Περού Ταξίδι στο Περου

AngieS89

Member
Σας ευχαριστώ και πάλι ολους για τις απαντησεις σας είναι όλα πολύ βοηθητικά! Βάση με αυτά που μου έχετε προτείνει σας δείχνω ένα πιθανό πρόγραμμα, λίγο με τα εισιτήρια για το Μάτσου Πίτσου έχω μπερδευτεί γιατί ενώ μου βγάζει στο round trip από Ollantaytambo η επιστροφή λέει για Κούσκο με στάση στο Ollantaytambo

Day 1

Άφιξη απόγευμα στη Lima τακτοποίηση στο δωμάτιο, φαγητό και διανυκτέρευση

Day 2

Πρωινή εκδρομή στο Islas Palomino για κολύμπι με θαλάσσια λιοντάρια, βόλτα σε Miraflores και ιστορικό κέντρο

Day 3

Μονοήμερη εκδρομή στη Huacachina

Day 4

Πρωινή πτήση για Puerto Maldonado, άφιξη και τακτοποίηση στο lodge και κάποιο tour

Day 5

Puerto Maldonado tour & activities

Day 6

Πτήση για Cusco και πούλμαν για το Ollantaytambo άφιξη το μεσημέρι

Day 7

Machu Pichu διανυκτέρευση Ollantaytambo

Day 8

Άφιξη στο Cusco

Day 9

Cusco

Day 10

Cusco Vinicunca ή Humantay lake

Day 11

Cusco

Day 12

Πτήση για Lima το μεσημέρι

Day 13

Lima και βραδινή πτήση επιστροφής

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Day 6
Πτήση για Cusco και πούλμαν για το Ollantaytambo άφιξη το μεσημέρι
Γίνεται κι απευθείας από το Αεροδρόμιο του Κούσκο με transfer, για να μη μπλέκετε, σχετικά οικονομικά. Η απόσταση είναι περίπου 2 ώρες.
Day 7
Machu Pichu διανυκτέρευση Ollantaytambo
Day 8
Άφιξη στο Cusco
Εδώ έχεις λίγο μπερδευτεί, αν τουλάχιστον έχω καταλάβει σωστά τι έχετε ως σχέδιο να κάνετε.
Έβδομη μέρα: Ollantaytambo & εκδρομή στην Ιερή κοιλάδα (Salinas de Maray, Inca Ruins Moray)
Όγδοη μέρα: Machu Pichu (απευθείας από Ollantaytambo) και κατευθείαν επιστροφή στο Κούσκο.

Προσοχή και πάλι στις αποστάσεις που ξεγελούν, είναι πολύ μακρινές σε μια χώρα όπως το Περου.

AngieS89

Member
Γίνεται κι απευθείας από το Αεροδρόμιο του Κούσκο με transfer, για να μη μπλέκετε, σχετικά οικονομικά. Η απόσταση είναι περίπου 2 ώρες.

Εδώ έχεις λίγο μπερδευτεί, αν τουλάχιστον έχω καταλάβει σωστά τι έχετε ως σχέδιο να κάνετε.
Έβδομη μέρα: Ollantaytambo & εκδρομή στην Ιερή κοιλάδα (Salinas de Maray, Inca Ruins Moray)
Όγδοη μέρα: Machu Pichu (απευθείας από Ollantaytambo) και κατευθείαν επιστροφή στο Κούσκο.

Προσοχή και πάλι στις αποστάσεις που ξεγελούν, είναι πολύ μακρινές σε μια χώρα όπως το Περου.
Αρα προτείνετε να πάμε Μάτσου Πίτσου μετά την δεύτερη διανυκτέρευση στο ollantaytambo και κατευθείαν Κούσκο; Οπότε και άφιξη κάπου το απόγευμα φαντάζομαι.
Εγώ έλεγα Μάτσου Πίτσου μετά την πρώτη διανυκτέρευση να γυρίσουμε Ollantaytambo και την επόμενη Κουσκο το μεσημέρι περίπου.

Επίσης έχω ξεχάσει να σας ρωτήσω από θεμα ασφαλείας στην Λίμα γιατί διαβάζω διάφορα και το πώς να μετακινηθούμε για τα διάφορα αξιοθέατα και εκδρομές; Να μείνουμε σε ξενοδοχείο με ρεσεψιόν κτλ καλύτερα;
Αξίζει για huacachina να νοικιάσουμε για μια μέρα αυτοκίνητο;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Αρα προτείνετε να πάμε Μάτσου Πίτσου μετά την δεύτερη διανυκτέρευση στο ollantaytambo και κατευθείαν Κούσκο; Οπότε και άφιξη κάπου το απόγευμα φαντάζομαι.
Είναι ένα σενάριο, το οποίο στην περίπτωση μας βολεψε απίστευτα και μας γλίτωσε χρόνο. Ξεκινήσαμε πρωί για Μάτσου Πιτσου αφήνοντας τα πράγματα στο χώρο φύλαξης του Ollantaytambo και γύρω στις έξι το απόγευμα ήμασταν στο ξενοδοχείο του Κουσκο, με όλα να συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου.

Εγώ έλεγα Μάτσου Πίτσου μετά την πρώτη διανυκτέρευση να γυρίσουμε Ollantaytambo και την επόμενη Κουσκο το μεσημέρι περίπου.
Παραλείπεις ετσι την εκδρομή στην Ιερή κοιλάδα που ανέφερα, σε δύο πολύ σπουδαία αξιοθέατα.

Επίσης έχω ξεχάσει να σας ρωτήσω από θεμα ασφαλείας στην Λίμα γιατί διαβάζω διάφορα και το πώς να μετακινηθούμε για τα διάφορα αξιοθέατα και εκδρομές; Να μείνουμε σε ξενοδοχείο με ρεσεψιόν κτλ καλύτερα;
Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στο Miraflores που θεωρητικά θα μένετε κι εσείς, με τις στοιχειώδης προφυλάξεις. Όσο για τα υπόλοιπα εφόσον μετακινείστε με οργανωμένες εκδρομές ή ξεναγήσεις δεν έχετε να ανησυχείτε.

AngieS89

Member
Οκ οπότε κρατάμε το Μάτσου Πίτσου για την μετά την 2η διανυκτέρευση στο Ollantaytambo με απευθείας επιστροφή στο Κούσκο.
Ψάχνοντας τώρα σχετικά με Islas palomino και huacachina τα κόστη και τον χρόνο που θέλει ειδικά το δεύτερο έκανα και ένα άλλο πλάνο προσθέτοντας μια μέρα στο σύνολο.
2 νύχτες Λίμα (την πρώτη που φτάνουμε ούτως ή άλλως βράδυ και άλλη μια)
Πτήση και 2 νύχτες Αρεκίπα
Πτήση για Κουσκο
2 νύχτες Ollantaytambo
4 νύχτες Κουσκο
Πτήση για Αμαζόνιο και 2 νύχτες εκει
Πτήση για Λίμα μια διανυκτέρευση και επιστροφή
Θεωρείτε ότι είναι καλύτερο σαν πλάνο;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Θεωρείτε ότι είναι καλύτερο σαν πλάνο;
Πολύ πιεσμένο. Θα σου βγουν όλα; Προκειται για πολύ κουραστικό ταξίδι.
Ίσως με αυτό στερείς λίγο χρόνο από τη Λίμα, δε ξέρω. Η Huacachina βγαίνει και σε ημερήσια από τη Λίμα μαζί με Paracas. Δε ξέρω αν θέλεις να κάνεις διανυκτέρευση.
Για μένα ή Αρεκίπα ή Αμαζόνιος, όλα μαζί δε πιστεύω ότι γίνονται σε τόσο λίγες μέρες.

AngieS89

Member
Πολύ πιεσμένο. Θα σου βγουν όλα; Προκειται για πολύ κουραστικό ταξίδι.
Ίσως με αυτό στερείς λίγο χρόνο από τη Λίμα, δε ξέρω. Η Huacachina βγαίνει και σε ημερήσια από τη Λίμα μαζί με Paracas. Δε ξέρω αν θέλεις να κάνεις διανυκτέρευση.
Για μένα ή Αρεκίπα ή Αμαζόνιος, όλα μαζί δε πιστεύω ότι γίνονται σε τόσο λίγες μέρες.
Οι εκδρομές που έχω βρει διαρκούν από πολύ πρωί με επιστροφή σχεδόν μεσάνυχτα.. Οπότε η μέρα στην Λίμα ούτως ή άλλως χάνεται. Σκέφτηκα την διανυκτέρευση στην huacachina αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να πάμε την 2η μέρα γιατί την 4η θα έχει πτήση προς Αμαζόνιο ή Κουσκο. Στην Λίμα θεωρητικά βάση με την επιλογή της Αρεκιπα θα έχουμε το πρώτο βράδυ την 2η μέρα ολόκληρη και μετά πάλι το προτελευταίο απόγευμα και την τελευταία μέρα μέχρι το απόγευμα. Αν πάμε Αρεκιπα θα βάλω μια έξτρα μέρα στο σύνολο.
Σας έχω ζαλίσει αλλά πραγματικά είναι το πιο περίπλοκο ταξίδι που προσπαθώ να οργανώσω μέχρι στιγμής.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Οι εκδρομές που έχω βρει διαρκούν από πολύ πρωί με επιστροφή σχεδόν μεσάνυχτα..
Ναι, ακριβώς έτσι είναι η εκδρομή από Λίμα για την Όαση.
Οπότε η μέρα στην Λίμα ούτως ή άλλως χάνεται.
Σωστά, είναι όμως το σημείο εκκίνησης, αναγκαστικά πρέπει να πετάξεις από το αεροδρόμιο της.
Γι' αυτό υπολόγιζε παραπάνω μέρες στη Λίμα, για καμιά τέτοιου τύπου εκδρομή.
Στην Λίμα θεωρητικά βάση με την επιλογή της Αρεκιπα θα έχουμε το πρώτο βράδυ την 2η μέρα ολόκληρη και μετά πάλι το προτελευταίο απόγευμα και την τελευταία μέρα μέχρι το απόγευμα.
Σας φτάνει για να δείτε κάποια πράγματα μέσα στην πόλη, όχι την όαση.
Γενικά κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις, με τις μέρες που έχεις δε μπορείς να τα κάνεις όλα δυστυχώς.
Κοίτα και το σενάριο να πετάξεις κατευθείαν μετά την άφιξη σου στη Λίμα την πρώτη μέρα, είναι ζόρικο σίγουρα μετά από υπερατλαντικό, αλλά το έχουν κάνει κάποιοι εδώ αφιερώνοντας αποκλειστικά τις τελευταίες μέρες της εκδρομής τους στην πρωτεύουσα.
Σας έχω ζαλίσει αλλά πραγματικά είναι το πιο περίπλοκο ταξίδι που προσπαθώ να οργανώσω μέχρι στιγμής.
Το ξέρω και συμφωνώ, είχα ακριβώς τις ίδιες ανησυχίες δύο φορές που το οργάνωσα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Θα άφηνα Αρεκιπα απέξω στην περίπτωση σας. Το βρίσκω πολυ πιεσμένο και η χώρα διαθέτει (για μενα) πιο εντυπωσιακά μέρη απο την Αρεκιπα

AngieS89

Member
Μου φάνηκε πιο ξεκούραστο κάπως για αυτό και το σκέφτηκα, τουλάχιστον συγκριτικά με την μονοήμερη στην όαση μου φάνηκαν πιο χαλαρές δυο μέρες στην Αρεκίπα. Φυσικά όλα αυτά είναι στην θεωρία, εσείς που έχετε πάει έχετε καλύτερη εικόνα σίγουρα.
Λογικά θα κλείσω τα βασικά εισιτήρια προς και από Περού και μετά θα φτιάξω το τελικό πρόγραμμα, οπότε είμαι ανοιχτή σε προτάσεις.

agmi

Member
Πτήση και 2 νύχτες Αρεκίπα
Περυσι Μαρτη ξομειναμε 2 μερες Αρεκιπα. εκτος την εκδρομη στο φαραγγι με τους κονδορες. που ξεκιναει τα αγρια χαραματα και μια μουμια που βρηκανε στις Ανδεις, τη Χουανιτα, δεν εχει πολλα να προσφερει. Μια αποικιακη πολη, φτηνα ποιοτικα αλπακα πλεχτα, σε συγκριση με το Κουσκο, ενα απογευμα και τπτ αλλο. Εμεις για να γεμισουμε τον χρονο καναμε μια ολιγοωρη εκδρομη την Ruta de Sillar, τπτ το ιδιαιτερο. Το ιδιο και το Παρακας/Huacachina, μπορει να γινει ημερησια απο Λιμα. Οσο για τις φωκιες κλπ του Παρακας, τα βλεπεις καλιτερα σε κανα ζωολογικο κηπο! Το ιδιο και η η Τιτικακα, μια τουριστικη παγιδα τπτ αλλο. Οι ινδιανοι το βραδυ περνουνε τα βαρκακια τους η τα ταχυπλοα τους και γυριζουνε στο Πουνο και καθονται στην τηλεοραση. Οπως στο αναφεραν και οι αλλοι, βαλτε παραπανω μερες στο Κουσκο και στο Ογιανταηταμπο. Πτο Μαλδοναδο για να πεις οτι εχεις και την γευση του Αμαζονιου, εχει και βραδυνο λεωφορειο απο Κουσκο!

Οσο για τις πτησεις εδω και κει...εμεις φτασαμε απο Λιμα στο Κουσκο με 2οροφο λεωφορειο, κοιμηθηκαμε και κανα 2 βραδια, απο Λιμα, κανοντας ενδιαμεσες στασεις. Πληροφοριακα απο Αρεκιπα>Κουσκο φυγαμε βραδυ και φτασαμε χαραματα!

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.290
Μέλη
39.966
Νεότερο μέλος
Νομός Δράμας - Χ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα