Κύπρος Ταξίδι στη Κύπρο

linaki_ath

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Κύπρος
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Την προηγούμενη εβδομάδα είχα την τύχη να ταξιδέψω για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας. Προορισμός? Κύπρος..
Τα εισητήρια ήταν σχετικά φτηνά, λόγω και της εποχής που διαλέξαμε να πάμε, 183€ πάνε - έλα. Η Cyprus με την οποία πήγαμε ήταν άψογη στις υπηρεσίες της και την γενική ποιότητα του αεροπλάνου. Η Olympic στην επιστροφή μπορώ να πώ με ψιλοαπογοήτευσε σε αυτά της Cyprus που απόλαυσα..
Το ξενοδοχείο τώρα μπορώ να πώ επίσης ήταν απογοητευτικό.. 50€ για ξενοδοχείο 1 αστέρα.. Που με τα ίδια χρήματα είχα τα πάντα μέσα στο δωμάτιο και δε μιλάω για τα εξειδικευμένα, αλλά για τα απλά και δεδομένα που περιμένει ο οποιοσδήποτε να έχει.. Στο θέμα λοιπόν της καθαριότητας ήταν επιεικώς απαράδεκτοι.. Δε λέω κάθε μέρα οι καθαρίστριες έμπαιναν για τα καθέκαστα αλλά περίμενα κάτι πιο ουσιώδες.. Τουλάχιστον οι πετσέτες και τα κλινοσκεπάσματα να ήταν σε καλύτερη κατάσταση από οτι τα είδαμε.. Και να φανταστείτε οτι και έξω από τη Λευκωσία ήταν που θα έπρεπε να ήταν και πιο φτηνό..
Άλλο ένα παράπονο που είχα σχετικά με το νησί ήταν η παντελής έλλειψη των συγκοινωνιών - τουλάχιστον των αστικών, τα ταξί ήταν σε αφθονία. Υπήρχαν λεωφορεία..Απαρχαιωμένα.. Τα οποία δεν ήξερες που πάνε και αν πάνε.. Οι στάσεις; Ναι υπήρχαν, αλλά και πάλι χωρίς καμμία περαιτέρω πληροφορία για τα δρομολόγια, τις διαδρομές.. Αυτοί που τα χρησιμοποιούσαν ήταν κατά κόρον αλλοδαποί.. Τα ταξί αντιθέτως ήταν τα μόνα που δυστυχως μας εξυπηρέτησαν και μας σπατάλησαν τα περισσότερά μας χρήματα.. Ακόμη, μας εξυπηρέτησε πολύ η travel express που κάνει διαδρομές με βανάκια από πόλη σε πόλη και έχει τη δυνατότητα να σε παραλάβει σε όποιο σημείο έισαι και να σε αφήσει επίσης σε όποιο σημείο επιθυμείς.. Βέβαια σε αντίτιμο διόλου ευκαταφρόνητο.. Αλλά ήταν το μόνο τόσο εξυπηρετικό που έλεγες χαλάλι τα χρήματα..
Πέραν από όλα αυτά οι πόλεις ήταν υπέροχες όπως και η εξυπηρέτηση στα καταστήματα.. Πρώτη φορά βλέπω τόσο υπομονετικούς και σωστούς οδηγούς στους δρόμους.. Βέβαια κάθε φορά που περνούσαμε διασταύρωση πεζοί πήγαινε η ψυχή μας στην κούλουρη γιατί κοιτούσαμε σε 500 κατευθύνσεις μη μας πατήσει κανείς..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.614
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom