Βόρεια Κορέα Συνέντευξη με έναν Βορεοκορεάτη

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Νοτιοκορεάτη δυστυχώς δεν συνάντησα. Με έναν δυσμοιρο βορειοκορεάτη είχα την τυχη να συζητήσω -και όχι με την Βασίλισσα Ελισσαβετ- και έκανα τον κόπο να παραθέσω όσα θυμόμουν απο την κουβέντα μας. Δεν πρόσθεσα τίποτε, αλλά -φυσικά- δεν τα ανέφερα και όλα. Η καταγραφή της ιστορίας (ο χρόνος της οποίας έλαβε χώρα εις βάρος άλλων δραστηριοτήτων μου) ελπίζω να εκτιμήθηκε.
Πηγή, η Μολδαβία τυγχάνει ένας ενδιαφέρων προορισμός και ως εκ τούτου, μια ιστορία ή έστω πληροφορίες για αυτήν είναι επιβεβλημένη.
Vagantos αν η εγκυμονούσα ακολουθήσει τον ανθρώπινο χρόνο κύησης , έχει προσθέσει ήδη +1 πολίτη στον πληθυσμό της Κίνας, αν όμως ακολουθήσει την περίοδο κύησης των ελεφάντων, θα περιμένει για λίγο ακόμα.
Επίσης αν οι Ελληνες μπορούν να προφέρουν ονόματα όπως Βραχμαπούτρα ή Ναβουχοδονόσωρ, δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορεί ένας ασιάτης να προφέρει κάτι ανάλογο.
Τέλος το εύστοχο χιούμορ της Υβόννης το κατάλαβα. Δεν κατανόησα όμως το σχόλιο του soudianos, γιατί ήταν λίγο δυσνόητο (Σοβ. Ενωση? Μαο? ευνοούμενοι?). Αν θέλει ας διευκρινήσει.

Η ιστορία έχει τελειώσει και μπορεί να μεταφερθεί στις αποπερατωμένες.
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
ας σπαμάρω κι εγώ λίγο. Οι Αστυνομικοί που θίγονται τόσο εύκολα και που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν έναν τουρίστα απο έναν παράνομο μετανάστη, απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους ή έστω τους έγινε μια επίπληξη ή.....
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.151
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Πηγή, η Μολδαβία τυγχάνει ένας ενδιαφέρων προορισμός και ως εκ τούτου, μια ιστορία ή έστω πληροφορίες για αυτήν είναι επιβεβλημένη.
Σε κατακεραυνώνω που στρέφεις το βλέμμα προς Μολδαβίες και άλλα τοιούτα αντί να οργανώνεσαι για τη Μαύρη Ήπειρο ή για μια άλλη γωνιά της Ασίας.
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.698
Likes
6.305
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Δεν κατανόησα όμως το σχόλιο του soudianos, γιατί ήταν λίγο δυσνόητο (Σοβ. Ενωση? Μαο? ευνοούμενοι?). Αν θέλει ας διευκρινήσει.
Η νομενκλατούρα των πρώην σοσιαλιστικών χωρών. Ή αλλιώς στα ελληνικά… τα κομματόσκυλα, οι γραφειοκράτες που πρόδωσαν την επανάσταση την αλλαγή…δηλ . από τον τσαρισμό στον σοσιαλισμό,
Και σε λίγα χρόνια ξανα-τοποθέτησαν τον εργάτη στη μοίρα του. Από τότε και μετά, κάθε έννοια ισότητας ή άλλη λενινιστική ιδέα, ή μια ιδέα έργου για το γενικό καλό… που στόχευε όμως τα προνόμια των ολίγων ήταν αντεπαναστατική...
Αυτό το 5, 10, άντε 15% δε στερούταν τίποτε απ’ αυτά που είχε ένας κάτοικος της δύσης. Ειδικά μαγαζιά που αγόραζαν δυτικά προϊόντα με δολάρια. ντάτσες στη Μαύρη Θάλασσα, συζύγους και ερωμένες.
έτσι, υποστήριζαν τα συμφέροντα τους με κάθε τρόπο ακόμα κι αν τύχαινε
να βρίσκονταν στο εξωτερικό

Επίσης Dim οι απαντήσεις του Βορειοκορεάτη σου, μου θύμισαν ένα βιβλίο του Αντρέ Ζίντ το «Επιστροφή από τη Σοβιετική Ένωση» Εκδ. Ολκος, είναι διαφορετικό απ ότι έχουμε διαβάσει μέχρι τώρα

Μαζί με 5-6 Γάλλους διανοούμενους επισκέφτηκε τη Σ.Ε. το 1935. Στις συζητήσεις του με πολίτες ή και με μαθητές σχολείων πρόσεξε ένα σύμπλεγμα ανωτερότητας απέναντι στις χώρες που ακόμα δεν έγινε η «επανάσταση» όπως του έλεγαν, γι΄αυτό οι κάτοικοι τους δυστυχούσαν… οι απαντήσεις τους ήταν ίδιες με του φίλου σου σ όλα τα θέματα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.779
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom