Γερμανία Σχεδόν από 'κει που τ' αφήσαμε. Δρέσδη και ολίγον από Βερολίνο.

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.967
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Πάντως είσαι λίγο άδικος με το Λαζοντόιτς Kalimera γιατί νομίζω ότι είναι το πιο σεμνό και περιποιημένο χωρίς τις γνωστές υπερβολές που έχω δει.
Εύστοχη παρατήρηση, έχουμε δει πολύ χειρότερες κιτσαριές ανά την Ευρώπη και ενδεχομένως να αδικώ με τη κρίση μου το συγκεκριμένο.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.967
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Και τη νύχτα όμορφη πόλη!



Όπως σας λέω σε κάθε ιστορία μου –έχοντας καταντήσει πιο γραφικός από ηλιοβασίλεμα στην Ανάφη- κάθε πόλη που σέβεται τον εαυτό της διαθέτει μια Ιρλανδική μπυραρία. Πως θα μπορούσε η Δρέσδη να παρεκκλίνει απ’ αυτό το κανόνα;

DSC_9181.JPG


Τα παγωμένα βαρέλια και τα whisky της Irish Fiddler ήρθαν να μας δώσουν τη σπιρτάδα που χρειαζόμασταν μετά από την ολημερίσια περιήγηση και το ταξίδι που προηγήθηκε νωρίς το πρωί, σε ένα χώρο όμορφο και προσεγμένο:

DSC_9181b.jpg


Μετά το απαραίτητο «βαθύ» κάθισμα συνεχίσαμε τη βόλτα στα σοκάκια της περιοχής του Äußere ,με τον καλό καιρό να βοηθάει τον κόσμο να γεμίσει τις πλατείες και τα πεζοδρόμια. Ακούσαμε σε λαζοτούρκικη εκδοχή το seven nation army και συνεχίσαμε το δρόμο μας κάνοντας το γύρο του τετραγώνου:

DSC_9184.JPG

DSC_9190.JPG


Ο λόγος βέβαια δεν ήταν άλλος απ’ το να επισκεφτούμε ένα μπαράκι που είχα σταμπάρει από τη βόλτα που κάναμε νωρίτερά και μου θύμιζε πάρα πολύ το Βερολίνο, για ακόμα μια φορά. Το Hebedas δικαίωσε απόλυτα αυτή μου τη σκέψη:

DSC_9191b.jpg


Κάναμε και εκεί τα διαδικαστικά με την εφαρμογή ιχνηλάτησης μόλις πιάσαμε το τραπέζι στο πολύ όμορφο χώρο που μου φάνηκε πρακτικά σαν δωμάτια παλιού σπιτιού της Αν. Γερμανίας. Το τσιγάρο φυσικά επιτρέπεται σε όλο το χώρο και η παραγγελία γίνεται μόνο από το μπαρ:

DSC_9191c.jpg
DSC_9191d.jpg


Ήπιαμε τις μπύρες και το πάντα ακριβό στη Γερμανία νερό μας, ξεχνώντας προς στιγμή τη κούραση της ημέρας, η οποία όμως δεν άργησε να κάνει την εμφάνιση της μιας και ήμασταν από τα ξημερώματα στο πόδι έχοντας μεσολαβήσει και ταξίδι. Αφού συμβουλευτήκαμε το πάντα ακριβές google maps κινήσαμε προς τη στάση του τραμ:

DSC_9192.JPG


Αφού ψάξαμε λίγο τον τρόπο έκδοσης εισιτηρίων μιας και η ώρα ήταν περασμένη, συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα να ακολουθήσω το δρόμο προς το ξενοδοχείο, έτσι με μεγάλη μου χαρά τους παράτησα και συνέχισα για να γυρίσω με τα πόδια:

DSC_9194.JPG


Ήθελα μια βολτούλα στη νυχτερινή Δρέσδη, για λόγους φωτογράφισης και όχι μόνο, παρόλο που το ξενοδοχείο απείχε παραπάνω από τέσσερα χιλιόμετρα τα οποία θα έκανα με τα πόδια:

DSC_9200.JPG


Έφτασα εντυπωσιασμένος μπροστά από τη Λουθηρανική εκκλησία των τριών βασιλέων (Dreikönigskirche), διατηρητέο πολιτιστικό μνημείο της Δρέσδης του 15ου αιώνα. Το εντυπωσιακό κτίσμα φαίνεται από αρκετά μακριά και φυσικά δε γλίτωσε ούτε αυτό από το βομβαρδισμό της πόλης, έχοντας ως αποτέλεσμα να αποκατασταθεί πλήρως τη δεκαετία του 80:

DSC_9215.JPG


Προχωρούσα συνεπαρμένος στους σχεδόν άδειους δρόμους της πόλης, ζώντας μετά από καιρό το υπέροχο αυτό συναίσθημα να προχωράω εντελώς μόνος σ’ ένα ξένο τόπο, φωτογραφίζοντας παράλληλα ότι μου κινούσε τη προσοχή, από σοκάκια μέχρι όμορφες βιτρίνες:

DSC_9216.JPG

DSC_9217.JPG


Εννοείται βέβαια ότι δε μπορούσα να αρκεστώ σε όλο αυτό, έτσι θέλοντας να κάνω ακόμη καλύτερη τη νύχτα οδηγήθηκα σχεδόν αυτόματα στη πολύ όμορφη Pub ‘’Red Rooster’’ βρίσκοντας θαλπωρή:

DSC_9219d.jpg


Το υπέροχο ξύλινο μπαρ χωρίς περιορισμούς, έτσι όπως τα ξέραμε δηλαδή, η βαρελίσια πεντανόστιμη Pale ale, ο όμορφος χώρος και η καλή μουσική μου έδωσαν την ενέργεια την οποία χρειαζόμουν:

DSC_9219b.jpg
DSC_9219c.jpg


Περασμένες μία βγήκα ξανά στο δρόμο, αντικρύζοντας το ποτάμι και το θαύμα της παλιάς πόλης απέναντι μου:

DSC_9220.JPG


Προχώρησα πάνω στη γέφυρα του Αυγούστου με τα έντονα σημάδια της ανακαίνισης της:

DSC_9225.JPG


Ακούγοντας τη πολύ δυνατή μουσική και βλέποντας τα φώτα από το κλαμπάκι της όχθης, γεγονός παράταιρο με την ομορφιά της πόλης και το κτήριο της όπερας που έβλεπα στο φόντο:

DSC_9229.JPG


Προχώρησα γρήγορα προσπερνώντας το πλωτό καφέ μπαρ και βρέθηκα στα ενδότερα της πλατείας Theaterplatz της παλιάς πόλης:

DSC_9237.JPG


Στεκόμουν ακριβώς στο κέντρο βλέποντας τις μορφές των αγίων κρεμασμένες στο περβάζι του ναού, έχοντας την αίσθηση μες το σκοτάδι ότι με κάποιο μαγικό τρόπο κοιτούσαν προς τα πάνω μου:

DSC_9238.JPG


Απέναντι μου έστεκε το εντυπωσιακό κτήριο της όπερας της Δρέσδης, επιβλητικό και πολύ σωστά φωτισμένο ως όφειλε:

DSC_9242.JPG

DSC_9251.JPG


Έβγαλα αρκετές ακόμα φωτογραφίες, τουλάχιστον όσες μπορούσα καθώς οι νυχτερινές λήψεις απαιτούν μεγάλες δυνατότητες τις οποίες προφανώς και δεν έχω:

DSC_9244.JPG


Αλλά κι ένα πανοραμικό βιντεάκι από άκρη σ’ άκρη:


Κατευθύνθηκα ξανά προς τη Hofkirche και την οδό Chiaveriegasse με το κτήριο των μουσείων για μερικές ακόμη προσπάθειες λήψης:

DSC_9261.JPG

DSC_9269.JPG


Ανηφορίζοντας ακολούθως τη Seestraße

DSC_9278.JPG


και το πεζόδρομο της Prager που οδηγούσε προς το ξενοδοχείο μου:

DSC_9279.JPG


Άδειο σχεδόν εκείνη την ώρα από επισκέπτες παρά μόνο λίγους που γυρνούσαν προς τα ξενοδοχεία τους όπως εγώ μετά τις δύο.

DSC_9279b.jpg


Μια εξαιρετική, κουραστική αλλά πολύ περιεκτική μέρα είχε φτάσει στο τέλος της.
 
Last edited:

Iris_90

Member
Μηνύματα
752
Likes
3.792
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Κούκλα η Dresden by Night και τη νύχτα όμορφη , εγώ μέρα μεσημεράκι τη πρόλαβα ... @psilos3 Τι σημαίνει λαζοτούρκικη ;;;
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.967
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Κούκλα η Dresden by Night και τη νύχτα όμορφη , εγώ μέρα μεσημεράκι τη πρόλαβα ... @psilos3 Τι σημαίνει λαζοτούρκικη ;;;
Ήταν καταπληκτική και τη νύχτα, απόλυτα ήσυχη, σχεδόν μαγική.
Είναι (αποτυχημένο) χιούμορ για τους τούρκους μετανάστες εκεί που πάλευαν να τραγουδήσουν το seven nation army. :haha: Εντάξει, κατά βάθος μια χαρά έπαιζαν τα παιδιά, απλά εγώ γελούσα με τη προφορά.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.967
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Δρέσδη μέρα δεύτερη


Αυτό που δε περίμενα με τίποτα ήταν να κοιμηθώ με ανοιχτό παράθυρο στη Γερμανία, την ίδια ώρα που στο σπίτι μου είχα βγάλει ήδη τη μάλλινη κουβέρτα. Παρόλη την υγρασία ο ύπνος ήταν βαθύς και ευχάριστος, όπως και το πρωινό που με περίμενε ήδη, μπουρέκι, λουκανικόπιτα και ξυνόγαλο από το διπλανό Lidl, μια καλή επιλογή γενικώς για πρόχειρο φαγητό.

Από το παράθυρο του Hostel βλέπαμε ένα εντυπωσιακό κτήριο μεταξύ ναού και υδραγωγείου, από το οποίο και συμφωνήσαμε να ξεκινήσει η βόλτα μας. Κάναμε check out, αφήσαμε τα σακίδια στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του hostel και βγήκαμε στο βρεγμένο δρόμο ‘’Andreas Schubert Straße’’ με την ελαφριά κλίση:

DSC_9285.JPG


Το εντυπωσιακό οικοδόμημα δεν ήταν τελικά άλλο από τη ‘’Lukaskirche’’, μια Λουθηρανική εκκλησία του 1903, που όπως και τα περισσότερα μνημεία είχε καταστραφεί κατά τη διάρκεια του πολέμου:

DSC_9289.JPG


Δυστυχώς δεν ήταν ανοικτή για επίσκεψη εκείνη την ώρα, οπότε αρκεστήκαμε στις φωτογραφίες βλέποντας τις εξαιρετικές λεπτομέρειες:

DSC_9290.JPG

DSC_9295.JPG


Μιας γειτονιάς (Lukasstraße) που δε στερούνταν ομορφιάς σε καμία περίπτωση, καθώς το ναό περιστοιχίζουν κτήρια σημαντικής ομορφιάς, όλα βεβαίως βασισμένα στο θρησκευτικό παράγοντα:

DSC_9297.JPG

DSC_9299.JPG


Κάναμε το γύρο του τετραγώνου βλέποντας κάποιες πρόσφατα χτισμένες οικοδομές αλλά και παλαιότερες στα χρώματα του φθινοπώρου:

DSC_9300.JPG


Φτάνοντας στο κεντρικό δρόμο της συνοικίας του Südvorstadt παίρνοντας μια μικρή γεύση από Ρωσία:

DSC_9304.JPG


Η εκκλησία του Αγίου Συμεών (Russisch-Orthodoxe Kirche des Heiligen Simeon vom wunderbaren Berge) είναι μια Ρωσική ορθόδοξη εκκλησία που κατασκευάστηκε μεταξύ 1872 – 1874 αφιερωμένη στον Συμεών Στυλίτη τον Νεότερο, αποτελώντας ένα από τα λίγα κτίσματα που έμειναν σχεδόν άθικτα κατά το βομβαρδισμό της πόλης:

DSC_9306.JPG


Περάσαμε με προσοχή τις ράγες των τραμ για να βγούμε στον πεζόδρομο/ποδηλατοδρόμο, θαυμάζοντας ακόμα μια φορά την οργάνωση της πόλης και γενικότερα της Γερμανίας:

DSC_9307.JPG


Κινούμενοι παράλληλα με τα κτήρια του Studentenwerk, του φοιτητικού υποστηρικτικού οργανισμού:

DSC_9312.JPG


Φτάνοντας μετά από λίγο στον όμορφο κεντρικό σταθμό Hauptbahnhof

DSC_9320.JPG


Από το σημείο εκείνο ξεκινάει ο πεζόδρομος Prager που λίγες ώρες πριν είχα περάσει, μόνο που εκείνη τη στιγμή έσφυζε από κόσμο και ζωή:

DSC_9326.JPG


Εκεί βρίσκονται όλα τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, οι τράπεζες, τα ξενοδοχεία, γενικότερα είναι το κέντρο της πόλης από πλευράς αγοράς:

DSC_9330.JPG


Ένα από τα καφέ φιλοξένησε κι εμάς για ένα διπλό εσπρέσο που ήταν απαραίτητο το πρωί, συζητώντας με τον θείο για μακρινά και ανεκπλήρωτα ταξίδια, αναλογιζόμενοι πάντα αν θα μας τα χαλάσει ο καιρός μιας και τα σύννεφα έκαναν εντονότερη την εμφάνιση τους...

DSC_9332.JPG
 

Iris_90

Member
Μηνύματα
752
Likes
3.792
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
@psilos3 Τα σουπερμάρκετ με τα γρήγορα γεύματα μας έχουν σώσει στα ταξίδια μας εις τα εξωτερικά !!! Πολύ ωραίες λήψεις , σαν να είμαστε εκεί !!!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.967
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
@psilos3 Τα σουπερμάρκετ με τα γρήγορα γεύματα μας έχουν σώσει στα ταξίδια μας εις τα εξωτερικά !!! Πολύ ωραίες λήψεις , σαν να είμαστε εκεί !!!
Σ' ευχαριστώ πολύ, είσαι η πιο πιστή αναγνώστρια! :)

Η αλήθεια είναι ότι τα Σουπερ μαρκετ με τα έτοιμα γεύματα τους μας έχουν σώσει πολλές φορές, είτε σε πρωϊνό είτε σε μεσημεριανό/βραδινό. Ειδιαίτερα σε ακριβούς προορισμούς (πχ Δουβλίνο, Αμστερνταμ κτλ) ήταν για μένα μια πολύ σίγουρη και καλή επιλογή.
 

Iris_90

Member
Μηνύματα
752
Likes
3.792
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Σ' ευχαριστώ πολύ, είσαι η πιο πιστή αναγνώστρια! :)

Η αλήθεια είναι ότι τα Σουπερ μαρκετ με τα έτοιμα γεύματα τους μας έχουν σώσει πολλές φορές, είτε σε πρωϊνό είτε σε μεσημεριανό/βραδινό. Ειδιαίτερα σε ακριβούς προορισμούς (πχ Δουβλίνο, Αμστερνταμ κτλ) ήταν για μένα μια πολύ σίγουρη και καλή επιλογή.
@psilos3 Μου έδωσε το έναυσμα η αξέχαστη Δρέσδη ... Εμένα τα έτοιμα γεύματα των σούπερ σε μεσημεριανό με έχουν σώσει ... Όσο για τα πρωινά να ναι καλά τα ξενοδοχεία ... Να σαι καλά !!!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.967
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Επιστροφή στο ιστορικό κέντρο



Η επιβεβλημένη στάση για καφέ μας έδωσε τη κατάλληλη ώθηση για τη συνέχεια, χωρίς ωστόσο να γίνουμε αισιόδοξοι για τις καιρικές συνθήκες. Προχωρήσαμε κάθετα στο πεζόδρομο μέχρι που συναντήσαμε το τεράστιο οικοδόμημα της Kreuzkirche που φαινόταν άλλωστε από μακριά:

DSC_9336.JPG


Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται και το μνημείο Julius Otto Denkmal, αφιερωμένο στον Ernst Julius Otto έναν σπουδαίο Σάξονα συνθέτη φωνητικών, καθηγητή μουσική και διευθυντής χορωδίας:

DSC_9339.JPG


Η Kreuzkirche (Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού) είναι μια ακόμη Λουθηρανική εκκλησία στη Δρέσδη, και το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό κτίριο στη πολιτεία της Σαξονίας. Κατασκευάστηκε πρώτη φορά κατά το 14ο αιώνα και δε γλίτωσε όχι μόνο από το βομβαρδισμό της πόλης στο Β’ παγκόσμιο, αλλά και από μια σειρά πυρκαγιών ανά τους αιώνες, όπως και από κανονιοβολισμό της Πρωσίας κατά τη διάρκεια του επταετούς πολέμου:

DSC_9340.JPG


Προχωρήσαμε ανάμεσα στα όμορφα κτήρια:

DSC_9346.JPG


Λίγο πριν βγούμε και πάλι στα πλακόστρωτα δρομάκια της Galeriestraße του ιστορικού κέντρου όπου κάναμε και λίγα μικρά ψώνια:

DSC_9347.JPG


Ο κόσμος που έκανε τη βόλτα του εκείνη την ώρα αψηφούσε κάθε ενδεχόμενο βροχής:

DSC_9350.JPG


Βρεθήκαμε λίγο μετά σε γνώριμους πλέον δρόμους, περνώντας κάτω από την στεγασμένη γέφυρα μεταξύ των κτηρίων, απ’ όπου περνούσε όλη η βασιλική οικογένεια για να εκκλησιαστεί :

DSC_9352.JPG

DSC_9354.JPG


Βλέποντας τον εξωτερικό χώρο του καφέ του Grand Hotel με τον κόσμο να πίνει το καφεδάκι και τις μπύρες του:

DSC_9356.JPG


Αλλά και τη πλατεία με τη πιάτσα των ταξί μπροστά του, την ώρα που το γνωστό διώροφο τουριστικό λεωφορείο έκανε την εμφάνιση του:

DSC_9357.JPG


Ήταν μια ευκαιρία για μερικές φωτογραφίες στο καθεδρικό ναό, εφάμιλλες με τις χθεσινοβραδινές:

DSC_9363.JPG


Με μεγαλύτερη έμφαση στη λεπτομέρεια λόγω του φυσικού φωτός της ημέρας:

DSC_9364.JPG


Περνώντας απέναντι στο δρόμο βρεθήκαμε στη Theaterplatz θαυμάζοντας το λόγο που η Δρέσδη έγινε εκτός των άλλων και μουσική μητρόπολη. Το κτήριο της όπερας Semperoper Dresden:

DSC_9369.JPG


Μπροστά από την όπερα δεσπόζει το πανύψηλο μπρούτζινο άγαλμα του ιππέα König-Johann-Denkmal αφιερωμένο βεβαίως στο Σάξονα Βασιλέα.

Το κτήριο ήταν καταπληκτικό, ίσως το καλύτερο του ιστορικού κέντρου με ιδιαίτερες λεπτομέρειες και αγάλματα εμπνευσμένα από πολλούς πολιτισμούς στη πρόσοψη του, αλλά και στους υπόλοιπους χώρους του:

DSC_9373.JPG


Οι λεπτομέρειες πάνω στους τοίχους του μεγάλου οικοδομήματος που ίσως αξίζει την επίσκεψη και εσωτερικά είναι εκπληκτικές:

DSC_9375.JPG


Στη πλατεία κατέφθανε όλο και περισσότερος κόσμος προκειμένου να επισκεφτεί τα αξιοθέατα, την ίδια ώρα που άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ψιχάλες:

DSC_9376.JPG


Καθίσαμε κάτω από το δέντρο για μερικά λεπτά, ελπίζοντας να κοπάσει η βροχή όσο πιο γρήγορα γινόταν

DSC_9379.JPG


Κι εγώ με την ομπρέλα μου πετάχτηκα μέχρι το διπλανό πάρκο Zwingergarten με τη λίμνη για μερικές φωτογραφίες:

DSC_9382.JPG


Ευτυχώς και αυτές οι λήψεις υπό βροχή με φόντο το καθεδρικό και το παλάτι ήταν εντυπωσιακές:

DSC_9387.JPG


Η νεροποντή όμως δεν έλεγε να σταματήσει, αντιθέτως είχε επιδεινωθεί, αναγκάζοντας μας να αναζητήσουμε καλύτερο καταφύγιο, κάτι που βρήκαμε στην είσοδο του γειτονικού μουσείου του παλατιού...

DSC_9389.JPG
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
Επιστροφή στο ιστορικό κέντρο



Η επιβεβλημένη στάση για καφέ μας έδωσε τη κατάλληλη ώθηση για τη συνέχεια, χωρίς ωστόσο να γίνουμε αισιόδοξοι για τις καιρικές συνθήκες. Προχωρήσαμε κάθετα στο πεζόδρομο μέχρι που συναντήσαμε το τεράστιο οικοδόμημα της Kreuzkirche που φαινόταν άλλωστε από μακριά:

View attachment 373135

Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται και το μνημείο Julius Otto Denkmal, αφιερωμένο στον Ernst Julius Otto έναν σπουδαίο Σάξονα συνθέτη φωνητικών, καθηγητή μουσική και διευθυντής χορωδίας:

View attachment 373136

Η Kreuzkirche (Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού) είναι μια ακόμη Λουθηρανική εκκλησία στη Δρέσδη, και το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό κτίριο στη πολιτεία της Σαξονίας. Κατασκευάστηκε πρώτη φορά κατά το 14ο αιώνα και δε γλίτωσε όχι μόνο από το βομβαρδισμό της πόλης στο Β’ παγκόσμιο, αλλά και από μια σειρά πυρκαγιών ανά τους αιώνες, όπως και από κανονιοβολισμό της Πρωσίας κατά τη διάρκεια του επταετούς πολέμου:

View attachment 373137

Προχωρήσαμε ανάμεσα στα όμορφα κτήρια:

View attachment 373138

Λίγο πριν βγούμε και πάλι στα πλακόστρωτα δρομάκια της Galeriestraße του ιστορικού κέντρου όπου κάναμε και λίγα μικρά ψώνια:

View attachment 373139

Ο κόσμος που έκανε τη βόλτα του εκείνη την ώρα αψηφούσε κάθε ενδεχόμενο βροχής:

View attachment 373140

Βρεθήκαμε λίγο μετά σε γνώριμους πλέον δρόμους, περνώντας κάτω από την στεγασμένη γέφυρα μεταξύ των κτηρίων, απ’ όπου περνούσε όλη η βασιλική οικογένεια για να εκκλησιαστεί :

View attachment 373141
View attachment 373142

Βλέποντας τον εξωτερικό χώρο του καφέ του Grand Hotel με τον κόσμο να πίνει το καφεδάκι και τις μπύρες του:

View attachment 373143

Αλλά και τη πλατεία με τη πιάτσα των ταξί μπροστά του, την ώρα που το γνωστό διώροφο τουριστικό λεωφορείο έκανε την εμφάνιση του:

View attachment 373144

Ήταν μια ευκαιρία για μερικές φωτογραφίες στο καθεδρικό ναό, εφάμιλλες με τις χθεσινοβραδινές:

View attachment 373145

Με μεγαλύτερη έμφαση στη λεπτομέρεια λόγω του φυσικού φωτός της ημέρας:

View attachment 373146

Περνώντας απέναντι στο δρόμο βρεθήκαμε στη Theaterplatz θαυμάζοντας το λόγο που η Δρέσδη έγινε εκτός των άλλων και μουσική μητρόπολη. Το κτήριο της όπερας Semperoper Dresden:

View attachment 373147

Μπροστά από την όπερα δεσπόζει το πανύψηλο μπρούτζινο άγαλμα του ιππέα König-Johann-Denkmal αφιερωμένο βεβαίως στο Σάξονα Βασιλέα.

Το κτήριο ήταν καταπληκτικό, ίσως το καλύτερο του ιστορικού κέντρου με ιδιαίτερες λεπτομέρειες και αγάλματα εμπνευσμένα από πολλούς πολιτισμούς στη πρόσοψη του, αλλά και στους υπόλοιπους χώρους του:

View attachment 373148

Οι λεπτομέρειες πάνω στους τοίχους του μεγάλου οικοδομήματος που ίσως αξίζει την επίσκεψη και εσωτερικά είναι εκπληκτικές:

View attachment 373149

Στη πλατεία κατέφθανε όλο και περισσότερος κόσμος προκειμένου να επισκεφτεί τα αξιοθέατα, την ίδια ώρα που άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ψιχάλες:

View attachment 373150

Καθίσαμε κάτω από το δέντρο για μερικά λεπτά, ελπίζοντας να κοπάσει η βροχή όσο πιο γρήγορα γινόταν

View attachment 373151

Κι εγώ με την ομπρέλα μου πετάχτηκα μέχρι το διπλανό πάρκο Zwingergarten με τη λίμνη για μερικές φωτογραφίες:

View attachment 373152

Ευτυχώς και αυτές οι λήψεις υπό βροχή με φόντο το καθεδρικό και το παλάτι ήταν εντυπωσιακές:

View attachment 373153

Η νεροποντή όμως δεν έλεγε να σταματήσει, αντιθέτως είχε επιδεινωθεί, αναγκάζοντας μας να αναζητήσουμε καλύτερο καταφύγιο, κάτι που βρήκαμε στην είσοδο του γειτονικού μουσείου του παλατιού...

View attachment 373154
εχεις δει την ταινία "Η κλέφτρα των βιβλίων"? Εκεί δείχνει τον βομβαρδισμό της Δρέσδης
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.967
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
εχεις δει την ταινία "Η κλέφτρα των βιβλίων"? Εκεί δείχνει τον βομβαρδισμό της Δρέσδης
Δε την είχα υπόψιν μου, θα τη τσεκάρω.
Πολύ ωραία πρόταση, σ' ευχαριστώ!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.803
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom