Ταϊλάνδη Ταιλάνδη: Κο Σαμούι, Μπανγκόγκ, Πουκέτ --> πληροφορίες εν τάχει και ανοικτός για τυχόν απορίες

sotoscivil

Member
Μηνύματα
67
Likes
197
Επόμενο Ταξίδι
????
Ονειρεμένο Ταξίδι
road trip στις ΗΠΑ
ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ


Λοπόν, όπως έχω ξανά αναφέρει, σε κάθε ταξίδι το Blog αυτό είναι η βασική πηγή πληροφοριών μου οπότε και εγώ με την σειρά μου ας αναφέρω πληροφορίες χρήσιμες για κάθε ενδιαφερόμενο. Οι προορισμοί μου ήταν Μπανγκόγκ, Κο Σαμούι και Πουκέτ.

Μπανγκόγκ: για μένα το πιο ωραίο κομμάτι του ταξιδιού. Δυστυχώς έκατσα μόνο 3,5 μέρες και λέω δυστυχώς γιατί ήθελε σίγουρα άλλη 1,5 μέρα, όχι παραπάνω γιατί είναι μία κουραστική πόλη με πολλή ζέστη και άπειρη μα άπειρη κίνηση στους δρόμους. Πηγαίνεις στο ναό της Αυγής (και μέρα αλλά και βράδυ που είναι όμορφο φωταγωγημένο δίπλα στο ποτάμι, δυστυχώς όταν πήγα εγώ είχαν σκαλωσιές γιατί του έκαναν συντήρηση και δεν μπορούσες να ανέβεις μέχρι πάνω), στον ξαπλωτό βούδα και στο μεγάλο παλάτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα τρία που προανέφερα δεν είναι απλά τρία κτίρια αλλά τρία συγκροτήματα κτιρίων με πληθώρα άλλους βουδιστικούς ναούς με υπέροχα και σε μερικές περιπτώσεις γιγαντιαία αγάλματα βούδα. Γενικά το περιβάλλον ανάμεσα στα κτίρια του ίδιου συγκροτήματος είναι πολύ όμορφο ιδανικό για βόλτα και για φώτο. Τα δε εισιτήρια δεν είναι χαμηλά. Sos: η επίσκεψη στο μεγάλο παλάτι μπορεί να αποβεί πολύ κουρστικό για όποιον πάει τους προσεχείς 9 μήνες γιατί έχουν εκεί μέσα τον νεκρό βασιλιά τους οπότε για να μπεις πρέπει να φορά μαύρα ρούχα και λόγω αστυνομίας και πολυκοσμίας η επίσκεψη μπορεί να είναι κουραστική. Άσε που θα χορτάσεις βούδες και τέμπλα στα δύο άλλα συγκροτήματα, δεν πειράζει εάν είναι πάρα πολύ ζόρι να χάσεις και αυτό.

Επίσης αξίζει πολύ να κάνει βαρκάδα όχι μόνο στον κεντρικό ποταμό αλλά και στα klogs, μικρά κανάλια που χύνονται στον ποταμό και μπαίνουν εκατοντάδες μέτρα μέσα στην πόλη και μπορείς να παρατηρήσεις πως ζουν οι πλειοψηφία των ντόπιων. Καλύβες έτοιμες να καταρρεύσουν με ανοικτά παράθυρα και πόρτες για να παρατηρείς το εσωτερικό τους, φιλικοί άνθρωποι που όταν περνάς σε χαιρετάνε την στιγμή που τρώνε ή που μόλις έχουν ξυπνήσει. Ανεπανάληπτη εμπειρία.

Η πλωτή αγορά επίσης αξίζει, όχι ότι είναι όπως περίμενες στις φωτογραφίες που έχεις δει αλλά είναι κάτι που πολύ πιθανόν δεν έχεις ξανακάνει και ούτε πρόκειται. Αφού κάνεις την βαρκάδα, πας μετά και με τα πόδια, ανεβαίνεις στην γέφυρα και βγάζεις τρομερές φώτο. Κάποιοι συνδυάζουν αυτήν την εκδρομή με την γέφυρα του ποταμού Κβαι, αυτή καθέ αυτή η γέφυρα δεν αξίζει, άσε που είναι και πολύ περισσότερα τα χιλιόμετρα. Ίσως να αξίζει σαν τοπία κτλ αλλά πολύ ταλαιπωρία και εάν πας και Πουκέτ, πας Κάο Σόκ που εκεί τρως φύση με το κουτάλι οπότε δεν αξίζει τον κόπο. Εκεί κοντά είναι και ένα πάρκο με τίγρεις το οποίο επισκέφθηκα, δεν ταίζεις κάθε μέρα με μπιμπερό ένα τιγράκι…

China town: αξίζει να χαθείς στα στενάκια, δεν ξέρω αν αξίζει να φας κάτι, είναι αρκετά βρώμικα αλλά η βόλτα σαν βόλτα αξίζει. Από εικόνες πραγματικά γεμίζεις, δεν ψώνισα κάτι αλλά μου άρεσε πραγματικά η βόλτα, πολύ πιο αυθεντική china town από άλλες άλλων μεγαλοπόλεων όπως η Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο.

Εκδρομή στην Αγιουτάγια: εάν έχεις μέρες πολύ απλά δεν την χάνεις. Είναι πολύ όμορφα. Μην πας με τις εκδρομές που σας προτείνουν τα πρακτορεία, είναι πολύ πιο ακριβές!!! Να πάτε με πρακτορεία ντόπια που σας προσφέρουν αγγλόφωνες ξεναγήσεις.

Εάν είσαι τυχερός και πετύχεις σαβ/κο στην πόλη, δεν χάνεις την αγορά Τσατουτσακ. Πας με μετρό και είναι πραγματικά απέραντη!!!!!! Βασικά όσες ώρες και αν σπαταλήσεις, δεν θα τελειώσεις ποτέ, είναι τεράστια. Και αξίζει τον κόπο.

Για βράδυ πας για βόλτα και μόνο στα δύο δρομάκια PatPong που είναι οι φημισμένοι οίκοι ανοχής της πόλης. Πας επίσης στον γεμάτο επιγραφές νέον δρόμο Khao San μόνο για βόλτα. Υπάρχει παράλληλος δρόμος της Khao san που ενδείκνυται πιο πολύ για φαγητό και ποτό αφού είναι πιο όμορφος και πιο καλαίσθητος δρόμος. Επίσης επιβάλλεται να πας για cocktail σε roof garden στην κορυφή ενός ουρανοξύστη. Εγώ πήγα στο lebua (εκεί που γυρίστηκε το hang over 2) και στο vertigo. Το 2ο αν και ακριβότερο, μου φάνηκε πιο όμορφο.

Τέλος δεν χάνεις την επίσκεψη στο υπερκυριλέ εμπορικό κέντρο siam center, είναι ουσιαστικά 3 τεράστια κτίρια με άπειρα επίπεδα.

Γενικά η πόλη μου άρεσε. Δεν πήγα Αγιουτάγια γιατί δεν είχα χρόνο και το μετάνιωσα. Εάν είχα περισσότερο χρόνο θα πήγαινα και στν περιοχή Ντουσίτ να δω το πάρκο και κάποια ωραία κτίρια αλλά και σε περισσότερες αγορές. Το μετρό συμφέρει αλλά δεν πηγαίνει παντού οπότε πας με τουκ τουκ ύστερα από πολλά παζάρια. Δυστυχώς πλέον είναι σχετικά όλοι τους ακριβοί και γενικά είναι πολύ φιλικοί στο να κέψουν τον τουρίστα. Γενικά οι τιμές είναι φθηνές για δεδομένα της Ελλάδας αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο φθηνά όσο περιμένεις.

ΚΟ ΣΑΜΟΥΙ

Πρώτη αποκάλυψη το αεροδρόμιο: είναι όλο ανοικτό, ουσιαστικά δεν είναι κτίριο αλλά πολλές μεγάλες στέγες από ξύλο και μπαμπού, είναι γενικά πολύ όμορφο.

Παραλίες:

Στα βόρεια η Τσαβέγκ. Μία παραλία που απέξω είναι πανέμορφη, άπειροι φοίνικες, άμμο πούδρα και σπιτάκια δίπλα στο κύμα. Μεγάλο αρνητικό τα νερά της θάλασσας. Είναι θολά, όχι βρώμικα αλλά λόγω άμμου που ανακατεύεται τα νερά της για μένα ήταν αποκρουστικά.

Η silver beach είναι για μένα η καλύτερη παραλία του νησιού. Με ωραία μπαράκια, ωραία χρώματα τα νερά και αρκετούς φοίνικες την βάζω στο νούμερο 1

Η Lamai, είναι νοτιότερα από την Τσαβέγκ, πιο ωραία από την Τσαβέγκ, αρκετά βαθειά και πιο ήρεμη.

Η τσαβέγκ, όχι κάτι το τρομερό, με πολύβουο από πάνω δρόμο, και να μην πας δεν χάνεις κάτι.

Coral beach: άλλη μια παραλία πολύ όμορφη που την βάζω νούμερο 2

Για ποτό το καλύτερο και μια διαφορά μέρος είναι το fisherman village. Στο τέλος του παραλιακού δρόμου είναι ένα απίστευτο παραλιακό Beach bar με μαξιλάρες στην άμμο και σχετικά φθηνά κοκτείλ. Δεν το χάνεις, από τις καλύτερες στιγμές μου στο νησί.

Εκδρομές: πήγα στην κλασσική του Ανγκθόνγκ. Ντάξει, καλή ήταν, αλλά sos πρωτού επιλέξετε ποια και εάν θα πάτε εκδρομή, τσεκάρετε τον καιρό γιατί απλά οι άνθρωποι δεν νιώθουν. Εμείς από τα πολλά κύματα στην επιστροφή πήγαμε να πνιγούμε, μία γυναίκα τραυμάτισε σοβαρά την μέση της και την περίμενε ασθενοφόρο. Ίσως η χειρότερη στιγμή του ταξιδιού.

Οι ταξιτζίδες – αυτοί με τα τουκ τουκ είναι πάρα μα πάρα πολύ κλέφτες. Για 10 λεπτά απόσταση το 10 ευρω έφευγε στην ξευτίλα. Και παρόλα τα παζάρια ήταν όλοι συνενενοημένοι και δεν έριχναν τις τιμές. Μιλάμε για πολύ κλεψιά. Στο τέλος αναγκάστηκα να νοικιάσω αμάξι, γύρω στι 35ευρω την ημέρα, συνηθίζεις να οδηγάς ανάποδα και δεν θέλουν καν να έχεις δίπλωμα, μόνο το διαβατήριο τους δίνεις!!!ΠουκέτΜία αλλοτροιωμένη περιοχή, απείρως τουριστική που έχει τα καλά και τα κακά της. Οι περισσότεροι πάνε τις κλασσικές ημερήσιες εκδρομές και το βραδάκι γυρνάνε στο πουκετ για ποτό. Οι εκδρομές αυτές είναι αρκετά κουραστικές και αξίζουν όπως είπα παραπάνω μόνο και εάν ο καιρός είναι καλός. Και ξεκινώ:

Maya bay: η κλασσική εκδρομή που πρέπε να πας για να δεις την Maya bay, δυστυχώς καμία ώρα σε αφήνουν, άπειρος κόσμος πολλά καράβια αλλά ντάξει πρέπει να το δεις, αξίζει. Μετά σε πάνε και ένα άλλο νησί με μαιμούδες και τέλος στο μοναδικό Πι Πι νησί που κατοικείται.

Kao Sok: ίσως η πιο ωραία στιγμή του ταξιδιού. Σε πάνε από του πουκέτ 1,5 ώρα ταξίδι σε ένα παρθένο τροπικό δάσος, εκεί κάνεις βόλτες με ελέφαντες, σε πάνε βόλτα με κανό και γενικά βλέπεις τοπία πραγματικά παρθένα και μαγευτικά. Πάρα μα πάρα πολύ όμορφα/

Υπάρχει εκδρομή που σε πηγαίνει coral island και sto νησί Κο Ράτσα, αξίζει σαν εκδρομή γιατί είναι γενικά κοντά

Υπάρχει εκδρομή στα similian islands, είναι πραγματικά πανέμορφα αλλά είναι 1,5 ώρα αυτοκίνητο και 2 ώρες σκάφος, σιγουρέψου ότι η θάλασσα είναι λάδι.

Η κλασσική εκδρομή στο νησί του James Bond, ντάξει, πας εάν δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνεις.

Για βράδυ, θα κάνεις την βόλτα σου στην αμαρτωλή Bangla Road, κάλη φάση. Πήγα και στο simon, ένα show Με Transexual, δεν ήταν άσχημο. στο Phuket phantasea show δεν πήγα γιατί αρρώστησα και πολύ το μετάνιωσα.

Αυτά τα ολίγα, για οποιαδήποτε απορία μην διστάσετε.

Τέλος για να μπείτε στο κλίμα, ρίχτε ένα βλέφαρο και στο βιντεάκι που ανέβασα στο youtube, αυτά και καλά ταξίδια

 

Tropics2008

Member
Μηνύματα
17
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Παντού.
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Πολύ ωραία η ιστορία σου και ακόμα καλύτερο το βιντεάκι σου.Ξερεις αν τον Ιουλίου είναι καλή περίοδος από άποψη καιρού για Μπανκγκοκ, Κο Σαμουι; Να περνάτε πάντα όμορφα.
 

sotoscivil

Member
Μηνύματα
67
Likes
197
Επόμενο Ταξίδι
????
Ονειρεμένο Ταξίδι
road trip στις ΗΠΑ
Πολύ ωραία η ιστορία σου και ακόμα καλύτερο το βιντεάκι σου.Ξερεις αν τον Ιουλίου είναι καλή περίοδος από άποψη καιρού για Μπανκγκοκ, Κο Σαμουι; Να περνάτε πάντα όμορφα.
Καλημέρα και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Έχω την γνώμη ότι την εποχή αυτή ο καιρός δεν είναι καλός για να πας. Γενικά πρέπει να το εξετάσεις πολύ το θέμα αυτό γιατί εάν έχει άσχημο καιρό μπορεί να πάνε στραφι όλες οι διακοπές σου. Εμάς τις μισές μέρες είχε κύμα και αέρα και ήταν πραγματικά οι μέρες χαμένες!! Καλύτερα τον Ιούλιο διακοπές στην Ελλάδα!!! :)
 

Tropics2008

Member
Μηνύματα
17
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Παντού.
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Καλημέρα και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Έχω την γνώμη ότι την εποχή αυτή ο καιρός δεν είναι καλός για να πας. Γενικά πρέπει να το εξετάσεις πολύ το θέμα αυτό γιατί εάν έχει άσχημο καιρό μπορεί να πάνε στραφι όλες οι διακοπές σου. Εμάς τις μισές μέρες είχε κύμα και αέρα και ήταν πραγματικά οι μέρες χαμένες!! Καλύτερα τον Ιούλιο διακοπές στην Ελλάδα!!! :)
Όλος ο Αύγουστος θα είναι για διακοπές Ελλάδα διότι μένω εξωτερικό και έλεγα και πουθενά άλλου.Ιδωμεν αδερφέ σε ευχαριστώ πολύ.
 

estiades

Member
Μηνύματα
39
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Route Transcanadienne
πολύ όμορφο βίντεο!
Κι οι πληροφορίες για την Μπανγκόκ χρήσιμες κ σύντομες.
Δηλαδή στο παλάτι σε βάζουν μόνο με μαύρα ρούχα;
Και το temple of the Dawn, έτσι όπως το είδα, και τον Ιούλιο σίγουρα τίγκα στη σκαλωσιά θα είναι...
Καλά ταξίδια!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
31.063
Μηνύματα
748.984
Μέλη
35.719
Νεότερο μέλος
Chloe.99

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom