• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Γενικά Ταξίδι στην Ευρώπη με τρένο

stebas

Member
Σκέφτομαι τώρα το καλοκαίρι να κάνω ένα ταξίδι στην Ευρώπη (κυρίως κεντρική) με τρένο. Έχω ακούσει για την Interrail card η οποία είναι 359 ευρώ για 10 - 22 ημέρες.

Έχει επιχειρήσει κανείς από εδώ κάτι παρόμοιο??

Επίσης υπάρχει κάποιο site που να έχει αναλυτικά τα δρομολόγια τρένων (για παράδειγμα υπάρχει απευθείας δρομολόγιο Βενετία-Βιέννη)?

Επειδή το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει πόσο εύκολο είναι να βρεις ξενοδοχείο την ίδια ημέρα σε μια πόλη? Επίσης η περίπτωση των bed and breakfast (δωμάτια) αξίζει? Υπάρχουνε ανάλογα κιόσκια στους σιδηροδρομικούς σταθμούς που σε βοηθάνε σε τέτοια θέματα?

Οποιαδήποτε εμπειρία θα είναι σημαντική για μένα γιατί δεν έχω επιχειρήσει κάτι παρόμοιο.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Το θέμα μεταφέρθηκε στην ενότητα της Ευρώπης.

mak

Member
Επόμενο Ταξίδι
??????
γεια σου stebas.
δεν εχω ταξιδεψει με το interrail αλλα απο μια γρηγορη ερευνα που εκανα θα σου προτεινα να κοιταξεις στο http://www.interrailnet.com .
ειναι το επισημο site για το interrail και εχει και χαρτες.

kappa9gamma

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γερμανία (?)
Ταξίδι-Όνειρο
Ηνωμένες Πολιτείες
Καλησπέρα! Πρόκειται (καλώς εχόντων των πραγμάτων) να συμμετάσχω σε ένα πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στη Γερμανία. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να ταξιδέψω εκεί με τρένο και πόσες ανταποκρίσεις έχει (απευθείας δεν πάει, απ'ό, τι είδα). Επίσης, θα ήθελα να με ενημερώσετε για το κόστος αν ξέρετε κάτι σχετικό... Επειδή πιέζομαι για να κλείσω τη συμμετοχή μου, θα το εκτιμούσα πάααααααρα πολύ αν μου απαντούσατε το συντομότερο δυνατό. Ευχαριστώ πολύ. :D

nektaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Συρία
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Πληροφορίες 1110 και θα σου πούνε …
δεν έχω ταξιδεύσει προς γερμάνια & δεν γνωρίζω…:D

kappa9gamma

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γερμανία (?)
Ταξίδι-Όνειρο
Ηνωμένες Πολιτείες
Πληροφορίες 1110 και θα σου πούνε …
δεν έχω ταξιδεύσει προς γερμάνια & δεν γνωρίζω…:D
οκ, ευχαριστώ πολύ!:) Αααα, η Βενετία δεν λέει και πολλά...Ναι μεν ρομαντική πόλη αλλά όταν σου έρχεται η...ευωδιά, που επιτείνεται από την υγρασία, σου φεύγει ο ρομαντισμός, σου φεύγουν όλα. Αλλά κανένα ταξίδι δεν είναι άχρηστο. Αξίζει τρελά το Μουράνο, το νησάκι. Μπες να δεις πώς φτιάχνουν τα μουράνο...τέχνη! Και πάλι ευχαριστώ. :D

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Το καλύτερο και πιο ενημερωμένο site για ταξίδια με τραίνο είναι το http://www.seat61.com/. Ψάξτο εκεί. Να σου κοστίσει λιγότερο απ'ότι αν το έκανες αεροπορικώς, δεν το νομίζω, αλλά κερδίζεις το ταξίδι! Ελπίζω να βρεις την άκρη.

McElk

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μονοδένδρι, Ζαγοροχώρια
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Καλώς ήρθες κατ'αρχήν και καλά ταξίδια. Υπάρχει ιδιαίτερος λόγος που θέλεις να ταξιδέψεις με τραίνο μέχρι Γερμανία ; Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 36 ώρες για κεντρική περιοχή από Θεσσαλονίκη και με αεροπλάνο μπορείς να βρείς φθηνότερες τιμές εισιτηρίων. Από την περιοχή μου (Εβρος) υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες στην Γερμανία και κανείς δεν έρχεται πλέον με τραίνο στις διακοπές του.

Traveller

Member
οκ, ευχαριστώ πολύ!:) Αααα, η Βενετία δεν λέει και πολλά...Ναι μεν ρομαντική πόλη αλλά όταν σου έρχεται η...ευωδιά, που επιτείνεται από την υγρασία, σου φεύγει ο ρομαντισμός, σου φεύγουν όλα. Αλλά κανένα ταξίδι δεν είναι άχρηστο. Αξίζει τρελά το Μουράνο, το νησάκι. Μπες να δεις πώς φτιάχνουν τα μουράνο...τέχνη! Και πάλι ευχαριστώ. :D
Tι σχέση έχει αυτό βρε πουλάκι μου με το ταξίδι με τρένο που θέλεις να κάνεις στην Ευρώπη??? ότι θυμάσαι χαίρεσαι...

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Απλά η kappa9gamma απάντησε σε post της Nektarias σε άλλο thread και εδώ είναι τελείως εκτός θέματος. Δεν έγινε και τίποτα.
Kappa9gamma σωστό είναι να απαντάς στο κατάλληλο θέμα κάθε φορά και όχι στο χρήστη σε άσχετο thread γιατί αλλιώς γίνεται μπάχαλο το forum! :lol:

nektaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Συρία
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Δεν έγραψα κανένα post για Βενετιά …
Και να μην λεμέ ότι θέλουμε...
Απλός ένα μέλλος ζήτησε την βοήθεια μας που θα πάει διακοπές και του είπα για Βενετιά...
Φιλιά από Κρήτη άγιος Νικόλαος και
καλό καλοκαίρι

kappa9gamma

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γερμανία (?)
Ταξίδι-Όνειρο
Ηνωμένες Πολιτείες
Tι σχέση έχει αυτό βρε πουλάκι μου με το ταξίδι με τρένο που θέλεις να κάνεις στην Ευρώπη??? ότι θυμάσαι χαίρεσαι...
"Πουλάκι μου" ??? :shock:
Υπάρχει κάποιος λόγος για την αγένεια ή εγώ κατάλαβα λάθος? Η πρώτη απάντηση είναι μιας κοπέλας που το ταξίδι-όνειρό της είναι η Βενετία. Και είπα να την ενημερώσω για τις συνθήκες μιας κι έχω πάει και μιας και εδώ είναι ένα φόρουμ στο οποίο ο καθένας συμβάλλει με τις εμπειρίες του...Γι'αυτό το είπα...Μπορεί να μη συμμερίζεσαι τη γνώμη μου, απόλυτα σεβαστό και θεμιτό, αλλά το ότι θυμάσαι χαίρεσαι ηχεί λίγο...κάπως. Συγχώρεσέ με αν κατάλαβα λάθος...Καλή συνέχεια!:)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.009
Μέλη
39.726
Νεότερο μέλος
Christos Rev

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom