Ταϊλάνδη Ταϊλάνδη ( Μπανγκόκ_Πουκέτ_Πι Πι )

Vera rd

Member
Μηνύματα
6
Likes
20
Καλησπέρα, είναι η πρώτη ιστορία που γράφω και ζητώ την κατανόηση σας.
Πριν ξεκινήσω πρέπει να αναφέρω πως το συγκεκριμένο ταξίδι το κανονίσαμε μόνοι μας (χωρίς ταξιδιωτικό), με την βοήθεια του φόρουμ φυσικά 😁 πολύ ψάξιμο και διάβασμα.
Εκτός του ότι ήταν το πρώτο τόσο μακρινό ταξίδι που οργανώσαμε ήταν και το ταξίδι του μέλιτος μας. Επιλέξαμε το συγκεκριμένο προορισμό γιατί πιστεύουμε τα συνδυάζει όλα, πολιτισμό, νέες εικόνες, αξιοθέατα, χαλάρωση και εξωτικές παραλίες.

Μπανγκόκ
Ημέρα του ταξιδιού έχει φτάσει, 4 μέρες μετά το γάμο μας και ακόμα λίγο κουρασμένοι. Η πτήση μας με Κατάρ είναι στη 1 το μεσημέρι με ανταπόκριση στη Ντόχα και αναμονή περίπου 1 ώρα, φτάνουμε την επόμενη μέρα νωρίς το πρωί, στην Μπανγκόκ. Όπου είχαμε κανονίσει από το ξενοδοχείο να μας παραλάβουν από το αεροδρόμιο. Κλείσαμε ξενοδοχείο σχετικά κοντά στην Κάο Σάν ( Nouvo city hotel ), καλή τοποθεσία σχετικά κοντά σε όλα με τα πόδια, αν σας αρέσει να περπατάτε.

Στη Μπανγκόκ πήγαμε στα βασικά αξιοθέατα, μεγάλο παλάτι, ξαπλωμένος Βούδας και Βατ Αρούν. Όλα πολύ εντυπωσιακά, όπως ακριβώς τα περιμέναμε. Μετά το μεγάλο παλάτι και ενώ ψάχναμε πως θα πάμε στον ξαπλωμένο Βούδα, μας ενημέρωσαν πως με το εισιτήριο μας, μπορούμε να παρακολουθήσουμε μια παράσταση λίγο πιο πέρα, που θα μας πήγαινε ένα τουριστικό λεωφορειάκι. Εννοείται δεν χάσαμε την ευκαιρία. Η παράσταση άκρως τουριστική αλλά και χαριτωμένη θα έλεγα, μας έδειξαν κάποια έθιμα τους καθώς και μια ιστορική αναδρομή.

Η Κάο Σάν , ένας δρόμος δύο όψεις. Το πρωί χαλαρά κάνεις τα ψώνια σου, κάνεις και το μασάζ σου. Το βράδυ άλλο σκηνικό, χαμός παντού, μουσική στο τέρμα, ποτά και οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς. Τα βράδια μετά τις βόλτες μας, προτιμούσαμε να επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας με τουκ τουκ, τα κάπως παραδοσιακά τρίτροχα με τα πολύχρωμα φώτα, η τιμή της κούρσας πάντα παίρνει διαπραγμάτευση και κάθε φορά η τελική τιμή ήταν η μισή από την αρχική.

Αν βρεθείτε Σαββατοκύριακο στην πόλη μην παραλείψετε με τίποτα να επισκεφθείτε την αγορά τσακτουτσακ, τεράστια αγορά που βρίσκεις τα πάντα. Εκεί αγοράσαμε και τα περισσότερα σουβενίρ μας, αρκετά καλές τιμές και μεγάλη ποικιλία. Σε αυτή την αγορά φάγαμε και το καλύτερο παγωτό καρύδας, θα προσπαθήσω να αφήσω φωτογραφίες.

Επίσης, δεν ξεχάσαμε να επισκεφθούμε την πλωτή αγορά και τις περίφημες γραμμές του τρένου, που κάθε τόσο μαζεύουν τα πράγματά τους για να περάσει σχεδόν ξυστά το τρένο από τ μαγαζιά. Η πλωτή αγορά τίποτα το ιδιαίτερο πέρα από την βόλτα με την βάρκα, όλα πολύ ακριβά χωρίς λόγο, ενώ η αγορά στις γραμμές του τρένου μακράν καλύτερη.

Στην πόλη μείναμε για 4 μέρες, κυρίως τις περάσαμε με βόλτες, ψώνια και μασάζ.
Είχαμε ήδη αρχίσει να χαλαρώνουμε και να απολαμβάνουμε το ταξίδι μας, ανυπομονώντας βέβαια και για τους επόμενους σταθμούς του ταξιδιού μας.

Πουκέτ

Με εσωτερική πτήση, κ μετά από 1μιση ώρα φτάσαμε στο Πουκέτ. Το ξενοδοχείο μας σχετικά κοντά στη Πατόνγκ με τ πόδια. ( Zenseana resort)
Η Πατόνγκ, σαν παραλία δεν μας ξετρέλανε.

Στο Πουκέτ επιλέξαμε να επισκεφθούμε ένα καταφύγιο ελεφάντων, για να δούμε πως ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Προτείνω σίγουρα μια τέτοια εμπειρία, ήταν συγκλονιστικό.

Μια άλλη απίστευτη εμπειρία ήταν και όταν επισκεφθήκαμε το tiger Kingdom, ένα πάρκο μόνο με τίγρεις και τσιτάχ. Έχεις την επιλογή αν θες να τα δεις από κοντά, ακόμα και να περάσεις λίγα λεπτά δίπλα τους. Επέλεξα να το τολμήσω, καθώς ο σύζυγος με καμάρωνε έξω από το κλουβί 😂
Έπειτα από τέτοια εμπειρία, χρειαζόμασταν ένα καφέ και έτσι ανακαλύψαμε ότι εκεί κοντά είναι και το three monkeys cafe, μέσα στη ζούγκλα ένα τρομερός χώρος, που μπορείς να φας, να πιεις καφέ ή και απλά να χαλαρώσεις. Εκεί δοκιμάσαμε καφέ μέσα σε καρύδα ( ουσιαστικά καρύδα μαζί με το νερό της και μέσα μια δόση εσπρέσσο) πολύ αρωματικός και ιδιαίτερος καφές.

Στο Πουκέτ μείναμε 5 μέρες. Μέρες γεμάτες με εμπειρίες. Να σημειώσω πως κ εδώ χρησιμοποιούσαμε τουκ τουκ για αρκετές μετακινήσεις μας, λίγο διαφορετικά εδώ τα τουκ τουκ, πιο μεγάλα σαν αγροτικά αλλά πάλι με πολύχρωμα φώτα.

Πι Πι νησιά

Κλείσαμε τα εισιτήρια με το φέρυ, από ένα ταξιδιωτικό στο Πουκέτ ( τα βρίσκεις παντού). Η διαδρομή διαρκεί 2 ώρες.

Φτάνοντας στο νησί Πι Πι Ντον, σε περιμένουν στην προβλήτα από όλα τα ξενοδοχεία του νησιού για να σε βοηθήσουν με τις αποσκευές σου, γιατί στο νησί κυκλοφορείς μόνο με τα πόδια και οι αποστάσεις είναι πολύ κοντινές. Το ξενοδοχείο που επιλέξαμε πάνω ακριβώς στην παραλία. ( Phi phi villa resort )
Αν βρεθείτε στο νησί μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη maya bay και τη monkey beach και καλύτερα να επιλέξετε τις πολύ πρωινές ώρες, εμείς πήγε 6 το πρωί και είχε ήδη αρκετό κόσμο. Την εκδρομή την κανονίσαμε μόνοι μας με το παιδί που είχε τη βάρκα.
Επίσης, ένα μπαράκι πάνω στη θάλασσα, οργανώνει κάθε βράδυ σόου με φωτιές. Εντυπωσιακό θέαμα.

Θα μέναμε στο νησί 5 μέρες, οι πρώτες μέρες πέρασαν σχεδόν παραδεισένια, γιατί αυτό το νησί για εμάς, είναι ο παράδεισος πάνω στη γη. Τοπία συγκλονιστικά, φαγητό πάνω στη θάλασσα όλα υπέροχα.

Μία μέρα λοιπόν πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι της επιστροφής, συμβαίνει το αναπάντεχο. Αρχίζω να μην νιώθω καλά, αλλά το αποδίδω στο κλιματιστικό και γενικά το κλίμα του τόπου. Αμ δε...και τότε λέμε δεν κάνω και ένα σελφ έτσι για να μην έχω την ιδέα. Μην σας κρατάω σε αγωνία, ναι ήταν θετικό. Εγώ όλο και χειρότερα, και να πρέπει να πάμε από Πι Πι στο Πουκέτ και από εκεί Μπανγκόκ, όπου θα φεύγαμε την επόμενη μέρα για Αθήνα, και το καλύτερο, με ενδιάμεσο σταθμό τη Ντόχα και παραμονή για 18 ώρες ( βέβαια στα αρχικά σχέδια ήταν να μείνουμε αυτές τις ώρες στη Ντόχα βλέποντας την πόλη, μέχρι και δωμάτιο είχαμε κλείσει) φυσικά παραμείναμε στο αεροδρόμιο όλες αυτές τις ώρες γιατί για να βγεις έξω από τ αεροδρόμιο ήθελε αρνητικό τεστ, ανεξάρτητα εμβολιασμού .

Πέρα από όλη την ταλαιπωρία στο τέλος, ήταν ένα ταξίδι με πολλές εικόνες και νέες εμπειρίες, που δύσκολα μπορούν να περιγραφούν σε ένα κείμενο

Στην επόμενη ταξιδιώτη εμπειρία λοιπόν ❤

Υ.Γ Αν έχετε απορίες ευχαρίστως να βοηθήσω
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom