Ταξιδιωτικός απολογισμός 2014

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Πωπω μπράβο σε όλους!Σας ζηλεύω τόσο πολύ!!
Για μένα το 2014 δεν είχε πολλά ταξίδια.Συγκεκριμένα μια 10ημερη ανάπαυση στην έμορφη ανατολική Κρήτη(αγ.Νικόλαος-Ηράκλειο-Γαιδουρονήσι) και μία 5ημερη επίσκεψη στην επιβλητική πρωτεύουσα.
Ωστόσο, φιλοξένησα αρκετές φορές κόσμο και είναι κι αυτό από μόνο του μισό ταξίδι(ή έτσι λέω για παρηγοριά).
Επίσης πήγα αρκετές φορές στο Berlin(όχι την πόλη, το αφτεράδικο στη Θεσσαλονίκη). :sub:

underwater ενδιαφέρομαι για την εμπειρία σου στο Κιργιστάν
για πε...
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.276
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
underwater ενδιαφέρομαι για την εμπειρία σου στο Κιργιστάν
για πε...
Δες εδώ που τα λέω αναλυτικά! :) Ελπίζω να την τελειώσω τις επόμενες εβδομάδες. Κι αν θελήσεις να ρωτήσεις κάτι συγκεκριμένο όπου μπορώ θα βοηθήσω.
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Επειδή φαίνεται και σα να είμαι μονίμως σε διακοπές, έκατσα και μέτρησα πόσες μέρες εργάστηκα και πόσες ήμουν σε ταξίδι: 115 ταξίδευσα. Δηλαδή εργάστηκα τις υπόλοιπες 250, περισσότερες από έναν εργαζόμενο που δουλεύει 5 μέρες την εβδομάδα και παίρνει 22 εργάσιμες άδεια. Είμαι ο yorgos kκαι είμαι καλά.
Ορμώμενη από την άλλη κουβέντα που γίνεται, έχω να παρατηρήσω-σχολιάσω πως δικαιολογείσαι για τις μέρες που έκανες διακοπές αντιπαραθέτοντας τις μέρες που δούλεψες σε σύγκριση μάλιστα και με τον "μέσο" εργαζόμενο, ενώ ουσιαστικά αυτό που μετράει -κακά τα ψέμματα- είναι τα μπικικίνια ;). Πάντως αν νιώθεις ενοχές να σου πω πως εγώ το 2014 κάθισα και τις 365 μέρες. :)
Από τις οποίες 6 ανοιξιάτικες μέρες τις πέρασα στην Κωνσταντινούπολη κι άλλες 6 το φθινόπωρο σε road trip ανάμεσα σε Βαυαρία και Αυστρία. Το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού κύλησε στη Χαλκιδική με ένα διάλειμμα 9 ημερών στην υπέροχη Νάξο. Τα Χριστούγεννα βρεθήκαμε οικογενειακώς στο Βόλο. Πιθανότατα να έκανα και κάποιες μικρές εξορμήσεις στο εσωτερικό αλλά δεν είμαι σίγουρη (επειδή συνηθίζουμε να πηγαίνουμε στο Βόλο και στο Ναύπλιο κάθε χρόνο).
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.276
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Ορμώμενη από την άλλη κουβέντα που γίνεται, έχω να παρατηρήσω-σχολιάσω πως δικαιολογείσαι για τις μέρες που έκανες διακοπές αντιπαραθέτοντας τις μέρες που δούλεψες σε σύγκριση μάλιστα και με τον "μέσο" εργαζόμενο, ενώ ουσιαστικά αυτό που μετράει -κακά τα ψέμματα- είναι τα μπικικίνια ;).
Χωρίς μπικικίνια όντως δεν γίνεται δουλειά, αλλά το ίδιο ισχύει και για το χρόνο νομίζω, μην τον υποτιμούμε!
Τι καλύτερο από το να είσαι freelancer και να ορίζεις τον χρόνο σου όπως γουστάρεις, έχοντας ταυτόχρονα τα απαραίτητα έσοδα! Δυστυχώς όμως δεν είναι πάντα εφικτό.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Όσο μπορώ και κάνω έστω ένα ταξίδι στην Ευρώπη το χρόνο είμαι ευχαριστημένος!Χαίρομαι για όλους τους συμφορουμήτες που όργωσαν τον κόσμο και εύχομαι ακόμα περισσότερα το 2015.Μακάρι να μπορούσα κι εγώ.

Φεβρουάριος 4 ημέρες σε Σόφια και πρόβντιβ και
Οκτώβριος 7 μέρες σε Πορτογαλία με ένα πέρασμα από Βρεξέλλες.
Από Μάιο έως Σεπτέμβρη πολλά 2ημερα στο πρώτο πόδι της χαλκιδικής.

Στη Βουλγαρία πέρασα απρόσμενα φανταστικά.Μάλιστα είναι από τα πολύ αγαπημένα μου ταξίδια.Η Πορτογαλία ήταν το πιο κουραστικό ταξίδι που έχω κάνει αλλά και το πιο γεμάτο το πιο όμορφο το πιο αξέχαστο!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.673
Likes
50.523
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
ενώ ουσιαστικά αυτό που μετράει -κακά τα ψέμματα- είναι τα μπικικίνια
Όχι απαραίτητα. Νομίζω για τον περισσότερο κόσμο στο δυτικό κόσμο ο χρόνος είναι πιο περιοριστικός παράγοντας από το χρήμα (ντάξει τώρα με την κρίση ειδικά στην Ελλάδα περνάει σε δεύτερο πλάνο, χώρια ότι σε πολλούς η κρίση περιορίζει και το χρόνο). Χωρίς να χρειάζεται να απολογηθώ για το ότι δούλεψα, ούτε θα ήταν έγκλημα αν είχα εισοδήματα (μακάρι να είχα, εύγε στους εισοδηματίες), πολύ απλά δεν έχω έξοδα που έχουν οι περισσότεροι πολιτες της ηλικίας μου, λόγω συγκεκριμένης επιλογής τρόπου ζωής: δεν έχω σπίτι, όταν είμαι διακοπές δεν πληρώνω ενοίκιο (γιατί ούτε σταθερά νοικιάζω σπίτι, όπου βρω μένω), δεν έχω αυτοκίνητο, δεν έχω παιδιά, δεν έχω καν πάγιο κινητού, δεν ψωνίζω ρούχα, δεν πίνω, δεν καπνίζω, δε με αφορά η τεχνολογία, έχω μόνο το ζευγάρι παπούτσια που φοράω κλπ κλπ. Γενικά είμαι σε μια μόνιμη κατάσταση με ένα σακίδιο.

Έχω όμως πολύ χρόνο και τη δυνατότητα να εργάζομαι όποτε θέλω (πληρώνοντας ΤΕΒΕ, τέλος επιτηδεύματος, κλπ που πληρωνουν όλοι οι αγαπητοί εργαζόμενοι, αδιαλείπτως μάλιστα). Δεν έχω επίδομα αδείας, πληρωμένες άδειες, δώρα μισθών κλπ, είμαι freelancer όπως όλοι οι freelancers.. Το δε μπάτζετ μου όταν ταξιδεύω είναι μετρίως μέτριο, δεν πληρώνω ξενοδοχεία των 60-70€ ημερησίως εκτός κι αν υπάρχει κανένας εξαιρετικός λόγος, είμαι σε ένα πρόγραμμα μιλίων εξαιρετικά γενναιόδωρο και κάνω χρήση πολλών εκ των εργαλείων που προσφέρει η σύγχρονη εποχή για όποιον έχει όρεξη να ταξιδεύει οικονομικά (και δεν είμαι ο μόνος βέβαια). Ε και φυσικά βοηθάει το να έχεις γνωστούς παντού. Φυσικά δεν πληρώνω την κοπέλα μου όταν με φιλοξενεί, ούτε τους φίλους μου.

Αν νομίζει κανείς π.χ. ότι έχω κανένα εισόδημα τριχίλιαρο το μήνα, πλανάται πλάνην οικτρά. Αλλά ξαναλέω, έχω κάνει επιλογές που άλλοι δεν κάνουν. Π.χ. το μεγαλύτερό μου ταξίδι φέτος (45 ημερών) κόστισε λιγότερο από τις βενζίνες που πληρώνει ο κολλητός μου ετησίως για να κυκλοφορεί το αμάξι του στην Αθήνα. Το ταξίδι στη Τζαμάικα και Κέιμαν κόστισε λιγότερο από όσα πληρώνει η αδερφή μου για το κινητό της ετησίως.

Προφανώς και δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι δεν είμαι προνομιούχος. Αλλά δε θέλω να δημιουργώ και την εντύπωση ότι ο τρόπος ζωής που έχω επιλέξει (και που αύριο μπορεί να είναι άλλος) κάνει για όλους. Οι περισσότεροι τον απορρίπτουν και καλά κάνουν. Και φυσικά είναι και πάρα πολλοί αυτοί που έχουν λιγότερα έσοδα από μένα και ζορίζονται να πληρώσουν και τη θέρμανση που εγώ δεν έχω πληρώσει ποτέ. Κατανοητόν και οι καιροί είναι δύσκολοι.

Χαίρομαι πάντως που διαβάζω τόσα παιδιά στο φόρουμ να έχουν κάνει ταξίδια σε μια χρονιά τόσο δύσκολη.
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
@Yorgos Χαλάρωσε βρε! Δεν ζητάω το Ε1 κανενός. Αλίμονο! Απλά σχολίασα την ανάγκη σου να δικαιολογηθείς για τον χρόνο των διακοπών σου. Εξάλλου κι εμείς κερδίζουμε απ' τα ταξίδια σου, αφού μετά μας μεταφέρεις τις εμπειρίες σου. ;)
 

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.329
Likes
3.469
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Το 2014 ξεκίνησε διστακτικά άλλα τελικά αποδείχθηκε πλουσιότατο

Πέρασα πολυ καλά Αθήνα τον Μάρτιο (πρώτη φορά σαν τουρίστας) και λάτρεψα Σαντορίνη τον Ιούλιο

Τον Απρίλιο πήγα 4 μέρες Βέλγιο (Μπρίζ - Γάνδη - Βρυξέλλες) και ξετρελάθηκα

Ένα άνοστο 15μερο τον Φεβρουάριο και λίγο πιο ενδιαφέρον 5μερο τέλος Ιουνίου στη Ζυρίχη (επαγγελματικά ταξίδια)

Το κλασικό πλέον 4μερο του Αγίου Πνεύματος στον κολλητό μου στην Κύπρο (κρίμα που πέρυσι έπεσε πολυ νωρίς)

Ένα εορταστικό 4μερο στην Κωνσταντινούπολη last month όπου φάγαμε τρελό χιονόνερο, χάσαμε το δρόμο στο γυρισμό και καταλήξαμε αποκλεισμένοι απτα χιόνια στο Διδυμότειχο !!! (epic)

Και τέλος, για πρώτη φορά πέρασα τον Ατλαντικό και για δυο εβδομάδες γύριζα την δυτική Κούβα πίνοντας mojito κ βλέποντας τη φίλη μου να χορεύει salsa
(bonus 2 κουραστικές μέρες στη Ρώμη απο όπου πετάξαμε)

Μακάρι το 2015 να αποδειχθεί εξίσου καλό
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Η νέα χρονιά μας βρήκε στην Πάτρα, στους φίλους μας και από εκεί κάναμε μια βόλτα μέχρι Λίμνη Τσιβλού και Ζαρούχλα.

Τον Μάρτη πήγαμε για 1 εβδομάδα στη Βαρκελώνη

Τον Ιούνιο 5 μέρες στη Βόρεια Εύβοια

Τον Αύγουστο 4 μέρες στα ορεινά της Αχαΐας-Αρκαδίας και Κορινθίας

Το Σεπτέμβρη 8 μέρες σε Λέρο και Κάλυμνο

Τον Οκτώβρη 1 εβδομάδα στην Πράγα

Πολλές ημερήσιες εξορμήσεις σε Σαλαμίνα, Βοιωτία, Αργολίδα και Κορινθία

Σχεδόν 10 εβδομάδες στην Κάρυστο, σκόρπια σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, με τις μισές και βάλε το καλοκαίρι και

Η χρονιά τελείωσε όπως άρχισε. Χριστούγεννα στην Πάτρα μέχρι 30/12
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μια χαρά το 2014 δεν έχω παράπονο. Πάντα θέλω ένα ταξίδι ακόμα, μόλις επιστρέψω από κάπου αλλά αυτό είναι και μια απόδειξη του πόσο ταξιδιώπληκτος είμαι.

Μια εβδομάδα στην Ρώμη τον Φλεβάρη.
Αθήνα αρχές Μαΐου και ξανά τέλη Μαΐου.
Λίγο Φούρνους τον Ιούλιο.
1 μέρα Άμστερνταμ και 9 Κούβα τον Σεπτέμβρη.

Εντάξει θα μπορούσα να κάνω και άλλα, αλλά ο Φιντέλ μας ανέβασε λίγο το μπάτζετ (τι το ανέβασε δλδ, το ξεχείλωσε αλλά χαλάλι, θα το ξαναέκανα).
 

roald

Member
Μηνύματα
40
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
0λλανδια,Τσεχια
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη-Χιλη-Παταγονια
τυφ
Για να δούμε λοιπόν τι κάναμε το 2014…. Εγώ τα μέτρησα και έβγαλα:
- 31 ταξίδια, εκ των οποίων 3 επαγγελματικά και 28 προσωπικά.
- 27 διεθνή και μεικτά ταξίδια, 4 ταξίδια εσωτερικού Ελλάδας.
- 21 διαφορετικές χώρες εκτός από την Ελλάδα (πήγα 5 φορές στη Γαλλία, 4 στη Γερμανία, 4 στο Ην. Βασίλειο, 3 στην Τουρκία, 2 στην Ολλανδία , 2 στην Ελβετία, και μια φορά σε όλες τις άλλες χώρες του χάρτη)
View attachment 68947
- 4 χώρες τις επισκέφθηκα για πρώτη φορά (Ιορδανία, Αρμενία, Βόρεια Κορέα & Λίβανο)
- 78 απογειώσεις/προσγειώσεις πτήσεων, εκ των οποίων 8 σε Business Class.
- 84 διανυκτερεύσεις σε δωμάτια ξενοδοχείων (43 διαμονές σε 42 διαφορετικά καταλύματα). Επίσης, 21 διανυκτερεύσεις σε σπίτια (εκτός φυσικά από το σπίτι μου στην Αθήνα) και 2 «διανυκτερεύσεις» σε αεροδρόμια ή πτήσεις.
- 35 υπεραστικά τρένα σε 6 χώρες. 26 ακόμη επίγειες υπεραστικές μετακινήσεις με άλλα μέσα (λεωφορεία, ταξί, βαν κλπ). 2 υπεραστικά πλοία.
- 6 ενοικιάσεις αυτοκινήτων για 20 ημέρες συνολικά, σε 5 διαφορετικά ταξίδια. Επίσης, 2 ακόμη ταξίδια με αυτοκίνητα Ι.Χ. φίλων (4 ημέρες)
- Χρησιμοποίησα αστικά ΜΜΜ σε 26 πόλεις και αστικά ταξί σε 13 πόλεις (μαζί με την Ελλάδα)
- Χρησιμοποίησα μετρητά από 16 διαφορετικά νομίσματα
- 2 φορές άλλαξα αεροπλάνα στο αεροδρόμιο της Αθήνας, χωρίς ενδιάμεσα να περάσω από το σπίτι μου
- 8 αλλαγές αεροπλάνων σε ξένα αεροδρόμια, χωρίς να βγω από το αεροδρόμιο ενδιάμεσα (4 φορές στο Μόναχο, 2 φορές στην Κων/νούπολη (Sabiha Goksen), 1 φορά στη Ζυρίχη και μια φορά στην Κων/νούπολη (Ataturk)
- 3 μακρά stopover σε ξένα αεροδρόμια, με έξοδο στην πόλη, χωρίς διανυκτέρευση (από ένα σε Φρανκφούρτη, Κων/νούπολη και Βουκουρέστι)
- Πτήσεις εσωτερικού σε 3 χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Τουρκία)
- 10 πτήσεις Εσωτερικού στην Ελλάδα , 51 διεθνείς πτήσεις εντός Ευρώπης, 12 πτήσεις μεταξύ Ευρώπης και Ασίας και 5 πτήσεις εντός Ασίας.
- 17 αεροπορικές εταιρίες.
- 61 διαφορετικά αεροσκάφη, 13 διαφορετικών τύπων
- 25 διαφορετικά business/gold lounges σε αεροδρόμια
- 4 ημέρες σε οργανωμένο τουρ (με όλες τις μετακινήσεις)
- 1 ολοήμερη ενοικίαση ταξί (Πεκίνο – Σινικό Τείχος κλπ)
- 8 επίγειες διελεύσεις συνόρων (με λεωφορείο, Ι.Χ., ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, ταξί και… με τα πόδια).
- 13 διαφορετικές SIM κάρτες από 11 χώρες μπήκαν στο κινητό μου.
- 19 Βράδια Σαββάτου στην Αθήνα. 33 βράδια Σαββάτου κάπου αλλού.
- 150 ακόμη σημεία στο χάρτη του προφίλ μου στο travelstories (που λειτουργούν και ως παραπομπή για όποιον θέλει περισσότερες λεπτομέρειες για το που και πότε πήγα).
Τυφλα να εχει η Μαγια Τσοκλη!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.717
Μέλη
38.901
Νεότερο μέλος
udemeetim036

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom