Γαλλία Ταξίδι στη Γαλλία - Προτάσεις

δεν έχω κλείσει απλά το σκέφτομαι και θα ήθελα γνώμες ( δεν βρήκα κάποιο θέμα σε αυτά τα μέρη και με παραξένεψε.)

σκέφτομαι για 8-20 αυγούστου για νορμανδία - βρετάνη . ( ρουεν - χονφλερ- ντιναν- σεντ μαλο κλπ)

έχεις κανείς καμιά άποψη για αυτά τα μέρη ?? σκέφτομαι πρώτη φορά να νοικιάσω αμάξι στο εξωτερικό για να το ''χαρούμε΄΄ παραπάνω

paefstra

Member
δεν έχω κλείσει απλά το σκέφτομαι και θα ήθελα γνώμες ( δεν βρήκα κάποιο θέμα σε αυτά τα μέρη και με παραξένεψε.)

σκέφτομαι για 8-20 αυγούστου για νορμανδία - βρετάνη . ( ρουεν - χονφλερ- ντιναν- σεντ μαλο κλπ)

έχεις κανείς καμιά άποψη για αυτά τα μέρη ?? σκέφτομαι πρώτη φορά να νοικιάσω αμάξι στο εξωτερικό για να το ''χαρούμε΄΄ παραπάνω
Ναι, εχω παει μεσα Αυγουστου. Φανταστικα, οχι παρα πολυς τουρισμος (εκτος απο την Ονφλερ και το Μοντ Σεν Μισελ που βουλιαζουν) , δροσερες θερμοκρασιες. Το αυτοκινητο θα βολεψει πολυ γιατι οι συγκοινωνιες ειναι ψυχοβγαλμα. Μπορεις να προσθεσεις κι αλλα αξιοθεατα.

Ναι, εχω παει μεσα Αυγουστου. Φανταστικα, οχι παρα πολυς τουρισμος (εκτος απο την Ονφλερ και το Μοντ Σεν Μισελ που βουλιαζουν) , δροσερες θερμοκρασιες. Το αυτοκινητο θα βολεψει πολυ γιατι οι συγκοινωνιες ειναι ψυχοβγαλμα. Μπορεις να προσθεσεις κι αλλα αξιοθεατα.
ναι τα μερη που εβαλα τα εχω σκεφτει σαν διανυκτερευσεις αλλα πχ 1 βραδυ αλλα 2-3-4 κλπ και για κλεισιμο κανα 2 βραδυα Παρισι να το ξαναθυμηθω.. για ημερισιες ειδα οτι εχει αρκετα μερη.. ενοικιαση αυτοκινητου εχουμε πληροφοριες καμια αξιοπιστη εταιρια ??

paefstra

Member
ναι τα μερη που εβαλα τα εχω σκεφτει σαν διανυκτερευσεις αλλα πχ 1 βραδυ αλλα 2-3-4 κλπ και για κλεισιμο κανα 2 βραδυα Παρισι να το ξαναθυμηθω.. για ημερισιες ειδα οτι εχει αρκετα μερη.. ενοικιαση αυτοκινητου εχουμε πληροφοριες καμια αξιοπιστη εταιρια ??
Για μενα δεν χρειαζονται ολα διανυκτερευση. Με 2 βασεις, στη Ρουεν και στη Ναντη η τη Ρεν , βγαινουν ολα. Βεβαια εσεις ξερετε. Κι εμεις το κλεισαμε με διανυκτερευση στο Παρισι. Ταξιδαρα. Με συγκοινωνιες, οποτε δεν ξερω απο αυτοκινητα.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος

Δοκίμασε να γράψεις στην αναζήτηση τα μέρη με αγγλικούς χαρακτήρες και θα βρεις πληροφορίες για όλα.

Ειδικά αν είστε με αμάξι θα έβαζα σίγουρα και λίγο Loire, συγκεκριμένα την πόλη Blois (κι αν υπάρχει χρόνος) με επίσκεψη στο κάστρο Chambord. Από Bretagne θα έβαζα σίγουρα μέσα και την Fougères έστω σαν πέρασμα.

Θα άφηνα έξω το Saint malo γιατί πιστεύω ότι είναι χάλια. Προσωπική άποψη προφανώς.

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου

Τα έκανα αρχές Σεπτέμβρη πέρσι και ήταν φανταστικά! Με αυτοκίνητο..

efipoly

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδριτη
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτο
Ετοιμαζομαι για Νορμανδια 7 ημερες αρχες Αυγουστου και σκεφτομαι να κανω 3 διανυκτερευσεις στο Παρισι με την αφιξη και την αναχωρηση, και 3 νυχτες στο Caen που βλεπω οτι βρισκεται καπου στο μεσον απο Ντοβιλ , Ονφλερ, παραλια Ομαχα και Μον Σαιν Μισελ και Σαιν Μαλο. Ιδανικα θα ηθελα να μην νοικιασουμε αυτοκινητο αλλα να μετακινηθουμε με τρενο. Περσυ επελεξα αυτη τη λυση να γυρισω την Ολλανδια και ημουν και ευχαριστημενη και πιο ησυχη. Τα τρενα εφταναν και στα ψαροχωρια. Δεν ειμαι σιγουρη αν μπορει να γινει με τρενο το ταξιδι αυτο οπως το εχω σκεφτει. Ισως να βαλω και καστρα μεσα. Ισως να ζηταω πολλα?Το αλλο που σκεφτομαι ειναι να παω με τρενο απο Παρισι σε Caen και εκει να νοικιασω για 3 ημερες . Αν εχει καποιος συμβουλη για αλλαγη στα μερη διαμονης καλοδεχουμενα και ευχαριστω εκ των προτερων

paefstra

Member
,
Ετοιμαζομαι για Νορμανδια 7 ημερες αρχες Αυγουστου και σκεφτομαι να κανω 3 διανυκτερευσεις στο Παρισι με την αφιξη και την αναχωρηση, και 3 νυχτες στο Caen που βλεπω οτι βρισκεται καπου στο μεσον απο Ντοβιλ , Ονφλερ, παραλια Ομαχα και Μον Σαιν Μισελ και Σαιν Μαλο. Ιδανικα θα ηθελα να μην νοικιασουμε αυτοκινητο αλλα να μετακινηθουμε με τρενο. Περσυ επελεξα αυτη τη λυση να γυρισω την Ολλανδια και ημουν και ευχαριστημενη και πιο ησυχη. Τα τρενα εφταναν και στα ψαροχωρια. Δεν ειμαι σιγουρη αν μπορει να γινει με τρενο το ταξιδι αυτο οπως το εχω σκεφτει. Ισως να βαλω και καστρα μεσα. Ισως να ζηταω πολλα?Το αλλο που σκεφτομαι ειναι να παω με τρενο απο Παρισι σε Caen και εκει να νοικιασω για 3 ημερες . Αν εχει καποιος συμβουλη για αλλαγη στα μερη διαμονης καλοδεχουμενα και ευχαριστω εκ των προτερων
1. Λοιπον επειδη εμεινα Caen 2 βραδια, ΔΕΝ ειναι καλη βαση. Βαρετη.
2. Με τρενα μονο το Μπαγιε απο Caen. Αλλα για ακτη Ομαχα εχει λεωφορειακι εξω απο τον σταθμο.
3. Ολα τα αλλα γινονται με λεωφορεια. Με ΠΟΛΛΟΥΣ περιορισμους σε ωρες αναχωρησεων. Τα τρενα μου φανηκαν πιο σπανια η συνθετα η ανυπαρκτα.. Πχ απο Caen δεν παει τρενο στη Ντοβιλ και την Ονφλερ.
Συμπερασματικα νοικιαστε αμαξι και μειωστε την Caen. Ενα βραδυ Honfleur θα ηταν μαγικο. Απο κει πατε και Ντοβιλ. Ειτε ενα βραδυ Rouen αφου δειτε Ονφλερ και Ντοβιλ.
Με ανησυχει λιγο οτι δεν εχετε δει οτι στο Μοντ σεν Μισελ παει μονο λεωφορειο. Απο οπουδηποτε. Και δεν εχετε κλεισει θεση κιολας

Last edited:

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Θα συμφωνήσω με @paefstra η Caen δεν είναι καλή περίπτωση για βάση και για μένα δεν είναι καλή περίπτωση ούτε για απλή στάση για μια βόλτα. Δεν είναι ωραία και δεν έχει ενδιαφέροντα σημεία, χάσιμο χρόνου μου φαίνεται για μία βδομάδα που έχετε. Επίσης δεν έχει καλή σύνδεση με τα μέσα με Mont st Michel αν γι'αυτό την έχετε επιλέξει.

Όπως καλή σύνδεση με Mont st Michel δεν έχει ούτε το Saint Malo κι ας είναι δίπλα. Αν θέλετε να πάτε Mont st Michel με τα μέσα δείτε την περίπτωση της Rennes.

Μπορείτε να οργανώσετε ταξίδι μόνο με τρένα και μια μικρή σύνδεση με λεωφορείο για Mont st Michel αλλά θα πρέπει να προσαρμόσετε το ταξίδι σας με τις συνδέσεις που υπάρχουν, μέσω Loire είναι πιο εύκολο πχ. Αν θέλετε και Νορμανδία με μέρη όπως τα Honfleur και Mont st Michel που δεν πάνε τρένα και Παρίσι σε μια βδομάδα, πιστεύω κι εγώ ότι το αυτοκίνητο είναι μονόδρομος.

Για Νορμανδία, η Rouen είναι καλύτερη σαν βάση. Έχει ενδιαφέροντα σημεία, είναι ζωντανή και είναι όμορφη για βόλτα. Πολύ καλύτερη περίπτωση από την Caen.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.065
Μέλη
39.818
Νεότερο μέλος
shahrukhkhan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom