Συνέντευξη μέλους - interted

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Συνέχεια στις συνεντεύξεις μελών με τον @interted :clap:

Για πάμε:

1. Πώς ξεκίνησε η σχέση σου με τα ταξίδια;

Κάποια στιγμή η οικογένεια αποφάσισε να μην σουβλίζει με τους συγγενείς αλλά να αφιερώνει το Πάσχα για ταξίδια ανά την Ελλάδα. Ε, άνοιξη, εξοχές, ωραίες πόλεις – το Ναύπλιο, η Καστοριά , η Πάργα – μυστηριώδη μέρη όπως η Μάνη, η Μονεμβασιά, οι Μυκήνες... Δεν θέλει και πολύ το παιδικό μυαλό, σε συνδυασμό με τα σχετικά αναγνώσματα, να εκτιμήσει αυτούς τους άγνωστους κόσμους “πίσω από το βουνό”.

2. Ποιο είναι το ταξίδι που σου έχει μείνει περισσότερο στη μνήμη και γιατί;

Το τελευταίο μεγάλο, στην Ινδονησία. Η διάρκεια των 31 ημερών σε συνδυασμό με τα πολλά μαγικά 5λεπτα το καθιστά την πιο έντονη ανάμνηση. Τι να πρωτοθυμηθώ; Τους ταλαίπωρους παππούδες ποδηλατο-ταξιτζίδες στην Τζόγκτζα που τους ξεθέωσα με τις αποστάσεις που τους ζητούσα να κάνουν; Τον φιλέλληνα ναύτη στο λιμάνι του Μακάσαρ που προσπαθούσε να μου εξηγήσει τον Σωκράτη ενώ οι άλλοι του φωνάζανε να μην αφήνει τα σακιά που κουβαλούσε; Τις μαντιλοφορούσες ξεναγούς στην Τζακάρτα με το διακριτικό τους φλερτ; Νομίζω πιο πολύ θυμάμαι τον διάλογο στην βάρκα του οικοδεσπότη μου στην Κελέβη, μόλις είχαμε γλιτώσει από τους λιμενικούς που μας συνέλαβαν για παράνομο ψάρεμα. Ο μοναδικός Ινδονήσιος που γνώρισα που δεν καπνίζει, μέλος μια περιθωριοποιημένης κοινότητας ψαράδων, μου έλεγε για το μπούλινγκ που του κάνανε σαν φοιτητή (ότι “είναι κοριτσάκι”) και την απέχθειά του για τα όπλα και τους καυγάδες. Φάγαμε επί τόπου και το μοναδικό ψαράκι που πιάσαμε και κρύψαμε από τους λιμενικούς, “σούσι”!

3. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός; πέσμας λίγα λόγια γιατί.

Το Περού. Δεν πέρασα τέλεια. Μάλιστα γύρισα 7 κιλά ελαφρύτερος. Όμως είναι η πιο αξιόλογη χώρα που διάβασα σχετικά και είδα με τα μάτια μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ποτέ να να αντικρίσω σε αυτή την ζωή το ...Μάτσου Πίτσου. Κι όμως τα κατάφερα! Και παρ’ όλες τις δυσκολίες, συνεχίζω να αγαπώ το Περού όπως πρώτα.

4. Η ομορφότερη πόλη που έχεις δει;

Η Πόλη. Η θέα του Κεράτιου Κόλπου από μια καφετέρια στον λόφο του τεμένους του Σουλεϊμάν. Μου κόπηκε η αναπνοή κυριολεκτικά. Η Πόλη επίσης μου δίδαξε ότι πρέπει να αφήνομαι λίγο πιο ελεύθερος στα ταξίδια μου και να απολαμβάνω την στιγμή. Και τι στιγμή!

5. Σε ποιο μέρος συμπάθησες περισσότερο τους ανθρώπους και σε ποιο τους αντιπάθησες;

Συμπάθησα τους Ινδονήσιους, για τον σεβασμό που δείχνουν στους άλλους και που “κρατάνε πρόσωπο”, δηλαδή δεν αντιδικούν έντονα. Με τους Γάλλους από την άλλη έχω μια σχέση αγάπης και μίσους. Νομίζω με χαλάει η υπερβολική υπερηφάνεια τους.

6. Ποιο είναι τα αγαπημένο σου μουσείο/εστιατόριο/μνημείο;

Το Βρετανικό μουσείο για το πλήθος και την σημασία των αρχαιολογικών εκθεμάτων του. Αγαπημένο εστιατόριο είναι το εκάστοτε ελληνικό γυράδικο που θα βρω “στα ξένα” (παίζει βέβαια ρόλο ότι μένω μόνιμα εξωτερικό). Μνημείο το Μάτσου Πίτσου γιατί τι μπορεί να ξεπεράσει την χαμένη πόλη των Ίνκα;

7. Ποιο είναι το χειρότερο ταξίδι που έχεις κάνει; τι συνέβη;

Δεν έχω περάσει τόσο καλά σε ρόουντ τριπ που ξεκινήσαμε με 3 φίλους από Εδιμβούργο για το Βερολίνο. Τελικά είδαμε ένα σωρό βαρετές Βελγικές και Γερμανικές πόλεις και μόλις αγγίξαμε τον πλούτο των αξιοθέατων της Κολωνίας και του Βερολίνου. Μάλλον φταίει ότι και η εξοχή που περάσαμε δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο, που είναι και η δύναμη των ρόουντ τριπ. Βέβαια αυτό το ταξίδι ήταν ειδικού σκοπού, για να παραλάβουμε ένα σκυλάκι (μια και το να μεταφέρεις κατοικιδια στην Βρετανία από αέρος είναι πιο δύσκολο). Ό,τι άξιζε ο χαβαλές.

8. Σε ποιο μέρος δε θα ταξίδευες ποτέ και γιατί;

Δεν βρίσκω κάποιο λόγο να μην ταξιδέψω κάπου. Χρήμα και χρόνος να υπάρχει!

9. Ποιο είναι το ταξίδι-όνειρο που δεν έχεις κάνει ακόμα;

Θέλω να κατεβώ τον ποταμό Ουρουμπάμπα με σχεδία. Από τις Άνδεις να περάσω μέσω του Pongo de Mainique στην ζούγκλα με την μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στον κόσμο. Από εκεί που πήγαν να ξεφύγουν οι τελευταίοι Ίνκα από τους Ισπανούς και πιθανόν ζούνε ακόμα απομονωμένες φυλές. Το λέω μπας και ...το κάνω!

10. Από τις Ταξιδωτικές Ιστορίες που έχεις γράψει στο φόρουμ ποια είναι η αγαπημένη σου;

Τρώγομαι να πω ότι είναι αυτή στο Παρίσι (λινκ) για να τρολάρω τους Παρισόφιλους φίλους μου. Αλλά όχι, σαφώς είναι της Ινδονησίας (λινκ).

11. Ποια ή ποιες είναι οι Ταξιδιωτικές Ιστορίες από άλλα μέλη που έχεις απολαύσει περισσότερο ή που θυμάσαι περισσότερο από το φόρουμ;

Μου αρέσουν τα μικρά διαμαντάκια και αυτές που είναι γραμμένες με πολύ ενθουσιασμό. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί στο φόρουμ με αυτά τα ταλέντα. Θα διαλέξω τρεις όμως. Επιστροφή στην Κούβα – Abusadores (λίνκ) του @Yorgos που ήταν σαν να βλέπω ταινία δράσης, τα Κόκκινα Φανάρια (λινκ) της @dim kyr που είναι σαν να βλέπω ταινία Μόντυ Πάιθον, Μην ανησυχείς , πάρε Πόλη για 3 μέρες και θα γίνεις περδίκι (λινκ) της @paefstra που είναι σαν να βλέπω ...υπαρξισμό!


12. Τι ρόλο παίζει το travelstories.gr στα ταξίδια σου;

Το travelstories.gr, οι πληροφορίες και η γνώμη κάποιων μελών είναι κομβικά στα ταξίδια μου. Νομίζω ότι το travelstories μου έδωσε ώθηση να πάω μόνος σε μέρη όπως το Μάτσου Πίτσου νωρίτερα από ότι περίμενα. Αλλά και να δώσω αξία σε πόλεις της Ευρώπης που δεν είχα προσέξει. Επίσης η κατάθεση των ιστοριών μας εδώ, όχι μόνο αλλάζει τον ίδιο τον τρόπο που κάνουμε το ταξίδι (προηγουμένως δεν κρατούσα ημερολόγιο). Αλλά είναι μια σχεδόν ιερή στιγμή που περνάμε σε γραπτή μορφή μερικές από τις καλύτερες καταστάσεις που έχουμε βιώσει στην ζωή μας και έχουν αντίκτυπο σε αυτή. Ακόμα καλύτερα αν επηρεάζουν και άλλους! Τέλος, αν δεν καθόμουν να γράψω την ιστορία για το Περού, έστω και τρία χρόνια μετά, πολύ φοβάμαι ότι σε λίγο μεγάλα κομμάτια θα είχαν περάσει στην λήθη για πάντα.

13. Μια αντιπροσωπευτική ή αγαπημένη φωτογραφία από κάποιο ταξίδι σου;

Στην πύλη των Ίνκα στο Περού. Όμορφο να ανακαλύπτεις ξεχασμένες αρχές όπως η απερίγραπτη σχέση που έχουν οι γηγενείς κάτοικοι των Άνδεων με το φυσικό περιβάλλον.

1580872877131.png




Ευχαριστούμε πολύ τον @interted για τη συνέντευξη! Μπορείτε να δείτε το προφίλ του και τις Ταξιδιωτικές Ιστορίες που έχει γράψει εδώ.

Δείτε όλες τις συνεντεύξεις μελών εδώ.

Travelstories for ever :airplane:
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.026
Likes
41.016
Το οτι ξεχωρισες μια απο τις δυο μονο ιστοριες που εχω γραψει και μαλιστα 2 (ΔΥΟ) σελιδων χωρις φωτογραφιες, με συγκινει <3
 
Last edited:

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Εξαιρετικός ως συνήθως! Έχω διαβάσει ιστορίες σου, αλλά αυτή για το Περού την έχω πολύ ψηλά και ενόψει του ταξιδιού μου σε λίγο καιρό, αλλά και για την υπέροχη εξιστόριση και απεικόνιση.
Μπήκε ήδη στους σελιδοδείκτες ;)
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Το οτι ξεχωρισες μια απο τις δυο μονο ιστοριες που εχω γραψει και μαλιστα 2 (ΔΥΟ) σελιδων χωρις φωτογραφιες, με συγκινει <3
Εμ, αδυναμία στην Πόλη, ήταν από τις πρώτες ιστορίες που διάβασα με μη συμβατική γραφή και πήρα θάρρος και βέβαια αδυναμία στην συγγραφέα.

Εξαιρετικός ως συνήθως! Έχω διαβάσει ιστορίες σου, αλλά αυτή για το Περού την έχω πολύ ψηλά και ενόψει του ταξιδιού μου σε λίγο καιρό, αλλά και για την υπέροχη εξιστόριση και απεικόνιση.
Μπήκε ήδη στους σελιδοδείκτες ;)
Χαίρομαι που βρίσκει καλή χρήση η ιστορία μου.

Είμαι κι εγώ φαν των ιστοριών σου. Δεν φτάνει που διαλέγεις τις καλύτερες περιοχές να επισκεφτείς, τα γράφεις και απολαυστικά. Σαν μια γευστική μπίρα!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.428
Μέλη
38.896
Νεότερο μέλος
η μεγάλη η ζωή

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom