Αυστραλία Ερωτήσεις κ Πληροφορίες για Αυστραλία

Nikos1986

Member
Μηνύματα
905
Likes
4.002
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Δευκαλίωνα, σε ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από την είσοδο του Noosa National Park, όπου είδα τα δύο σήματα και τα φωτογράφισα μιας και δεν τα έχουμε στην Ελλάδα.

Πολύ σωστά για το πράσινο, δεν είχε παρκόμετρο εκεί ή κάτι τέτοιο.

Η απορία μου γεννήθηκε στο Σίδνεϊ που τα πρωτοείδα, αλλά μέχρι τώρα δεν είχα δώσει σημασία γιατί αφενός στο Σίδνεϊ χρησιμοποιούσα τα ΜΜΜ και αφετέρου στη Noosaville τριγύρω από το ξενοδοχείο παρκάρεις χωρίς περιορισμούς. Αυτό με το meter δεν το είχα προσέξει, θα το έχω υπόψη. ;)
 

htrul18

Member
Μηνύματα
106
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Ρωσία
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία & Νέα Ζηλανδία
Καλησπέρα!

Έχω κλείσει ένα ταξίδι για Αυστραλία το Νοέμβριο με αφορμή έναν γάμο στη Μελβούρνη. Πέρα από τα εισιτήρια - φτάνω 6/11 βραδάκι και φέυγω 1/12 και τα δύο από Μελβούρνη - δεν έχω κλείσει τίποτα άλλο. Ο γάμος είναι στις 11/11 οπότε σίγουρα μέχρι τότε θα είμαι Μελβούρνη + μερικές μέρες ακόμα για να δω το ζευγάρι πριν φύγουν για honeymoon και χωρίς το στρες του γάμου.

Στη Μελβούρνη θα φιλοξενηθώ οπότε μπορώ να μείνω όσο θέλω. Τα σημεία που έχω κατά τα άλλα στο μυαλο μου να δω είναι τα εξής:

- Roadtrip στο Great Ocean Road
- Εκδρομή στο Great Barrier Reef (από Cairns λογικά) - θα προσπαθήσω να πάρω και το βασικό licence για scuba μεχρι τοτε
- Coast γύρω από το Brisbane
- 2-3 μέρες Sydney για καποια landmarks
- ΜΟΝΑ Museum στην Tasmania

Βγαίνει πιστεύετε; Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να δω φύση και τοπία. Τις πρώτες μέρες (7/11-10/11) θα μπορούσα να βάλω την Τασμανία ή το Great Ocean Road αλλά φοβάμαι το jet-lag.

Ό,τι προτάσεις έχετε, ευρπόσδεκτες!
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
905
Likes
4.002
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Έχω επισκεφθεί τη Μελβούρνη (5 μέρες το '11), το Σϊδνεϊ (7 μέρες το '11 και 6 μέρες πέρυσι), το Μπρισμπέιν (6 μέρες πέρυσι) και έχω γυρίσει λίγα μέρη τριγύρω από το Μπρισμπέιν (5 μέρες πέρυσι). Για το ταξίδι του '11 είχα γράψει εδώ.

Τα βασικά αξιοθέατα σε Μελβούρνη / Σίδνεϊ / Μπρισμπέιν τα βλέπεις σε 4 μέρες στο καθένα. Δεν εννοώ να είσαι όλη μέρα στο πόδι, αλλά ούτε και να την έχεις αράξει όλη μέρα για καφέ. Θα γυρίσεις το downtown, θα πας σε 1-2 μουσεία και στα βασικά αξιοθέατα και θα μπορέσεις να αφιερώσεις και μισή ή μια μέρα για ένα μπάνιο.

Ειδικά για το Σίδνεϊ, θα έβαζα τουλάχιστον 3 μέρες. Μία σε downtown (τέλος πάντων Circular Quay + City Center), ώστε να περπατήσω στο ιστορικό κέντρο του Rocks, να διασχίσω και να ανέβω και στον ένα πυλώνα της Harbour Bridge, να κάνω βόλτα στους Βοτανικού Κήπους και στην Όπερα, να δω το Δημαρχείο, να ανέβω στον Sydney Tower και να κάνω μία βόλτα στο Darling Harbour. Μια δεύτερη μέρα σε ένα ή δύο μουσεία της πόλης και την τρίτη μέρα σε κάποια από τις παραλίες. Επιπρόσθετα, και η ίδια η διαδρομή από την Bondi έως την Coogee, την οποία έκανα πέρυσι, μου άρεσε πολύ. Αρκεί να έχει συννεφιά... :haha:

Όσον αφορά τις Sunshine & Gold Coast του Μπρισμπέιν, εγώ είχα νοικιάσει αυτοκίνητο και είχα μείνει στη Noosa. Γύρισα λίγο τα μέρη τριγύρω. Επίσης, με τα ΜΜΜ τυο Μπρισμπέιν είχα πάει στο Surfer's Paradise, την "πρωτεύουσα" της Gold Coast για κάτι αγώνες αυτοκινήτων που γίνονταν εκείνη την περίοδο. Είμαι ακόμα στην αρχή της συγγραφής της ταξιδιωτικής ιστορίας και δεν έχω αρχίσει να την ανεβάζω. Παρ'όλ'αυτά, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έκανα "Ζωντανή Ανταπόκριση" από τη Noosa και το Surfer's Paradise εδώ.

Τον Great Ocean Road νομίζω τον έχουν οδηγήσει ο @Defkalion και ο @travelbreak , οπότε πιστεύω θα μπορέσουν να σε κατατοπίσουν περισσότερο από εμένα. Το '11 είχα μαζέψει κάμποσες πληροφορίες για ένα roadtrip που θα ξεκινούσα από τη Mornington, θα έκανα τον Great Ocean Road και θα γυρνούσα από Ballarat και Bendigo στη Μελβούρνη, αλλά καθώς δεν το έκανα, δεν θα ήθελα να πάρω θέση πάνω στο roadtrip που θέλεις.

Στον Great Barrier Reef και στο γεωγραφικό πλάτος που ψάχνεις, νομίζω εκείνη την περίοδο έχει τα box jellyfish, διπλοτσέκαρέ το πριν κλείσεις κάτι. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν ειδικές προστατευτικές στολές - γενικά από scuba είμαι άσχετος...

Όσον αφορά το jet lag, έχεις κάνει προηγούμενο τέτοιο ταξίδι; Εγώ 2 φορές έφτασα απόγευμα (κοιμόμουν 2-3 δίωρα στο αεροπλάνο), έφαγα, έπεσα για ύπνο και την επόμενη μέρα ήμουν κομπλέ, σαν να είχα ξυπνήσει Ελλάδα. Τρεις μέρες για να συνέλθεις μου φαίνονται πολλές.

Επίσης, η οδήγηση με ανησυχούσε περισσότερο μέχρι να πάω. Αν έμενες 2-3 μέρες στη Μελβούρνη πριν πάρεις αυτοκίνητο, εγώ θα το έκανα για να συνήθιζα να κοιτάζω ανάποδα στον δρόμο. Βέβαια, σχεδόν παντού όπου έχει διαχωριστικές νησίδες θα δεις ταμπέλες "Keep Left" ή σε κυκλικές διασταυρώσεις θα δεις βέλη που σου θυμίζουν την φορά του ρολογιού με την οποία κινούνται τα αυτοκίνητα.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Το Great Ocean Road είναι διαδρομή υπερπαραγωγή και σίγουρα αξίζει να αφιερώσεις χρόνο να την εξερευνήσεις. Αν μπορέσεις μάλιστα να φτάσεις και μέχρι την παραλιακή πόλη της Warrnambool είναι πολύ γραφικό μέρος για να δεις. Οπότε, great ocean road - μη το χάσεις με τίποτα.

Για το great barrier reef δε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία επίσης. Σωστά υποθέτεις ότι θα πας εκεί από το Cairns, όλες οι εκδρομές για τον ύφαλο φεύγουν από εκεί. Εμείς πήγαμε green island αλλά έχει τόσα πολλά να δεις που αρκεί να έχεις χρόνο (και χρήματα) για ξόδεμα.

Στο Brisbane αξίζει το gold coast ως θέαμα με τους ουρανοξύστες πάνω στην παραλία - και η ίδια η παραλία είναι σούπερ, αλλά είναι τρομερά τουριστικό και εμένα με κουράζει, ιδιαίτερα η περιοχή γύρω από το surfer's paradise. Εναλλακτικά θα σου πρότεινα να πας στο sunshine coast που είναι βόρεια του Brisbane, με αντίστοιχα τρομερές σερφοπαραλίες και πολύ ήσυχο μέρος με μαγαζιά να βολτάρεις και να κάτσεις να φας κλπ, αλλά έχει και το πλεονέκτημα ότι έχει σε μισή ώρα απόσταση προς τα μέσα τα βουνά που μπορείς να πας να δεις κάποια δάση και κάποια γραφικά χωριά όπως το Montvile και το Maleny.

Αν έχεις ερωτήσεις εδώ είμαστε.

Αν περάσεις χρόνο στο Brisbane σφύρα μου να βρεθούμε για καφέ.
 

MVSylvia

Member
Μηνύματα
579
Likes
2.343
Δεν μπορώ να προσφέρω πληροφόρηση αλλά με αφορμή το αρχικό ποστ, έψαξα σχετικά με το
ΜΟΝΑ μουσείο στην Τασμανία και παίζει να ξόδεψα και 3 ώρες διαβάζοντας γύρω από αυτό, το δημιουργό και τα εκθέματα (πολλά από τα οποία προκαλούν μια ανακατωσούρα μόνο από την περιγραφή). Εντελώς WTF περίπτωση κ θα ήθελα πολύ να μπορούσα να το επισκεφθώ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.807
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom