόνη μου, δεν είχα μπει σε κανένα κύκλο εκτός εκείνον του συζύγου μου και ένιωθα έλλειψη δυνατοτήτων με την έννοια επιλογών. Ερχόμενη στην πρώτη μου τραβελστορίτικη συνάντηση (μόνο εγώ ξέρω πως αισθανόμουν τότε) έχω γνωρίσει κάποιους καταπληκτικούς ανθρώπους εκ των οποίων κάποιοι ήταν χτες μαζί μας και στη συνέχεια ακόμα περισσότερους σε όλες τις τέλειες συναντήσεις μας.
Θεωρώ πως ήσασταν πρώτος μου κύκλος γνωστών στην Ελλάδα και ας μην γίναμε ποτέ στενοί φίλοι με την έννοια της λέξης αυτής, είστε πολύ special to me.
Είστε μια συνέχεια και ένα μέρος των καλών εμπειριών μου στην Ελλάδα αφού αντιπροσωπεύετε το καλύτερο της το πρόσωπο , και γιατί όχι και αφορμή για να αποκτάω όλο και τέτοιες σχέσεις στο μέλλον αφού δεν είχα κάτι να φοβηθώ βλέποντας ότι είμαι καλοδεχούμενη σε εκείνη την χώρα που ήρθα.
Σας το γράφω τώρα εδώ, επειδή στην χτεσινή μου παρέα, που αποτελούνταν από αλλοδαπές κοπέλες, με λιγότερο θετικές εμπειρίες ή τα βιώματα στην Ελλάδα σε διαφορά με μένα, δείξατε το ίδιο άσπρο πρόσωπο της κοινωνίας μας και έχουν μείνει έκπληκτες συζητώντας "τι ωραίος και ακομπλεξάριστος κόσμος', "τι ευγενικοί άνθρωποι¨ και πολλά παρόμοια, και μπορείτε να πιστέψτε ή όχι, κάποιες είναι και περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα από μένα.
Σας ευχαριστώ για αυτό, επειδή και εγώ χαίρομαι όταν πλέον η δεύτερη μου πατρίδα φαίνεται καλή και αντίστοιχα όταν κάποιος φοβισμένος και καινούργιος σε όποιο περιβάλλον, νιώθει καλά εκεί που βρίσκεται.
Για μια άλλη φορά επιβεβαιώνεται πως τα ταξίδια μας ανοίγουν τα μυαλά και μας διδάσκουν, χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω πως αν δεν ταξιδεύατε πολύ δεν θα ήσασταν ίδιοι.
Η αποστολή πέτυχε και από την εκπαιδευτική άποψη, μπορεί χτες όλοι μαζί να δημιουργήσαμε 7 καινούργιους ταξιδιώτες του κόσμου, τα παιδάκια που μας ακολούθησαν, αφού υπήρχανε δηλώσεις που το επιβεβαιώνουν.
Μια από αυτές που με ξετρέλανε ήταν του 8χρονου Νικόλα μας, ο οποίος βγήκε από την ταβέρνα ενώ εγώ (προφανώς κακώς) κάπνιζα έξω και μου είπε: Εγώ θα θελα να κάνουμε μια βόλτα εδώ (στα πανέμορφα σοκάκια της Καβάλας), θέλω να γνωρίσω την περιοχή. Και αφού είχαμε λίγο χρόνο κάναμε 5 βήματα.
Και η τελευταία που "σφράγισε" το γεγονός αυτό, ήταν 2 φωτογραφίες που η @Bahari βρήκε κουράγιο να μου στείλει αμέσως χτες το βράδυ παρόλο που σίγουρα ήταν τόσο κουρασμένη. Ήταν από το Αμαζόνιο με πιράνχα που έχει ψαρέψει η ίδια και το υποσχέθηκε στα παιδιά. Μπράβο σου κοπέλα μου και ευχαριστούμε!!!! Τα δίδυμα με το που τα είδαν σήμερα είπαν στη μάνα τους πως θα πάνε μαζί μου στο Αμαζόνιο :haha::haha::haha::clap::clap::clap:...έτσι απλά.
Για το τυπικό της ιστορίας, προηγήθηκε κουβέντα στο λεωφορείο ανάμεσα στα παιδιά για τα ψάρια του Στρυμώνα όπου ένα ρώτησε αν έχει πιράνχες και άλλο απάντησε πως υπάρχουν μόνο στο Αμαζόνιο.

Συγγνώμη που κούρασα και εις το επανιδείν!

photos later

 
Last edited:

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Εγώ θέλω να πω ότι ευτυχώς που δεν έχω κάμερα στον υπολογιστή γιατί θα βλέπατε πόσο έχω κοκκινίσει απ' τα καλά σας λόγια! :icon_redface:

Δύο στα δύο, λοιπόν. Δυο εξαιρετικά επιτυχημένες εκδρομές, στην επιτυχία των οποίων συνέβαλαν ο καιρός που αντίθετα με τις προβλέψεις (γι αυτό και δεν παίζω τζόκερ) ήταν εξαιρετικός/ανοιξιάτικος, η υπέροχη παρέα παλαιών και νέων μελών και φίλων, ο πάντα καταπληκτικός και ακούραστος κ. Σφήκας και - φυσικά - η Ελληνική φύση και ιστορία που πάντα με εκπλήσσει αναπάντεχα και ευχάριστα (όταν την "γνωρίζω" με τον ενδεδειγμένο τρόπο).

Σας ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχατε, ελπίζω για όσους πήρατε το ρίσκο και ήλθατε από μακρυά τα όσα ζήσατε να ήταν ανάλογα των προσδοκιών σας, ελπίζω το ίδιο αντίστοιχα και για τους πιο κοντινούς συν-εκδρομείς και χαίρομαι ιδιαίτερα που το απόλαυσε και η "σερβική κοινότητα" :) μαζί με τα μικρότερα μέλη της που - ομολογώ ότι - με εξέπληξαν ευχάριστα με το ενδιαφέρον που έδειχναν και τη συμμετοχή τους.

Ανανεώνουμε το τραβελστορίτικο ραντεβού μας για τη νέα χρονιά, με αφορμή την κοπή της πίτας που ελπίζουμε να τη συνδυάσουμε με ξενάγηση (από τον κ. Σφήκα, φυσικά) στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Θα ανοίξουμε νέο θέμα, θα βάλουμε 3 ημερομηνίες σε ψηφοφορία ώστε να μπορούν να ψηφίσουν/επιλέξουν και όσοι επιθυμούν να έλθουν από μακρυά και να βγάλουν έγκαιρα εισιτήρια.
 
Last edited:

LIK

Member
Μηνύματα
101
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
ΝΟΤΙΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΝΤΟΥ
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.747
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom