Καναδάς Ταξίδι Μόντρεαλ - Κεμπέκ (Καναδά)

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Φοβήθηκα λίγο πως το 3ο μέρος θα είναι γεμάτο shopping, κάτι που εμένα δεν με ενδιαφέρει καθόλου αλλά τελικά καμία σχέση! :)

Αν μου επιτρέπεις όμως, σου προτείνω να σπας λίγο τα κείμενα σου με παραγράφους για να είναι πιο εύκολα στην ανάγνωση. Επίσης μπορείς ανάμεσα στις παραγράφους να βάζεις και μερικές φωτογραφίες για να δίνεις και οπτική εικόνα πέρα τις περιγραφής. Φυσικά ο καθένας γράφει με το δικό του στυλ, εγώ απλά κάνω μια πρόταση!

Περιμένω τη συνέχεια...
 

manolism

Member
Μηνύματα
387
Likes
1.779
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Αν μου επιτρέπεις όμως, σου προτείνω να σπας λίγο τα κείμενα σου με παραγράφους για να είναι πιο εύκολα στην ανάγνωση. Επίσης μπορείς ανάμεσα στις παραγράφους να βάζεις και μερικές φωτογραφίες για να δίνεις και οπτική εικόνα πέρα τις περιγραφής. Φυσικά ο καθένας γράφει με το δικό του στυλ, εγώ απλά κάνω μια πρόταση!

Περιμένω τη συνέχεια...
Δεκτες οι προτασεις!!! Θα εφαρμοσω αυτο με τις παραγραφους και θα δω με τις φωτο τι μπορω να κανω....τις βαζω στην Gallery αλλα ειναι αλλιως να τις βλεπεις εκεινη την ωρα...θα το δουλεψω.;)
 

manolism

Member
Μηνύματα
387
Likes
1.779
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ημέρα 4η (Επίσκεψη στο ολυμπιακό πάρκο – βοτανικό κήπο – πάρκο duMont-Royal)

Ξημερώνει Δευτέρα 11 Μαΐου 2009 και ήδη έχουν περάσει τρείς μέρες γεμάτες με νέες εικόνες και παραστάσεις!!! Σήμερα το πρόγραμμα έχει επίσκεψη στο ολυμπιακό πάρκο και στον βοτανικό κήπο, πραγματικά δύο εντυπωσιακοί προορισμοί οι οποίοι ευτυχώς είναι δίπλα δίπλα. Μετά το πρωινό που είναι απαραίτητο για να βγάλουμε την μέρα μέχρι την ώρα του φαγητό, παίρνουμε τα πράγματα μας και κατευθείαν για μετρό στο σταθμό στην οδό Rue Berri. Η ώρα είναι περίπου 10:00 και μπαίνουμε στον σταθμό με προορισμό αυτή την φορά την στάση Viau της πράσινης γραμμής. Οι στάσεις περνούν και φτάνουμε στον προορισμό μας. Το θέαμα που αντικρίζουμε είναι πραγματικά εντυπωσιακό!!! Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το επιβλητικό και συνάμα όμορφο κομψοτέχνημα που ήταν το ολυμπιακό στάδιο. Να αναφέρω ότι το ολυμπιακό στάδιο ήταν δημιουργία του αρχιτέκτονα Roger Taillibert το οποίο δημιουργήθηκε για τους ολυμπιακούς αγώνες του 1976!! Όμως αυτό που το κάνει μοναδικό είναι ο πύργος που πλαισιώνει το ολυμπιακό στάδιο καθώς είναι παρατηρητήριο στο οποίο μπορούν να ανέβουν οι επισκέπτες με τελεφερίκ (διώροφο) και να απολαύσουν την καταπληκτική θέα!!!

Ο πύργος αυτός είναι ξεχωριστός καθώς είναι από τους μεγαλύτερους κεκλιμένους πύργους με ύψος 175 μέτρα και γωνία κλήσης τις 45 μοίρες!!! Για να καταλάβει κάποιος τι πάει να πει 45 μοίρες κλήση λάβετε υπόψη σας ότι ο Πύργος της Πίζας στην Ιταλία έχει κλήση 5 μοίρες. Ο πύργος έχει τρία πατώματα το παρατηρητήριο, το cocktail room όπου μπορείτε να πιείτε το ποτό σας και να θαυμάσετε την θέα και το Salon Montréal όπου μπορείτε να γευματίσετε. Να πω επίσης ότι εάν έχει καλό καιρό έχετε ορατότητα σε απόσταση 80 χιλιόμετρα!! Βέβαια ορατός είναι και ο βοτανικός κήπος που είναι δίπλα στο ολυμπιακό στάδιο. Να επανέλθω στο τελεφερίκ το οποίο μας μετέφερε στο παρατηρητήριο…όπως ανέφερα είναι διώροφο και γύρο γύρο έχει μεγάλα γυάλινα παράθυρα για να μπορούμε να θαυμάσουμε την θέα μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή. Το τελεφερίκ διανύει 2,8 μέτρα ανά δευτερόλεπτο με αποτέλεσμα σε λιγότερο από 2 λεπτά να είμαστε στην κορυφή. Έχει χωρητικότητα 76 άτομα και μέσα σε μια ώρα μπορεί να μεταφέρει 500 άτομα!! Πραγματικά όλα αυτά είναι εντυπωσιακά και πιο ενδιαφέρον γίνονται όταν τα βλέπεις μπροστά σου!!

Για να πατήσουμε πάλι τα πόδια μας στο έδαφος γυρνάμε στο ολυμπιακό στάδιο το οποίο πλέον έχει μετατραπεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον μουσείο φύσης. Η ονομασία του είναι Biodomeκαι είναι σύνθετη λέξη…από την δική μας ελληνική λέξη βίος ή ζωή και από το domosπου σημαίνει σπίτι. Μέσα στο στάδιο που πλέον έχει διαμορφωθεί αναπτύσσονται τέσσερα οικοσυστήματα της Αμερικής!! Να σημειώσω ότι η είσοδος τόσο στο παρατηρητήριο, όσο και στο Biodomeαλλά και στον βοτανικό κήπο και γενικά στο ολυμπιακό πάρκο δεν είναι δωρεάν. Το αντίτιμο είναι σε λογικά πλαίσια και προσωπικά προτείνω να τα δείτε όλα. Έχει και πακέτα..εμείς για παράδειγμα που πήγαμε Biodome και παρατηρητήριο πληρώσαμε 25 δολάρια το άτομο. Υπάρχουν ανάλογοι συνδυασμοί και για τα υπόλοιπα. Τα υπόλοιπα είναι ο βοτανικός κήπος και το ιnsectarium που φιλοξένει έντομα αλλά δυστυχώς ήταν κλειστό την Δευτέρα οπότε δεν έχω περεταίρω πληροφορίες. Επίσης και ο βοτανικός ήταν κανονικά κλειστός αλλά για καλή μας τύχη έκαναν εργασίες και μπορέσαμε και τον θαυμάσαμε ..αλλά θα αναφερθώ αναλυτικά στη συνέχεια….Να επισημάνω ότι επειδή ήταν Δευτέρα και όλα τα μουσεία ήταν Κλειστά!! Οπότε να ξέρετε ώστε την Δευτέρα να μην έχετε μουσεία στο πρόγραμμα σας. Αφού πήραμε τα εισιτήρια μας ξεκινήσαμε την βόλτα μας στα 4 οικοσυστήματα, πρώτο το τροπικό δάσος που δεν είναι τροπικό μόνο στην ονομασία αλλά και στην πραγματικότητα καθώς μόλις μπεις μέσα η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή και αρχίζεις να βγάζεις ρούχα (ευτυχώς δεν φτάσαμε στα εσώρουχα), και βέβαια μαζί με το κλίμα πάνε πακέτο και τα ζώα ..έτσι θα δείτε παπαγάλους, κροκόδειλους, νυχτερίδες, βατραχάκια τα οποία όμως είναι μπλε, μαύρα και άλλα χρώματα, το Laurentian (δυστυχώς δεν γνωρίζω στα ελληνικά ποια είναι η αντιστοιχία ούτε σε λεξικό το βρήκα) δασός στο όποιο θα δείτε κάστορες, χελώνες και άλλα θαυμάσια ζώα, το θαλάσσιο περιβάλλον που προσομοιάζει την ζωή σε ποταμό και κόλπο και έχει αρκετά είδη ψαριών αλλά και πουλιών και τέλος η ανταρκτική και αρκτική όπου θα δείτε κίτρινους και λευκούς πιγκουΐνους!!! Πραγματικά αξίζει το θέαμα και επειδή ίσως ξεχνώ κάποια ζώα μπορείτε να κάνετε μια virtual βόλτα (Nature Under Glass)

Αφού θαυμάσαμε το Biodome κατευθυνόμαστε προς τον βοτανικό κήπο, όπως ανέφερα ήταν κλειστός αλλά λόγο εργασιών μπορέσαμε να τον θαυμάσουμε…ο βοτανικός κήπος ήταν όνειρο και επιθυμία του αδελφού Marie-Victorin ο οποίος εμπνευσμένος από την φύση δημιούργησε το βοτανικό ινστιτούτο το 1920. Από τότε έβαλε μπροστά το σχέδιο του και το 1925 ανακοίνωσε δημόσια την πρόθεσή του να φτιάξει τον βοτανικό κήπο και το 1931 το όνειρο άρχισε να γίνεται πραγματικότητα. Mαζί με τον Henry Teuscher που ήταν βοτανολόγος ο κήπος άρχισε να αποκτά ζωή. Με την βοήθεια δημοσιογράφων, πολιτικών, βοτανολόγων και πολιτών ο κήπος πήρε την μορφή που έχει σήμερα. Και πραγματικά το αποτέλεσμα είναι αντάξιο των προσδοκιών των εμπνευστών του και έχουμε εμείς την δυνατότητα σήμερα να θαυμάζουμε αυτόν τον μοναδικό κήπο!! Πραγματικά έχει τόσα πολλά να δείτε και να θαυμάσετε και επειδή θα πρέπει να γράφω ώρες παραθέτω άλλο ένα link στο οποίο θα βρείτε τα πάντα για τον βοτανικό κήπο (About the Montr) . Ο βοτανικός κήπος είναι ένα σύμπλεγμα κήπων στην ουσία αφού υπάρχουν διαμορφωμένοι κήποι όπως ο κινέζικος, γιαπωνέζικος και πολλοί άλλοι…έχει σιντριβάνια και λίμνες και πραγματικά είναι ένα πολύ όμορφο θέαμα και περιβάλλον.

Αφού θαυμάσαμε το ολυμπιακό στάδιο, το biodome, ανεβήκαμε στον πύργο – παρατηρητήριο και είδαμε τον βοτανικό κήπο πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Όμως δεν πήγαμε στην ίδια στάση του μετρό αφού βγήκαμε σε άλλο σημείο, έτσι προορισμός μας η στάση Pie-ix που στην ουσία είναι μια στάση πριν αλλά έτσι έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το ολυμπιακό στάδιο από μακριά και μπροστά μας να κυματίζουν οι σημαίες μέσα σε αυτές και η ελληνική!! Φτάνουμε στον σταθμό του μετρό και η ώρα είναι 14:00. Επόμενος προορισμός μας το πάρκο du Mont-Royal που είναι στην άλλη πλευρά της πόλης. Πάλι παίρνουμε την πράσινη γραμμή και προορισμός μας η στάση Peel. Φτάνουμε στον σταθμό και από εκεί και πέρα ακλουθούμε την οδό Peel μέχρι να φτάσουμε στο πάρκο….βέβαια είναι ανηφόρα και ζοριζόμαστε λίγο αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Κάποια στιγμή φτάνουμε και μπαίνουμε στο πάρκο, βέβαια πιο πολύ με δασός μοιάζει παρά με πάρκο ….ξεκινάμε την βόλτα μέσα στο δάσος και σε κάποια στιγμή βλέπουμε…τι άλλο ένα σκιουράκι ..πραγματικά είναι όμορφα να τα βλέπεις από κοντά…βέβαια πιο πολύ εντύπωση μου έκανε που είδαμε μέσα στην πόλη σκιουράκια τα οποία μάλιστα ήταν και μεγάλα. Συνεχίσαμε την βόλτα για κάμποση ώρα και λόγο της κούρασης κάποια στιγμή βγήκαμε και αυτό ήταν το λάθος καθώς βλέποντας τον χάρτη που ανακάλυψα στην σελίδα που παραθέτω παρακάτω έχει πάρα πολλά πράγματα να δεις…κρίμα…την επόμενη φορά…τουλάχιστον όποιος πάει από εσάς να μελετήσει τον χάρτη και να δει όλα αυτά που προσφέρει το πάρκο (Interactive Map) .

Κατηφορίζοντας από το πάρκο βγαίνουμε πάλι στα μαγαζιά και περνούμε τον δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο….και ναι πάλι περνάμε μπροστά από το μουσείο place des artsαλλά δεν έχουμε κουράγιο να μπούμε μέσα. Βέβαια είναι ώρα για φαγητό καθώς έχει περάσει η ώρα και έχει πάει 18:00. Απέναντι από το μουσείο des arts έχει τα st-hubert και από ότι είδαμε ήταν και γεμάτο οπότε λέμε ας μπούμε μέσα. Επιτέλους καθόμαστε….ευκαιρία για ξεκούραση, φυσικά θα πιούμε μπύρα αλλά αυτή την φορά καναδική!! Επομένωςτομενούείχε mediterranean-style grilled chicken breast, chicken and brie sandwich, caesar σαλάτα και μπύρα Labbat blue. Στο τέλος είχε και γλυκό βέβαια!!! Όλο το μενού μπορείτε να το δείτε εδώ (St-Hubert Bar-B-Q) . Η ώρα έχει πάει 19:30 και είναι ώρα για ξενοδοχείο καθώς η κούραση είναι πλέον ορατή. Περπατώντας για το ξενοδοχείο περάσαμε και από την chinatownόπου στις τέσσερις εισόδους της έχει κινέζικες παγόδες. Επιτέλους φτάνουμε στο ξενοδοχείο και η ώρα είναι 20:00 αλλά δεν έχουμε δύναμη για νυχτερινή βόλτα, κατά τις 21:00 ήδη κοιμόμαστε….συνέχεια με την πέμπτη μέρα όπου πήγαμε στο Κεμπέκ.
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Πολύ καλή ιστορία
Σε ευχαριστούμε
 

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.052
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Μπραβο Μανωλη....πολυ καλη η περιγραφη σου, αρκετα παραστατικη .... πραγματικα μας ταξιδεψες....προσωπικα ενιωθα οτι ημουν διπλα σας ....και περπατουσαμε παρεα...:bleh::bleh:

θελουμε και τη συνεχεια...:cool::cool:
 

manolism

Member
Μηνύματα
387
Likes
1.779
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ημέρα 5η (Επίσκεψη στο Κεμπέκ)

Φτάσαμε στην Τρίτη 12 Μαΐου 2009 και η ώρα είναι 08:00…λίγο χουζούρεμα και σηκωνόμαστε να πάμε για πρωινό καθώς σήμερα θα πάμε στο Κεμπέκ. Κατεβαίνουμε στη αίθουσα και τρώμε πόρτα….όπα λέμε…σήμερα δεν έχει πρωινό;;; Ρωτάμε μια υπάλληλο του ξενοδοχείου και μας λέει ότι κάνουν κάτι εργασίες και να πάμε στο απέναντι ξενοδοχείο για πρωινό. Προφανώς τα ξενοδοχεία είναι του ίδιου ιδιοκτήτη. Μπαίνουμε στο ξενοδοχείο και βλέπουμε τον Yanni ο οποίος μας επιβεβαίωσε ότι τα ξενοδοχεία ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματία. Μας ρώτησε τι είχε το πρόγραμμα για σήμερα και του είπαμε ότι θα πάμε Κεμπέκ. Μας ρώτησε πας θα πάμε και του είπαμε ότι αυτό είναι το δίλημμα. Τότε ο Yannisέψαξε και μας είπε ώρες για τρένο και λεωφορείο και θα έπαιρνε και ένα φίλο του στο Κεμπέκ για να τον συναντήσουμε και να μας πει τι να δούμε εκεί!! Πραγματικά με αυτή την κίνηση του μας σκλάβωσε. Πήγαμε για πρωινό και στην επιστροφή θα μας έλεγε ο Yannisτις λεπτομέρειες. Μετά το πρωινό μας ενημέρωσε ότι με το τρένο θέλουμε 3 ώρες για Κεμπέκ αλλά και με το λεωφορείο τόσες θα κάναμε. Το λεωφορείο είχε το πλεονέκτημα ότι φεύγει ανά μια ώρα και ήταν και πέντε λεπτά από το ξενοδοχείο μας, ενώ το τρένο δεν ξέραμε από πού φεύγει και θα ήταν και ταλαιπωρία στην επιστροφή καθώς θα πηγαίναμε αυθημερόν. Έτσι αποφασίσαμε να πάμε με το λεωφορείο και ήταν η καλύτερη επιλογή. Η ώρα έχει πάει 10:30 οπότε ανεβαίνουμε στο δωμάτιο παίρνουμε φωτογραφική – βιντεοκάμερα και δρόμο για τον σταθμό των λεωφορείων.

Παίρνουμε την RueLabelleπρος τα πάνω και μετά τον σταθμό του μετρό Berri-Uqamφτάνουμε στον σταθμό των λεωφορείων. Πάμε στο εκδοτήριο βγάζουμε εισιτήρια με επιστροφή κόστους 167,06 δολάρια. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να κλείσουμε συγκεκριμένη ώρα για επιστροφή, ότι ώρα θέλουμε μέχρι τις 22:30 που είναι το τελευταίο λεωφορείο μπορούμε να φύγουμε. Η ώρα έχει πάει 10:45 και από την πύλη 8 φεύγει το λεωφορείο για Κεμπέκ. Περιμένουμε και εμείς στην ουρά με τους υπόλοιπους καθώς στο λεωφορείο καθόμαστε όπου θέλουμε, δεν έχει συγκεκριμένες θέσεις. Στις 11:00 εμφανίζεται το λεωφορείο και είμαστε έτοιμοι για επιβίβαση. Το λεωφορείο πολύ άνετο και οι θέσεις είναι σαν του αεροπλάνου καθώς υπάρχει τραπεζάκι στο κάθισμα του μπροστινού μας, σακούλα για τα απορρίμματα και το καλύτερο πρίζα ανά δύο καθίσματα για φόρτισα κινητού, laptopή οποιασδήποτε άλλης συσκευής…αυτά είναι!!! Ο καιρός είναι καλός και έτσι ξεκάνει το 3ωρο ταξίδι μας για Κεμπέκ. Στην διαδρομή υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις τόσο από χωράφια όσο και από βλάστηση…κάποια στιγμή μας παίρνει ο ύπνος οπότε δεν βλέπουμε κάτι περισσότερο. Φτάνοντας κοντά στο Κεμπέκ ξυπνάμε και αναμένουμε πότε θα φτάσουμε. Υπόψη ότι το λεωφορείο κάνει δυο στάσεις. Εσείς θα κατέβετε στην δεύτερη στάση που είναι κοντά στα αξιοθέατα και στο λιμάνι, δηλαδή στον δρόμο DelaGareduPalais. Εκεί είναι και ο σταθμός του τρένου.

Επιτέλους είμαστε στο Κεμπέκ!! Βγαίνουμε από τον σταθμό των τρένων που είναι δίπλα από τον σταθμό των λεωφορείων και πραγματικά είναι ένα πολύ όμορφο κτήριο. Ξεκινάμε να πάμε να βρούμε τον Davidγια να μας πει τι πρέπει να δούμε. Έτσι παίρνουμε τον δρόμο SaintPaulκαι στα μέσα βλέπουμε το λιμάνι στο οποίο υπάρχουν κάποια μαγαζιά, συνεχίζουμε και στρίβουμε στην SaintPierreπου είναι το ξενοδοχείο του David, όμως πιο πριν έχουμε συναντήσει το μουσείο πολιτισμού και μπαίνουμε μέσα για να δούμε τι έχει. Γίνεται ένας πανικός καθώς υπάρχουν και σχολειά αλλά κάνουμε μια βόλτα καθώς το μουσείο φιλοξενεί τον πολιτισμό της Αιγύπτου με μούμιες κλπ κλπ. Στον πάνω όροφο έχει πληροφορίες και εκθέματα από την ζωή των εσκιμώων. Πολύ ενδιαφέρον όλα αυτά αλλά συνεχίζουμε καθώς πρέπει να δούμε και το υπόλοιπο Κεμπέκ. Βγαίνοντας από το μουσείο και λίγο παρακάτω βρίσκουμε τον Davidο όποιος μας λέει τι πρέπει να δούμε και μας δίνει και το τηλέφωνο του σε περίπτωση που χρειαστούμε κάτι. Πραγματικά πολύ εξυπηρετικός και ο Davidόπως ο φίλος του ο Yannis.

Aφού ξέρουμε τι πρέπει να δούμε αρχίζουμε να ανηφορίζουμε προς το παλιό Κεμπέκ το οποίο ειναι μια τεράστια έκταση πάνω στο λόφο της περιοχής. Από μακριά βλέπουμε ένα επιβλητικό κτίσμα το οποίο υποθέτουμε ότι είναι το κάστρο καθώς είναι πολύ εντυπωσιακό και γύρω γύρω έχει τα τείχη. Και καθώς μιλάμε για τα τείχη να πω ότι η παλιά πόλη του Κεμπέκ είναι η μόνη πόλη της Boρείου Αμερικής της οποίας τα τείχη διατηρούνται ακόμα και μάλιστα σε άριστη κατάσταση. Για τον λόγο αυτό, το 1985 η unesco ανακήρυξε την πόλη του Κεμπέκ ΄΄Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς΄΄. Για να πάμε στο κάστρο μπορούμε να πάμε με τα πόδια επακολουθώντας την οδό Cotedela Montagne ή να πάρουμε το τελεφερίκ. Εμείς προτιμήσαμε να πάμε με τα πόδια για να βλέπουμε και τι άλλο υπάρχει. Έτσι στην οδό Saunt au Matelot υπάρχει η Παναγία του Κεμπέκ (Notre-Dame de Québec), ο πρώτος καθεδρικό ναός βασιλικού ρυθμού που χτίστηκε στην Boρείο Αμερική. Λίγο πιο κάτω από τον ναό αναχωρούν τα καραβάκια για βαλτά στον ποταμό. Για κάποιον όμως που θα μείνει περισσότερο στο Κεμπέκ καλό είναι να ανέβει και με το τελεφερίκ. Καθώς ανηφορίζουμε φτάνουμε στο placeD’ Armes από όπου έχει καταπληκτική θέα και βλέπουμε το λιμάνι και την απέναντι πλευρά του Κεμπέκ. Αφού βγάζουμε φώτος συνεχίζουμε για το κάστρο. Είμαστε από κάτω και πραγματικά είναι τόσο μεγάλο και επιβλητικό που τα λόγια είναι περιττά και για αυτό στην συνέχεια θα παραθέσω δύο βιντεάκια που βρήκα για να καταλάβετε για τι μιλάμε. Βέβαια η πλάκα είναι που λέγαμε με την κοπέλα μου ότι τώρα πρέπει να είναι ξενοδοχείο. Και βέβαια είναι ξενοδοχεία αλλά η διαφορά είναι ότι πάντα ήταν ξενοδοχείο!!!!

Μιλάμε βέβαια για το γνωστό Château Frontenac δηλαδή τον πύργο Frontenac που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Bruce Price. Το Château Frontenac είναι ένα από τα ξενοδοχεία που το στυλ τους είναι πύργος (Château) και χτίσθηκε για λογαριασμό των καναδικών σιδηροδρόμων στα τέλη του 19 αιώνα. Το ξενοδοχείο λειτούργησε το 1893 πέντε χρόνια μετά από Banff Springs της ίδιας εταιρίας. Σκοπός των καναδικών σιδηρόδρομων ήταν να προσελκύσουν πλούσιους ταξιδιώτες ώστε να ταξιδεύουν με τα τρένα τους και να μένουν στα πολυτελή ξενοδοχεία της εταιρίας. Το ξενοδοχείο πήρε το όνομα του από τον κυβερνήτη Louis de Buade Count of Frontenac της αποικίας Νέα Γαλλία την οποία διοίκησε από το 1672 έως 1682 και από 1689 μέχρι το 1698. Ο πύργο Frontenac χτίσθηκε κοντά στο ιστορικό Citadelle. Τι είναι αυτό τώρα…το Citadelle ήταν οχυρό το οποίο χτίσθηκε υπό Αγγλική κατοχή και τα εξωτερικά τείχη του ξεκίνησαν να κτίζονται το 1820 και ολοκληρώθηκαν μετά από 30 χρόνια. Έχουν σχήμα αιχμηρών πολυγώνων και σε αριθμό είναι τέσσερα περιμετρικά. Στις μέρες μας είναι μουσείο περί της ιστορίας (στρατιωτική) του Κεμπέκ. Το Citadelle είναι γνωστό καθώς το 1943 εκεί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία ο Winston Churchill και ο Franklin D. Roosevelt συζήτησαν στρατηγικές για τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ La Citadelle of Qu
Και για να πάρετε μια γεύση από τον πύργο Frontenac δυο βιντεάκια
I Confess΄΄ του Alfred Hitchcock με τους Montgomery Clift και Ann Baxter.
Νοτιοδυτικά του Citadelle και σε απόσταση περίπου 1 χλμ., βρίσκονται τα Πεδία του Αβραάμ (Plains of Abraham), ο χώρος όπου στις 13 Σεπτεμβρίου του 1759 οι Γάλλοι ηττήθηκαν από τους Άγγλους με αποτέλεσμα η αποικία της Νέας Γαλλίας να πέσει οριστικά στα χέρια των τελευταίων. Τώρα είναι ένα εντυπωσιακό πάρκο και περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ Welcome to the Plains of Abraham | An illustrious park

Αφού μας έχουν φάει οι δρόμοι και είμαστε πτώματα και η ώρα έχει πάει 18:30 αρχίζουμε να κατηφορίζουμε σιγά σιγά ώστε να κάτσουμε για φαγητό και μετά να γυρίσουμε στο Μόντρεαλ. Καθώς περνάμε από την οδό SainteAnneβλέπουμε το δημαρχείο και στρίβουμε στην CotedelaFabriqueόπου έχει αρκετά μαγαζιά αλλά και εστιατόρια…το περίεργο είναι ότι ενώ τα εστιατόρια δείχνουν πολύ όμορφα και προσεγμένα δεν έχουν κόσμο. Έτσι αποφασίζουμε να πάμε να φάμε στον σταθμό του τρένου όπου είχαμε δει ένα όμορφο εστιατόριο. Φτάνουμε στο εστιατόριο και πραγματικά ο χώρος είναι πολύ ωραίος, ήπιαμε τις μπύρες μας, πήραμε και τα πιάτα μας και κατά τις 20:00 είπαμε να ξεκινήσουμε για τον σταθμό των λεωφορείων. Στις 20:30 ήρθε το λεωφορείο και έτσι πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Στην διαδρομή πάλι ύπνο μέχρι Μόντρεαλ. Στις 23:30 είμαστε Μόντρεαλ και προς ολοταχώς για το ξενοδοχείο για μπάνιο και ύπνο….δυστυχώς που κουράγιο να βγούμε για ποτό….συνέχεια με την 6η ημέρα…
 
Last edited by a moderator:

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.502
Likes
8.023
Έχω ακούσει ότι το Κεμπέκ είναι κουκλίστικο! Μπράβο που κανονίσατε να το επισκεφθείτε!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
εχω και σοι στο Καναδα ,λεω να τους παρω κανενα τηλεφωνο:lol:
Να σου πω..τωρα το σκεφτομαι κι εγω!:lol:
Μπραβο Μανωλη , πολυ καλη αφηγηση και οι πληροφοριες!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.902
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom