Τα καλά τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

maska_29

Member
Μηνύματα
381
Likes
788
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...

makisg

Member
Μηνύματα
4.724
Likes
14.839
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
maltakias και GTS καλά που σας άκουσε η Moody's εχθές και μας αναβάθμισε 2 μονάδες.:mad::mad:
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ερώτηση: αφού έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, γιατί η αξιολόγηση της χώρας δεν είναι στο ΑΑΑ?
Σκεφτείτε το...
Το δημοσιονομικό έλλειμμα παραμένει. Εσύ θα δάνειζες κάποιον χρεωμένο που αποφάσισε να ζει πιο φτωχικά (αλλά τα χρέη του παραμένουν);
 
Μηνύματα
37
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρο Ελλάδας... το 1980!

maska_29

Member
Μηνύματα
381
Likes
788
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.428
Του κατάσχεσαν ...1,60 ευρώ για χρέος στην εφορία..
Σε αναγκαστική κατάσχεση εις χείρας τρίτου προχώρησε τράπεζα στην Τρίπολη. Αν και αυτό δεν αποτελεί είδηση αφού πλέον γίνεται συχνά από τις εφορίες.... αλλά το ύψος του ποσού.

Η τράπεζα προχώρησε στην κατάσχεση του … ιλιγγιώδους ποσού του 1,60 ευρώ από λογαριασμό οφειλέτη που χρωστούσε στην Εφορία.
Το χρέος του ήταν περίπου 150 ευρώ.




http://www.fpress.gr/diafora/item/1...meno-gia-hreos-stin-eforia---deite-to-eggrafo

Η βλακεία περισσεύει στη χώρα μας το έχουμε ξαναπεί....


 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.428
"Βαριά ανέκαθεν η μοίρα των μεταναστών"...

Το βαλς του θανάτου της 13χρονης Σάρας με αναμμένο μαγκάλι..
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Τη μικρή Σέρβα που πέθανε από το μονοξείδιο του άνθρακα των αναθυμιάσεων αυτοσχέδιου μαγκαλιού στη λαϊκή γειτονιά της Ξηροκρήνης στη Θεσσαλονίκη, τη 13χρονη Σάρα, την έκλαψε ολόκληρη σχεδόν η ελληνική κοινωνία. Το δάκρυ του λαού μας, δυστυχής παρηγορία, εμπόδισε το κράτος μας να κλείσει την τραγική μάνα της στη φυλακή, όπως σχεδίαζε αρχικά, φορτώνοντάς της ως... έγκλημα δικό της (!) τον θάνατο του παιδιού της. Μάνα και κόρη ήταν, βλέπετε, μετανάστριες και ο κρατικός μηχανισμός μας είναι πολύ αυστηρός στην τήρηση του γράμματος του νόμου, όταν τον παραβιάζουν μετανάστες που δεν έχουν Ελληνες συνεργούς. Την άλλη τη Σέρβα, την 60χρονη Ροζίτα Μιλοσάβλεβιτς, εκείνη στο Αργος που τη βρήκαν φρικιαστικά πνιγμένη στο υπόγειο θανάτου που έμενε από τα νερά της κατακλυσμιαίας βροχής, εκείνη που ευτυχώς είχε αφήσει τη δική της κόρη στη Σερβία κι έτσι γλίτωσε το κορίτσι από το ταξίδι στον Αδη, δεν την έκλαψε κανένας σχεδόν.

Βρήκε κι αυτή να πνιγεί λίγες ώρες μετά τον χαμό της Σάρας - πού να μας περισσέψουν δάκρυα! Οσο για εκείνους τους 60 Ρουμάνους εργάτες στο Αιτωλικό που τους κρατούσαν φυλακισμένους σε αποθήκη πέντε Ελληνες δουλέμποροι με δύο Ρουμάνους συνεργούς και τους έβαζαν να δουλεύουν 12 ώρες στα χωράφια κι έπειτα τους ξανακλείδωναν χωρίς να τους δίνουν ούτε ένα ευρώ, αντιμετωπίστηκαν με πλήρη αδιαφορία. Ελάχιστα ακούστηκε ως είδηση, σχεδόν κανένας δεν την πήρε χαμπάρι. Καλά τα παιδιά και οι νέοι σε ηλικία Ελληνες. Αυτοί ούτε είχαν ζήσει, ούτε είχαν σχεδόν καν ακούσει για τη μετανάστευση των Ελλήνων σε ξένες χώρες μέχρι και τη δεκαετία του 1970. Εμείς οι μεγαλύτεροι όμως πώς είναι δυνατόν να ξεχνάμε αυτά που βλέπαμε, ακούγαμε και διαβάζαμε για τη μετανάστευση των Ελλήνων στα παιδικά ή νεανικά μας χρόνια; Πώς είναι δυνατόν να μην αισθανόμαστε βαθιά συμπόνια για τους μετανάστες;

Οι αναμνήσεις επιστρέφουν με σφοδρότητα. Κομμένο το ρεύμα από τη ΔΕΗ στο διαμέρισμα που έμενε η Σάρα. Καθαρίστρια η μάνα. Κόπηκαν οι δουλειές, οι Ελληνίδες λόγω μνημονίου δεν έχουν πια λεφτά να πάρουν την παραδουλεύτρα μια-δυο φορές τον μήνα. Πού να βρεθούν λεφτά για τον λογαριασμό του ηλεκτρικού! Με κεριά διάβαζε το κοριτσάκι τα μαθήματά της.

Οχι, δεν χρησιμοποιούσε τα κεριά για να δημιουργήσει «ατμόσφαιρα». Δεν χόρευε βαλς «υπό το φως των κηρίων», όπως έλεγαν τα παλιά μυθιστορήματα. Ενα βαλς χόρεψε στη σύντομη ζωή της η Σάρα - το βαλς του θανάτου με τις αναθυμιάσεις του μονοξειδίου του άνθρακα από το αναμμένο μαγκάλι. Το πρώτο και τελευταίο της βαλς. Σπάρτη. Δεκαετία του '60, μισόν αιώνα πριν. Και το δικό μας ηλεκτρικό είναι κομμένο από τη ΔΕΗ στο σπίτι που νοικιάζουμε. Δεν έχουμε πληρώσει τον λογαριασμό.

Πολλούς, πάρα πολλούς μήνες δεν έχουμε ρεύμα. Δεν διαβάζουμε όμως με κερί, διαβάζουμε με λάμπα πετρελαίου τα μαθήματά μας. Φέγγει σίγουρα κάπως καλύτερα από το κερί. Κι εμείς με μαγκάλι ζεσταινόμαστε. Μόνο που αντί για κάρβουνα καίμε «πυρήνα». Αγνωστη σήμερα η λέξη στους νέους. Οπως εξηγεί το λεξικό του Δ. Δημητράκου, έκδοσης της δεκαετίας του 1950, μία από τις έννοιες της λέξης «πυρήνας» είναι «η εκ των συντεθλιμμένων πυρήνων του ελαιοκάρπου κοκκοειδής προς καύσιν ύλη». Καθαρεύουσα, ξεκαθαρεύουσα, εμείς αυτό το πράγμα καίγαμε! Και τότε χάναμε στην Ελλάδα κόσμο από αναθυμιάσεις μονοξειδίου, αλλά επειδή τότε οι πόρτες και τα παράθυρα στα περισσότερα σπίτια έχασκαν και κάθε άλλο παρά ερμητικά έκλειναν, οι απώλειες ήταν μικρότερες του αναμενομένου.

Η μνημονιακή πολιτική μάς γυρίζει δεκαετίες πίσω, Ελληνες και μετανάστες. Οι μετανάστες όμως χτυπιούνται πρώτοι και βιαιότερα από την κρίση. Για να σώσουν την αξιοπρέπειά τους, οι μετανάστες φτιάχνουν μύθους που τους πιστεύουν οι λαοί τους. Οπως εμείς, για παράδειγμα, νομίζουμε ότι οι Ελληνες μετανάστες στην Αμερική ήταν ανέκαθεν ευπρόσδεκτοι και σεβαστοί στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως απόγονοι και κληρονόμοι ενός μεγάλου πολιτισμού. Λάθος. Βαθύτατη περιφρόνηση και... ρατσιστική (ναι, ρατσιστική!) προκατάληψη αντιμετώπιζαν επί πολλές δεκαετίες οι πρώτοι Ελληνες μετανάστες στις ΗΠΑ, σε βαθμό αδιανόητο σήμερα. Ποιος μπορεί να φανταστεί π.χ. ότι γύρω στο 1900, πριν από έναν αιώνα, οι Αγγλοσάξονες κάτοικοι των ΗΠΑ διακήρυσσαν δημοσίως και ήταν βαθύτατα πεπεισμένοι περί αυτού ότι οι Ελληνες, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί μετανάστες δεν ανήκαν στη... λευκή φυλή! Αλήθεια λέμε, ακόμη και οι ξελιγωμένοι από την πείνα Ιρλανδοί μετανάστες στις ΗΠΑ δεν θεωρούσαν... λευκούς τους Ελληνες και τους Ιταλούς μετανάστες!!! Βαριά ανέκαθεν η μοίρα των μεταναστών...


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63928508
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Tυχαία έπεσα πάνω σε αυτό και απόλαυσα αυτό που τόσον καιρό λέω... το ανελέητο, απόλυτο αλλά πολιτισμένο ξεβράκωμα της Χρυσής Αυγής...


Αυτό που εδώ και μήνες μια πανικόβλητη κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει στα όρια της νομιμότητας, το κατάφεραν χωρίς φωνές και απειλές, με μόνο όπλο έναν πολιτισμένο διάλογο, ένας τριτοκλασάτος βουλευτής της Ν.Δ , ένας λαϊκιστής δεξιός και 3 μέτριοι δημοσιογράφοι... άφησαν κατά μέρος τις ηλιθιότητες με τις φωτογραφίες και τις τρομοκρατικές οργανώσεις και ρώτησαν τον δύσμοιρο τον Παναγιώταρο απλά πράγματα... για το οικονομικό πρόγραμμα της Χ.Α, τους οικονομικούς της συμβούλους και τις θέσεις της για απλά καθημερινά πράγματα... το τι ηλιθιότητες ξεφούρνιζε ο φουκαράς είναι το κάτι άλλο... και ο πιο αδαής από πολιτικά και οικονομία καταλαβαίνει πόσο φαιδροί και γυμνοί επιχειρημάτων είναι οι της Χ.Α... αντί λοιπόν να γίνονται καθημερινά τέτοιες κουβεντούλες και το ξεβράκωμα να πηγαίνει σύννεφο, οι μεν "αριστεροί" απαξιούν(!) να συνομιλήσουν και δε δεξιοί καταφεύγουν σε επικίνδυνα για την δημοκρατία τεχνάσματα για να τους φιμώσουν... και μετά απορείτε πως οι φασίστες καλπάζουν δημοσκοπικά και θα είναι τρίτο κόμμα στις εκλογές... το ξαναλέω λοιπόν... πλην του επικοινωνιακά χαρισματικού Κασιδιάρη, όλα τα στελέχη της Χ.Α ή είναι γραφικές φιγούρες ή το επίπεδο των Ελληνικών τους είναι παιδιών δημοτικού... όταν η κουβέντα ξεφεύγει από το γήπεδό τους, βλέπε μεταναστευτικό ή διώξεις του κόμματος και ανεβαίνει επίπεδο, τότε πραγματικά γελάει και το παρδαλό κατσίκι... ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΒΡΑΚΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!!
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.764
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom