Συνέντευξη μέλους - varioAthens

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Ποδαρικό στις συνεντεύξεις για το 2020 με την @varioAthens :clap:

Φύγαμε:

1. Πώς ξεκίνησε η σχέση σου με τα ταξίδια;

Το ταξιδιωτικο μικροβιο μου το "κολλησαν" οι γονεις μου. Και τους ευγνωμονω γι'αυτο! Για τις εμπειριες που απεκτησα, για τους οριζοντες μου που ανοιξαν, για το πως ιεραρχησα τις αναγκες στη ζωη μου.

Ξεκινησαν να με παιρνουν μαζι τους, ενω ημουν ακομα παιδι, σχεδον καθε καλοκαιρι και σε μια διαφορετικη χωρα.
Αποτελεσμα? Πριν καν ενηλικιωθω ειχα "πατησει" σε 4 ηπειρους και ειχα συμπληρωσει απειρες ωρες πτησεων.

Θυμαμαι τα πρωτα ταξιδια στο εξωτερικο... Δεκαετια '80 που ολα ηταν τοσο διαφορετικα. Πολυ λιγοι ταξιδευαμε τοτε, η προετοιμασια του ταξιδιου ηταν μεγαλη κ πολυπλοκη (εκδοση βιζας για ολες τις χωρες, εξασφαλιση συναλλαγματος κι αυτο περιορισμενο) και καθως ιντερνετ δεν υπηρχε, επροκειτο κυριολεκτικα για "ταξιδια στο αγνωστο"..δεν ειχαμε ιδεα τι μας περιμενε εκει που πηγαιναμε, πως θα ειναι οι ανθρωποι, τα μερη, ο καιρος...

Κι ομως ειχε μια μαγεια ολο αυτο...

Δεν θα ξεχασω, παραμονες καθε ταξιδιου μας, να ερχονται στο σπιτι μας φιλοι κ συγγενεις με λιστες ολοκληρες απο πραγματα που δεν υπηρχαν στην Ελλαδα ζητωντας μας να τους τα φερουμε. Δεν θα ξεχασω επισης, το ποσο επινοητικοι ειχαμε γινει προκειμενου να παρουμε περισσοτερο συναλλαγμα απο το επιτρεπτο και να καταφερουμε να αγορασουμε οοολες αυτες τις παραγγελιες.

Ελλειψει δε κινητων κ διαδικτυου, οσο καιρο λειπαμε δεν ειχαμε καμια επαφη με την Ελλαδα, ζουσαμε σε ενα παραλληλο συμπαν στην χωρα που βρισκομασταν χωρις αλληλεπιδραση με τον υπολοιπο κοσμο.

Ολα αυτα εχουν, για μενα, μια νοσταλγικη γοητεια...

2. Ποιο είναι το ταξίδι που σου έχει μείνει περισσότερο στη μνήμη και γιατί;

Το δευτερο ταξιδι μου στην Αιγυπτο γιατι συνεπεσε με την Επανασταση της 30ης Ιουνιου 2013. Για τη χωρα ηταν μια ιστορικη στιγμη, για μας ομως ηταν ενα περιπετειωδες ταξιδι που λιγο ελειψε να γινει κ επικινδυνο.

3. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός; πέσμας λίγα λόγια γιατί.

Η Αιγυπτος και η Ινδια.

Η Αιγυπτος για τα μνημεια, τον πολιτισμο κ το μυστηριο που αυτος εκπεμπει.

Η Ινδια γιατι ειναι ενα ταξιδι σε αλλο πλανητη: χρωματα, μυρωδιες, εικονες, κουλτουρα που δεν υπαρχουν πουθενα αλλου. Επιστρεφοντας απο την Ινδια δεν εισαι ξανα ο ιδιος ανθρωπος.

4. Η ομορφότερη πόλη που έχεις δει;

Νεα Υορκη! Δεν εχει την κλασικη ομορφια που εχει το Παρισι για παραδειγμα, αλλα η "ενεργεια" της, η ενταση, η πολυπολιτισμικοτητα, η αισθηση οτι ειναι μια πολη που δεν κοιμαται ποτε, πραγματικα με συναρπαζει.

5. Σε ποιο μέρος συμπάθησες περισσότερο τους ανθρώπους και σε ποιο τους αντιπάθησες;

Συμπαθησα τους ανθρωπους της Καραιβικης (Κουβα κ Δομηνικανη Δημοκρατια) για το ταμπεραμεντο τους ενω τους ανθρωπους του Βελιγραδιου για την φιλοξενια, τη φιλικη τους διαθεση κ την καλη τους προθεση να σε βοηθησουν.

Δεν θα ελεγα οτι αντιπαθησα αλλα δεν μου ταιριαξαν οι Ταυλανδοι. Βρηκα την ευγενεια τους προσποιητη κ στα ορια της δουλοπρεπειας.

6. Ποιο είναι τα αγαπημένο σου μουσείο/εστιατόριο/μνημείο;

Μουσειο: Λουβρο

Εστιατορια: Δεν θα ονοματισω συγκεκριμενα εστιατορια αλλα καποια δειπνα που δεν θα ξεχασω ποτε:

(α)στο ποταμοπλοιο στο Νειλο βλεποντας τη φωτισμενη Κοιλαδα των Βασιλεων, στην Αιγυπτο

(β)σε μια σπηλια-εστιατοριο χωρις οροφη απ'οπου μπορουσες να δεις τον εναστρο ουρανο, εξω απο την Μομπασα στην Κενυα

(γ)σε ενα εστιατοριο στην οχθη της λιμνης στην Ουνταιπουρ (Ινδια) απ'οπου εβλεπες τα φωταγωγημενα παλατια ολογυρα της λιμνης νιωθοντας ολη την μαγεια του Ρατζασταν

(δ)στο camp του Wadi Rum (Ιορδανια) οπου ολοι μαζι οι ταξιδιωτες απο διαφορες χωρες τρωγαμε, πιναμε κ συζητουσαμε γυρω απο τη φωτια στην ερημο χαζευοντας τα αστερια.

7. Ποιο είναι το χειρότερο ταξίδι που έχεις κάνει; τι συνέβη;

Δεν υπαρχει, για μενα, ασχημο ταξιδι. Ακομα κ οι αναποδιες κ οι δυσκολιες ειναι μελλοντικες αναμνησεις.

Στο Χαρλεμ καθως κ στο μετρο της Νεας Υορκης προσπαθησαν να μας ληστεψουν, στη Βενετια πεσαμε σε γενικη απεργια κ μια νυχτα την περασαμε σε παγκακι, στην Μομπασα εξαλλος ενας ντοπιος με κολλησε στον τοιχο απαιτωντας να σβησω τις φωτογραφιες που ειχα τραβηξει, στο Καιρο μας φυγαδευσαν κακην κακως εν μεσω εκρηξεων κ πυροβολισμων... κι ομως ειναι και αυτα που τελικα κανουν καθε ταξιδι μοναδικο κ ανεπαναληπτο.

8. Σε ποιο μέρος δε θα ταξίδευες ποτέ και γιατί;

Δεν αποκλειω κανενα μερος αλλα χαμηλοτερη προτεραιοτητα δινω σε χωρες με ψυχρο κλιμα καθως κ στις χωρες της πρωην ΕΣΣΔ (εξαιρειται η Ρωσια).

9. Ποιο είναι το ταξίδι-όνειρο που δεν έχεις κάνει ακόμα;

Λατινικη Αμερικη.

10. Από τις Ταξιδωτικές Ιστορίες που έχεις γράψει στο φόρουμ ποια είναι η αγαπημένη σου;

Της Ινδιας (λινκ) κ της Αιγυπτου (λινκ).

11. Ποια ή ποιες είναι οι Ταξιδιωτικές Ιστορίες από άλλα μέλη που έχεις απολαύσει περισσότερο ή που θυμάσαι περισσότερο από το φόρουμ;

Θυμαμαι ως κορυφαια την ιστορια του @traveladdict για το Πακισταν (λινκ).
Αγαπω ομως να διαβαζω κ τις ιστοριες της @dim kyr και του @Yorgos.

12. Κάποια αντιπροσωπευτική φωτογραφία από κάποιο ταξίδι σου;

Η πιο χαρακτηριστικη φωτο ειναι η παρακάτω... Απεικονιζει την μοναδικοτητα τις Ινδιας... τα χρωματα, τα προσωπα,τα βλεμματα...ολα σε ταξιδευουν...

Ομως, η φωτο αυτη εχει και σε προσωπικο επιπεδο ιδιαιτερη σημασια για μενα γιατι με αφορμη την πρωτη θεση που πηρε σε εναν διαγωνισμο φωτογραφιας του φορουμ, με ωθησε να στραφω στον μαγικο κοσμο της φωτογραφιας πλεον επαγγελματικα.





Ευχαριστούμε πολύ την @varioAthens για τη συνέντευξη! Μπορείτε να δείτε το προφίλ της και τις Ταξιδιωτικές Ιστορίες που έχει γράψει εδώ.

Δείτε όλες τις συνεντεύξεις μελών εδώ.

Travelstories for ever :airplane:
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Αγαπημενη μου @varioAthens εσυ εισαι πηγη εμπνευσης. Οι ιστοριες σου δε συναρπαστικες... Ευχομαι ακομα περισσοτερα ταξιδια οπως τα θες..
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.424
Likes
7.793
πω πω αυτη η φωτογραφια με τα κιτρινα ειναι ΜΑΓΙΚΗ ..
Σε ευχαριστω! Την αγαπω κι εγω γιατι (οπως ανεφερα κ στη συνεντευξη) ηταν κ η αφορμη να σπουδασω φωτογραφια κ να ασχοληθω μαζι της πιο επαγγελματικα.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.988
Likes
12.054
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.697
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom