Τα παρατηρητήρια και το...Φάρ Ουέστ....!!

arabickostas

Member
Μηνύματα
464
Likes
1.514
Τα παρατηρητήρια...

Τις προηγούμενες εβδομάδες είχα την τύχη να βρεθώ , δύο φορές μάλιστα, στο Παρατηρητήριο/καφετέρια/εστιατόριο John Hancock του Σικάγο.
chicago-downtown-at-night-with-john-hancock-building-paul-velgos.jpg

Είναι αυτό το περίεργο σε σχήμα κτίριο σήμα κατατεθέν της πόλης μιας και είναι το 4o υψηλότερο. Η θέα ειναι μοναδική ( αν και το 2007 είχα παρακολουθήσει την αντίστοιχη απο το μεγαλοπρεπέστατο Sears Tower ). Το Ηancock έχει τη πολυτέλεια να βρίσκεται κοντά στη λίμνη, πράγμα που δίνει τη δυνατότητα για υπέροχες ομολογουμένως εικόνες στους θεατές...Θα παραθέσω μερικές τις οποίες τράβηξα μέρα και νύχτα.
IMG_0487.JPG
12495053_10153364302056610_8924755095754607031_n.jpg

ο 94ος όροφος αποτελεί Παρατηρητήριο στο οποίο για να πας απαιτείται εισητήριο αξίας 20 $. Αντίστοιχα το εισητήριο για το Sears Tower κοστίζει 23$. Στο Hancock ο 95ος όροφος φιλοξενεί ένα πανάκριβο εστιατόριο (υπερεκτιμημένο με μοναδικό ωραίο πιάτο στο μενού την....θεα) και ο 96ος ίσως το πιο value σημείο, το μπαρ/καφετέρια. Εκεί λοιπόν ξεκινώντας με 9$ (δεν υπάρχει εισητήριο σαν "Είσοδος" ) μπορείς να απολάυσεις τη μπύρα σου, το καφέ σου ή οτιδήποτε άλλο σε χαλαρώνει με την μοναδική αυτή θέα. Πραγματικά δεν έχω καταλάβει το νόημα του να πληρώσεις ένα εισητήριο 20$ για το παρατηρητήριο όταν με τα μισά χρήματα απολαμβάνεις το ποτό σου σε τραπέζει ή stand με την ίδια ακριβώς θέα....

Το Φαρ Ουέστ.....

Από πριν μετακομίσω στις ΗΠΑ η λέξη Σικάγο στα αυτιά μου παρέπεμπε σε Αλ Καπονε, Μαφία, Δολοφονίες κτλ. Η αλήθεια είναι ότι διάβασα πριν κάτι μήνες καποια άρθρα άλλα ποτέ δεν έδωσα σημασία σε λεπτομέρειες. Είχα βέβαια ακούσει ότι πολλοί αποφεύγουν τα Νότια Προάστια της πόλης λόγω αυξημένου κινδύνου κτλ αλλά ποτέ δε τα θεώρησα όλα αυτά πολύ σοβαρά. Άλλωστε έχοντας μείνει και στην Αθήνα κάποια χρόνια θεωρούσα ότι ότι ήταν να ζήσω από εγκληματικότητα, κίνδυνο κτλ το έχω ζήσει/δει.

Όλα όμως άλλαξαν όταν τύχαια διάβασα ένα άρθρο που έλεγε ότι 51 άνθρωποι δολοφονήθηκαν μόνο μέσα στον Ιανουάριο. Για κάποια στιγμη σάστισα αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι το άρθρο ήταν πραγματικό και έλεγε πέρα για πέρα αλήθειες. Παρόλα αυτα , συνέχισα να ζώ με την ηρεμία στο μυαλό καθώς μένω σε μια ήσυχη γειτονιά.
Capture.JPG


Πριν όμως περίπου 2 εβδομάδες όλα άρχισαν να αλλάζουν μέσα μου, αυτή τη φορά για τα καλά, αφού ένα παιδί 18 χρονών δολοφονήθηκε μαφιόζικα πάνω στο ποδήλατο του, 5οο μέτρα από το διαμέρισμα που μένω, στις 4 το μεσημέρι με 10+ πυροβολισμούς (είναι που μένω σε "ήσυχη" γειτονιά!!). Αρχικά, με τα ακουστικά στα αυτιά, δε μπορούσα να πιστέψω ότι επρόκειτω για πυροβολισμούς. Ακόμα και αν ήμουν σίγουρος, για μένα λόγω πρώην δουλειάς και καταγωγής από Κρήτη, σκεφτηκα αυθόρμητα ότι πυροβολισμοί θα ήταν βολή για εκπαίδευση ή μπαλωθιές για τη Πρωτοχρονιά και όχι δολοφονία τόσο κοντά μου. Με αφορμή αυτό το γεγονός άρχισα να ψάχνω πληροφορίες για αυτό το θέμα. Τα ευρύματα συγκλονιστικά...Θύματα καθημερινά 16, 17, 20 χρονών παιδιά αγόρια και κορίτσια. Οι λόγοι; Ποιος είναι καλυτερος Ραπερ, ποιος εχει περισσότερα views στο youtube, αν ο Λεμπρον είναι καλύτερος απο τον Κόμπι και άλλα απίστευτα πράγματα, τα οποία επιβεβαίωσα απο κάποιον Αμερικάνο που γνώρισα τυχαία σε ένα κατάστημα και ο οποίος παλιότερα άνηκε σε ομάδες τέτοιες...Μάλιστα χρησιμοποιύν την φράση Blood in, Βlood out αφού όπως μου εξήγησε πολλες φορές απαιτείται η έμπρακτη απόδειξη ότι θέλεις να γίνεις μέλος της συμμορίας..Ενδεικτικά να αναφέρω ότι το 75% περίπου σε θύματα και θύτες ειναι Αφροαμερικανικής καταγωγής, το 20% Ισπανικής-Μεξικάνικης και το υπόλοιπο 5% λευκοί- Αστυνομία.

Όντας ψιλοσοκαρισμένος την επόμενη το πρωί στη δουλειά (και φυσικά χωρίς ακουστικά στα αυτιά και σκανάροντας απο μακριά κάθε πεζό στα 200 μέτρα όταν ξεκίνησα), εκπληκτος διαπιστώνω ότι οι Αμερικάνοι είναι απόλυτα εξικοιωμένοι με το θέμα και μάλιστα είναι τόσο άνετοι σε στύλ ..."Ε σιγά το πράγμα, άλλος ένας από τις συμμορίες"...Εν τέλει η περιοχή που μένει κανείς είναι το βασικότερο κριτήριο για να νιώθεις ασφαλής ή όχι μιας και το κοινό εγκλημα όπως το γνωρίζουμε στην Ελλάδα δεν υφίσταται τόσο στις "ηρεμες" περιοχές. Αντίθετα στις "επικίνδυνες" ακόμα και η μη αναμειξη σε συμμορίες ίσως δεν είναι αρκετή για να νιώθεις ασφάλεια.....
 
Last edited:

fotast

Member
Μηνύματα
9.370
Likes
14.270
Ευχαριστούμε που μοιράζεσαι μαζί μας την οπτική σου απο την μεριά του "μόνιμου".
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.168
Μηνύματα
882.715
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom