Αργεντινή Ταξίδι Αργεντινή - βοήθεια στη δημιουργία πλάνου!

alma

Member
Καλημέρα καλημέρααα! 🌞
Το Νοέμβριο θα κάνω κι εγώ ένα μικρό —σε σχέση με τις εντυπωσιακές εμπειρίες που βλέπω εδώ μέσα 😄— ταξίδι στην Αργεντινή! Θα περάσω δύο γεμάτες εβδομάδες σε Μπουένος Άιρες, Ελ Καλαφάτε, Ελ Τσαλτέν και Ιγκουαζού.
Έχω ήδη κλείσει εισιτήρια και καταλύματα, οπότε μένουν μόνο τα εθνικά πάρκα (που ακόμα δεν έχουν ανοίξει τις κρατήσεις για τις ημερομηνίες μου) και η ενοικίαση αυτοκινήτου.

Ήθελα να ρωτήσω: κάνατε κάποιο εμβόλιο για τον καταρράκτη Ιγκουαζού ή γενικά για το ταξίδι στην Αργεντινή; Επίσης, κάνατε ταξιδιωτική ασφάλεια και αν ναι, έχετε κάποια να προτείνετε;

Ευχαριστώ πολύ! 😊
Όχι δεν κάναμε κανένα εμβόλιο εμείς, ούτε ταξιδιωτική ασφάλεια.

Έτυχε να χρειαστεί να επισκεφτούμε για εξετάσεις εκεί ιδιωτικό νοσοκομείο και ήταν τότε φθηνότερα από Ευρώπη τόσο οι εξετάσεις πχ υπέρηχος, όσο και η αμοιβή του γιατρού...

tatooine

Member
Ήθελα να ρωτήσω: κάνατε κάποιο εμβόλιο για τον καταρράκτη Ιγκουαζού ή γενικά για το ταξίδι στην Αργεντινή; Επίσης, κάνατε ταξιδιωτική ασφάλεια και αν ναι, έχετε κάποια να προτείνετε;
Ευχαριστώ πολύ! 😊
Στην περιοχή μισιονες που είναι οι καταρράχτες συνιστάτε άλλα δεν επιβάλετε το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού. Είναι στο χέρι σου να το κάνεις η όχι.
Αν πετούσες για κολόμβια από Βραζιλία τότε είναι απαραίτητο.
Κοστίζει 50 εύρω να το κάνεις στην Ελλάδα και είναι ισόβιο.
Ασφάλειες έχει πολλές και ποτέ δεν ταξιδεύουμε χωρίς. Θα ζυγίσεις εσύ τι σου ταιριάζει ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες σου.

Aunt Lia

Member
Στην περιοχή μισιονες που είναι οι καταρράχτες συνιστάτε άλλα δεν επιβάλετε το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού. Είναι στο χέρι σου να το κάνεις η όχι.
Αν πετούσες για κολόμβια από Βραζιλία τότε είναι απαραίτητο.
Κοστίζει 50 εύρω να το κάνεις στην Ελλάδα και είναι ισόβιο.
Ασφάλειες έχει πολλές και ποτέ δεν ταξιδεύουμε χωρίς. Θα ζυγίσεις εσύ τι σου ταιριάζει ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες σου.
Ευχαριστω πολυ! :)
Μαλλον θα κανω και εμβολια αλλα και σιγουρα ιδιωτικη ασφαλεια.
Μηπως εχετε κατι να προτεινεται;
Στην Αμερικη που ειχα ταξιδεψει ειχα κανει μεσω insubuy αλλα αυτο ειναι μονο για Αμερικη.:oops:

tatooine

Member
Στην Αμερικη που ειχα ταξιδεψει ειχα κανει μεσω insubuy αλλα αυτο ειναι μονο για Αμερικη.:oops:
Ασφάλεια δεν μπορώ να συμβουλέψω και ούτε επιθυμώ.
Η insubuy εχει συμφέρουσες επιλογές και για έκτος Αμερικής. Υπάρχουν φυσικά και οι ελληνικές.....
Θα το ζυγίσεις κάλα και θα αποφασίσεις.
Υπόψιν ότι ποτέ δεν χρειάστηκα ασφάλεια άρα προσωπική εμπειρία δεν μπορώ να έχω για καμιά από αυτές.

Aunt Lia

Member
Ασφάλεια δεν μπορώ να συμβουλέψω και ούτε επιθυμώ.
Η insubuy εχει συμφέρουσες επιλογές και για έκτος Αμερικής. Υπάρχουν φυσικά και οι ελληνικές.....
Θα το ζυγίσεις κάλα και θα αποφασίσεις.
Υπόψιν ότι ποτέ δεν χρειάστηκα ασφάλεια άρα προσωπική εμπειρία δεν μπορώ να έχω για καμιά από αυτές.
Τελεια σε ευχαριστω :)

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Όχι δεν κάναμε κανένα εμβόλιο εμείς, ούτε ταξιδιωτική ασφάλεια.

Έτυχε να χρειαστεί να επισκεφτούμε για εξετάσεις εκεί ιδιωτικό νοσοκομείο και ήταν τότε φθηνότερα από Ευρώπη τόσο οι εξετάσεις πχ υπέρηχος, όσο και η αμοιβή του γιατρού...
Έχουν αλλάξει τα πράγματα, αυτή τη στιγμή η Αργεντινή σε πολλές κατηγορίες είναι απο τις ακριβότερες χώρες στον κόσμο. Δεν ξέρω αν ισχύει και για τις ιατρικές υπηρεσίες αλλά στα υπόλοιπα είναι κυριολεκτικά φωτιά.

http://instagr.am/p/DLP859wRVCq/

Το πρόγραμμα μου φαίνεται εξαιρετικο, πατε στα καλύτερα για μενα.

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Έχουν αλλάξει τα πράγματα, αυτή τη στιγμή η Αργεντινή σε πολλές κατηγορίες είναι απο τις ακριβότερες χώρες στον κόσμο. Δεν ξέρω αν ισχύει και για τις ιατρικές υπηρεσίες αλλά στα υπόλοιπα είναι κυριολεκτικά φωτιά.

Τώρα που κοιτάζω τις διαμονές για Buenos Aires οι τιμές είναι πολύ χαμηλές, σε σχέση με Ευρώπη πάντα.

paefstra

Member

Εχε φυγει Μπουενος Αιρες φιλη με υπηρεσιακη αποσπαση. Μας στελνει τις φωτογραφιες με τις τιμες, παρα πολυ ακριβη.

Konstantinb

Member
Ούτε εγώ έκανα κάποιο εμβόλιο για Αργεντινή, αν και ήμουν δύο βδομάδες μόνο Μπουένος Άιρες.

Aunt Lia

Member
Στο Buenos Aires οι τιμές στα καταλύματα μου φάνηκαν πολύ κομπλέ. El Calafate και El Chalten ήταν πιο τσιμπημένα σίγουρα αλλά και πάλι τίποτα ακραίο (βλέπε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες). Σε σχέση με τα υπόλοιπα φαγητό, ποτό, αξιοθέατα με μια γρήγορη ματιά που έριξα ναι όντως είναι πιο τσιμπημένα.
Γνωρίζετε μήπως πότε ανοίγουν εισιτήρια για τα εθνικά πάρκα (Perito Moreno, Iguazú etc). Γιατί ψάχνω για μέσα Νοεμβρίου και δεν με αφήνει να επιλέξω

tatooine

Member
Στις τιμές αυτές θα πρέπει να αφαιρέσετε ένα 40 με 50% λόγω ισοτιμίας δολαρίου στη μαύρη αγορά η με χρήση κάρτας βίζα η μάστερ αν υποστηρίζετε ακόμα. Η αργεντινή ήταν ακριβή πάντα άλλα με την αλλαγή νομίσματος γινόταν σχετικά φτηνή για εμάς τους τουρίστες. Δεν νομίζω να έχουν αλλάξει και πολλά.

tatooine

Member
Γνωρίζετε μήπως πότε ανοίγουν εισιτήρια για τα εθνικά πάρκα (Perito Moreno, Iguazú etc). Γιατί ψάχνω για μέσα Νοεμβρίου και δεν με αφήνει να επιλέξω
Στον παγετώνα πας με λεωφορείο η ακόμα καλύτερα ταξί οπού σε περιμένει. Πληρωνεισ επιτόπου δεν χρειάζεται να κλείσεις κάτι πιο πριν. Το ταξί μας κόστισε 100 εύρω και η είσοδος τότε ήταν 10Κ πέσος.
Ήταν δυόμισι ώρες μακριά.Αν μπορείτε μείνετε στο Mirador del lago.

Για καταρράχτες πάλι επιτόπου άπλα περιμένεις διαθεσιμότητα με το τρενάκι στην αργεντίνικη πλευρά. Στην βραζιλιάνικη πάλι επιτόπου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.078
Μέλη
39.826
Νεότερο μέλος
Χρονοταξιδιώτης

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom