Γενικά Ταξίδι με παιδί ... απόψεις!!!

Μηνύματα
167
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
Δενν πάμε ...έχουμε μωρά.
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
Καλημέρα σε όλους και καλά ταξίδια!!!!

Ένα ταξιδάκι εξωτερικό το χρόνο το κάνουμε ......αλλό πλέον έχουμε κάποιες αλλαγές....Ο μπόμπιρας είναι 2 ετών και λόγω των συνθηκών δεν μπορεί να τον κρατήσει κανείς....
Θα ήθελα να μου πείτε προορισμούς για να πάμε με τον πιτσιρικά ....και αν τελικά η μετακίνηση με παιδί ....είναι τόσο δύσκολη όπως την σκέφτομαι....
Το ταξίδι το υπολογίζουμε για φθινόπωρο.

Παρακαλώ του ομοιοπαθούντες για τις απόψεις τους!!!
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.086
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Κοίταξε και εγω εχω μια κόρη λίγο μικρότερη από τον δικο σου μπόμπιρα και ακόμη δεν το έχω τολμήσει.
Το βασικό είναι πως είναι το παιδί.
Εχει μάθει στις μετακινήσεις, του αρέσουν τα ταξιδια ή οι αλλαγές αυτές το τρομάζουν;
Για παράδειγμα η δικια μας τρελαίνεται για ταξιδια και δεν έχει κανένα προβλημα.
Στα ίδια ξενοδοχεία έχω συναντήσει παιδάκια που κάθε πέντε λεπτά λένε στους γονείς τους "πότε θα πάμε σπίτι μας". Οταν ο μπαμπας το ρωταει γιάτί δε σου αρέσει εδώ, απαντάει "οχι πάμε σπίτι μας"
Τώρα αν το παιδί είναι βολικό, νομίζω ότι το δυσκολότερο κομμάτι είναι να ξεπεράσουμε τους όποιους φόβους μας.
Ισως μια πολη στην κεντρική ευρώπη, όπου η πτήση δεν είναι μεγάλη, και ενδεχομένως έχετε ξαναπάει, ωστε να μην νιώθετε την αναγκη να πάτε σε ολα τα μουσεία και αξιοθέατα που σίγουρα θα κουράσουν και το πιο καλοβολο παιδί του κόσμου, να είναι καλή επιλογή.
Π.χ. ΑΑφου μιλάτε για φθινόπωρο μια Βιέννη που είναι και φιλική προς τα παιδιά πως σας φαίνεται
 
Μηνύματα
167
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
Δενν πάμε ...έχουμε μωρά.
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
Το πρώτο ταξιδάκι απο Β.Ελλάδα ήταν Κρήτη που θα μπορούσα να πω ότι δεν ζητούσε το σπίτι απλά ήθελε τα δικά του που εμείς έπρεπε να προσαρμόσουμε στο όλο πρόγραμμα...απο εκεί και πέρα πιστέύω η επιλογή της πόλης και του προγραμμαρος είναι το κλειδί....Βιένη είναι μια καλή επιλογή όπως το ακού απο εκεί και πέρα .....κάτι αλλό δοκιμασμένο>?
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.086
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Το πρώτο ταξιδάκι απο Β.Ελλάδα ήταν Κρήτη που θα μπορούσα να πω ότι δεν ζητούσε το σπίτι απλά ήθελε τα δικά του που εμείς έπρεπε να προσαρμόσουμε στο όλο πρόγραμμα...απο εκεί και πέρα πιστέύω η επιλογή της πόλης και του προγραμμαρος είναι το κλειδί....Βιένη είναι μια καλή επιλογή όπως το ακού απο εκεί και πέρα .....κάτι αλλό δοκιμασμένο>?
Τι εννοεις δοκιμασμενο; Οπως είπες είναι πάρα πολυ σημαντικό είναι το πρόγραμμα. Οι ενήλικοι έχουμε συμηθίσει στο εξωτερικό να φεύγουμε το πρωι από το ξενοδχείο και να επιστρέφουμε το βράδυ.
Ενα παιδί σε αυτή την ηλικία δεν αντεχει σε τέτοιους ρυθμούς.
Οπότε πρέπει να καταλάβουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι δυνατον να πάμε, όπου θα πηγαίναμε μόνοι μας, και ότι λόγω των παιδιών θα πάμε και σε μέρη που δεν θα πηγαίναμε.
Μια πόλη λοιπόν με όχι μεγάλες αποστάσεις, καλό συγκοινωνιακό δίκτυο, πάρκα, ζωολογικούς κήπους, εστιατόρια που δέχονται εύκολα τα παιδιά είναι πιο προσιτή. Για αυτό πρότεινα τη Βιέννη.
Δε σημαίνει ότι αν πας Λονδινο ή Παρίσι και διαμορφώσεις ένα πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες και τις αντοχές του παιδιού δεν είναι καλή επιλογή.
Σε αυτή την ηλικία αλλωστε δεν ψάχνεις για πόλη που να έχει θεματικά πάρκα ή μουσεία για παιδιά. Ενας ζωολογικός κήπος και πάρκα είναι αρκετά νομίζω.
Τελος μια παραμετρος σημαντική είναι και το οικονομικό.
 

franmeg

Member
Μηνύματα
99
Likes
399
Επόμενο Ταξίδι
Νιγηρια
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κοσμος ολος!
Ο γιος μου ειναι 2 ετων κ 2 μηνων. Αυτη τη στιγμη τον εχω μαζι μου στην Ουγκαντα (σκεψου ταξίδι 9 ωρων + 3 για Αμστερνταμ) κ έχω ταξιδέψει μαζί του οσο είμαστε εδω Κενυα κ στην Β. Ουγκαντα (κ στην Β. Ουγκάντα μιλαμε για δυσκολες συνθήκες, γυρίσαμε χωριά, προσφυγικα στρατοπεδα κλπ)...Δεν μπορούσα να τον αφήσω κάπου κ είχα δουλεια οπότε τον πήρα..Θα τον πάρω μαζί μου κ Ρουάντα τον Σεπτέμβριο...
Τον ταξιδεύω απο 3 μηνων...Πηγαινοερχόμαστε Δανία (εκεί γεννήθηκε), Ελλαδα σε πολλά νησιά, Ιταλία τον πήγα 10 μηνων, μετά Γερμανία και τα χριστούγεννα πηγαμε Ελβετία..Φυσικά πολλά εξαρτώνται απο το πόσο συνηθισμένο κ ευπροσάρμοστο είναι το παιδί. Εμένα προσαρμόζεται αμέσως κ ποτε δεν έχει ζητήσει το σπίτι..Κοιμάται παντού κ εύκολα κ τρώει κ έυκολα. Το παν είναι να μην αγχώνεσαι εσύ, αν είσαι χαλαρός κ το παιδί το παίρνει χαλαρά...Εγω φροντίζω να έχω μαζί μου φαγητό κ πολλά φρούτα. Στην Ευρώπη ήθελα πάντα να μένω σε κάποιο μέρος με κουζινάκι γιατι ήταν πιο έυκολο να του κάνω κάτι να φάει...Τώρα που είναι μεγαλύτερος τρώει έξω (εδω βέβαια στην Ουγκάντα ελέγχω πολύ καλά τι τρώει κ αν οι συνθήκες το επιτρέπουν μαγειρεύω απο πριν κ το παίρνω μαζί μου) κ είναι πιο εύκολα..Δεν είχαμε ποτέ προβλήματα μέχρι τώρα..
Εφόσον θέλεις κάπου κοντά, γιατί δεν πάτε Ρώμη? Εμείς όταν πήγαμε κ ήταν 10 μηνών την γυρίσμαε ολη...Ο μικρός στο καρότσι (κοιμήθηκε 4 ώρες μέσα εκεί κ δεν ξύπνησε απο τα αυτοκίνητα), ή στο μάρσιππο, ή αγκαλιά, παντού πήγαμε...Δεν μας περιόρισε..Απλά θέλει καλή οργάνωση...
Βέβαια 2 ετών φαντάζομαι δεν θα κάθεται καρότσι (ο δικός μου το έχει καταργήσει απο τότε που χρόνισε!!) αλλά αν περπατάει, λίγο αγκαλίτσα, λίγες στάσεις σε κανά καφέ θα περάσετε όμορφα...
Θα σου πρότεινα κ Κοπεγχαγη διότι είναι παράδεισος αν έχεις παιδιά αλλά σαν πόλη δεν είναι κ τόσο τρομερή να την επικεφθεί κανείς..
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Συμφωνώ απολυτα με την franmeg. Τα παιδια ειναι όπως τα μαθεις. Και το δικό σου δεν ειναι και τοσο μικρο. Σιγουρα δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα στον κοσμο αλλά δεν ειναι και δυσκολο. Πριν απο δυο εβδομάδες γυρισα απο Αμερική και Καναδα με την 20 μηνων κορη μου. Η μικρή περασε πάρα πολυ καλα. Στη Νέα Υόρκη φευγαμε απο το ξενοδοχείο 8 το πρωι και γυρίζαμε 8-10 το βραδυ. Αυτο που χρειάζεσαι ειναι καλή οργάνωση. Εγω πάντα ειχα μαζι μου γαλα, χυμό, κάποιο σνακ. Είδα στο χαρτη σου οτι δεν εχεις πάει Ισπανία. Μικρή πτηση, μπορείς να πας Βαρκελώνη. Άσε που θα εισαι και πιο ήσυχος όταν το παιδι θα ειναι μαζι σου.... Παρτο πηγαινεται και καλα να περασετε!
 

pmaria

Member
Μηνύματα
90
Likes
44
για αρχη οταν δηλ το παιδι ειναι μικρο, προτεινω ευρωπη και μαλιστα χωρις πολλες ενδιαμεσες μετακινησεις. δηλ να μην το μπαινοβγαζεις σε τρενα, λεωφορεια συνεχεια για μετακινηση σε αλλη πολη κτλ.
πρεπει να εχει ενα σταθερο μερος αναφορας δηλ το ξενοδοχειο. ο δικος μου το αναφερει μαλιστα ως "σπιτι" οσο ειμαστε στο ταξιδι.
επισης προτεινω λιγες μερες γιατι αποζητουν το σπιτι τους.
να μην παρακαμπτεις το πρωινο,μεσημεριανο και βραδυνο γευμα, ακομα κι αν εσεις δεν πεινατε.
εμεις φροντιζαμε επισης να γυριζουμε το μεσημερι στο ξεν αν και δεν μας συμφερει χρονικα, μονο για να του δωσουμε χρονο να ξεκουραστει, να κανει μπανιο, κακα και τετοια... και λιγο να παιξει με τα λιγοστα παιχνιδακια που του ειχαμε κουβαλησει μαζι.

μην περιμενετε να μπει κυριος στα μουσεια για ωωωωωρες.....
πρεπει επισης να ανακαλυψετε εκει που θα πατε και καποιες κουνιες, παιδικη χαρα ωστε να πηγαινετε ή να του ταζετε οτι θα πατε οταν αρχιζει η βαρεμαρα και η γκρινια. να του δειξετε οτι στο ταξιδι εχει κι αυτος λογο και θα ικανοποιηθουν και τα δικα του θελω.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.313
Likes
5.071
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
για αρχη οταν δηλ το παιδι ειναι μικρο, προτεινω ευρωπη...
Επίσης να προτείνω αν είναι αγόρι να αποφεύγετε Σκανδιναβικές και λοιπές Ανατολικές χώρες, γιατί το παιδί μπορεί να παρουσιάσει μια μικρή αποστροφή προς τις Ελληνίδες που θα γνωρίσει στο νηπιαγωγείο αργότερα.

μην περιμενετε να μπει κυριος στα μουσεια για ωωωωωρες.....
Και όμως έχω δει στα ταξίδια μου βρέφη 2 ετών να κρέμονται απ' τα χείλη των ξεναγών μας σε επισκέψεις μουσείων και όχι μόνο αυτό αλλά να κάνουν και ερωτήσεις πάνω σε τεχνοτροπίες και σε έργα που έφερναν σε δύσκολη θέση ακόμα και τους ειδικούς του μουσείου!
 

pmaria

Member
Μηνύματα
90
Likes
44
αν σου βιασα τη δικη σου λογικη, συγνωμη, αλλά δεν ευθυνομαι 100% εγω, φταινε και οι δικες σου αποψεις που θελουν τα παιδια σε γυαλα, σε απομονωση, ή καπου μακρια μας τελοσπαντων.
οκ δεν τα γουσταρουν ολοι.
εγω ενθαρυνω οσους θελουν να δοκιμασουν ενα ταξιδακι με το παιδι τους. και παντα μιλωντας απο τη μικρη εμπειρια μου (σε ταξιδι με παιδι). δεν ειπα να πας κι εσυ. ειναι φανερο απο οσα γραφεις οτι δυσκολα θα τα καταφερνες.
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Όπως είπαν και οι συνφορουμίτες μου, το παιδί είναι όπως το μάθεις. Γι 'αυτο καλά θα κάνεις να το μάθεις από νωρίς να ταξιδεύει μαζί σας γιατί αν το κάνεις αργότερα, σίγουρα θα είναι ένα από αυτά που θα λένε "πότε θα πάμε στίτι"
Εγώ την κόρη μου την πήγα πρώτο ταξίδι σε ηλικία 2 και κάτι στο Λονδίνο. Αυτό που χρειάζεται έιναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ένα καρότσι και δεύτερον η σωστή επιλογή της πόλης που θα πας (εννοείται Ευρώπη). Επειδή συνήθως στα ταξίδια μας επιλέγουμε να μετακινούμαστε με το μετρό, θα πρέπει να έχει ασανσέρ, διαφορετικά θα σας φάει το κουβάλημα. Στην προκειμένη περίπτωση, και λόγω εμπειρίας, δεν ενδείκνειται το Λονδίνο.
Επίσης θα πρέπει να ακολουθείς το πρόγραμμα του φαγητού του και το μεσημέρι ξακούραση και ύπνο για να μπορέσει να αντέξει ως αργα το βράδυ που θα θέλετε να πάτε για φαγητό και ένα ποτάκι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.288
Μηνύματα
886.730
Μέλη
38.955
Νεότερο μέλος
alex_07

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom