Ινδονησία Ταξίδι στην Μπανγκόκ & Κο Σαμούι

EL Hoplite

Member
Μηνύματα
16
Likes
0
Φίλες και Φίλοι,
όσοι γνωρίζεται βέβαια, θα με εξυπηρετούσε πραγματικά εάν μου προτείνατε κάποια
ξενοδοχεία στην Μπανγκόκ και κάποια συγκροτήματα bungalows στην Κο Σαμούι που
αξίζουν και ίσως έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Να αναφέρω ότι στην Μπανγκόκ με ενδιαφέρει να είμαι κοντά στην κεντρική - γνωστή
εμπορική αγορά τους,επίσης στο Κο Σαμούι ,τα bungalows δίπλα σε κάποια παραλία.
Η πρόσβαση σε internet θα είναι χρήσιμη,για να στέλνω και τις ¨ανταποκρίσεις¨ μου.
Έχω ακούσει για κάποιο ξενοδοχείο στην Μπανγκόκ που έχει διαμορφωθεί ως < όαση - τροπικός παράδεισος > εντός της πόλεως και ξεφεύγει απο την γνωστή αρχιτεκτνική των
¨ουρανοξυστών¨.
Βέβαια το κόστος έχει την σημασία του,οπότε αναζητώ οικονομικότερες προτάσεις σε σχέση με την Ελλάδα.
Η παραμονή στην χώρα θα είναι μάλλον απο την 27/8 έως 12/9.Στο Κο Σαμούι θα παραμείνω 5-6 ημέρες.
Δυστηχώς δεν είχα χρόνο να προετοιμάσω το συγκεκριμένο ταξίδι αλλά προέκυψε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων,έτσι η όποια πληροφορία θα είναι χρήσιμη.
Οποιαδήποτε ¨ ΤΙΠΣ¨ θα είναι ευπρόσδεκτα.
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Φίλε EL Hoplite, να σου προτείνω συγκεκριμένα ξενοδοχεία δεν μπορώ γιατί εγώ συνηθίζω να μένω στα φθηνότερα guesthouses, αν ψάχνεις για φθηνά να σου πω! :p

Στην Bangong λες πως θες να είσαι κοντά στην “κεντρική αγορά” τους... Δεν ξέρω πια ακριβώς εννοείς μιας και η Bangkok έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ αγορές!! Ίσως να εννοείς την περιοχή Siam, που είναι η περιοχή με τα τεράστια εμπορικά κέντρα (Siam Paragon, Central Siam Centre και άλλα πολλά), που είναι πιο κυριλέ και ακριβά και από Ευρώπη (το μόνο που είναι φθηνό εκεί είναι το MBK)! Αν εννοείς κανονικές αγορές, είναι όπως είπα πάρα πολλές: η Chatuchak που είναι η μεγάλη αγορά του σαβ/κου (που βρίσκεις τα πάντα) και θες 2 μέρες για να τη γυρίσεις ολόκληρη (!), είναι οι τουριστικές αγορές (t-shirts, souvenirs, backpacks, ρούχα κτλ): στην Khao San Rd (το τουριστικό γκέτο της πόλης), στην Patpong (το σεξοτουριστικό γκέτο της πόλης), αυτή στο Sukhumvit και άλλες. Και υπάρχουν πολλές ακόμα, άλλες τελείως παραδοσιακές, για τους ντόπιους που πάνε και ψωνίζουν, άλλες πιο τουριστικές, άλλες με συγκεκριμένα προϊόντα (λουλούδια, υφάσματα, ηλεκτρονικά κτλ)!

Στο Koh Samui να βρεις bungalow δίπλα στην παραλία δεν είναι πρόβλημα, υπάρχουν άπειρα και εξαρτάται από το που θες να μείνει και πόσα θες να πληρώνεις. Αν θες να’σαι μέσα σ’όλα (κόσμο, μαγαζιά, club παραλία κτλ) πήγαινε στην Chaweng που είναι η πιο ανεπτυγμένη και (υπερ)τουριστική (με δεύτερη τη Lamai). Όλες οι άλλες παραλίες του νησιού είναι πολύ πιο ήρεμες. Σε όλες υπάρχουν bungalows δίπλα στην παραλία, το να κλείσεις από πριν δεν είναι απαραίτητο (δεν θα’ναι και high season), πας κοιτάζεις, αν δεν σ’ αρέσει ή δεν συμφωνείς με την τιμή προχωράς στο δίπλα. Οικονομικότερα από την ελλάδα θα είναι σίγουρα.
Α και το internet να μην σε απασχολεί καθόλου! Υπάρχει παντού, είναι φθηνό και με καλές ταχύτητες.
 

EL Hoplite

Member
Μηνύματα
16
Likes
0
Φίλε mpiftex,
ήδη με κάλυψες αρκετά με τις γενικές πληροφορίες σου.Στην Κο Σαμούι αποφάσισα να κάνω αυτό που μου προτείνεις.Δηλαδή να ψάξω μόνος μου για διαμονή.Άλλωστε έχω αυτό το ¨ελλάτωμα¨,να μην κλείνω διακοπές,δωμάτια μέχρι τελευταία στιγμή.
Οι διακοπές συνήθως παίζουν ανάμεσα σε 3 - 4 διαφορετικά μέρη ( κυρίως στην Ελλάδα ),με εναν χάρτη απλωμένο και όπου...καρφωθεί το βελάκι.Όσο για διαμονή...
η επιτόπια έρευνα είναι η καλλύτερη.
Όσον αφορά την Bangok,οι πληροφορίες σου χρήσιμες.Εάν γνωρίζεις θα με ενδιέφερε
να μείνω κοντά στην αγορά των κοσμημάτων.Εκεί που βρίσκονται αρκετοί χονδρέμποροι και πρατήρια εργοστασίων.
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Καλύτερα μόνος σου και θα την βρεις την άκρη σίγουρα! :)

Προσπαθώ να θυμηθώ αν κάπου, σε κάποια αγορά είχα δει πολλά μαγαζάκια με κοσμήματα αλλά μιας και είναι ένα θέμα που δεν με ενδιέφερε ποτέ, δεν μπορώ να θυμηθώ... Σε όλες τις αγορές υπάρχουν κάποια κοσμήματα, για την ποιότητα των οποίων δεν μπορώ να εγγυηθώ φυσικά. Επίσης φαντάζομαι θα γνωρίζεις πως μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην Ταϊλάνδη είναι το να πουλάνε υποτιθέμενες πολύτιμες πέτρες σε τουρίστες που γυρίζουν στη χώρα τους και ανακαλύπτουν πως δεν αξίζουν τίποτα. Φαντάζομαι πως εσύ έχεις πήρα και γνώσεις αλλά καλό είναι να έχεις πάντα το νου σου.

Σίγουρα θα μπορέσεις να βρεις περισσότερες πληροφορίες στο forum του Lonely Planet. Έκανα ένα search για σένα, καλό θα είναι να ξεκινήσεις διάβασμα για να πάρεις ιδέες, να κρατήσεις σημειώσεις κτλ. Πιστεύω πως θα βρεις αυτό που ψάχνεις, η Ταϊλάνδη είναι από τις μεγαλύτερες σε εξαγωγές χώρες σε κοσμήματα και πολύτιμες πέτρες.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
el ,ενα ξενοδοχείο που προτιμώ οταν βρίσκομαι bangong ,ειναι στο κέντρο ,απέναντι στο world trade center ,και λέγεται arnoma hotel .πολύ καθαρό ,κεντρικό ,δοκίμασε το .δεν ήταν ακριβό .
 

EL Hoplite

Member
Μηνύματα
16
Likes
0
Φίλοι mpfitex & Renata,
σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Ελπίζω να οργανώσω το συγκεκριμένο ταξίδι όσο καλλύτερα μπορώ.
Θα έχεται νέα μου στην πορεία. :clap:
 

TENTEN

Member
Μηνύματα
249
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
ΔΕν θυμάμαι που είναι η αγορά που ψάχνεις, ωστόσο, εγώ είχα μεινει στο Holiday Inn Silom, στη Silom Road, το οποίο ήταν πολύ καλό και αρκετά φθηνό. Λιγο πιο ακριβο αλλα εξισου καλό ήταν λιγι παρακατω στη Silom, το Sofitel Silom, πολυ κοντα στην patpong market.
 

EL Hoplite

Member
Μηνύματα
16
Likes
0
Ευχαριστώ ΤΕΝΤΕΝ,
κάποιος φίλος με πληροφόρησε ως καλό σημείο διαμονής την περιοχή Sunkovit street.
Πάντως οποιαδήποτε περιοχή και άν επιλέξω ως βάση,σίγουρα αυτό που ψάχνω είναι μάλλον διασκορπισμένο στην αχανή Μπανγκόκ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.194
Μηνύματα
883.514
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom