Συναυλιες και ταξιδια

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Μήπως όμως οι άλλες μπάντες χρεωναν 90ε και έξω;
Τι να σου πω, δε ξέρω καθόλου τις τιμές στο εξωτερικό παρά μόνο για τους Iron Maiden που σου λέω μετά βεβαιότητας ότι αλλάζουν σχετικά με τη χώρα που παίζουν.
Οι διαφορές στις τιμές των εισιτηρίων δεν είναι μεγάλες και δεν πάνε ανάλογα με την οικονομική κατάσταση μιας χώρας δυστυχώς.
Έχεις δίκιο, αν και το από πάνω παράδειγμα δε συμφωνεί απόλυτα, δε πρέπει να ξεχνάμε όμως και τους μεσάζοντες που ειδικά στην Ελλάδα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και επωμίζονται οφέλη.
Γι'αυτό έχουν να έρθουν τόσα χρόνια στην Ελλάδα ενώ πχ στο Λονδίνο παίζουν συνέχεια.
Όχι μόνο, είναι και θέμα διοργάνωσης. Γεγονός είναι πως την εποχή της βαθιάς κρίσης για παράδειγμα (λες και τώρα τρέχουμε ανέμελοι στα λιβάδια, τέλος πάντων) οι περισσότερες μπάντες απέφευγαν την Ελλάδα για οικονομικούς λόγους, κάτι που δε συμβαίνει πλέον τη τελευταία επταετία τουλάχιστον. Από 'κει και πέρα, ευθύνη για τις υψηλές τιμές πολλές φορές φέρει η διοργανώτρια όπως είπα κι όχι οι ίδιες οι μπάντες.
Δεν δικαιολογώ την τιμή, προφανώς είναι εξωφρενικά ακριβό. Προσωπικά θα τα δώσω γιατί τις 2 φορές που τους έχω δει, δεν λυπήθηκα ευρώ.
Αυτό είναι άλλο ζήτημα δε το συζητάμε, προσωπικό γούστο του καθενός. Κι εγώ έδωσα το 2011 για τους Maiden στην Μαλακάσα 110€, όταν τότε το εισιτήριο αρένας κόστιζε τα μισά λεφτά, με την εξαιρετική πρωτοτυπία τα vip να είναι πιο μακριά απ' την αρένα, ας μη τα θυμάμαι καλύτερα... :haha: Δε τα λυπήθηκα όμως και ίσως να μη τα λυπηθώ και τώρα, σέβομαι όμως το γούστο, το κριτήριο και την οικονομική δυνατότητα του καθενός.

Αντικειμενικά μιλώντας όμως 143€ στην Ελλάδα του σήμερα, όρθιος, με μια βρωμοχημική τουαλέτα που που ανάθεμα κι αν τη βρεις ποτέ χωρίς αναμονή, τη μπύρα ζεστή κι από ένα σημείο και μετά σε κουτάκι (γιατί τελειώνουν τα βαρέλια) με χρέωση 5€ μίνιμουμ και αναμονή μιας ζωής, είναι εξωφρενικά πολλά.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Αντικειμενικά μιλώντας όμως 143€ στην Ελλάδα του σήμερα, όρθιος, με μια βρωμοχημική τουαλέτα που που ανάθεμα κι αν τη βρεις ποτέ χωρίς αναμονή, τη μπύρα ζεστή κι από ένα σημείο και μετά σε κουτάκι (γιατί τελειώνουν τα βαρέλια) με χρέωση 5€ μίνιμουμ και αναμονή μιας ζωής, είναι εξωφρενικά πολλά.
Είναι αδιανόητο ποσό, βάλε πόσος κόσμος θα δώσει επιπλέον χρήματα για οργανωμένες εκδρομές, για αεροπλάνα, ΙΧ κι ό,τι βολεύει τον καθένα, από την άλλη αν καθίσω να σκεφτώ πόσα χρήματα έχει αφήσει ένας μέσος σκυλελές στα μπουζούκια σε κάτι πουθενάδες....τα 150 για Metallica φαντάζουν και λίγα. Φυσικά γούστα είναι αυτά αλλά στα δικά μου μάτια δεν υπάρχει συγκρίσιμο μέγεθος.
Περισσότερο με ενοχλεί το 6ευρο νταβατζιλίκι για δήθεν προμήθεια, ποιόν κοροϊδεύουν;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
καθένα, από την άλλη αν καθίσω να σκεφτώ πόσα χρήματα έχει αφήσει ένας μέσος σκυλελές στα μπουζούκια σε κάτι πουθενάδες....τα 150 για Metallica φαντάζουν και λίγα. Φυσικά γούστα είναι αυτά αλλά στα δικά μου μάτια δεν υπάρχει συγκρίσιμο μέγεθος.
Μα δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης, κακώς τίθεται έτσι, ούτε καν μεταξύ ίδιου είδους μουσικής, τα συγκροτήματα είναι καθαρά θέμα γούστου, η αξίά όμως του εισιτηρίου βάσει της χώρας που γίνεται η συναυλία αντικειμενικό γεγονός. Στο φινάλε ο σκυλελές έχει και την επιλογή να πάει να πιει ένα ποτό στο μπαρ και να κάνει το γούστο του με 12€...
Λίγα δεν είναι ούτε για τους Metallica, ούτε για τους Black Sabbath άμα ερχότανε, ούτε για τους Thin Lizzy ακόμα κι αν αναστήσουμε τον Lynott, ούτε για κανέναν δυστυχώς. Το θέμα του γούστου μας κι αν αξίζει να τα δώσουμε ή να κλείσουμε πχ μια ταξιδάρα σε προσφορά είναι άλλο καπέλο.
Περισσότερο με ενοχλεί το 6ευρο νταβατζιλίκι για δήθεν προμήθεια, ποιόν κοροϊδεύουν;
Αυτό που είπα για τους μεσάζοντες αμέσως πιο πάνω... :cry:

Για εμένα πάντως το ταξίδι πάντα θα υπέρισχύει της οποιαδήποτε συναυλίας. . Πολύ ωραίο βέβαια είναι να συνδυαστουν τα δύο τους !

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Τι να σου πω, δε ξέρω καθόλου τις τιμές στο εξωτερικό παρά μόνο για τους Iron Maiden που σου λέω μετά βεβαιότητας ότι αλλάζουν σχετικά με τη χώρα που παίζουν.
Πάντως φέτος οσο το εψαξα είδα ταρίφα 100ρι για αρένα. Εκλεισες τελικά να τους δεις κάπου;

Από 'κει και πέρα, ευθύνη για τις υψηλές τιμές πολλές φορές φέρει η διοργανώτρια όπως είπα κι όχι οι ίδιες οι μπάντες.
Για τόσο μεγάλες συναυλίες δεν ξέρω. Μπορεί η μπάντα να βάζει βέτο ότι Μεταλλικα με 50ε δεν βλέπεις. Σε αυτό το επίπεδο οι μπάντες λειτουργούν σαν εταιρείες. Μιλάμε για τραγικούς φραγκοφονιαδες με άπειρα παραδείγματα στο παρελθόν.

Για την ticketmaster έχω γράψει αρκετά ποστς. Δεν καταλαβαίνω πως δεν τους έχουν βάλει ακόμα χέρι. Πως γίνεται ο μόνος τρόπος να αγοράσεις εισιτήριο να είναι πάντα από αυτούς με αυτά τα απίθανα καπέλα;

panpan

Member
Πως γίνεται ο μόνος τρόπος να αγοράσεις εισιτήριο να είναι πάντα από αυτούς με αυτά τα απίθανα καπέλα;
Η Ticketmaster είναι θυγατρική της εταιρείας Live Nation Entertainment, Inc., που είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης της.
Η Live Nation Entertainment, Inc., είναι ο μεγαλύτερος διοργανωτής συναυλιών στον κόσμο.
Πως να τους βάλουν χέρι όταν αυτοί είναι οι οργανωτές;

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Αλήθεια θα κάνουν opening οι Gojira? Πωπω μαγεία!
Περίμενα πολλά χρόνια να τους δω, το έχω πει αρκετές φορές, έχω δει δεκάδες συναυλίες, το μοναδικό μου απωθημένο είναι οι Metallica και ο Θεός Dio που δυστυχώς δεν πρόλαβα.
Άσχετο με τους Metallica αλλά σε νιώθω για Dio, πόνεσε. Και πέθανε και μια μέρα πριν να δώσω μαθηματικά κατεύθυνσης στις πανελλαδικές :cry:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Πάντως φέτος οσο το εψαξα είδα ταρίφα 100ρι για αρένα. Εκλεισες τελικά να τους δεις κάπου;
Κάτω από 90 βρήκα το φθηνότερο, εν αντιθέσει πχ με Ιταλία που πάλι για αρένα κόστιζε 125€.
Φυσικά κι έκλεισα, δε θέλω να χάσω αυτόν τον κύκλο συναυλιών τους και τη θεματολογία από τα πρώτους εννέα δίσκους τους με την οποία θα βγουν φέτος. Θα είμαι στην τελευταία Ευρωπαϊκή. :cool: 🤘
Για τόσο μεγάλες συναυλίες δεν ξέρω. Μπορεί η μπάντα να βάζει βέτο ότι Μεταλλικα με 50ε δεν βλέπεις. Σε αυτό το επίπεδο οι μπάντες λειτουργούν σαν εταιρείες. Μιλάμε για τραγικούς φραγκοφονιαδες με άπειρα παραδείγματα στο παρελθόν.
100% λειτουργούν σαν εταιρείες κι έχουν ελάχιστο πλαφόν, όμως πολλές φορές στην Ελλάδα διοργανωτές έχουν κατηγορηθεί για υπερκέρδη και ελάχιστες φυσικά παροχές, έως και θέματα ασφαλείας σε συνδυασμό με τους υπεύθυνους από την πλευρά του κράτους, τι να πρωτοθυμηθώ τώρα...

TsAnn

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
στην Ελλάδα διοργανωτές έχουν κατηγορηθεί για υπερκέρδη και ελάχιστες φυσικά παροχές, έως και θέματα ασφαλείας
Α να γεια σου! Για αυτό ακριβώς προτιμώ να τα δίνω σε χώρους - χώρες που με σέβονται ως θεατή. Δεν έχει να κάνει με την αξία των καλλιτεχνών αυτό αλλά με την διοργάνωση.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Κάτω από 90 βρήκα το φθηνότερο, εν αντιθέσει πχ με Ιταλία που πάλι για αρένα κόστιζε 125€.
Φυσικά κι έκλεισα, δε θέλω να χάσω αυτόν τον κύκλο συναυλιών τους και τη θεματολογία από τα πρώτους εννέα δίσκους τους με την οποία θα βγουν φέτος. Θα είμαι στην τελευταία Ευρωπαϊκή. :cool: 🤘
Πολωνία ε; Ωραίος. Παίζει ρόλο και το συνάλλαγμα βέβαια για τις τιμές. Στο ευρώ οι τιμές είναι παρόμοιες. Αλλά έχεις δίκιο Πάντοβα έχει 125ε και μάλιστα χωρισμένη η αρένα και με 160+ από τη μέση και μπροστά. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο ακριβότερα ακόμα κι από βόρεια Ευρώπη. Σήμερα το πρώτο live της περιοδείας εν τω μεταξύ. Θα μάθουμε σετλιστ! Εύχομαι να δω afraid to shoot strangers!

Η Ticketmaster είναι θυγατρική της εταιρείας Live Nation Entertainment, Inc., που είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης της.
Η Live Nation Entertainment, Inc., είναι ο μεγαλύτερος διοργανωτής συναυλιών στον κόσμο.
Πως να τους βάλουν χέρι όταν αυτοί είναι οι οργανωτές;
Εννοώ καμία ΕΕ, καμία εποπτική αρχή, κάτι τέλος πάντων. Αν δεν είναι αυτό μονοπώλιο τότε τι είναι;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Αλλά έχεις δίκιο Πάντοβα έχει 125ε και μάλιστα χωρισμένη η αρένα και με 160+ από τη μέση και μπροστά.
Την Πάντοβα είχα ως στόχο είναι η αλήθεια, έχοντας βρει και τσαμπαντάν αεροπορικά σε συνδυασμό με τα Flixbus, το πρόβλημα όμως με συναυλίες σε τέτοιες μικρές πόλεις είναι πως η διαμονή δυσκολεύει απίστευτα και φυσικά ακριβαίνει και πάρα πολύ.
Σήμερα το πρώτο live της περιοδείας εν τω μεταξύ. Θα μάθουμε σετλιστ!
Όσο κι αν θέλω να αποφύγω κάτι τέτοιο δε γίνεται, αλλά δε πειράζει. Το «κακό» με τους Maiden είναι αυτό, δεν αναμένεις εκπλήξεις σε καμιά περιοδεία τους όσον αφορά το πρόγραμμα.
Εύχομαι να δω afraid to shoot strangers!
Θα κλάψω αν το ακούσω από κοντά. Αυτό και το Wasting Love, από τα υπόλοιπα έχω καλυφθεί!
καμία εποπτική αρχή
Σε ποια χώρα; Να θυμίσω τι έγινε στην Μαλακάσα που απλά ήμασταν τυχεροί, μια βδομάδα μόνο πριν τα γεγονότα στο Μάτι...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.043
Μέλη
39.764
Νεότερο μέλος
Βασίλης11

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom