Συντριβη αεροσκαφους της Yemenia Air

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
A Yemeni airliner with 150 people on board has crashed in the Comoros archipelago in the Indian Ocean, officials say.

"We don't know if there are any survivors among the 150 people on the plane," a senior government official told Reuters news agency.
The plane belonged to Yemeni state carrier Yemenia Air.
The three islands of Comoros are about 300km (190 miles) northwest of Madagascar in the Mozambique channel.



news.bbc.co.uk
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Αεροσκάφος Yemenia Air κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό

Αεροσκάφος Airbus 310 του κρατικού αερομεταφορέα της Υεμένης, της Yemenia Air, με 153 επιβαίνοντες (142 επιβάτες και των 11 μέλη του πληρώματος), συνετρίβη τα ξημερώματα της Τρίτης στον Ινδικό Ωκεανό, λίγο πριν προσγειωθεί στο Μορονί, την πρωτεύουσα των νησιών Κομόρες.

«Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των 153 ατόμων που επέβαιναν στο αεροπλάνο» ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος από τα Κομόρες.
Άγνωστη παραμένει και η τοποθεσία που συνετρίβη το αεροσκάφος, αλλά εκπρόσωπος της περιφερειακής υπηρεσίας ασφάλειας των αερομεταφορών ASECNA είπε ότι πιθανότατα κατέπεσε σε απόσταση 5-10 χιλιομέτρων από τις ακτές.
Ήδη έχουν κινητοποιηθεί πολιτικά και στρατιωτικά σκάφη για να ερευνήσουν την περιοχή. «Πιστεύουμε ότι έπεσε σε κάποιο σημείο ενώ πλησίαζε για την προσγείωση. Ο καιρός δεν είναι ευνοϊκός. Η θάλασσα είναι πολύ ταραγμένη» πρόσθεσε ο Ιμπραχίμ Κασίμ.
Ο υπουργός Εσωτερικών των Κομόρες, Χαμίντ Μπουρχάνε, ανακοίνωσε ότι ο στρατός έχει στείλει μικρά ταχύπλοα για να ερευνήσουν την περιοχή μεταξύ του χωριού Ντσαουένι και του αεροδρομίου.

Το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού με προορισμό τη Σαναά, με ενδιάμεση στάση στη Μασσαλία. Από την Υεμένη συνέχισε το ταξίδι του για το Μορονί, όπου αναμενόταν να φτάσει στις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας). Πηγή του παρισινού αεροδρομίου ανέφερε ότι χάθηκε από τα ραντάρ.
Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν υπήκοοι των νησιών Κομόρες που επέστρεφαν στην πατρίδα τους.

πηγή: in.gr
 

fitziano

Member
Μηνύματα
1.934
Likes
533
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
DUBAI (Reuters) - A survivor was rescued from the sea off the Comoros where a Yemenia airlines aircraft crashed on Tuesday, a Yemenia official said.
"We still do not know the nationality or the gender of the person rescued. We have just learned from the Comoros that one person was rescued," Mohammad al-Sumairi, deputy general manager for Yemenia operations told Reuters by telephone from Sanaa.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.395
Likes
14.345
Υπάρχει ένα παιδί πού διασώθηκε.Αναμένονται περισσότερα.


Ζωντανός περισυνελέγη ένας από τους 153 επιβαίνοντες του μοιραίου Α310-300 της Υemenia Air, που κατέπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας ανοιχτά των νησιών Κομόρος στον Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας. Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, πρόκειται για ένα παιδί.
«Δε γνωρίζουμε ακόμα την εθνικότητα ή το φύλο του διασωθέντος. Μόλις πληροφορηθήκαμε από τις αρχές των Κομόρος ότι ένας άνθρωπος είναι ζωντανός», δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ-Σουμάιρι.

Μεγένθυνση
Νωρίτερα, αεροσκάφη είχαν εντοπίσει συντρίμμια και σορούς από το αεροσκάφος.
«Τα αεροσκάφη εντόπισαν συντρίμμια στο σημείο που υποθέτουμε ότι συνέβη το ατύχημα», δήλωσε ο Ιμπραχίμ Κασίμ, αξιωματούχος της ASECNA, του τοπικού φορέα αεροπορικής ασφάλειας, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε την είδηση για ανεύρεση σορών. Αεροσκάφος των αρχών των Κομόρος εντόπισε την άτρακτο του μοιραίου αεροσκάφους.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Υεμένης, «εντοπίστηκαν σοροί να επιπλέουν και μία πετρελαιοκηλίδα περίπου 16 με 17 ναυτικά μίλια (περίπου 29 χλμ) από το Μορονί».
Το Airbus, με 11μελες πλήρωμα και 142 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και τρία βρέφη, εκτελούσε την πτήση ΙΥ 628 από την πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, στο Μορονί, την πρωτεύουσα των Κομόρος.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν 66 Γάλλοι πολίτες, σύμφωνα με αξιωματούχους στο αεροδρόμιο του Παρισιού. Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Europe 1, ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας Ντομινίκ Μπισερό, απέδωσε στο δυστύχημα πιθανότατα στις κακές καιρικές συνθήκες.
Σύμφωνα με την ASECNA, το αεροπλάνο πιθανότατα συνετρίβη σε απόσταση 5-10 χιλιομέτρων από την ακτή. «Πιστεύεται ότι έπεσε σε κάποιο σημείο ενώ πλησίαζε για την προσγείωση. Ο καιρός δεν είναι ευνοϊκός. Η θάλασσα είναι πολύ ταραγμένη», είχε αναφέρει νωρίτερα ο αξιωματούχος της υπηρεσίας ασφάλειας.
Αξιωματούχος του ΟΗΕ στο αεροδρόμιο των Κομόρος δήλωσε ότι ο πύργος ελέγχου είχε λάβει σήμα ότι το αεροσκάφος ήταν έτοιμο να προσγειωθεί, αλλά στη συνέχεια χάθηκε η επαφή.
Το 51% της Yemenia ανήκει στην κυβέρνηση της Υεμένης και το 49% στη Σαουδική Αραβία.
Πρόκειται για τη δεύτερη αεροπορική τραγωδία που αφορά μεγάλο αριθμό Γάλλων πολιτών αυτό το μήνα. Την 1η Ιουνίου ένα Airbus 330 της Air France που εκτελούσε πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 228 επιβαίνοντες.
Το 1996 ένα Boeing 767 της Ethiopian Airlines, το οποίο είχαν καταλάβει αεροπειρατές, κατέπεσε στο ίδιο σημείο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 125 από τους 175 επιβαίνοντες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, BBC
 
Last edited by a moderator:

shadow88

Member
Μηνύματα
185
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στη Τοσκάνη..

shadow88

Member
Μηνύματα
185
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στη Τοσκάνη..
Αλιευτικά σκάφη ανέσυραν 18 πτώματα από το μοιραίο αεροπλάνο της Yemenia, στα ανοικτά της Τανζανίας

Αλιευτικά σκάφη ανέσυραν 18 πτώματα από τον Ινδικό Ωκεανό, ανοικτά της Τανζανίας, περίπου δέκα ημέρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της Yemen Airways που προκάλεσε το θάνατο...

152 ανθρώπων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της χώρας.

Ο ίδιος τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό SAFM της Νότιας Αφρικής ότι ανάμεσα στα κομμάτια του αεροσκάφους Α310 που βρέθηκαν στη θάλασσα ήταν και ένα ραντάρ καταγραφής καιρικών συνθηκών, το οποίο εντοπίστηκε 180 χιλιόμετρα νότια της Ζανζιβάρης και 600 χιλιόμετρα από την περιοχή που κατέπεσε το αεροσκάφος στα Νησιά Κομόρος.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήταν πολίτες των Νησιών Κομόρος που ζούσαν στην Γαλλία. Από τους 153 επιβαίνοντες μόνο ένα 12χρονο κορίτσι διασώθηκε, αφού παρέμεινε επί ώρες στη θάλασσα κρατώντας συντρίμμια του αεροσκάφους.



troktiko.blogspot.com html .fb_share_link { padding:2px 0 0 20px; height:16px; background:url(http://static.ak.fbcdn.net/images/share/facebook_share_icon.gif?0:26981) no-repeat top left; }
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.234
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom