Τί προβλέπει ο νόμος Γερμανία: Αντιδράσεις για τα διόδια σε αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606

Ψηφίστηκε από την Άνω Βουλή ο νόμος - Αυστρία: Ο νόμος παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τις διακρίσεις
Ένας αμφιλεγόμενος νόμος ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή στην γερμανική Άνω Βουλή του κοινοβουλίου, ο οποίος επιβάλει την καταβολή διοδίων σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες που διέρχονται του γερμανικού οδικού δικτύου. .



Η περίφημη Autobahn, λοιπόν, αν ο νόμος ψηφιστεί και από την Κάτω Βουλή, μπορεί ξαφνικά να χάσει τη γοητεία της με την εφαρμογή του νέου μέτρου, καθώς δεκάδες χιλιάδες θα είναι όσοι θα χρειαστεί να πληρώσουν για να την… θαυμάσουν από κοντά.

Από το 2016, λοιπόν, Γερμανοί και ξένοι θα πρέπει να πληρώνουν μέχρι 130 ευρώ το χρόνο σύμφωνα με τα κυβικά του αυτοκινήτου και τις εκπομπές ρύπων. Βέβαια, για την περίπτωση των Γερμανών, η αρχική σκέψη ήταν έπειτα από την καταβολή των διοδίων να υπάρξει μείωση στην φορολόγησή τους, ενώ για τους ιδιοκτήτες αυτοκίνητων με ξένες πινακίδες θα υπάρχει η δυνατότητα προσωρινού σήματος για 10 ημέρες ή δύο μήνες (κάτι ανάλογο με αυτό που γίνεται ήδη στην Αυστρία και την Ελβετία).

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του νόμου, θα συγκεντρωθούν περίπου 500 εκατ. ευρώ ετησίως που θα μπορούν να επενδυθούν σε γερμανικούς αυτοκινητόδρομους και την κατασκευή γεφυρών.

Επισημαίνεται, πως την πρόταση έθεσε το βαυαρικό αδελφό κόμμα των συντηρητικών Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ, που έγινε αποδεκτή από πολλούς Γερμανούς οι οποίοι αντιδρούσαν επειδή αναγκάζονταν πληρώσουν διόδια στις επισκέψεις τους σε Αυστρία, Ελβετία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ οι ξένοι οδηγοί μπορούσαν να διασχίσουν την Γερμανία δωρεάν.

«Τα διόδια θα διασφαλίσουν μία μακροχρόνια εξέλιξη των υποδομών μας», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, υπάρχουν χώρες που προειδοποιούν ότι ο νόμος αυτός παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τις διακρίσεις.

«Η Αυστρία εξακολουθεί να εκτιμά πως η γερμανική κίνηση είναι αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και ζήτησε νομική συμβουλή σχετικά», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Αυστρίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Μόλις τα διόδια γίνουν νόμος στην Γερμανία, κάτι που αναμένεται τον ερχόμενο Ιούνιο ή Ιούλιο, θα υποβάλουμε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που έχει τρεις μήνες για να απαντήσει. Αν όλα αυτά αποτύχουν, τότε θα προβούμε νομικά», πρόσθεσε
http://www.protothema.gr/world/article/474971/germania-diodia-gia-ta-autokinita-me-xenes-pinakides/
 

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
Απο ιουνιο δηλαδη οσοι παμε οδικως γερμανια βινιετα και στην γερμανια-
 

turms

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
2.831
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
οι Αυσρτιακοι τι διαμαρτυρονται? και αυτοι δεν εχουν?
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.370
Likes
6.861
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Διαμαρτυρονται γιατί δεν κάνουν διακρισεις αναμεσα σε Αυστριακούς κ μη Αυστριακούς οδηγους μιας κ το κοστος της βινιετας για τους γερμανους οδηγούς θά αφαιρειται από τα τελη κυκλυφοριας.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
2.831
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Διαμαρτυρονται γιατί δεν κάνουν διακρισεις αναμεσα σε Αυστριακούς κ μη Αυστριακούς οδηγους μιας κ το κοστος της βινιετας για τους γερμανους οδηγούς θά αφαιρειται από τα τελη κυκλυφοριας.
ναι...αλλα αυτο ειναι θεμα εσωτερικο της κυβερνησης. Αν και ΙΣΩΣ γινει

παντως μεταξυ γερμανων - Αυστριακων ξεκινησε εδω και καιρο μια κοντρα οσον αφορα τα διοδια. Για αυτο και οι Αυστριακοι θελουν πλεον vignette απο την στιγμη που περνας τα συνορα ενω πριν 2-3 χρονια ως το Kufstein κανανε τα στραβα ματια (και ετσι γλυτωναν πολλοι Γερμανοι την vignette μιας και μετα απο το Kufstein μπορεις να μπεις σε δευτερευοντες δρομους)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.480
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom