Ταϊλάνδη Ταϊλάνδη για πρώτη,αλλά όχι τελευταία,φορά..!

tatooine

Member
Μηνύματα
1.419
Likes
5.232
Όχι εννοώ τα εμβόλια για κίτρινο πυρετό κτλ.
Το μήνυμα ήταν για τον @dsgeo που μάλλον εννοεί το εμβόλιο του κοβιντ. Πολλοί το χαρακτηρίζουν μπόλι κάτι σαν το μπόλιασμα στα δέντρα. 🤣🤣🤣
Όσοι κάναμε το εμβόλιο είμαστε μπολιασμένοι.
 
Μηνύματα
135
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Κεντρική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Το μήνυμα ήταν για τον @dsgeo που μάλλον εννοεί το εμβόλιο του κοβιντ. Πολλοί το χαρακτηρίζουν μπόλι κάτι σαν το μπόλιασμα στα δέντρα. 🤣🤣🤣
Όσοι κάναμε το εμβόλιο είμαστε μπολιασμένοι.
🤣🤣
 
Μηνύματα
135
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Κεντρική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Κατεβαίνοντας στον κεντρικό δρόμο ,χαζεύαμε δεξιά αριστερά τα δοξασμένα(και μέσα στο forum)μαγαζιά-σπίτια.Για παράδειγμα ένας αγριεμένος μπάρμπας,την ώρα που περάσαμε έκλεινε το ''πλυντήριο'' ρούχων,το οποίο λειτουργούσε στην βεράντα.Είχε 2-3 πλυντήρια στην βεράντα του και το πρωί λειτουργούσε η επιχείρηση.Την ώρα που περάσαμε εμείς έκλεινε τα φώτα και έμπαινε μέσα για νάνι.Πριν τον μπάρμπα είδαμε και τα πρώτα μάάάάάάάάσαζ μαγαζάκια.Κρεβάτια στα οποία ο πελάτης θα έβαζε την μουρίτσα του,την στιγμή που περάσαμε ήταν τραπέζι.Είχαν κάτσει πάνω οι κοπέλες που εργάζονταν εκεί και έτρωγαν.Ωραία!Βαδίζοντας προς Kata Road στρίψαμε αριστερά προς το OZO PHUKET.Απέναντι απο εκεί είχε έναν δρόμο γεμάτο με bar κτλ. Χαλαρά πράγματα απο κόσμο,κλασικοί λίγουρες Ευρωπαίοι τουρίστες να παίζουνε μπιλιάρδο με μερικές-μερικούς Ρομπέρτο 😂 :haha: . *Πώς γίνεται σχεδόν σε όλα τα τουριστικά μέρη να υπάρχει μία Irish Pub😂.
IMG_20191206_222306_1.jpg
IMG_20191206_205535.jpg
IMG_20191206_224432.jpg


Λίγο περπάτημα ακόμη να δούμε τί παίζει στην ,ομολογουμένως, χαλαρή περιοχή της Kata.Στο γύρνα, κανείς δεν ξέρει ακόμη το γιατί ,την φάγαμε Ιταλικό:haha::haha:.Πρώτη μας νύχτα στην Ασία εμείς την βγάλαμε με carbonara & pizza.Ήταν μία στιγμή παραφροσύνης.!😂

Αφού ξημέρωσε πήγαμε με χαρά για το πρωινό.Καλά ναί! Καλά που υπήρχαν κάποιες κρέπες και ομελέτες(νταηλίκι) medium ψημένες παρακαλώ , να μας σώσουν απο τις tom yum και τα pad thai.Ωραία δεν λέω,αλλά όχι για πρωινό. Εν τω μεταξύ ΄,λόγω του ότι το ταξίδι είχε κλειστεί μέσω ταξιδιωτικού γραφείου , μας είχε αφήσει ο local agent της Asia Tour έναν φάκελο απο την πρώτη μέρα με σημείωση να βρεθούμε το πρωί στην reception.Απο ευγένεια και μονο πήγαμε πράγμα που όπως αποδείχτηκε ήταν και καλό και κακό.Αρχικά κλείσαμε για την ίδια μέρα το Phuket Half Day Tour με περίπου 12ε το άτομο.Το επιλέξαμε,διότι δεν είχαμε ψαχτεί να νοικιάσουμε(ακόμα)μηχανάκι και θα βλέπαμε κάποια βασικά πράγματα σε μισή μέρα.

Συνεχίζεται..
 
Μηνύματα
135
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Κεντρική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Το tour κλείστηκε και περίπου 13.00 μας μάζεψε το βανάκι. Το team δυνατό.Οι βασικοί πρωταγωνιστές η αχόρταγη Κινέζικη φαμίλια και ένα ζευγάρι μες τα μέλια , απο το πολύ μέλι μάλιστα,μάλλον,είχαν κολλήσει τα ρολόγια τους και στο φινάλε το έφαγαν το κεφάλι τους.Αρχικά δεν ξεκινήσαμε καλά με τους Κινέζους.Τους χαλούσε να κουνήσουν το κωλαράκι τους να κάτσω δίπλα στην Ε ,με αποτέλεσμα να είμαι συνοδηγός.Όχι ότι με χάλασε γιατι είχα καλύτερη θέα + εμπειρία σε ράλι Acropolis Phuket edition.Έμπαινε σαν τον διάολο στις στροφές ο οδηγός,σαν τον δικό μας τον Γιώργη(πωπω μια στροφάρα) :haha:.Απο την μία να κρατάω το κινητό για φωτογραφίες ,διότι μιλάμε για πολύύύ πράσινο, απο την άλλη το χερούλι για να μην πέσω στην ιδρωμένη αγκαλιά του οδηγού.Στάση πρώτη Karon View Point.Αν μη τι άλλο εντυπωσιακή θέα σε Kata Noi, Kata και Karon beach.Είχε και ένα κυλικείο και έναν τύπο που είχε σε αιχμαλωσία έναν αετό,αν δεν κάνω λάθος,να βγάλουν φωτογραφία οι τουρίστες🤮.Επόμενη στάση ακόμα χειρότερη.Μωρό ελεφαντάκι με αλυσίδα στο πόδι.Κάτι που εννοείται δεν στο δείχνουν στις φωτογραφίες του φυλλαδίου. Εννοείται ούτε πλησιάσαμε την ψυχούλα,είμαστε κάθετοι σε ότι έχει να κάνει αιχμαλωσία-εκμετάλλευση ζώων κτλ. Φυσικά και εκεί το τυράκι ήταν ότι για να βγάλουν φωτογραφία με το μωράκι όσοι ήθελαν,πλήρωναν έξτρα τις μπανάνες ,άλλο που είχαν πληρώσει ήδη το tour και υποτίθεται το περιελάμβανε.Μπαίνουμε στο βαν και ξεκινάμε για την σημαντικότερη και πιο ωραία στάση της ημέρας. Big Budha.Μιλάμε για ένα άγαλμα 45μέτρων , ένα απο τα μεγαλύτερα στην Ταϊλάνδη.Εντυπωσιακό με φοβερή θέα.
IMG_20191207_141547.jpg
IMG_20191207_154804.jpg



IMG_20191207_155306.jpg

Πετύχαμε κάποιους πιστούς να προσεύχονται κάνοντας και τις απαραίτητες προσφορές τους(φρούτα κτλ). Μέσα στον ναό είχε λειτουργία πράγμα εντυπωσιακό,τουλάχιστον για εμάς που βρισκόμασταν πρώτη φορά στην Ασία..
 
Last edited:
Μηνύματα
135
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Κεντρική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Στην συνέχεα του tour ,όλο και πλησιάζαμε στην πόλη. Επόμενη στάση , αν θυμάμαι καλά , ήταν το Cashew nut factory. Έβλεπες πως γινόταν η επεξεργασία του καρπού, απο την αρχική του μορφή μέχρι και την συσκευασία του. Δεν ήξερα ότι το βγάζουν σε τόσες διαφορετικές γεύσεις, ωστόσο οι τιμές ήταν τιμές Ελλάδας. Πουλούσαν και διάφορα αναμνηστικά μέσα. Τιμήσαμε κάτι μπρελοκάκια σε σχήμα tuk tuk.Επόμενη στάση Big bee farm. Άλλη φάβα και αυτή. Δηλαδή ήρθαμε απο Ελλάδα να δούμε μέλισσες ή να αγοράσουμε μέλι στο Phuket. Είχε βρέξει κιόλας και δεν μπορούσαμε να βγούμε καν έξω, άρα τί άλλο? Κατάστημα και εκεί , αγόρασαν μερικοί το κατιτίς και αναχώρηση. Η επόμενη στάση ,μαζί με Big Budha , ήταν και οι σημαντικότερες της ημέρας.
IMG_20191207_170202.jpg

IMG_20191207_162222_1.jpg







Ο μεγαλύτερος ναός του νησιού. Wat Chalong ή αλλιώς Wat Chaiyathararam. Πανέμορφο σύμπλεγμα ναών με τα κλασικό του παζάρι φυσικά έξω. Κάπου διάβασα ότι τα ΣΚ γίνεται λαική στον περιβάλλοντα χώρο. Ο χώρος είναι πραγματικά πανέμορφος. Και εκεί τα κλασικά φύλλα χρυσού πάνω σε αγάλματα μοναχών. Ωστόσο είχαμε και ένα ευτράπελο. Πήρε φόρα η Ε και μπούκαρε στον ναό με σορτσάκι. Πού πάτε μαντάμ? Αποκρίθηκε ο βουδιστής νεοκόρος του ναού:haha:. Λύθηκε η παρεξήγηση αφού φόρεσε ένα καφτάνι στην μέση. Περιπλανηθήκαμε σε 2-3 διαφορετικούς ναούς και πριν αναχωρήσουμε, είδαμε έναν τύπο να ρίχνει στρακαστρούκες. Τα έριχνε μέσα σε ένα οβάλ κτίσμα σαν ''φόύρνο'' να το πώ?Φυσικά τον πλήρωνες για τις στρακαστρούκες. Ένα Αγγλάκι ζάλισε την μάνα του να πληρώσει και πορώθηκε κατά την διάρκεια:haha:
IMG_20191207_162912.jpg

IMG_20191207_163434.jpg


Συνεχίζεται..
 
Μηνύματα
135
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Κεντρική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Τώρα που άνοιξα τα τεφτέρια μου συνειδητοποίησα, πόσο απάτη ήταν η στάση του tour με την πανέξυπνη ονομασία : coffee. Οι μάγκες μας πήγαν σε κάτι σαν εργοστάσιο κοσμημάτων αν θυμάμαι καλά. Είχε στην αρχή μια έκθεση φωτογραφιών, απο την εξόρυξη διαμαντιών μέχρι και μ την τελική μορφή. Φυσικά στο τέλος είχε ολόκληρη έκθεση κοσμημάτων , βιτρίνες φώτα κτλ. Ξεκάθαρα για να πουλήσουν σε όποιον τσιμπήσει. Στο τέλος της επίσκεψης πάντως ήπιαμε καφέ στο κυλικείο. Ο καφές που ανέφεραν στο φυλλάδιο ντε..:p
IMG_20191207_175335_1.jpg
IMG_20191207_182525_1.jpg



Η επόμενη στάση ήταν η τελευταία αλλά ήταν και η γευστικότερη. Naka market. Λειτουργούσε κάθε ΣΚ 16:00/22:00. Απ' ότι διαβάζω αυτό είναι το ωράριο λειτουργίας και τώρα. Ότι ακριβώς είχαμε δει σε τόσα video στο ιντερνέτι ήταν μπροστά στα μάτια μας! Αρχικά χορτάσανε τα μάτια μας και μετά και τα στομάχια μας. Αμέτρητοι πάγκοι με οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Πολύχρωμοι πάγκοι με φρούτα, πάγκοι με χυμούς απο ζαχαροκάλαμο,φυσικοί χυμοί κ.α . Τα θαλασσινά κυριαρχούσαν φυσικά,όπως και οι μυρωδιές,τους καλές και μη. Κάθε ειδους όστρακα, γαρίδες, αστακοί στα 10E:oops:.
Εννοείται τιμήσαμε δεόντος αρκετούς πάγκους και τριγυρνούσαμε στο δίπλα market που είχε πάγκους με ρούχα κτλ.
IMG_20191207_184154.jpg
IMG_20191207_182735_1.jpg

IMG_20191207_184300.jpg

IMG_20191207_184637.jpg
IMG_20191207_185638.jpg

Συνεχίζεται..
 
Μηνύματα
135
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Κεντρική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Όταν σας έγραψα ότι το ζευγαράκι που ήταν μαζί μας στο tour , είχε κολλημένα ρολόγια απο τα μέλια,το εννοούσα.Είχαν το κακό συνήθειο σε κάθε, μα κάθε, στάση να αργούνε όταν ήταν να φύγουμε.Οι υπόλοιποι φυσικά σαν ''κορόιδα'', πάντα στην ώρα μας. Φτάνοντας λοιπόν στο parking , μαζευτήκαμε όλοι στο βανάκι. Φυσικά το ζευγαράκι πουθενά! Αφού ήμασταν όλοι έξαλλοι, ο οδηγός(κακώς)περίμενε περίπου ένα τέταρτο ακόμα.Τουλάχιστον στο τέλος μας ρώτησε αν θέλουμε να τους αφήσει πίσω. Φυσικά συμφώνησαν όλοι. Μέχρι και οι Κινέζοι σταμάτησαν να τρώνε για να απαντήσουν:lol:. Λογικά θα έφαγε κατάρες ο οδηγός ,αλλα αυτό δεν ήταν δικό μας πρόβλημα. Στον δρόμο της επιστροφής, αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο και πόσο τουριστικό είναι το Phuket.Πολύ κίνηση , άπειρος κόσμος,αλλά ok! Είμαστε στην Ταϊλάνδη! Ας το απολαύσουμε.Αφού αφήσαμε τους υπόλοιπους στα καταλύμματα τους, μας άφησαν και εμάς στο δικό μας. Γεμάτη με πανέμορφες εικόνες & γεύσεις η πρώτη μας μέρα. Μπανάκι και τέζα..
IMG_20191207_183120.jpg

IMG_20191207_183739.jpg

Άρρωστα pancakes καρύδα-σοκολάτα , που δυστυχώς δεν τα ξαναείδαμε πουθενά..

Συνεχίζεται..
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.772
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom