• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Ταξίδι μόνος ή μόνη??

Vegerazaros

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Τι λες βρε; Και πως θα γνωρισει κανα γκομενο το κοριτσι αν παντου λεει πως την περιμενει καποιος;
Αα ναι αυτο δεν το ειχα σκεφτει...γμτ... οταν γερναει ο ανθρωπος ξεχνα τα βασικα...χαχα..:haha:

paefstra

Member
Βρέθηκα μόνη στην Ισπανία για σεμινάριο, όλα πληρωμένα. Δεν υπήρχε περιπτωςη να πω όχι, λόγω φόβου! Δεν γίνονται κάθε μέρα αυτά.... Μια χαρά ήταν. Κλείσε κεντρικό ξενοδοχείο και όλα θα πάνε καλά. Κι άλλοι πηγαίνουν μόνοι για επαγγελματικούς λόγους, δεν χρειάζεται να λες παραμύθια στα ξενοδοχεία η άλλου. Η Μαλτα είναι υπέροχη.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κι άλλοι πηγαίνουν μόνοι για επαγγελματικούς λόγους, δεν χρειάζεται να λες παραμύθια στα ξενοδοχεία η άλλου.
Δια του λογου το αληθες, βρισκομαι απο χθες επαγγελματικο ταξιδι μονος στις Βρυελλες (ενταξει ειμαι και καποιες ωρες με μερικους αχωνευτους πολιτικοαυλικους). Ακομη και χθες που βγηκα για φαγητο με μια Ισπανιδα συναδελφο που γνωρισα στην εκθεση στην γυναικα μου παλι μονος ειπα πως ειμαι.

Amplified

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δυτική ακτή ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Utopia Planitia
Για μένα τα ταξίδια γίνονται κυρίως solo, με παρέα κάνεις τουρισμό. Όταν είσαι μόνος σου, μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, μετά από 2-3 μέρες αναγκάζεσαι να μιλήσεις με τον εαυτό σου. Κι εκεί, είναι η μόνη στιγμή που βλέπεις καθαρά τα πράγματα. Τι σε ευχαριστεί, τι σε δυσαρεστεί, τι δεν σου αρέσει στη ζωή σου και τι (και ποιος) πραγματικά έχει σημασία.
Από την άλλη όμως, τα ταξίδια όντας δυνατές εμπειρίες, δένουν τους ανθρώπους με σκληρή κλωστή κι ενδυναμώνουν φιλίες και σχέσεις. Διαλέγεις και παίρνεις.

firefly23

Member
Kαλησπερα!:)
Σας ευχαριστω ολους τοσο πολυ!!
Μου δωσατε θαρρος και εκλεισα τα εισητηρια,
βεβαια τελευταια στιγμη ηρθε και μια φιλη μου μαζι.
Ωστοσο και παλι,το συγκεκριμενο ταξιδι ηταν ξεχωριστο για μενα και με εκανε πιο θαραλλεα και λιγοτερο φοβιτσιαρα.
Ηταν το πρωτο ταξιδι που σχεδιασα μονη μου(εννοω εισητηρια,χοστελ κτλ)και που περασα και καποιες στιγμες στο ταξιδι μονη μου(γιατι αλλα μερη της πολης αρεσαν σε μενα και αλλα στη φιλη μου κ ετσι).
Και αυτες τις στιγμες που εμεινα μονη μου τις απολαυσα τοσο πολυ!
Μπορουσα να παω οπου ηθελα κ ενιωθα πραγματικα ελευθερη.
Αν και λιγες αυτες οι στιγμες ηταν καθοριστικες για μενα και πλεον ανυπομονω για το επομενο ταξιδι μου που θα παω μονη μου στην Βενετια τον Μαιο!
Και παλι σας ευχαριστω παρα πολυ!:)
Χωρις τα ενθαρρυντικα σας λογια δεν θα εκανα αυτο το βημα!

Dina Z

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!

tupacgr13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Μετά από το πρώτο σου ταξίδι μόνος/η δύσκολα θα ξαναπάς με παρέα να ξέρεις :p!

Theodorek

New Member
Ειναι λιγο μυστηριο να πας μονος σου ταξιδι..θα σε πιασει ψυχοπλακωμα, θα σε εκει και θα σκεφτεσαι αχ τι ωραια θα ταν να χα εναν ανθρωπο να το μοιραστω..δε θα πηγαινα μονος μου ταξιδι, γιατι πιστευω δε θα περναγα καλα..τα ταξιδια ειναι ευλογια ειναι ονειρο ζωης αλλα εχει την αναγκη ο ανθρωπος να μοιραστει αυτα τα συναισθηματα..με τα καταλληλα ατομα παντα οχι με οποιον ναι,οπως εγω περσι που πηγα με την αδερφη μου λονδινο και ημασταν μες τα νευρα και τη γκρινια ..μου το βγαλε ξυνο το ζωον..ακομα τα κλαιω τα 2000 που χαλασα..με τα σωστα ατομα παιδια,παντα.

tupacgr13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
@Theodorek

Μία ιδέα είναι να πας μόνος σου. Όσο μεγαλώνεις ηλικιακά τόσο πιο δύσκολο είναι να βρεις παρέα. Και ακόμα και αν βρεις δεν είναι πάντα για τον προορισμό που πραγματικά θες εσύ, τις ημερομηνίες που θες εσύ, το πρόγραμμα που θες εσύ, την αλλαγή προγράμματος που θες εσύ, το μπάτζετ που θες εσύ κ.ά. Αν στα βάλω κάτω είναι αναρίθμητα.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι μαθαίνεις ποιος είσαι και τι σου αρέσει να κάνεις. Τι ανθρώπους σου αρέσει να κάνεις παρέα. Και στέκομαι ακόμα παραπέρα σε αυτό το κομμάτι. Έχω δει το "Uffizi" στην Φλωρεντία με ξεναγό έναν Άγγλο σκιτσογράφο που βρήκα στο χόστελ, έχω μείνει σε ένα τυχαίο σπίτι κάπου στο Arad της Ρουμανίας επειδή έβγαλα λάθος εισιτήριο για το τρένο και καθόμουν με μια κοπέλα μαζί στο ίδιο βαγόνι, έχω πάει σε πολωνικό γάμο με άτομα που τα γνώρισα σε ένα κλαμπάκι που έκαναν το μπάτσελορ του γαμπρού και τόσα άλλα. Φανταστικές εμπειρίες -από τις καλύτερες της ζωής μου- και δεν μπορώ να διανοηθώ να μην είχε γίνει κάτι από αυτά εξαιτίας μια επιθυμίας ενός άλλου.

Πρόσεξε δεν αποκλείω τα ταξίδια με φίλους ή με την οικογένεια. Και αυτά είναι επίσης πάρα πολύ ωραία και πρέπει να γίνονται. Απλά το ταξίδι μόνος σου είναι μια άλλη εκδοχή που πρέπει κάποιος να τη δοκιμάσει κάποια στιγμή. Προσωπικά το ξεκίνησα πριν 8 χρόνια από μια άσχημη προσωπική περίσταση όπου δεν ήθελα να βλέπω κανέναν και τίποτα. Έκτοτε κάθε χρόνο προσπαθώ να βρω έστω μια εβδομάδα να το κάνω. Τώρα μετά το επεισόδιο γάμος και παιδιά δεν ξέρω τι γίνεται. Ίσως να μην γίνεται και καθόλου. Οπότε οι άνευ υποχρεώσεων καλά είναι να το δοκιμάσετε.

N.D.

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Kαλησπερα!:)
Σας ευχαριστω ολους τοσο πολυ!!
Μου δωσατε θαρρος και εκλεισα τα εισητηρια,
βεβαια τελευταια στιγμη ηρθε και μια φιλη μου μαζι.
Ωστοσο και παλι,το συγκεκριμενο ταξιδι ηταν ξεχωριστο για μενα και με εκανε πιο θαραλλεα και λιγοτερο φοβιτσιαρα.
Ηταν το πρωτο ταξιδι που σχεδιασα μονη μου(εννοω εισητηρια,χοστελ κτλ)και που περασα και καποιες στιγμες στο ταξιδι μονη μου(γιατι αλλα μερη της πολης αρεσαν σε μενα και αλλα στη φιλη μου κ ετσι).
Και αυτες τις στιγμες που εμεινα μονη μου τις απολαυσα τοσο πολυ!
Μπορουσα να παω οπου ηθελα κ ενιωθα πραγματικα ελευθερη.
Αν και λιγες αυτες οι στιγμες ηταν καθοριστικες για μενα και πλεον ανυπομονω για το επομενο ταξιδι μου που θα παω μονη μου στην Βενετια τον Μαιο!
Και παλι σας ευχαριστω παρα πολυ!:)
Χωρις τα ενθαρρυντικα σας λογια δεν θα εκανα α
?
Τι ωραία! Θέλω κι εγώ να ταξιδεύω πιο συχνά, 2 φορές το χρόνο θα ήταν το ιδανικό:) Δυσκολεύτηκες με την οργάνωση του ταξιδιού? Πως βρήκες πληροφορίες για το τι θα επισκεφτείς π.χ. στη Βενετία? Που θα μείνεις κλπ? Εμένα αυτό με δυσκολεύει αρκετά.. μηπως δεν είναι τόσο δύσκολο τελικά

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.014
Μέλη
39.728
Νεότερο μέλος