Ταξιδιωτικές εμμονές: σε τι είδους προορισμούς σας αρέσει να ταξιδεύετε ξανά και ξανά;

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.276
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Καλημέρα!

Έχοντας φτάσει αισίως στα mid-30s μου κι έχοντας ταξιδέψει σε 50+ χώρες παρατηρώ τα τελευταία χρόνια μια προσωπική τάση προς συγκεκριμένο στυλ προορισμών που μου αρέσει να πηγαίνω ξανά και ξανά, ένα "μοτίβο". Ναι μεν οι επιλογές μου ενίοτε καθορίζονται από αεροπορικές προσφορές και επιθυμία "πορτοκαλίσματος" του χάρτη μου με νέους προορισμούς, αλλά η καρδιά μου φτερουγίζει κάθε φορά που οργανώνω ταξίδι σε Βαλκάνια, πρώην ΕΣΣΔ, Τουρκία, βουδιστικές ασιατικές χώρες.-

Έτσι από τη μία εντρυφώ περισσότερο στα μέρη που με κάνουν να καρδιοχτυπώ, από την άλλη νιώθω ότι περιορίζω κάπως τους ορίζοντές μου. Πχ θεωρώ ότι λείπει ένα τεράστιο κομμάτι στο ταξιδιωτικό μου παζλ λόγω του ότι δεν έχω πάει ακόμα στη Λατινική Αμερική κι όλο σκέφτομαι να κανονίσω το επόμενο "μακρινό" σε Περού ή Κολομβία, από την άλλη η προοπτική δεν μου δημιουργεί τον ίδιο ενθουσιασμό που μου προκαλεί η προοπτική του να κλείσω πάλι ΝΑ ή Κεντρική Ασία.

Συμβαίνει και σε άλλους κάτι τέτοιο; Έχετε ταξιδιωτικές εμμονές και ποιές είναι αυτές; Πώς διαχειρίζεστε το τρίπτυχο επιθυμία-χρόνος-χρήμα για να εντρυφείτε στους προορισμούς που σας αρέσουν, χωρίς όμως να περιορίζεστε στα "ίδια και τα ίδια";

Πολύ first world problem ερώτημα, το ξέρω, αλλά το σκέφτομαι καιρό και θα ήθελα να ακούσω και απόψεις άλλων ταξιδιωτών. :)
 
Last edited:

alvadi

Member
Μηνύματα
555
Likes
2.826
Επόμενο Ταξίδι
Μπέργκαμο
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Καλημέρα!

Έχοντας φτάσει αισίως στα mid-30s μου κι έχοντας ταξιδέψει σε 50+ χώρες
Τι να πω τώρα εγώ που έχω φτάσει τα late 40s κι εχω ταξιδέψει σε 2 χώρες και θα τις κάνω 3 τον Φεβρουάριο; :D ντρέπομα.. :icon_redface: δεν λέω τίποτα..
 

Eurotraveler

Member
Μηνύματα
464
Likes
1.772
Επόμενο Ταξίδι
Γκντανσκ
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ενδιαφέρον θέμα.
Τα δικά μου ταξίδια περιορίζονται στην Ευρώπη, αλλά αυτό δε με πειράζει. Κάποιες φορές ο περιορισμός στην Ευρώπη γίνεται και από επιλογή. Εντός της Ευρώπης είναι εμφανές ότι με έλκουν ιδιαίτερα η Ιταλία και τα Βαλκάνια και μετά από αυτά η Γαλλία. Και την κεντρική Ευρώπη βέβαια την αγαπώ πολύ, αλλά είναι μεγάλη έκταση και δεν την βάζω στο παιχνίδι. Κανονίζω τώρα το 10ο ταξιδι στην Ιταλία, ενώ π.χ. δεν έχω παει ποτέ στην Ισπανία. Είναι βέβαια και πιο οικονομικές οι πτήσεις για την Ιταλία, αλλά ακομα κι αν υπήρχαν πτήσης με 30-40€ για Ισπανία, θα πήγαινα μια φορά και μετά θα συνέχιζα τα ταξίδια στην Ιταλία. Με τα Βαλκάνια συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Έχω πλέον βρεθεί σε όλα πλην του Κοσόβου βαλκανικά κράτη, σε κάποια εξ αυτών περισσότερες από μία φορές, αλλά ο αυτοκινητόδρομος προς το Βορρά παραμένει μια πρόκληση. Γνωρίζοντας πάντα ότι στα τα ταξίδια αυτά δε θα δω μόνο όμορφες πόλεις, πράγμα όμως που δε με απασχολεί όταν πρόκειται για τα Βαλκάνια.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.433
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Την Ευρώπη την έχω οργώσει όλη, ελάχιστες χώρες δεν έχω επισκεφτεί. Πάντα έλεγα ότι μέχρι τα τριάντα μου θέλω να έχω δει όση Ευρώπη χρειάζομαι για να βγω μετά στα εκτός Ευρώπης που θεωρούσα πιο ενδιαφέροντα, ειδικά μέρη με τελείως διαφορετικό πολιτισμό.
Με γοητεύουν ιδιαίτερα τα μέρη που αποτελούσαν ενιαίο τμήμα της σοβιετικής ένωσης κι έχω επισκεφτεί τις μισές από τις 16 χώρες. Σκοπεύω να τις οργωσω όλες.
Το ίδιο σκοπεύω να κάνω και με τις χώρες της Ανατολικής Ασίας. Θέλω να επισκεφτώ όσες δεν έχω επισκεφτεί ακόμα και με ελκύουν κυρίως οι βουδιστικές χώρες.
Επειδή το 2018 ήταν έτος αφιερωμένο αποκλειστικά στην ΕΣΣΔ και τα Βαλκάνια, λέω το 2019 να επισκεφτώ μια βουδιστική χώρα, για να «μοιράζω» κάπως. Είμαι μεταξύ Κευλανης και Καμπότζης. Οψόμεθα!
Μια τελευταία αγάπη (παρά εμμονή) είναι οι κρύες χώρες όπως η Ιρλανδία, τα νησιά Φερόε, το αρχιπέλαγος Σβαλμπαρντ, η Γροιλανδία. Μέρη στα οποια δεν έχω πάει ακόμα λόγω υψηλού κόστους.
 

duty_free

Member
Μηνύματα
904
Likes
3.237
η μοναδικια μου εμμονη είναι να πάω σε οσο το δυνατον περισσοτερες χωρες. Πάσχω από ανηδονία, οπότε με αφηνουν παγερά αδιάφορο τοπία, μουσικές, γεύσεις (χμ... ισως να μην είμαι εντελως ακριβης) και αποψεις ντοπιων που νοσταλγουν τον Λαβρέντι Πάβλοβιτς και την ενκαβεντε

Α ναι! Και να αγοράζω καπνοσύριγγα σε κάθε ταξείδι.

και μια συλλογη από... ντρεπομαι να το πω... θυμάστε τι προέτεινε ο Μπόρατ να δώσει ως αντάλλαγμα στον ιδιοκτήτη καταστήματος υαλικων το οποίον (κατάστημα) ειχε κάνει "θερινό"; Μπράβο.

μια σημαντικη μου εμμονη λοιπόν, είναι να μαζεύω κάτι τέτοιο από κάθε χώρα. Δεν είναι ιδιαιτερα δυσκολο· αν εισαι ευγενής, χαμογελαστος, γαλαντόμος και δειχνεις πραγματικά ότι δεν νοιάζει η συλλογή αυτή, τελικά θα το πετύχεις. Οπότε ναι, στο θέμα της γευσης, δεν είμαι τοσο ανηδονικός.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Θα μπορούσα να αποκτήσω πολλές ταξιδιωτικές εμμονές αν είχα πολλή μεγαλύτερη οικονομική ευελιξία. Αλλά και μια μεγαλύτερη ώθηση από κάποιον που θα ταξίδευα μαζί του, δηλαδή κάποιον πιο τρελαμένο ταξιδιάρη συνταξιδιώτη. Ναι κι εγώ νοιώθω μεγάλη έλξη για τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ αλλά ακόμα δεν έχω πάει σε καμία από αυτές. Αντίθετα τα Βαλκάνια σχεδόν τα έχω εξαντλήσει και τα αγαπάω και ποτέ δεν με απογοήτευσαν. Θα μπορούσα να επισκέπτομαι συνέχεια την Ιταλία. Επίσης έχω ιδιαίτερη αδυναμία στη Σκανδιναβία.

Όμως για να πηγαίνω σε κάποια αγαπημένα μου μέρη ξανά και ξανά θα πρέπει να αφήσω στην άκρη χώρες που δεν έχω πάει. Μια εμμονή λοιπόν που απέκτησα είναι κάθε ταξίδι να γίνεται σε μια χώρα που δεν έχω πάει. Και φυσικά σε συνδυασμό με το οικονομικό σκέλος είναι η εμμονή που έχω με την Ευρώπη. Δεν την έχω βαρεθεί , και έχω ακόμα αρκετές χώρες στην Ευρώπη που με περιμένουν. Και έχω σαν στόχο να τις δω όλες!

Η πιο σημαντική εμμονή είναι γενικά ότι θέλω να ταξιδεύω και θα ήθελα να το κάνω πολύ πολύ πιο συχνά! Και πόσο τυχεροί είστε όσοι καταφέρνετε να πραγματοποιείτε τις ταξιδιωτικές σας εμμονές ξανά και ξανά. Σας χαίρομαι.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.043
Likes
41.051
Η εμμονή μου είναι να ξαναπηγαίνω στις ιδιες χώρες. Δεν εχω κανενα αγχος για καρφίτσωμα χωρών στον χαρτη, παροτι πλησιαζω τις 30 χωρες. Αντιθετα απολαμβάνω να πηγαίνω ξανά εκεί που ξέρω ότι θα περάσω καλά. Μάλιστα μόλις δω εναν νεο προορισμό, η πρώτη μου σκέψη είναι πότε θα ξαναπάω.
Έτσι με 11 ταξίδια Αγγλία, 7 Ιταλία, 3 Γαλλία, 3 Ισπανία και ακολουθούν πολλές χώρες με διπλές επισκέψεις ξέρω ότι θα μπορούσα να καρφίτσωσω τις διπλάσιες χώρες αν ειχα στοχο τη συλλογη χωρων. Προσωπικά δεν τα θεωρώ πεταμένα λεφτά γιατί ετσι μου βγαινει και για το 2019 εκλεισα πάλι επαναλήψεις και μονο μια καινούρια χώρα.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Φυσικά είναι πολύ διαφορετικό να έχεις εμμονή π.χ με μια ευρύτερη περιοχή που περιλαμβάνει πολλές χώρες όπως η πρώην Σοβιετική ένωση από το να έχεις εμμονή (ή έστω αγάπη) με κάποιες χώρες συγκεκριμένες. Κάθε χώρα έχει να σου προσφέρει και κάτι διαφορετικό, κάτι καινούριο τέλος πάντων. Ας πούμε δεν θα άλλαζα την εμπειρία της Αλβανίας για ένα ακόμα ταξίδι σε Ιταλική πόλη. Θα με τραβούσε μια επίσκεψη στη Μολδαβία και όχι ακόμα ένα ταξίδι στο Λονδίνο που τόσο λατρεύω. Το ιδανικό για μένα θα ήταν να επισκέπτομαι νέες χώρες αλλά και ανά τακτά διαστήματα να επιστρέφω σε αγαπημένους μου προορισμούς.
 

alvadi

Member
Μηνύματα
555
Likes
2.826
Επόμενο Ταξίδι
Μπέργκαμο
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Να μπορώ να ταξιδεύω, να μπορέσω να συνεχίσω τα ταξίδια μου και να καταφέρω να τα κάνω σε διψήφιο αριθμό (αν και ο τριψήφιος δεν θα με χαλούσε ) . Αυτή τη στιγμή κριτήριο για να κλείσω ένα ταξίδι είναι οι μέρες (δεν έχω τη δυνατότητα να φύγω πχ. 10 μερες) και μετά το οικονομικό (πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα). Δεν με νοιάζει αν θα πάω σε ένα μέρος 2 ή 3 φορές (το έχω κάνει με την Ρώμη και θα ξαναπάω - την αγαπώ ). Η Ιταλία ειναι προσιτή για μενα (φθηνά αεροπορικά και κοντά ) αλλά εννοείται οτι θελω να ταξιδέψω και σε άλλες χώρες..
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Λογω πετοφοβιας πηγαινω πια οπου μπορω.Δεν με πειραζει καθολου να μη δω ολα οσα ονειρευτηκα.Ταξιδευοντας ανακαλυψα μικρα ταξιδια μεσα στο ταξιδι..Ετσι,ταξιδευω για Παρισι που θα πηγαινα συνεχεια αν μπορουσα,και κανω μικρα ταξιδια στις γειτονιες και τριγυρω.Γαλλια ειναι ο πιο αγαπημενος μου προορισμος και εχει τοσα που θελω να δω και να ξαναδω..Η Ισπανια με τραβαει ιδιαιτερα,η Ιταλια και μενει η Αγγλικη εξοχη..
 

alice~

Member
Μηνύματα
714
Likes
1.167
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Αχ μόνο εγώ ειμαι που ερωτεύομαι κάθε μέρος που επισκέπτομαι και θέλω να ξαναπαω παντού; :p Ομολογώ όμως ότι τρέφω μια ιδιαίτερη αγαπη προς την Ιταλία, έχω πάει αρκετες φορές και θα μπορουσα να πηγαίνω συνέχεια :icon_redface: Επίσης θα έλεγα ότι με τραβάνε πολύ οι βόρειες χώρες. Έχω πάει μόνο στην Σουηδία αλλά ελπιζω σύντομα να επισκεφθω και την υπόλοιπη Σκανδιναβία. Το ονειρο μου είναι να γυρίσω την Ισλανδια... Και έχω και εγώ ένα κόλλημα με τις πρώην χώρες της ΕΣΣΔ. Ελπιζω να καταφέρω να πάω σε όλα αυτά τα μέρη :icon_redface:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.837
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom