Ταξιδι στο Μοναχο κ ενοικιασει αυτοκινητου

Μηνύματα
13
Likes
0
καλησπερα σε ολους.. κοντεουν οι μερες για να φυγω στο Μοναχο. (20 me 27 δεκεμβριου) :p σκεφτηκαμε να ενοικιασουμε αυτοκινητο για να παμε στο salzburg κ γενικα να κανουμε ενα μικρο tour, οτι προλαβουμε να δουμε. η ερωτηση μου ειναι, οταν παω να το ενοικιασω τι πρεπει να προσεξω? ειμαι 22 χρονων κ το διπλωμα το εχω 3 χρονια. θα με χρεωσουν παραπανω? επεισης πως ειναι η οδηγηση στο autobahn? (οριο ταχυτητας οπου υπαρχει), σε ποιες λοριδες να κινουμε κτλ..
ευχαριστω!
 

Kate7

Member
Μηνύματα
122
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
Europe roadtrip by moto
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Γύρισα την προηγούμενη τρίτη από το Μόναχο-Σαλσμπουργκ. Είναι πολύ καλή η επιλογή σου. Εμείς ήμασταν 4 άτομα και νοικιάσαμε αυτοκίνητο από την Avis για 5 μέρες 275 ευρώ. Νοικιάσαμε ένα στεισον 1.900 κυβικά, γιατί θέλαμε να χωράνε άνετα οι αποσκευές μας.
Η φθινότερη εταιρεία ήταν η Avis (μέχρι πριν μια εβδομάδα δηλαδη!!)
Exω την εντύπωση ότι θα πληρώσεις περισσότερο στην ασφάλεια γιατί το δίπλωμα το έχεις λίγα χρόνια. Καλό θα είναι να κάνεις ένα τηλέφωνο στην εταιρεία στην ελλάδα για να μάθεις.
Την ώρα που θα παραλάβεις το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο του Μονάχου, καλό θα είναι να συμπληρώσεις και την μεικτή ασφάλεια (περίπου 100 ευρώ επιπλέον).
Ζημιές ΜΕΧΡΙ 800 ευρώ τις πληρώνεις εσύ (αν δεν κάνεις μεικτή ασφάλεια) Αυτοί πληρώνουν από 800 ευρώ ζημίά και πάνω!!! Οπότε είναι μονοδρομος η μεικτή, γιατί και μια γρατζουνιά να γίνει δεν είσαι καλυμένος!
Το συμβόλαιο το παίρνεις και στα ελληνικά !!

Τα όρια ταχύτητας είναι 120 και 130 χλμ. Δεν πληρώσαμε διόδια πουθενά. Οι δρόμοι τους είναι σαν τους δικούς μας... δεν τρελαθήκαμε κι όλας με την autobahn. Tουλάχιστον στις διαδρομές που κάναμε εμείς.
Αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι άλλο, ή σε κάποιες διαδρομές ή highlights, πες μου τώρα που τα έχω φρέσκα!!!
 
Μηνύματα
13
Likes
0
ευχαριστω για την απαντηση σου! εγω βρηκα ενα golfaki (η παρομοιο) περιπου 120 ευρω για 3 μερες και 160 για 4. επικοινωνησα κ μαζι τους με email κ μου ειπαν πως δεν χρεωνουν παραπανο. στην δε avis μου ειπαν πως θα παει γυρο στο 10αρικο ενω εδω μου ειπαν πως δεν μπορω να ενικιασω καθολου λογο ηλικιας. με το παλιο διπλωμα θα ειμαι ενταξει, ε?
τωρα για το μοναχο μπορεις να μου πεις τι αξιζει να δω? (εκτος τα κλασσικα, marienplatz, bmw, numphemberg, deutches museum k zoo) που εχει καλο φαγητο, ποτο κτλ:haha:
στο salzburg?
ευχαριστω
 

Kate7

Member
Μηνύματα
122
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
Europe roadtrip by moto
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό!! Δεν θυμαμαι κάποιο μέρος άξιο λόγου! Πέρα από το Salzburg που επιβάλεται να φας το original sacher torte στο cafe του ξενοδοχείου Sacher (Caf? Sacher Salzburg : Traditional Cafe with Style Hotel Sacher : Sachertorte & Original Sacher Coffee)
Εμείς μείναμε 2 μέρες στο μόναχο αλλά ουσιαστικά για ένα απόγευμα είδαμε ότι προλάβαμε από την πόλη, γιατί κυριως θέλαμε να δούμε τα περίχωρα. Το ίδιο κάναμε και στο salzburg.
Aξίζει μια πολύ γρήγορη βόλτα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Dachau γύρω στα 20χλμ βόρεια του Μοναχου.
Την επόμενη μέρα ακολουθήσαμε ένα μικρό μέρος του "ρομαντικού δρόμου" (The Romantic Road) της γερμανίας και κατευθυνθήκαμε προς το χωριό Füssen, αφού είδαμε και το περίφημο κάστρο Neuschwanstein (ANA-MPA Culture) (δεν προλάβαμε ξενάγηση στο κάστρο γιατί φτάσαμε στις 4 το απόγευμα) Δεν πρέπει να χάσεις την διαδρομή αυτή. Είναι περίπου μιάμιση ώρα νότια του Μονάχου.

Από το Salzburg είδαμε μερικά χωριούδάκια στις λίμνες και μας άρεσε πολύ το Sankt Gilgen στιν λίμνη Wolfgangsee. Ηταν στολισμένο.. σαν παραμύθι!!!
To highlight ήταν την επόμενη ημέρα που πήγαμε στην λίμνη Zell am see και απο το χωριό Kapurn ανεβήκαμε με τρία τελεφερίκ στο χιονοδρομικό κέντρο Kitzsteinhorn και ήπιαμε κάφέ σε 3029 μέτρα υψόμετρο!!!!! καταπληκτικό!!!
Δυστυχώς δεν ανεβαίνουν οι φωτο για να πάρεις μια γεύση.... :(
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.226
Μηνύματα
884.339
Μέλη
38.918
Νεότερο μέλος
Gvar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom