Travelsafe
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Miami FLO- USA 4 Απρ '25
- Ταξίδι-Όνειρο
- Θιβέτ, Ινδίες, Ιαπωνία
Μερικές φορές κάποιοι εξ ημών μου τα «χώνετε» για την επιμονή μου σχετικά με την ενημέρωση γύρω από τις ταξιδιωτικές ασφαλίσεις. Συγχωρείστε το «κόλλημα» μου. Απλά αγαπώ να ενημερώνω γύρω από αυτό το θέμα.
Το σημερινό μου post είναι διαφορετικό.
Ποιες ήταν οι συμπεριφορές και οι συνήθειες των προγόνων μας για προστασία μπροστά στη πρόκληση ενός ταξιδιού, μιας εκστρατείας που θα τους πήγαινε σε τόπους μακρινούς, άγνωστους και πολλές φορές καθόλου φιλικούς;
Παραθέτω κάποια στοιχεία που «ψάρεψα» κυρίως στο διαδίκτυο:
Μπορεί σήμερα να αγοράζονται ταξιδιωτικές ασφαλίσεις, να κλειδαμπαρώνουμε τα σπίτια μας και να βάζουμε το συναγερμό πριν φύγουμε. Αλλά…
Πόσο διαφορετικοί και όμοιοι εμείς οι σύγχρονοι και τεχνολογικά προηγμένοι άνθρωποι είμαστε σε σύγκριση με τους προγόνους μας που ταξίδευαν μερικές δεκάδες αιώνων νωρίτερα ;;
Τα γούρια, τα φυλακτά, ο Άγιος Χριστόφορος, το «μπαμπά μην τρέχεις» πόσο απέχουν από το μακρινό παρελθόν;;
Αλήθεια στα σημερινά μας ταξίδια πως συμπεριφερόμαστε; Γνωρίζετε ότι ακόμη και σήμερα μπορεί κάποιος να αποκτήσει μέσω internetένα «ταξιδιωτικό» φυλακτό σε πράσινο αβεντουρίνη με χαραγμένα επάνω «ενισχυτικά» σύμβολα;
Θα είχε ενδιαφέρον να ανταλλάξουμε απόψεις και να καταθέσουμε τις δικές μας συμπεριφορές και μαρτυρίες γύρω από το θέμα, δεν νομίζετε;
Το σημερινό μου post είναι διαφορετικό.
Ποιες ήταν οι συμπεριφορές και οι συνήθειες των προγόνων μας για προστασία μπροστά στη πρόκληση ενός ταξιδιού, μιας εκστρατείας που θα τους πήγαινε σε τόπους μακρινούς, άγνωστους και πολλές φορές καθόλου φιλικούς;
Παραθέτω κάποια στοιχεία που «ψάρεψα» κυρίως στο διαδίκτυο:
- Ανεξάρτητα από το θρήσκευμα, προσεύχονταν, έκαναν «τάματα» και θυσίες πριν κάθε τους ταξίδι στις θεότητες για προστασία.
- Ορισμένοι επικαλούνταν τον θεό Ερμή (αγγελιοφόρο των θεών και ψυχοπομπό) για προστασία.
- Κάποιοι κουβαλούσαν μαζί τους αγαπημένα αντικείμενα που τους βοηθούσαν να μη ξεχνούν το σπίτι, τη πατρίδα.
- Άφηναν σε συγκεκριμένη θέση προσωπικά τους αντικείμενα, που στην απουσία τους κανείς από την οικογένειας δεν μετακινούσε, παρά μόνον ο ίδιος όταν επέστρεφε.
- Άλλοι φορούσαν «φυλακτά» που θα τους προστάτευαν από το «κακό». Τα περισσότερα ήταν κατασκευασμένα από πράσινο αβεντουρίνη λίθο και πάνω χαραγμένα «μαγικά σύμβολα».
Σημ: Ο αβεντουρίνης είναι ημιπολύτιμος λίθος (Adventure, avventura = περιπέτεια) στον οποίο αποδίδονται θεραπευτικές ιδιότητες. - Στη Βρετανία οι γυναίκες των ψαράδων έκαιγαν γαγάτη στη φωτιά του σπιτιού, όπως εμείς το λιβάνι για να προστατεύουν τους απόντες άντρες τους.
Σημ: Ο γαγάτης (Jetstone) είναι είδος μαύρου ορυκτού άνθρακα με μεγάλη σκληρότητα. Πρόκειται για απολιθωμένο ξύλο, ηλικίας εκατομμυρίων ετών. Πιστεύεται ότι δυναμώνει τη ψυχική επίγνωση και απορροφά την αρνητική ενέργεια. - Το Αιγυπτιακό «Βιβλίο των νεκρών» θεωρείται ότι είναι ένας οδικός χάρτης συμπεριφοράς και εξασφάλισης καλής τρέχουσας και μεταθανάτιας ζωής – ένα είδος πρωτόγονης ταξιδιωτικής ασφάλισης.
Μπορεί σήμερα να αγοράζονται ταξιδιωτικές ασφαλίσεις, να κλειδαμπαρώνουμε τα σπίτια μας και να βάζουμε το συναγερμό πριν φύγουμε. Αλλά…
Πόσο διαφορετικοί και όμοιοι εμείς οι σύγχρονοι και τεχνολογικά προηγμένοι άνθρωποι είμαστε σε σύγκριση με τους προγόνους μας που ταξίδευαν μερικές δεκάδες αιώνων νωρίτερα ;;
Τα γούρια, τα φυλακτά, ο Άγιος Χριστόφορος, το «μπαμπά μην τρέχεις» πόσο απέχουν από το μακρινό παρελθόν;;
Αλήθεια στα σημερινά μας ταξίδια πως συμπεριφερόμαστε; Γνωρίζετε ότι ακόμη και σήμερα μπορεί κάποιος να αποκτήσει μέσω internetένα «ταξιδιωτικό» φυλακτό σε πράσινο αβεντουρίνη με χαραγμένα επάνω «ενισχυτικά» σύμβολα;
Θα είχε ενδιαφέρον να ανταλλάξουμε απόψεις και να καταθέσουμε τις δικές μας συμπεριφορές και μαρτυρίες γύρω από το θέμα, δεν νομίζετε;