Τα ομορφότερα road trips

shadow88

Member
Μηνύματα
185
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στη Τοσκάνη..
Τα ομορφότερα road trips
POST BY Χαράλαμπος Μιχαλόπουλος 12/08/2011


Ένα road trip είναι πάντα μια γοητευτική ιδέα για τον ταξιδιώτη που αντιπαθεί κάθε είδους περιορισμό.
Με παρέα ή χωρίς, δείτε ποιοι είναι οι καλύτεροι δρόμοι για να ζήσει κανείς μια τέτοια περιπέτεια.



Highway 1, Καλιφόρνια, ΗΠΑ


Ονομάζεται και Big Sur γιατί διασχίζει την ακτογραμμή της Καλιφόρνια και περνάει μέσα από την περιοχή Big Sur. Φημίζεται για τους ψηλούς γκρεμούς της και την υπέροχη θέα του Ειρηνικού ωκεανού. Τους καλοκαιρινούς μήνες θα βρείτε πιο αυξημένη κίνηση και πολλά τροχόσπιτα παρκαρισμένα κατά μήκος της. Σε περίπτωση που η κίνηση σας φανεί υπερβολική, μπορείτε να πάρετε την εξίσου όμορφη αλλά λιγότερο γνωστή διαδρομή Nacimiento-Fergusson, η οποία προσφέρει πανοραμική θέα 360 μοιρών ολόκληρης της ακτογραμμής.


Sani Pass, Βόρεια Αφρική


Μια διαδρομή για τους φυσιολάτρες και τους πιο παράτολμους, αφού σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής υπάρχουν αυτοκίνητα και κουφάρια ζώων που δεν άντεξαν να φτάσουν στο τέλος της. Όμως, έμπειροι οδηγοί με το σωστό όχημα και τα κατάλληλα εργαλεία μπορούν να καταφέρουν να τη διανύσουν ολόκληρη (δηλαδή από KwaZulu-Natal μέχρι Lesotho) με ασφάλεια και να περάσουν και πολύ καλά στη διάρκεια του ταξιδιού.


San Juan Skyway, Κολοράντο, ΗΠΑ


Απλώνεται για 380χλμ. ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές βουνοπλαγιές της βόρειας Αμερικής και συνδέει τις περιοχές Durango και Ridgway περνώντας μέσα από πολλές μικρές πόλεις. Είναι ένας από τους καλύτερους δρόμους για να γνωρίσει κανείς την πραγματική επαρχία της Αμερικής.


Great Ocean Road, Αυστραλία


Είναι σαν την καλοσυνάτη αδελφή της Big Sur στο νότιο ημισφαίριο. Εκτείνεται για 243χλμ. ακτογραμμής και περνάει μπροστά από εντυπωσιακούς σχηματισμούς βράχων, όπως αυτοί στις γνωστές περιοχές Loch Ard Gorge και Twelve Apostles. Ό,τι πρέπει για χαλαρούς ταξιδιώτες που αποζητούν τη θέα του γαλανού ουρανού και της ακόμα γαλανότερης θάλασσας.


Ακτογραμμή Αμάλφι, Ιταλία


Κατά μήκος των παραμυθένιων ιταλικών ακρογιαλιών και περνώντας από τις πανέμορφες πόλεις Ποσιτάνο και Ραβέλο, ο δρόμος της Αμάλφι προσφέρει μια από τις πιο όμορφες και πολύχρωμες διαδρομές στον πλανήτη. Στα αρνητικά της είναι τα πλήθη από τουρίστες και φουριόζους Ιταλούς οδηγούς που θα σας προσπερνούν με μεγάλη ταχύτητα. Θα τα ξεχάσετε όμως όλα αυτά τη στιγμή που θα πατήσετε το πόδι σας σε κάποιο από τα πολλά παραθαλάσσια trattorias και gelaterias.


Ruta 40, Αργεντινή


Είναι η μεγαλύτερη λεωφόρος του κόσμου με μήκος που φτάνει τα 5.000χλμ. Συνδέει 20 εθνικά πάρκα και κατά μήκος της υπάρχουν αμέτρητα περάσματα μέσα από τα βουνά των Άνδεων. Αν δεν έχετε το χρόνο να τη διασχίσετε ολόκληρη, αποφύγετε το τουριστικά μποτιλιαρισμένο νότιο τμήμα της και κινηθείτε βόρεια, όπου ο δρόμος ανεβαίνει σχεδόν 5χλμ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.


Stelvio Pass, Ιταλία


Βρίσκεται σε υψόμετρο 3χλμ., πάνω στις Ιταλικές Άλπεις και έχει μήκος 24χλμ. Οι συνεχείς στροφές του έχουν γίνει το απόλυτο must για όσους αποζητούν την περιπέτεια στους τέσσερις ή και τους δύο τροχούς. Λόγω της μεγάλης κλίσης του, ενδείκνυται μονάχα σε όσους έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον κινητήρα τους. Όσο για εκείνους που αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν τη διαδρομή με ποδήλατο, έχετε υπ’ όψη ότι ακόμα και οι πιο έμπειροι και ανθεκτικοί ποδηλάτες τα έχουν βρει σκούρα με το θηρίο που ονομάζεται Stelvio Pass.


Conor Pass, Ιρλανδία




Ξεκινάει από το νότιο μέρος της χερσονήσου Dingle και καταλήγει στον κόλπο του Brandon. Ο δρόμος αυτός θυμίζει σχήμα φιδιού και περνάει από υπέροχες λίμνες, δάση και γενικά τοπία που μοιάζουν να βγήκαν από κάποιο παραμύθι με νεράιδες. Να θυμόσαστε ότι είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε θα πρέπει να οδηγείτε στη δεξιά πλευρά του δρόμου.


Λεωφόρος Transfagarasan, Ρουμανία


Στέκει αγέρωχη σνομπάροντας τα βουνά που την περικυκλώνουν συνδέοντας την Τρανσυλβανία με τη Walachia, μέσα από μία σειρά από τούνελ και γέφυρες. Έγινε ευρέως γνωστή από την αγγλική εκπομπή με θέμα το αυτοκίνητο Top Gear, όμως λόγω του ότι βρίσκεται στη Ρουμανία, που δεν έχει μεγάλη τουριστική κίνηση, δεν θα βρείτε ποτέ αυξημένη κίνηση κατά μήκος της.



Photos: credit visualphotos.com

THEA.GR - Blog - Τα ομορφότερα road trips
 

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
29.008
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Να του πείτε του Χαράλαμπου Μιχαλόπουλου ότι δεν ξέρει να μεταφράζει. Το Sani Pass που αναφέρει βρίσκεται στη Νότια Αφρική και όχι φυσικά στη Βόρεια.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.864
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom