Παρίσι Τα καλύτερα resto στο Παρίσι

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Le Grand Vefour, 17 rue de Beaujolais. Ένα από τα πιο παλιά εστιατόρια του Παρισιού. Ο διάκοσμός του παραπέμπει σε παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης. Έχει και τρία αστέρια που σημαίνει ότι είναι πανάκριβο. Δηλαδή, βάλτε στη τσέπη περί τα 300 ευρώ το άτομο, δηλαδή εσείς και το αίσθημά σας υπολογίστε 600 ευρώ περίπου.

Δηλαδή αντί να πάτε ένα τριήμερο στην Πράγα και οι δύο μαζί θα πάτε για την εμπειρία σε ένα Grand Restaurant. Εννοείται ότι και το κρασί θα είναι σεμνό, γιατί αλλιώς αυτά τα χρήματα δε φθάνουν ούτε για ζήτω. Άλλη εκδοχή είναι να πάτε μόνον για γεύμα το μεσημέρι που σημαίνει περίπου 80 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί.
→ LE GRAND VEFOUR – RESTAURANT GASTRONOMIQUE PARIS – OFFICIAL WEB SITE – GRAND VEFOUR – GUY MARTIN – CENTRE

Δε συνεχίζω με Grand Restaurant γιατί θα απογοητευθούμε όλοι μαζί. Αν θέλετε κάτι που να μοιάζει πολύ με Grand Restaurant, χωρίς όμως αυτή την τόσο τέλεια κουζίνα που είναι σχεδόν μια από τις καλές τέχνες, μια εξαιρετική λύση είναι το:

LeΤrain Bleu στο σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon. Μέσα στο σταθμό θα δειπνήσετε στο εστιατόριο που δειπνούσαν οι πλούσιοι αστοί και αριστοκράτες κατά την Belle Epoque περιμένοντας το Orient Express που θα τους μετέφερε σε μέρη μακρινά. Το όνομα του εστιατορίου όμως αναφέρεται σε έτερο πολυτελείας τρένο: το γαλάζιο τρένο που είχε βαγόνια μόνο πρώτης θέσης και μάζευε τους πλούσιους Άγγλους και Αμερικάνους οι οποίοι ήθελαν να επισκεφθούν τη Μεσόγειο από το Καλέ. Το τρένο έκανε έναν ενδιάμεσο σταθμό στο Παρίσι όπου προστίθενται επιπλέον βαγόνια και συνέχιζε όλη τη νύχτα για Λυών και Μασσαλία. Κατόπιν περνούσε όλη τη Κυανή Ακτή: Αντίμπ, Κάνες, Νίκαια και Μονακό.
Ο διάκοσμος είναι μοναδικός και η κουζίνα του είναι πολύ καλή. Όποιος μετά μου πει τίποτε για το κυλικείο του Σταθμού Λαρίσης…
→ RESTAURANT LE TRAIN BLEU PARIS – OFFICIAL WEB SITE – RESTAURANT GASTRONOMIQUE PARIS 12 – LE TRAIN BLEU

Le Procope, 13 rue de lʼ Ancienne Comédie
Δηλώνει εξίσου παλιό όσο και το Le Grand Vefour, όμως δηλώνει και καφέ που σημαίνει ότι είναι πιο συμμαζεμένο στις τιμές του.
Les Frθres Blanc | Le Procope

Brasserie Lipp, 151 Boulevard Saint Germain de Près.
Πιο χαλαρό μαγαζί από τα προηγούμενα. Υπέροχα art nouveau πλακίδια στους τοίχους. Αλσατική κουζίνα. Συχνάζει όλος ο καλός ο κόσμος του Παρισιού και παρόλο που είναι σε ένα σημείο λίαν τουριστικό, δεν έχει χάσει την ατμόσφαιρά του. Στα συν του ότι σερβίρει μέχρι πολύ αργά. Μπροστά από τη brasserie αυτή απήχθη στις 29 Οκτωβρίου 1965 ο Mehdi Ben Barka, η κύρια μορφή της αντιπολίτευσης προς το βασιλιά του Μαρόκου Hassan II. Γάλλοι παρακρατικοί με τη συνεργασία των μαροκινών υπηρεσιών τον εξαφάνισαν. Κανείς ποτέ δεν τον ξαναείδε. Ο ντε Γκολ για μια εισέτι φορά σφύριξε κλέφτικα.
Groupe Bertrand – Home

La Coupole, 102 boulevard du Montparnasse
Εμβληματικό μαγαζί. Άνοιξε το 1927 και από εδώ πέρασαν όλοι. Εκπληκτική διακόσμηση. Στο υπόγειό του έχει discothèque. FLO Brasseries : La Coupole

La Closerie des Lilas, 171 boulevard du Montparnasse
Έτερο διάσημο μαγαζί. Από εδώ πέρασαν όλοι. Από τον Lenin μέχρι τον Johnny Depp, οπότε έχουν συνεκτιμηθεί στα χρήματα που σας ζητούν. Όμως ο χώρος παραμένει ατμοσφαιρικός. Ακόμη και αν δεν πάτε για φαγητό, πηγαίνετε για ένα ποτό. Σίγουρα δεν είναι πιο ακριβά τα ποτά του απʼ ότι στην Ελλάδα! closeriedeslilas

Restaurant la Gare 19, Chaussé de la Muette
Ένας παλιός σταθμός σε αχρηστία μετατράπηκε σε ένα τεράστιο εστιατόριο. Αν είναι καλός ο καιρός είναι όμορφα να είσαι έξω. Βρίσκεται λίγο απόκεντρα στο Passy, στο 16ο arrodissement, αλλά αν επισκεφθείτε το Μουσείο Marmotan για να δείτε έργα του Μονέ, μπορείτε φεύγοντας να γευματίσετε.
Restaurant La Gare

Brasserie printemps,6ème étage du Printemps de la mode, 66 boulevard Haussmann
Αν κουραστήκατε από τα ψώνια στο πολυκατάστημα Printemps μπορείτε να γευματίσετε κάτω από τον υπέροχο θόλο του ή στην υπέροχη ταράτσα του στον 9ο όροφο, στο εστιατόριο Deli-Cieux με τη μαγεμένη θέα εφόσον το επιτρέπει ο καιρός.
Groupe Bertrand – Home και Groupe Bertrand – Home
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.058
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom