Λονδίνο Ταξιδιωτικός Οδηγός Kensington – Soho

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Kensington_Buildings.JPG

Με αφετηρία τον σταθμό Queensway εισέρχεστε στο ανατολικό τμήμα του Hyde Park.Εκεί δεσπόζουν οι Kensington Gardens,με τον Diana Memorial Playground αμέσως στα δεξιά.Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε όσους συνοδεύουν μικρά παιδιά.Η πορεία διαμέσου του πάρκου αποζημιώνει για το απέραντο πράσινο και το ανάκτορο του Kensington(Welcome to Kensington Palace).Το τελευταίο χρησιμοποιείται ακόμα σαν κατοικία μελών της βασιλικής οικογένειας,υπήρξε κατοικία της πριγκίπησσας Diana και στην είσοδό του υπάρχει άγαλμα της βασίλισσας Βικτορίας.

Στην έξοδο του πάρκου,ακολουθώντας αριστερά την Kensington Rd,συναντάτε το επιβλητικό Albert Memorial κατασκευασμένο το 1876,αλλά τα επιχρυσωμένα τμήματά του να αποκαλύπτονται μόλις το 1998(Albert Memorial guided tours).Ακριβώς απέναντι ορθώνει το κυκλικό του σχήμα το Royal Albert Hall(Entertaining the World – Royal Albert Hall),και με πορεία προς τα νότια αφού συναντήσετε το Royal College of Music και το Imperial College of London,μέσω της Exhibition Rd βρίσκεστε στο πλάι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας(Natural History Museum).Η κεντρική αίθουσα άκρως επιβλητική,αλλά τα υπόλοιπα τμήματά του μάλλον όχι τόσο ώστε να κρατήσουν το ενδιαφέρον κάποιου για περισσότερο από 1,5-2 ώρες.Στην ίδια ακριβώς περιοχή βρίσκονται τα εξίσου σημαντικά Science Museum(Science Museum) και V&A Museum(Victoria and Albert Museum).

Piccadilly Line και Leicester Sq Station για μια “νευρική” επίσκεψη στην πινακοθήκη (Welcome | Home | The National Gallery, London).Η καλή προετοιμασία βοηθάει να απολαύσετε με οικονομία χρόνου τους Van Gogh, El greco, Vermeer, Rembrandt, Picasso κ.α. στοχευμένα.

Η πρώτη επαφή με την Trafalgar Sq αναπόφευκτη αφού η πινακοθήκη καλύπτει σχεδόν όλη την βόρεια πλευρά της.Στο κέντρο της δεσπόζει το άγαλμα του Νέλσονα,τοποθετημένο σε κίονα ύψους 50 μέτρων,και χρονολογείται από το 1840.

Το κλείσιμο της ημέρας περιλαμβάνει περίπατο στα στενά του soho,chinatown,leicester sq,με το πολυφυλετικό Λονδίνο να φοράει το βραδινό του ένδυμα.

__________________________________________________
photo by wikipedia.org
Αυτό το αρχείο εικόνας διανέμεται με τους όρους της άδειαςCreative CommonsΑναφορά – Παρόμοια Διανομή 3.0 Unported
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.387
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom