Μεξικό Ταξίδι στο Yucatan 2012

Μηνύματα
266
Likes
119
Είπα να σας γράψω και εγώ μια ιστορία από το πρόσφατο ταξίδι μου στο Μεξικό που οργανώσαμε μόνοι μας με πολύ μεγάλη επιτυχία.

11 Μαίου 2012:
Ξεκινήσαμε από την Washington για το Cancun με απευθείας πτήση της United. Η υπόλοιπη ομάδα μας ήρθε από την ελλάδα μέσω Λονδίνου με την BA. H BA έχει απευθείας πτήση από το Gatwick στο Cancun, αλλά η πτήση αυτή φεύγει το πρωί, οπότε χρειάζεται προηγούμενη διανυκτέρευση στο Λονδίνο. Η παρέα μας πήγε Λονδίνο στις 10 Μαίου με την easyjet που πάει Gatwick και διανυκτέρευσε στο εξαιρετικό και σχετικά οικονομικό Sofitel London Gatwick. Θεωρώ ότι για όποιον θέλει να έρθει Cancun από ελλάδα, η επιλογή αυτή είναι και η πιο ξεκούραστη.

Φτάσαμε στο Cancun λοιπόν το μεσημεράκι, και μετά από μια απερίγραπτα μεγάλη και ανοργάνωτη κατάσταση στον έλεγχο διαβατηρίων, ψάχναμε για ταξί για να πάμε στο ξενοδοχείο μας κοντά στη θάλασσα. Στο αεροδρόμιο οι τιμές των ταξί είναι ότι συμφωνήσεις, και εύκολα πληρώνεις περισσότερο από ότι θα έπρεπε.

Μείναμε στο Cancun για τρεις μέρες, στο πολύ καλό και σχετικά οικονομικό Hyatt Regency Cancun….Ο Μάιος είναι ο πιο ζεστός μήνας στο Yucatan, αλλά ευτυχώς δεν τύχαμε στον καύσωνα. Το Cancun είναι ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο θέρετρο, με πολύ τουρισμό, κυρίως από τις ΗΠΑ, και γι αυτό το λόγο μάλλον δεν έχει και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που έχουν οι μεξικάνικες πόλεις. Παρόλα αυτά περάσαμε πολύ καλά, πήγαμε και επίσκεψη στο γνωστό νησάκι isla mujeres και απολαύσαμε και αρκετά καλό τοπικό φαγητό. Το πολύ τουριστικό εστιατόριο la parrilla που βρίσκεται στην πόλη του Cancun είναι μια καλή επιλογή για μεξικάνικο φαγητό - επίσης τα ξενοδοχεία κοντά στην θάλασσα (στη zona hotelera) έχουν καλό φαγητό, αν και σχετικά ακριβά σε σχέση με το υπόλοιπο Μεξικό. Δεν κάναμε και πολύ clubbing, αλλά όποιος ενδιαφέρεται για νυχτερινή διασκέδαση, υπάρχουν άφθονες επίλογες, με πιο γνωστό το περίφημο coco bongo, μόλις λίγα λεπτά περπατώντας από το Hyatt.

15 Μαίου 2012:
Μετά από αρκετή ξεκούραση στο Cancun, ήρθε ο καιρός για να μπούμε στο κανονικό Μεξικό και να δούμε πως είναι οι πραγματικές μεξικάνικες πόλεις. Έτσι νοικιάσαμε αυτοκίνητο και ξεκινήσαμε για την Μέριδα. Για όποιον θέλει να νοικιάσει αμάξι, υπάρχουν εξευτελιστικές τιμές στο hotwire.com - αλλά πιθανότατα να πρέπει να πάρετε το αμάξι από το αεροδρόμιο αν κλείσετε με hotwire.

Σε λίγες μόλις ώρες οδήγησης φτάσαμε στη Μέριδα και στο εξαιρετικό ξενοδοχείο Hotel Casa San Angel. Σημείωση ότι είχαμε κάνει πολύ καλή έρευνα για όλα τα ξενοδοχεία στα οποία μείναμε, και για τα ξενοδοχεία εκτός Cancun, διαλέξαμε οικονομικά ξενοδοχεία με τοπικό χαρακτήρα και τοπική αρχιτεκτονική - σας συνιστώ τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία ανεπιφύλακτα.

Η Μέριδα, όπως και οι περισσότερες πόλεις του Μεξικού, έχουν μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα το βράδυ, με πολύ κόσμο στις πλατείες, πολύ χαρά και κέφι. Στη Μέριδα δε, συνηθίζονται και οι χοροί στον δρόμο ορισμένες μέρες της εβδομάδας - με καταπληκτικό κέφι. Το μεγάλο πρόβλημα σε όλη την ενδοχώρα στο Yucatan είναι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού - σημαντικά υψηλότερες από το παραθαλάσσιο Cancun. Ευτυχώς είμαστε τυχεροί και αποφύγαμε τον καύσωνα.

16 Μαίου 2012:
Μετά από μια σύντομη βόλτα στην Μέριδα το πρωί, ξεκινήσαμε για τον γνωστό αρχαιολογικό χώρος Uxmal. Εδώ είναι που ο Λιακόπουλος έγραφε ότι το Uxmal έγινε από τους αρχαίους έλληνες και έχει έντονα ελληνικά στοιχεία. Το Uxmal είναι πράγματι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό μέρος, με σχετικά ελάχιστους τουρίστες, λόγο της σχετικής απόστασης από το Cancun. Το βράδυ, μείναμε στο μικρό και οικογενειακό, αλλά εξαιρετικά γραφικό ξενοδοχείο Flycatcher Inn λίγο έξω από το Uxmal.

17 Μαίου 2012:
Ξεκινήσαμε την μέρα μας με το πολύ ευχάριστο πρωινό στην βεράντα του Flycatcher Inn. Η περιοχή εκεί πέρα είναι πραγματική εξοχή - με κότες, πολύ όμορφη την αίσθηση της ησυχία και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου πολύ θερμός και φιλικός. Μετά το πρωινό μας ξεκινήσαμε για το γνωστό αρχαιολογικό χώρο Chichen Itza, που μερικοί τον αποκαλούν και chicken pizza. Επειδή ο χώρος είναι σχετικά κοντά στο Cancun, γεμίζει με χιλιάδες τουρίστες από νωρίς - και σε αντίθεση με το Uxmal, υπάρχουν δεκάδες πλανόδιοι πωλητές εντός του χώρου που δεν ξεκολλάν από πάνω σου. Όσο για το χώρο τον ίδιο, το chichen itza είναι εντυπωσιακό μέρος. Δυστυχώς, μετά από ένα πρόσφατο ατύχημα, δεν επιτρέπεται πλέον να ανέβεις στην πυραμίδα, όπως πριν λίγα χρόνια. Προσωπικά πάντως, το Uxmal με εντυπωσίασε περισσότερο. Το βράδυ, πήγαμε στο Valladolid και μείναμε στο όμορφο ξενοδοχείο El Meson Del Marques. Η βραδινή βόλτα στη πλατεία του Valladolid ήταν πολύ ευχάριστη, με ένα περιβάλλον πολύ χαρούμενο, αντίστοιχο με την Μέριδα.

18 Μαίου 2012,
Μετά από ένα ευχάριστο πρωινό στο El Meson Del Marques, ξεκινήσαμε για το αεροδρόμιο. Το ταξίδι μας ήταν εκπληκτικό και αξέχαστο. Για όποιον θέλει να πάει στην περιοχή του Yucatan, θα πρότεινα ανεπιφύλακτα να ακολουθήσετε την διαδρομή που ακολουθήσαμε. Σύντομα μπορεί να ανεβάσω και φωτογραφίες αν θέλετε =)
 

mad4paok

Member
Μηνύματα
414
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΤΟΥΜΠΑ-ΙΡΑΝ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ-ΝΑΜ
Ευχαριστούμε για την ιστορία και εννοείται ότι περιμένουμε και φωτογραφίες!
 

deka

Member
Μηνύματα
471
Likes
347
Επόμενο Ταξίδι
Mama Africa
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού/Γουατεμάλα/Ν.Πάσχα
Και βέβαια θέλουμε φωτογραφίες! :)
Να είστε καλά και να ταξιδεύετε!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.675
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom