Συνάντηση 24/11 Θεσσαλονίκη - 10η επέτειος συναντήσεων στην πόλη μας

Θα παραβρεθείτε στην συνάντηση;


  • Total voters
    19
  • Poll closed .

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
Καλό χειμώνα πρώτα από όλα, καθώς χειμώνιασε σε πολλά μέρη!

Όπως προαναγγείλλαμε θα συναντηθούμε στις 24/11 να τιμήσουμε τα 13α γενέθλια του φόρουμ, την 10η επέτειο των συναντήσεων στη Θεσσαλονίκη, αλλά και να περάσουμε καλά όλοι μαζί όπως πάντα.

Η ημερομηνία επιλέχθηκε έτσι ώστε να ταυτίζεται με τις εκδηλώσεις του Open house 2019, οπότε πολλοί από εσάς εφόσον το θέλουν μπορούν να αφιερώσουν το Σάββατο ως μέρα εκδρομής στη Θεσσαλονίκη μας, που θα καταλήξει σε ένα κανούργιο μαγαζί της πόλης.
Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το ΟΗ, στην ιστοσελίδα τους - http://www.openhousethessaloniki.gr/ η περιγραφή λέει το εξής:
" Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Στη Θεσσαλονίκη έχει πραγματοποιηθεί ήδη 6 χρονιές σημειώνοντας 42.000 επισκέψεις στην τελευταία διοργάνωση!"

Εξαιτίας αυτού επιλέχθηκε ένα καινούργιο μαγαζί για την συνάντηση που θα μας ταξιδέψει σε άλλη εποχή όπως και όλα τα κτίρια που βρίσκονται ανατολικά της πόλεως ή αλλιώς στη Συνοικία των Εξοχών.
Το μαγαζί λέγεται Casablanca Social Club και βρίσκεται στην Επαύλη ή Οικία Μιχαηλίδη στην οδό Β.ΌΛγας 18.
Το μέρος είναι προσβάσιμο από πολλά λεωφορεία από το κέντρο και το πάρκινγκ είναι πιο εύκολο. Η κράτηση έχει πραγματοποιηθεί για τις 17h στο όνομα του Travelstories.
Θα μας παραχωρήσουν έναν δωμάτιο στον πρώτο όροφο για 15 με 20 άτομα που δεν έχει πολλή φασαρία και μουσική. Εφόσον μαζευτούμε περισσότεροι θα βρεθεί θέση για όλους αρκεί να το ξέρουμε έγκαιρα. Ο χώρος διατίθεται για ποτό, καφέ και light snacks. Εφόσον θέλουμε να φάμε κανονικά, σας παρακαλώ να το δηλώσετε από τώρα για να μπορούμε να αλλάξουμε το χώρο του μαγαζιού.
Όσον αφορά το κάνπισμα, ο χώρος θα είναι δικός μας και εμείς θα ορίσουμε αν θα είναι άκαπνος.
Πολλοί από εμάς είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε ξεναγήσεις που διοργάνωνε ο Δήμος έξω από όλα τα αρχοντικά της Β. Όλγας, ενώ τώρα στα πλαίσια του Open house θα μπορέσουμε να ξεναγηθούμε μέσα σε αυτά.
Ενδεικτικά σας παραθέτω κτίρια που βρίσκονται ανατολικά, τις ώρες λειτουργίας και το σύνδεσμο τους στη συγκεκριμένη σελίδα.
Σκεφτόμουν ότι θα μπορούσαμε να πάμε όλοι μαζί ή έστω κάποιοι, αλλά μάλλον καλύτερο είναι ο καθένας μας να οργανωθεί ξεχωριστά βάση των προτιμήσεων του.

Τα κτίρια στα ανατολικά που συμπεριλαμβάνονται είναι τα εξης (γράφω τις ώρες του Σαββάτου, πολλά είναι ανοιχτά και την Κυριακή):

Λίγα από τα κτίρια που θα είναι ανοιχτά μόνο την Κυριακή για όσους ενδιαφέρονται:
Η σειρά κτιρίων είναι τυχαία και θέλει μελέτη για τη σωστή οργάνωση. Θα υπολογίζετε σε κάθε κτίριο ένα μισάωρο παραμονής. Τα κτίρια της Καλαμαριάς έχουν ενδιαφέρον, τα έχω επισκεφτεί πέρυσι, όσοι μπορείτε μην τα παραλείψετε (ειδικά την Μοντέρνα Κατοικία στην οποία δεν μπορούμε να μπούμε, εκτός αν γνωρίζουμε τους ιδιοκτήτες :) που ζουν μέσα).

Μην αργείτε στη συνάντηση, θα μας τιμήσει με την παρουσία του και ο αγαπημένος ξεναγός του φόρουμ ο Κώστας Σφήκας ο οποίος θα μας πει παραπάνω πράγματα για τις Βίλλες τα οποία πιστεύω μόνο εκείνος γνωρίζει :). Δεν θέλει να χρεώσει την ομιλία του, αλλά προτείνω να του παρόυμε ένα δώρο όπως ένα voucher για βιβλία ή κάτι παρόμοιο, θα χαρώ να ακούσω προτάσεις.

Παρακαλώ να ψηφίσετε για την παρουσία σας.

Κάλη αντάμωση!
 
Last edited:

fenia42

Member
Μηνύματα
3.853
Likes
14.086
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Είσαι πολύ οργανωτική, αν φτιάξω ξενοδοχείο θα σε παρω για διευθύντρια. Θα παραβρεθώ στη συνάντηση αλλά δε ξέρω αν θα έρθω στις 17:00 ακριβώς ή λίγο πιο αργά γιατί θα εξαρτηθεί από την ώρα που έχει αγώνα μπασκετ η κόρη μου.
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ονειρεμένο Ταξίδι
Διάστημα
Και εγώ ίσως αργήσω λίγο γιατί θέλω να δω πολλά κτήρια στο OH το Σάββατο.
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
Παιδιά, αν ειναι το αλλάζουμε για τις 6, δεν ειναι προβλήμα αυτό.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.800
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ονειρεμένο Ταξίδι
α του Κενταύρου
Παιδιά, αν ειναι το αλλάζουμε για τις 6, δεν ειναι προβλήμα αυτό.
Το δικό μου "ίσως" θα βαρύνει πιο πολύ προς το "ναι" αν η συνάντηση οριστεί γι αργότερα.
 

koker

Member
Μηνύματα
252
Likes
490
Ονειρεμένο Ταξίδι
μαυρικιος
Μπράβο @Ivana για την οργάνωση !! Ψήφισα και γω ναι και +1. Ομως ίσως να είμαστε κατα τις 17.30 λόγω δουλειάς.
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.208
Likes
5.673
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλη η Νότια Αμερική
Έβαλα κι εγώ το ναι μου. Μάλλον θα είμαστε όλη η τριάδα πακέτο. Όσο για το κάπνισμα ελπίζω ότι θα παραμείνει άκαπνος και καθαρός ο χώρος.
 

LIDA

Member
Μηνύματα
449
Likes
229
Γεια σας και από εμένα!Προέκυψαν κάποιες υποχρεώσεις, ίσως σας προλάβω στο κλείσιμο!Θα τηλ να με ενημερώσετε!Φιλιά και καλά να περάσετε!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.624
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom