ΗΠΑ Ταξίδι στην Ουάσιγκτον

Free rider 1978

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα σε όλους σας!!

Πρόκειται μέσα στις γιορτές να επισκεφτώ την Ουάσιγκτον για 3 μέρες. Πιστεύετε ότι είναι οκ για τα βασικά;
Θα είμαστε αρκετές ημέρες στην Ν.Υ και σκεφτήκαμε πως αξίζει να δούμε και κάτι άλλο. Είναι καλύτερα να πάμε με τραίνο ή λεωφορείο;
Κάθε εμπειρία- πληροφορία -tip είναι καλοδεχούμενα!
Σας ευχαριστώ!!!
 

Dimitraveler

Member
Μηνύματα
10
Likes
42
Καλησπέρα
Εξαιρετικη ιδέα να επισκεφτεις και την Washington, 3 μέρες είναι πιστέυω αρκετές για να δείς τα βασικά αναλόγως και πόσο μουσεία θα θέλετε να επισκεφτείτε και πόσο χρόνο να μεινετε στο καθένα. Είναι η πιο βολίκη πόλη που μπορεί να επίσκεφτεί κάποιος πιστεύω (από όσες έχω πάει εγώ τουλάχιστον) καθώς η πλειοψηφεία των αξιοθέατων είναι συγκεντρωμένα στο national mall. Σχεδόν όλα τα μουσεία είναι δωρεάν με κάποιες επιμέρους εκθέσεις να έχουν είσοδο επί πληρωμή. Το African American History and Culture Museum είναι το τελευταίο μουσείο που έχει ανοίξει και λόγω μεγάλου αριθμού επισκεπτών πρέπει να κλείσεις εισητήριο μέσω ίντερνετ για κάποια συγκεκριμένη ώρα (δωρεάν πάλι), μπορείς να δοκιμάσεις να πας και χωρίς εισητήριο αλλά μονο καθημερινές. Στα υπόλοιπα μουσεία δεν χρειάζεται κάποια προεργασία.
national mall from above.jpg



Για διαμονή θα πρότεινα είτε κάπου στο κέντρο είτε Αλεξάνδρεια ή Άρλινγκτον. Υπάρχει καλο δίκτυο μετρό οπότε αν το ξενοδοχείο / airbnb είναι κοντά σε στάση οι μετακινήσεις θα είναι εύκολες (2-2.5 δολλάρια η διαδρομή αναλόγως απόστασης)

Αν σε ενδιαφέρει το ΝΒΑ η τοπική ομάδα έχει αρκετους αγώνες μέσα στις γιορτές και σε καλές τιμές. Αν θες να κλείσεις εισητήριο κατέβασε το app gametime το οποίο έχει σχετικά καλυτερες τιμές από ticketmaster. Δες π.χ για τις επόμενες μέρες τι παίζει (αν είστε εδω 11 ιανουαρίου μπορείτε να δείτε και τον Γιαννη)
IMG_0672.jpg


Τέλος για την μετακίνηση από ΝΥ θα πρότεινα λεωφορείο. Αν και γενικά προτιμώ τα τρένα στην Αμερική έχουν μείνει πίσω σε αυτό το θέμα και συνήθως είναι αρκετά πιο ακριβά από τα λεωφορεία χωρίς μεγάλη διαφορά στην ώρα ταξιδίου. Τα λεωφορεία προσφέρουν περισσότερες επιλογές και η τιμή είναι στα περίπου 40-50 δολλάρια το άτομο με επίστροφή.
Τσέκαρε τιμές και αποφάσισε εγώ έχω πάρει μια φορά λεωφορείο και έμεινα ευχαριστημένος (με την bolt bus), αλλα έχει πολλές εταιρίες που κάνουν την διαδρομη. Δες το παρακάτω λινκ για review των εταιριών.
http://www.washingtonpost.com/wp-srv/artsandliving/travel/busreview/

Ελπίζω να βοήθησα αν έχεις επιπλέον ερωτήσεις feel free to ask.
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.184
Likes
4.034
Είναι μια πολύ όμορφη πόλη και αξίζει επισκέψεως. Είχαμε μείνει δύο μέρες. Είχαμε δει τα βασικά του κέντρου της πόλης, χωρίς όμως να προλάβουμε να μπούμε σε μουσεία. Τρείς ημέρες νομίζω ότι είναι ιδανικό διάστημα.
 

hlmer32

Member
Μηνύματα
99
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος Η.Π.Α.
Μη παραληψεις το δωρεαν τουρ στο καπιτολιο. ειναι μια ωραια εμπειρια και διαρκει λιγο περισσοτερο απο μια ωρα. πρεπει ομως να κλεισεις θεση online γιατι μπαινουν μεσα ανα γκρουπ. Επισης νομιζω οτι και μια βολτα απο τα national archives που υπαρχεουν μεσα η αυθεντικη διακυρηξη της ανεξαρτισιας, magna carta κτλ. ειναι κατι που αξιζει.
 

kokas10

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Καλημερα, εκλεισα να παω και στην Ουασιγκτον εκτος απο τη Ν Υορκη για να μην ανοιξω θεμα ρωταω εδω. Θελω να κλεισω το τουρ στο Καπιτωλιο και στο τελος μου ζηταει number of passes. Εκει βαζω και την κοπελα μου ή ο καθενας πρεπει να φτιαξει λογαριασμο και να κλεισει την ιδια ωρα;
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Θα βρεθώ στην πρωτεύουσα για 3 διανυχτερεύσεις το πρώτο ΣΚ του Ιουνίου. Βλέπω ότι το δίκτυο μετακινήσεων είναι έυκολο. Εκτός από το προφανές National Mall, ποίες άλλες γειτονίες έχουν ενδιαφέρον, από ιστορικής ή πολιτιστικής/αρχιτεκτονικής άποψης; Προλαβαίνω τίποτα λίγο παραέξω;
 

Dimitraveler

Member
Μηνύματα
10
Likes
42
Θα βρεθώ στην πρωτεύουσα για 3 διανυχτερεύσεις το πρώτο ΣΚ του Ιουνίου. Βλέπω ότι το δίκτυο μετακινήσεων είναι έυκολο. Εκτός από το προφανές National Mall, ποίες άλλες γειτονίες έχουν ενδιαφέρον, από ιστορικής ή πολιτιστικής/αρχιτεκτονικής άποψης; Προλαβαίνω τίποτα λίγο παραέξω;
Καλησπέρα,

Ωραία εποχή θα έρθεις!
Ενδιαφέρουσες γειτονιές πολλές, και μια απο αυτές σίγουρα είναι η Georgetown με ιδιαίτερα όμορφα σπίτια και από αρχιτεκτονικής αλλά και αισθητικής πλευράς. Georgetown University, excorcist steps, waterfront park, dumbarton oaks ορισμένα από τα μέρη της περιοχής.
Η Αλεξάνδρεια είναι οπωσδήποτε μια πόλη που αξίζει. Ιστορία, αρχιτεκτονική και αισθητική, όλα μαζί. Έχει δωρεάν τρόλεϊ που κανει τη διαδρομή στην κεντρική οδό King Street και παράλληλα ακούς και την ιστορία από τα μέρη που περνάς. Free hop on hop off!
Επίσης, έχεις την επιλογή να πάρεις το καραβάκι που κάνει τη διαδρομή Georgetown-Alexandria. Αλλά σε κάθε περίπτωση και τα δυο μέρη είναι προσβάσιμα με το μετρό.
Adams Morgan είναι επίσης αρχιτεκτονικά ωραία γειτονιά με bar και νυχτερινή ζωή...

Δεν ξέρω αν θα έχεις χρόνο και για λίγο πιο έξω... πχ το σπίτι του George Washington στο Mount Vernon είναι 15 μίλια από το DC.

Αν θέλεις οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, εδώ είμαστε!
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Εξαιρετικά!

Μια και σε βρήκαμε - απο ότι κατάλαβα μένεις εκεί - να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα.

Σε μία μέρα θα προλάβω να καλύψω, με λίγο τρέξιμο, τα βασικά του National Mall;

Και τι προτείνεις για φαγητό; Κάπου πήρε το μάτι μου για Αιθιοπικά...
 

Dimitraveler

Member
Μηνύματα
10
Likes
42
Αναλόγως τι θέλεις να δεις γίνεται. Υπολόγισε ότι αν απλώς περπατήσεις χωρίς στάση περνώντας από Lincoln memorial, Washington monument, Jefferson memorial , White House, Capitol, MLK κλπ θέλεις κανα 2ωρο μόνο περπάτημα (random η σειρά παίξε λίγο στο Google Maps για καλύτερη διαδρομή). Αν θελήσεις να μπεις και σε κανένα από τα Smithsonian δυσκολεύει η κατάσταση, το καλό είναι ότι είναι δωρεάν όποτε μπορείς να μπεις να κανείς μια αναγνωριστική και να βγεις αν δεν σε ενδιαφέρει. Το air and space και το African American είναι τα πιο ενδιαφέροντα (υποκειμενική άποψη)
Για φαγητό να πω την αλήθεια ακόμα αιθιοπικό δεν έχουμε δοκιμάσει όποτε δε μπορώ να προτείνω, αν σε ενδιαφέρει έχει στην Georgetown. Μια που θα είσαι ΣΚ θα σου πρότεινα να πας για brunch στο farmers fishers bakers στην Georgetown. Έχει περίπου 35 το άτομο αλλά έχει πολύ καλό φαγητό και αρκετή ποικιλία σε Buffet. Αν πας εκεί βέβαια δε νομίζω να μπορείς να περπατήσεις και πολύ γρήγορα μετά εκτός και αν έχεις μεγάλη αυτοσυγκράτηση. Επίσης καλό και κοντά στο national mall είναι το founding farmers με αμερικανική κουζίνα. Και στα 2 αυτά υπολόγιζε αρκετή αναμονή αν πας χωρίς κράτηση.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Σ' ευχαριστω πολυ! Πολυ χρησιμα αυτά που γράφεις. Νομίζω θα τις γεμίσω άνετα τις μέρες και θα μείνουν και καμιά 10αρια μουσεία απέξω.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.543
Likes
8.031
Νομίζω θα τις γεμίσω άνετα τις μέρες και θα μείνουν και καμιά 10αρια μουσεία απέξω.
Και γω αυτό νομίζω...σίγουρα έχεις πολλά να δεις...!
Μου άρεσε πολύ η αρχιτεκτονική της πόλης,τα κτίρια, οι άνετοι δρόμοι,τα μουσεία και οι γειτονιες που είπε ο φίλος μας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.116
Μηνύματα
880.715
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom