Τα ταξίδια την επόμενη μέρα

Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Το επισημο λινκ αλλα λεει. Τη μερα πριν συμπληρωνεις κ το qr φτανει πριν τις 00.00 της ημερας αφιξης.
ΤΟ ξέρω γι αυτό και παρέθεσα σε προηγούμενο πόστ και τα ξαναξανα..δίνω και τα δύο άρθρα...το ένα αφορά την επίσημη τοποθέτηση -οδηγία από την ΥΠΑ
και ακολούθησε μετά 3 μέρες λόγω παραπόνων άλλη οδηγία από την γεν.γραμ.πολιτ.προστασίας...
άντε βγάλτε συμπέρασμα ..και ο καθένας ας πράξει αναλόγως

https://www.tourismtoday.gr/τι-ισχύει-για-τη-συμπλήρωση-του-plf-διευκ/
https://www.tourismtoday.gr/τι-αλλάζει-στη-συμπλήρωση-του-plf-πόση-ώρ/
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
ΤΟ ξέρω γι αυτό και παρέθεσα σε προηγούμενο πόστ και τα ξαναξανα..δίνω και τα δύο άρθρα...το ένα αφορά την επίσημη τοποθέτηση -οδηγία από την ΥΠΑ
και ακολούθησε μετά 3 μέρες λόγω παραπόνων άλλη οδηγία από την γεν.γραμ.πολιτ.προστασίας...
άντε βγάλτε συμπέρασμα ..και ο καθένας ας πράξει αναλόγως

https://www.tourismtoday.gr/τι-ισχύει-για-τη-συμπλήρωση-του-plf-διευκ/
https://www.tourismtoday.gr/τι-αλλάζει-στη-συμπλήρωση-του-plf-πόση-ώρ/
Τα διαβασα κ θενκς. Αλλα επαναλαμβανω δεν προκειται για επίσημη πηγη αλλα "Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του tourismtoday, ...".
Δηλ ας κανουμε μονο οτι λεει το επισημο κυβερνητικο σαιτ για να μη βρεθουμε προ εκπληξεων. Η κατασταση ως γνωστο ειναι δυναμικη. Μπορει να γινει κ 1 ωρα πριν η κ ποτε αν χειροτερεψουν τα πραγματα...αισιοδοξια ομως.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.702
Likes
11.121
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Να στείλω κι εγώ την ανταπόκρισή μου από το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό μετά την καραντίνα, το οποίο ήταν ό, τι λιγότερο εξωτικό θα μπορούσε να είναι (δηλ. Κύπρος).

Στο Βενιζέλο τη μέρα της αναχώρησης κόντεψα να χάσω για πρώτη φορά στα χρονικά την πτήση μου. Αναίτια, πρωτόγνωρη (και τεράστια) καθυστέρηση στο μετρό με έφερε στο αεροδρόμιο με 30' καθυστέρηση, για να διαπιστώσω ότι είχε μπλοκάρει το σύστημα στον έλεγχο διαβατηρίων και οι αστυνομικοί περίμεναν έγκριση για να δουν πώς θα κινηθούν. Ευτυχώς ήταν εξυπηρετικές και επικοινώνησαν με το gate για να μας δώσουν χρόνο. Εν τέλει περάσαμε τελευταία στιγμή, ενώ συμπλήρωσαν χειρόγραφα τα στοιχεία των διαβατηρίων μας.

Λόγω της βιασύνης δε μπόρεσα να δω τι ακριβώς έπαιζε στο αεροδρόμιο, πέρα από το ότι ο κόσμος ήταν ελάχιστος. Από ό, τι κατάλαβα το satellite terminal δεν χρησιμοποιείται επί της παρούσης, καθώς τόσο κατά την αναχώρηση όσο και κατά την άφιξη βρέθηκα στο κεντρικό terminal και έγινε χρήση φυσούνας, παρότι πέταξα με low cost.

Η πτήση χαλαρή και όχι γεμάτη, κάτι που μας έδωσε την ευκαιρία να κάτσουμε αραιωμένοι. Σε αντίθεση με άλλες φορές που οι αεροσυνοδοί ζητούν να περιμένουμε να απογειωθούμε για να αλλάξουμε θέση, στη συγκεκριμένη φάση μας ενθάρρυναν να το κάνουμε αμέσως μετά την ανακοίνωση του boarding completed. Αρκετοί επιβάτες κατέβαζαν τις μάσκες τους ή τις έβγαζαν τελείως.

Για να μπει κανείς στην Κύπρο συμπληρώνει (μέσα στο προηγούμενο 48ωρο αν θυμάμαι καλά) το Cyprus Flight Pass για να επιτραπεί η είσοδος (το pdf έφτασε άμεσα). Οι διαδικασίες ελέγχου στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ήταν σχετικά αργές καθώς λειτουργούσαν δύο μόνο γκισέ, κάτι που δημιούργησε και τις αναπόφευκτες εντάσεις. Υπήρχαν και άτομα που ήλεγχαν την τήρηση αποστάσεων. Στο αεροδρόμιο υπήρχαν παντού σημάνσεις και αντισηπτικά, ενώ ο κόσμος ήταν ελάχιστος (πολύ λίγες πτήσεις, οι μισές από Ελλάδα).

Στην Κύπρο γενικά η κατάσταση ίδια με Ελλάδα, ελάχιστος τουρισμός.

Κατά την επιστροφή ταλαιπωρήθηκα. Πετούσα ξημερώματα και για πρακτικούς λόγους ήμουν στο αεροδρόμιο πολλές ώρες πριν. Κάποια στιγμή δύο αστυνομικοί ζήτησαν σε όλους τους (ελάχιστους) επιβάτες που περιμέναμε να βγούμε έξω και να περιμένουμε εκεί, μέχρι 2 ώρες πριν τις πτήσεις μας. Ευτυχώς είχε δροσιά και έπιανε το WiFi. Εν τέλει μπήκα πάλι 2.5 ώρες πριν την πτήση. Οι έλεγχοι εξαιρετικά γρήγοροι, πολύ λίγος κόσμος. Η πτήση της επιστροφής και πάλι μισογεμάτη, κάτσαμε αραιά, γενικά υπήρχε μια αυστηρότητα από τις αεροσυνοδούς, αλλά δεν παρατήρησα πολλά επειδή κοιμήθηκα αμέσως.

Το PLF έφτασε λίγο μετά τις 12 το βράδυ, οπότε το παρουσίασα ηλεκτρονικά όταν έφτασα Αθήνα. Στο αεροπλάνο μας ζήτησαν να συμπληρώσουμε και μια ακόμα φόρμα, την οποία δε ζήτησε κανείς. Οι έλεγχοι Αθήνα επίσης γρήγοροι, η κίνηση στο αεροδρόμιο και πάλι πολύ χαλαρή.

(αν έχω γράψει πράγματα που έχουν επαναληφθεί πολλάκις με συγχωρείτε, δεν έχω χρόνο να διαβάσω όλες τις προηγούμενες σελίδες)
 

spyros91

Member
Μηνύματα
869
Likes
789
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ντουμπαι
παιδια καλησπερα!! αρχικα εχω κλεισει ενα ταξιδι 9-15 Σεπτεμβρη Παρισι.. με τα εως τωρα δεδομένα , τι χρειαζομαι για να παω ??
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.865
Likes
26.632
Μην φοβάσαι τίποτα τότε.!Πάντως να παρακολουθείς τις εξελίξεις γιατί κάποια πράγματα αλλάζουν
καθημερινά.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.776
Η Ευρωπαικη Ενωση αφαιρει τη Σερβία και το Μαυροβούνιο και φυσικα τις ΗΠΑ απο την safe list

The updated list, which will be published in coming hours or days, is only a recommendation and not all of the 27 EU member countries are applying its provisions.

After the exclusion of Serbia and Montenegro, 13 countries remain on the EU list: Algeria, Australia, Canada, China, Georgia, Japan, Morocco, New Zealand, Rwanda, South Korea, Thailand, Tunisia and Uruguay.

Guardian.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.531
Likes
8.470
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Στην Γαλλία πάμε για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κοινόχρηστους κλειστούς χώρους από Αύγουστο.
 

Pierre_1976

Member
Μηνύματα
506
Likes
837
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σεληνη
«Ζητούμε τη βοήθεια των επιβατών (…), είναι αλήθεια, και τη ζητούμε γονυπετείς»

«Πάρτε voucher, μην ζητάτε πίσω χρήματα»
dήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) Αλεξάντρ ντε Ζινιάκ.

Αεροπορικές εταιρείες, υποστηριζόμενες από τη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αποζημιώνουν τους πελάτες τους για τις ακυρωθείσες πτήσεις μόνο «με τη μορφή των voucher», υποσχόμενες παράλληλα αποζημίωση σε μετρητά, εφόσον οι καταναλωτές το απαιτούν, αλλά έπειτα από τουλάχιστον εννέα μήνες ώστε να προφυλάξουν τα οικονομικά τους που έχουν πληγεί από την κρίση.


Οι ευρωπαϊκοί κανόνες δίνουν ωστόσο στους επιβάτες το δικαίωμα να απαιτούν να γίνεται η επιστροφή των χρημάτων τους μέσα σε δύο εβδομάδες.

Η θέση αυτή των επιχειρήσεων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, του τομέα δέχθηκε επίθεση από ενώσεις υπεράσπισης των καταναλωτών.,,,,

https://www.in.gr/2020/07/15/econom...ivates-parte-voucher-min-zitate-piso-xrimata/
 

MIX

Member
Μηνύματα
18
Likes
33
Να περιγράψω κ γω την δική μου πρώτη εμπειρία (μετά την καραντίνα)
το ταξίδι σε Βερολίνο Πράγα Βουδαπέστη

Το αεροδρόμιο Μακεδονία ένα άδειο εργοτάξιο πάνε οι καλές εποχές που περιμένες στην ουρά στον έλεγχο
Το αεροπλάνο της easyJet για Βερολίνο εμείς κ άλλα 30 άτομα το πολύ όλοι μάσκες κ στο αεροδρόμιο Μακεδονία κ στο αεροπλάνο κ στο Βερολίνο
Φτάσαμε στο βροχερό άδειο από τουρίστες Βερολίνο σε όλα τα μμμ έβρισκες θέση να κάτσεις τα εμπορικά καταστήματα όμως γεμάτα από Γερμανούς (καθώς προχωρούσαμε προς το ξενοδοχείο έφαγε κ μια μπουνιά η κοπέλα της παρέας από έναν ποδηλάτη επειδή μες στην βροχαρα έκανε το τεράστιο λάθος να περπατήσει στην άκρη του ποδηλατόδρομου βέβαια μάγκας πάνω στο ποδήλατο δ σταμάτησε να του πούμε δυο "ελληνικά")
Στην πύλη του Βραδεμβούργου 10 άτομα να βγαίναμε φωτό το πολύ

Στην Πράγα πολιτισμικό σοκ !!!
Ήλιος κ βροχή κ πολύ κόσμος στο μετρό αλά ΟΑΣΘ η φάση μόνο φιλάκια δ έδινες
ελάχιστη μάσκα στα μμμ έξω κάνεις πουθενά τίποτα (μόνο οι Ασιάτες φορούσαν σίγουρα)
Η Πράγα είχε τουρίστες όχι παρά πολλούς αλλά σίγουρα μόνο το 10% από ότι φυσιολογικές εποχές
επίσης πολλά μαγαζιά στην παλιά πόλη κλειστά
Στην Τσεχία εδώ κ δέκα μέρες η χρήση μάσκας είναι προαιρετική και όλα κινούν σαν τις εποχές προ κρίσης όπως λένε οι ντόπιοι (στην Πράγα τώρα βιώνουν την κρίση λογικό αν σκεφτούμε ότι είσαι μια πόλη 1εκ κατοίκων κ ζεις αποκλειστικά από τους 10+εκ. Τουρίστες που έρχονται το χρόνο και ξαφνικά δ υπάρχει ψυχή )
Σύμφωνα με τους ντόπιους πήγαμε την κατάλληλη περίοδο καθώς πρώτη φορά στα χρονικά να μπορούμε να περπατήσουμε άνετα στην παλιά πόλη στην γέφυρα του Καρόλου κ γενικά στο τουριστικό κέντρο
Το αεροδρόμιο της Πράγας άδειο κ αυτό!!!
Ελάχιστος κόσμος πτήσεις κυρίως προς τουριστικούς προορισμούς (Μάλτα Ρόδος Σάμος Αθήνα πήρε το μάτι μου να πετάνε την ίδια μέρα )

Πτήση προς Βουδαπέστη με το μικρό Ατ42 των Τσεχίκων αερογραμμών 35 άτομα σχεδόν γεμάτο!!!😜

Το Αεροδρόμιο Βουδαπέστης είχε τον περισσότερο κόσμο που συνάντησα σε αεροδρόμιο έλεγχος ταυτότητων δ κατάλαβα το γιατί (παραλίγο να μην με αφήσουν να μπω λόγω "ταλαιπωρημένης" ταυτότητας) πολλά μαγαζιά κλειστά αλλά "να ναι καλά" η Ryanair κ η wizz που γεμίζουν τα αεροπλάνα κ δίνουν ζωή στο αεροδρόμιο

Το αεροπλάνο της Ryanair προς Θεσσαλονίκη ήρθε γεμάτο (δ ξέρω από που προέρχονταν όχι από Ελλάδα)έφυγε γεμάτο σαν τις παλιές καλές εποχές το ίδιο κ η δίπλα πτήση προς Barcelona

Back to Thessaloniki μοναδική πτήση που προσγειώθηκε εκείνη την ώρα (μετά τις 19.30 είχε 3 πτήσεις που προσγειωνόταν στο Μακεδονία)
Λεωφορείο δ ήρθε περπάτημα μέχρι την ουρά για τον έλεγχο του qr code το οποίο το κοιτούσαν οι αστυνομικοί τους αριθμούς στα γρήγορα κ αναλόγως δεξιά ουρα για τεστ αριστερά έφυγες!!!
Ελλάς το μεγαλείο σου!!!

Σόρρυ αν σας κούρασα απλά θέλω να μεταφέρω την εμπειρία μου για να βοηθήσω όσους θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μετά τον κωρονοιο
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.776
Πολυ τολμηρη η αποφαση να μετακινειστε απο χωρα σε χωρα, καθως ποτε δεν ξερεις ποια στιγμη μπορει να κλεισουν τα συνορα. Μπραβο που σας βγηκε.
Εγω απερριψα τη μετακινηση απο Ιταλια σε Σλοβενια για αυτο τον λογο. Η εικονα της επαρχιας του Βενετο (καμια 20ρια κρουσματα καθε μερα/5 εκ κατοικοι) ειναι πιο ενθαρρυντικη απο της Σλοβενιας (καπου 20 κρουσματα/2 εκ κατοικοι). Μπορει να το αποφασισουμε την τελευταια στιγμη, αφου το ξενοδοχειο της Βενετιας μπορει να ρυθμιστει. Η μετακινηση με τρενα δεν φαινεται να εχει αποκατασταθει και τα λεωφορεια ειναι περιορισμενα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.666
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom