Γενικά Συνηθειες στα Αεροδρομια!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

muya

Member
Μηνύματα
207
Likes
71
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Γεια χαρα σε ολους!
Η παραμονη σε ενα αεροδρομιο για λιγο ή περισσοτερο χρονο ειναι σιγουρα κατι αναποφευφκτο για οσους ταξιδευουν (ειδικα οταν διαλεγουμε πτησεις με ενδιαμεσους σταθμους). Ηθελα να ρωτησω, σε αυτο το κομματι του ταξιδιου -που ισως για καποιους ειναι λιγοτερο σημαντικο, μιας και ειναι η αναμονη για τον πολυποθητο προορισμο ή η συνειδητοποιηση του γυρισμου- ποιες ειναι οι συνηθειες σας;
Ειστε απ' αυτους που πανε εγκαιρως στο αεροδρομιο για να περασουν πρωτοι τον ελεγχο και να εχουν χρονο να χαζεψουν τα μαγαζια;
Η' μηπως ειστε απ' αυτους που πανε τελευταια στιγμη εχοντας την απολυτη σιγουρια οτι δε θα χασουν το αεροπλανο;
Περιμενω με πολυ ενδιαφερον τα σχολια και τις απαντησεις σας; :lol:
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ενοειτε πως παω εγκαιρως στο αεροδρομιο γιατι θελω να κανω την βολτα μου στα μαγαζια αλλα και γιατι ειναι μεγαλη αγενεια να καθυστερεις μια ολοκληρη πτηση γιατι δεν μπορουσες να ξεκινηεις στην ωρα σου για το αεροδρομιο.
Σε περιπτωση καθυστερησης κοιμαμαι και μαλιστα πολυ ανετα μιας κι εχω εξασκηθει, ειναι απιτευτο ποσες στασης υπνου μπορει να πετυχει ενας ανθρωπος σε καρεκλα
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Είμαι από αυτούς που πηγαίνουν αρκετά νωρίτερα στο αεροδρόμιο (2 ώρες) γιατί έχω ένα μικρό άγχος μήπως κάτι γίνει και καθυστερήσω πουθενά στο δρόμο ή μου λείπει κανά έγγραφο και τρέχω τελευταία στιγμή (έλεος, αφού τα τσεκάρω 100 φορές πριν!!):haha:
Από τη στιγμή που θα πάρω την κάρτα επιβίβασης αράζω κάπου και ακούω μουσική ή διαβάζω κανά περιοδικό/βιβλίο αν είμαι μόνη μου ή καθόμαστε σε κανά καφέ με την παρέα..
Τα μαγαζιά τα βαριέμαι, παντού σχεδόν τα ίδια είναι..Μια δυο φορές μόνο έχω ψωνίσει από αεροδρόμια του εξωτερικού, ποτά και σοκολατάκια για δώρα ή για να ξοδέψω το τελευταίο μου συνάλλαγμα:D
Και όταν έτυχε δυο φορές να είμαι Φρανκφούρτη για ανταπόκριση και είχα 4-5 ώρες ελεύθερες, δεν έμεινα αεροδρόμιο, πήγα κατευθείαν να δω την πόλη!!
 

manolism

Member
Μηνύματα
387
Likes
1.779
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Οταν προκειται για ταξιδι εξωτερικου παω στο αεροδρομιο 2 ή 3 ωρες πριν καθως θελω να ειμαι σιγουρος οτι δεν θα γινει κατι λαθος. Στις πτησεις εσωτερικο παω στο αεροδρομιο μιση ή μια ωρα νωριτερα καθως ειμαι σχετικα κοντα στο αεροδρομιο....εχει τυχη να την πατησω με πτηση οταν το αεροδρομιο λειτουργουσε στο ελληνικο καθως ημουν εξω και τα ελεγα με φιλους και δεν πηρα χαμπαρι οτι το αεροπλανο πεταγε....μικρο το κακο καθως εφυγα την επομενη μερα...χαλασε ο κοσμος να ειχαν ενα μεγαφωνο και στους εξωτερικους χωρους......:bleh::bleh:
Παντος με το που φτασω αεροδρομιο παω για check in και μετα χαλαρωση και καφεδακι αν εχω παρεα αλλιως περναω και τον ελεγχο και διαβαζω κανα περιοδικο μεχρι να ερθει η ωρα την επιβιβασης.
 

sapienza

Member
Μηνύματα
1.245
Likes
426
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Συνήθως φροντίζω να είμαι εκεί μιάμιση ώρα πριν απο την πτήση...
Στα τελευταία ταξίδια η "παρέα" μου συχνάζει στον Γρηγόρη και καταναλώνει μπύρες μέχρι να έρθει η ώρα της πτήσης..Οπότε πρέπει να είμαι εκεί για να τους επαναφέρω στην τάξη!!!
 

Nefeli_

Member
Μηνύματα
56
Likes
10
Ταξίδι-Όνειρο
.....θα το σκεφτώ!!!
ωραίο τόπικ :D

Εμείς ξεκινάμε εγκαίρως για το αεροδρόμιο.
Γυρω στις δύο ώρες.
Δρόμος είναι ποτέ δεν ξέρεις τι σε πετυχαίνει.
Είναι και τα ψώνια στη μέση........
Μία φορά που είχαμε κενό ανάμεσα σε δύο πτήσεις στο Μιλάνο,
πήραμε λεωφορείο και πήγαμε στην πόλη.
Σε μια άλλη πτήση, φεύγαμε από Μαδρίτη για Αμερική.
Ξεκινήσαμε νωρίς πάλι από το ξενοδοχείο και πήγαμε στο τέρμιναλ που
ξέραμε ότι φεύγουν οι υπερατλαντικές πτήσεις.
Να μην σας τα πολυλογώ ψάχναμε όλα τα κισσέ και πουθενά η πτήση μας.
Αγγλικά ποιος να μας μιλήσει.
Μισά μισά τα έλεγαν.
Εν ολίγοις μόλις είχαν εγκαινιάσει το καινούριο τέρμιναλ στο οποίο για να φτάσουμε,
βγήκαμε από το αεροδρόμιο πήραμε λεωφορειάκι και κάναμε γύρω στα 15 λεπτά να φτάσουμε :shock:. Βγήκαμε κανονικά σε περιφερειακό δρόμο.
Εννοείται πως φτάσαμε στο τσακ.... και ψόφιοι στην κούραση γιατί δεν προλαβαίναμε να βρούμε ασανσέρ και ανεβήκαμε σκάλες με τις βαλίτσες στα χέρια :haha::haha:
 

smar0

Member
Μηνύματα
65
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
αιγυπτος
πάντα πάμε νωρίς στο αεροδρόμιο ....μένουμε σε άλλη πόλη οπότε για ξεκινάμε νωρίς έχοντας πάντα στο νου μας μην τύχει κάποια αναποδια στη διαδρομή. Έτσι φθάνουμε πάντα τουλάχιστον 2.5 ώρες νωρίτερα αλλά δεν μ'ενοχλεί γιατί για μένα το ταξίδι ξεκινά όταν κλέινω την εξωπορτα του σπιτιού μου. Στο αεροδρόμιο κάνουμε από τους πρώτους check in και μετά με ένα καφέ στο χέρι παρατηρώ το πλήθος. Στο γυρισμό πάλι πάμε 2 ώρες νωρίτερα για να μπορέσουμε να βρούμε με ησυχία το γκισε και να πιούμε και τον καφέ μας και να τριγυρίσουμε στο αεροδρόμιο που συνήθως είναι τεραστιο και όχι σαν το "Μακεδονία"
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.223
Likes
5.760
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Μ' αρέσει να είμαι εγκαίρως στο αεροδρόμιο. Δύο ώρες πριν όταν πρόκειται για πτήση εξωτερικού και πάω κατευθείαν για τσεκ-ιν. Μετά μπορώ να πιω το καφεδάκι μου με την ησυχία μου.
Σε ενδιάμεσους σταθμούς αν έχω χρόνο προτιμώ να βγω από το αεροδρόμιο και να τριγυρίσω στην πόλη έστω και για μιά ώρα. Αν ο χρόνος δεν φτάνει, τότε ένας καφές και ένα βιβλίο μου φτάνουν να γεμίσω δυο - τρεις ώρες μέχρι την επόμενη πτήση. Έτσι κι αλλιώς όλα είναι δρόμος, όλα είναι ταξίδι. Ακόμη και οι (ανυπόφορες για κάποιους) ώρες της αναμονής, για μένα είναι μέρος του ταξιδιού και τις απολαμβάνω εξίσου. Είναι τα αναγκαία διαλείμματα αποφόρτισης και ηρεμίας μέχρι τον επόμενο σταθμό.
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
και εγω προσπαθω να είμαι στο κλασσικό δίωρο νωρίτερα ωστε με το ανοιγμα να κανω εγκαιρα check in και μετα να κανω την βολτίτσα μου στα μαγαζια του αεροδρομίου και στα cafe τους
 

Dimsworld

Member
Μηνύματα
8
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Εδώ σε θέλω..
Ταξίδι-Όνειρο
Σκέφτομαι κάτι για μόνιμο
..και εγώ είμαι από αυτούς που φτάνω νωρίτερα στο αεροδρόμιο
αγαπημένη συνήθεια είναι να βρίσκω μια θέση με θέα στην πίστα (ή κάπου αλλού)
και να πίνω ένα καλό καφέ..αγαπημένη ανάμνηση..το ίδιο σύν το τσιγαράκι όμως.. :)
κάτι ακόμη που συνηθίζω είναι να τριγυρνάω λίγο (σαν ψιλοεξερεύνηση) και να
παρατηρώ και άλλους ταξιδιώτες..
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.041
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εγώ πάλι φτάνω όσο το δυνατόν αργότερα, κι αν παρ' ελπίδα υπάρχει ακόμα χρόνος, τον περνάω σε κάποιο lounge ή σε κάποιο καφέ. Υπολογίζω πάντοτε το χρόνο και φτάνω στο gate από τους τελευταίους - αλλά πάντα on time - εκτός φυσικά από όταν ταξιδεύω με LCC, ή όταν με νοιάζει να πιάσω πρώτος το χώρο στο overhead bin. Το χειρότερό μου είναι στο HER, που τη βγάζω σε ένα παγκάκι με το netbook, κάτω από ένα σύννεφο καπνού από τα ντουμάνια που καπνίζουν όπου να 'ναι...
Πέρα απ' όλα αυτά, το 2009 θα το κλείσω με 16 αναχωρήσεις από το ΑΤΗ και 17 από ZRH. Όπως καταλαβαίνετε, ότι ήταν να δω από καταστήματα, καφέ, κλπ σε ATH ή σε ZRH, τα έχω δει προ πολλού... Και να με ενδιέφερε το shopping, θα το είχα πια εξαντλήσει... Έχω ήδη φτάσει να ξέρω όλα τα bugs του συστήματος ασύρματου internet των 2 αεροδρομίων...
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Εγώ αν μπορούσα θα ήμουνα και τελευταία στίγμη στο αεροδρόμιο. Ψιλιβαριέμαι τα μαγαζιά και τους χρόνους αναμονής. Επειδή όμως πρέπει να είμαστε νωρίτερα λόγω των διαδικαστικών και λόγω του οτι γκρινιάζει η παρέα μου, φτάνω μία ώρα πριν για δρομολόγια εσωτερικού και δύο για εξωτερικού. Πρέπει να σας πω όμως οτι είχα αγχωθεί φοβερά, όταν πέρυσι τέτοια ακριβώς μέρα είχα πτήση βραδινή από Αθήνα για Μυτιλήνη και λόγω καταρρακτώδους βροχής διασχίζαμε την Αττική οδό με την πρώτη ταχύτητα . Ενώ ξεκινήσαμε εγκαίρως φτάσαμε στο αεροδρόμιο 1 ώρα μετά την καθορισμένη ώρα της αναχώρησης. Ήμουνα σίγουρη οτι με κάποιο τρόπο θα είχε απογειωθεί το αεροπλάνο, λόγω του οτι πετούσα με aegean, ή ακόμη και αν δεν είχε απογειωθεί θα είχε σίγουρα κλείσει η πτήση και η υπεύθυνη στο γκισε δε θα μας έβαζε με καμία κυβέρνηση μέσα. Σας πληροφορώ οτι όχι μόνο μας έβαλε, δεν είπε ούτε κουβέντα και περιμέναμε και πόση ώρα στην πύλη ώσπου να επιβιβαστούμε. Είχα τύχη βουνό...
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.027
Μέλη
38.909
Νεότερο μέλος
LEANDROS GOUMENOS

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom