ΤΟΚΙΟ: Η ΝΕΑ ΠΡΩΤΕΟΥΣΑ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
[FONT=georgia,times new roman,times,serif]Το Τόκυο εκθρόνισε το Παρίσι και στέφθηκε νέα γαστρονομική πρωτεύουσα του πλανήτη.
[FONT=georgia,times new roman,times,serif]Ο διάσημος γαλλικός οδηγός εστιατορίων Μισελέν έδωσε την πολυπόθητη «τριάστερη» βαθμολογία σε 11 εστιατόρια της ιαπωνικής πρωτεύουσας, ενώ ήταν δέκα τα εστιατόρια στη γαλλική πρωτεύουσα τα οποία βραβεύθηκαν με τρία αστέρια.
[FONT=georgia,times new roman,times,serif]Το Τόκυο έχει επίσης συνολικά περισσότερα αστέρια Μισελέν απ’ ό,τι το Παρίσι δηλαδή, 261 για 197 χώρους εστίασης.
[FONT=georgia,times new roman,times,serif]Ίσως βέβαια, να μην πρόκειται για πολύ δίκαιη σύγκριση καθώς οι κουζίνες των δύο μεγαλουπόλεων είναι πολύ διαφορετικές, ενώ στο Τόκιο υπάρχουν 160.000 εστιατόρια και στο Παρίσι 40000.
[FONT=georgia,times new roman,times,serif]Επίσης, η Γαλλία ως χώρα κρατά ακόμη τα σκήπτρα της βασίλισσας της γαστρονομίας καθώς έχει στην επικράτειά της 25 τριάστερα εστιατόρια, ενώ η Ιαπωνία 18.
[FONT=georgia,times new roman,times,serif]Η κλίμακα Μισελέν εξετάζει την ποιότητα, τη συνέπεια και την αξία των πιάτων που σερβίρονται στο εστιατόριο, ένα αστέρι σημαίνει ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό εστιατόριο, δύο αστέρια ότι εάν βρίσκεστε σε μια περιοχή αξίζει να γευθείτε τη συγκεκριμένη κουζίνα, ενώ τα τρία αστέρια «προστάζουν» ένα ταξίδι μόνο και μόνο για να μη χάσετε αυτή τη γευστική εμπειρία.
[FONT=georgia,times new roman,times,serif]πηγή.
ANA-Walking_Greece
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
[FONT=georgia,times new roman,times,serif]Το Τόκυο εκθρόνισε το Παρίσι και στέφθηκε νέα γαστρονομική πρωτεύουσα του πλανήτη.
[FONT=georgia,times new roman,times,serif]Ο διάσημος γαλλικός οδηγός εστιατορίων Μισελέν έδωσε την πολυπόθητη «τριάστερη» βαθμολογία σε 11 εστιατόρια της ιαπωνικής πρωτεύουσας, ενώ ήταν δέκα τα εστιατόρια στη γαλλική πρωτεύουσα τα οποία βραβεύθηκαν με τρία αστέρια.
[FONT=georgia,times new roman,times,serif]Το Τόκυο έχει επίσης συνολικά περισσότερα αστέρια Μισελέν απ’ ό,τι το Παρίσι δηλαδή, 261 για 197 χώρους εστίασης.
[FONT=georgia,times new roman,times,serif]Ίσως βέβαια, να μην πρόκειται για πολύ δίκαιη σύγκριση καθώς οι κουζίνες των δύο μεγαλουπόλεων είναι πολύ διαφορετικές, ενώ στο Τόκιο υπάρχουν 160.000 εστιατόρια και στο Παρίσι 40000.
[FONT=georgia,times new roman,times,serif]Επίσης, η Γαλλία ως χώρα κρατά ακόμη τα σκήπτρα της βασίλισσας της γαστρονομίας καθώς έχει στην επικράτειά της 25 τριάστερα εστιατόρια, ενώ η Ιαπωνία 18.
[FONT=georgia,times new roman,times,serif]Η κλίμακα Μισελέν εξετάζει την ποιότητα, τη συνέπεια και την αξία των πιάτων που σερβίρονται στο εστιατόριο, ένα αστέρι σημαίνει ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό εστιατόριο, δύο αστέρια ότι εάν βρίσκεστε σε μια περιοχή αξίζει να γευθείτε τη συγκεκριμένη κουζίνα, ενώ τα τρία αστέρια «προστάζουν» ένα ταξίδι μόνο και μόνο για να μη χάσετε αυτή τη γευστική εμπειρία.
[FONT=georgia,times new roman,times,serif]πηγή.
ANA-Walking_Greece
Εντυπωσιακό, αν και χλωμό το βλέπω...η Γαλλική κουζίνα είναι εκτός συναγωνισμού !

Ρενάτα μου, μόλις πάω στο Τόκιο θα έχω άποψη...;) Ακόμη και για τη γευστική εμπειρία αξίζει...:p
 

tsolias1979

Member
Μηνύματα
419
Likes
189
Επόμενο Ταξίδι
Φιλανδία-Εσθονια-Πολωνια
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΠΕΚΙΝΟ
Tην προηγουμενη εβδομαδα ηρθα στην Αθηνα για κατι δουλειες και πηγα με εναν φιλο να φαμε σε ενα Ιαπωνεζικο μαγαζι!Ενας λογος που δεν προκειται να παω στην Ιαπωνια ειναι το φαγητο τους!Στο τελος καταληξαμε σε Πιτα παν.:):):):):p
 

TENTEN

Member
Μηνύματα
249
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
Αντθέτως εγώ πήγα σε γιαπωνέζικο στα βόρεια προάστια και ενθουσιάστηκα. Ο ωμός τόνος ροδέλα ελάχιστα ψημένος στην άκρη με σουσάμι ήταν όλα τα λεφτά!!!!!!
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Την προηγούμενη εβδομάδα έβλεπα μια εκπομπή για το Τόκυο στο travel channel και ανάμεσα στα άλλα ανέφερε την ιδιαίτερη αγάπη των Γιαπωνέζων για το φαγητό εκτός σπιτιού τους και το κυνηγητό στο όποιο επιδίδονται ώστε ν' ανακαλύψουν καινούργια εστιατόρια. Άρα είναι απολύτως φυσιολογικό τα εστιατόρια να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και γιατί όχι να κερδίζουν και αστέρια Μισελέν.
Αυτό που θυμάμαι από εστιατόρια είναι ένα που φτιάχνει τα νουντλς χειροποίητα και προτρέπει στον κατάλογο του μαγαζιού τους πελάτες τους να ρουφούν την σούπα τους! Όνομα δεν θυμάμαι!
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482

Αυτό που θυμάμαι από εστιατόρια είναι ένα που φτιάχνει τα νουντλς χειροποίητα και προτρέπει στον κατάλογο του μαγαζιού τους πελάτες τους να ρουφούν την σούπα τους! Όνομα δεν θυμάμαι!
Πριν μερικά χρόνια ένας γνωστός που είχε παντρευτεί γιαπωνέζα μου είπε ότι όταν πήγε να επισκεφθεί την οικογένεια της γυναίκας του και του σέρβιραν σούπα εκείνοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν έφαγε τη σούπα του χωρίς να κάνει τον παραμικρό θόρυβο. Οι άνθρωποι πίστεψαν ότι δεν του άρεσε αφού όπως του είπαν μετά εκτός του ότι ρουφώντας τη σούπα την απολαμβάνεις καλύτερα είναι και ένδειξη ότι σου αρέσει και ότι έμεινες ικανοποιημένος από το γεύμα.
Να και ένα σχετικό βιντεάκι:

 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Πριν μερικά χρόνια ένας γνωστός που είχε παντρευτεί γιαπωνέζα μου είπε ότι όταν πήγε να επισκεφθεί την οικογένεια της γυναίκας του και του σέρβιραν σούπα εκείνοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν έφαγε τη σούπα του χωρίς να κάνει τον παραμικρό θόρυβο. Οι άνθρωποι πίστεψαν ότι δεν του άρεσε αφού όπως του είπαν μετά εκτός του ότι ρουφώντας τη σούπα την απολαμβάνεις καλύτερα είναι και ένδειξη ότι σου αρέσει και ότι έμεινες ικανοποιημένος από το γεύμα.
Ναι, ε ! Ενδιαφέρον !...Να κάνουμε πρόβες, πριν πάμε...:xmas_mrgreen:
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.017
Μέλη
38.909
Νεότερο μέλος
LEANDROS GOUMENOS

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom