• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Ηνωμένο Βασίλειο Τελικά ήταν λάθος που υποτιμούσα κ σνόμπαρα το Λονδίνο !

geomax13

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΙΝΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (DONE)
Εισαγωγή
Καλησπέρα σας μετά από ένα μεγάλο και επίπονο διάλειμμα 3 χρόνων χωρίς ταξίδι στο εξωτερικό (όχι ότι τα ελληνικά νησάκια ήταν άσχημα )λόγω απόκτησης δεύτερου παιδιού βρήκαμε τον χρόνο κ πείσαμε την γιαγιά να αφήσουμε το μικρό μαζί της κ να πάμε ένα ταξίδι με την σύζυγο κ την μεγάλη μου κόρη 8 χρονών . Σαν προορισμό επιλέξαμε το Λονδίνο λόγω και της απευθείας πτήσης από Ρόδο με τσάρτερ όπου μένουμε οπότε αποφεύγαμε κ το ρόδο Αθήνα κ τα εισιτήρια ήταν πολύ οικονομικά .
Ταξιδέψαμε με την easy jet όπου προσγειώνετε στο Gatwick . Αναχώρηση 24/4 άφιξη 15.30 Λονδίνο κ αναχώρηση 29/4 09.30 από Λονδίνο.
Επειδή το ταξίδι κλείστηκε τελευταία στιγμή τα κεντρικά ξενοδοχεία τα έβρισκα όλα πάνω από 1500 ευρώ για τρίκλινο για 5 διανυκτερεύσεις, οπότε πήγα λίγο πιο έξω από το κέντρο και έκλεισα στο Holiday Inn Express Royal Docks (950 με πρωινό) που είναι ακριβώς δίπλα από τον σταθμό Canning Town αλλά δ το μετάνιωσα καθόλου γιατί η διαμονή μας ήταν τέλεια το δωμάτιο μεγάλο ,το πρωινό καλό κ το μέρος πολύ βολικό , ήσυχο και ασφαλή .
Γενικά στα ταξίδια μου πάντα πάω με πρόγραμμα κ μελέτη , και έχοντας κάνει φύλο κ φτερό το travelstories ..
Θέλω να βλέπω τα πάντα χρησιμοποιώ τις συγκοινωνίες αλλά αυτό το ταξίδι ήταν λίγο ιδιαίτερο λόγω ότι ήταν το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό για την κόρη μου οπότε ήταν κ λίγο προσαρμοσμένο πάνω της ,φοβόμουν λίγο μην ταλαιπωρηθεί λόγω περπατήματος , κούρασης κ αρχίσει την μουρμούρα κ μας το βγάλει λίγο ξινό αλλά το κοριτσάκι μου ήταν φοβερό κ αποδείχθηκε ότι είναι γεννημένη για ταξίδια .
Ετσι λόγω κ της μικρής κ επειδή η επιστροφή ήταν πολύ πρωινή θα έπρεπε να είμαι 07.30 αεροδρόμιο δ επέλεξα την μεταφορά από το αεροδρόμιο με τις συγκοινωνίες αλλά έκλεισα transfer μέσω της σελίδας MinicabRide το οποίο προτείνω γιατί όλα πήγαν τέλεια κ δ ήταν κ απαγορευτικό από οικονομικής άποψης μου κόστισε γύρω στις 110 λίρες σύνολο κ οι 2 διαδρομές για μια απόσταση περίπου 1.30 ώρα 75 χλμ .
Το ταξίδι μας ήταν υπέροχο περάσαμε τέλεια κ η μικρή το λάτρεψε .
Η αλήθεια είναι ότι δ το περίμενα να μου αρέσει τόσο πολύ το Λονδίνο κ πάντα έλεγα σιγά το ταξίδι άστο για αργότερα ….πιστεύω το έκανα την κατάλληλη στιγμή κ μαζί με την μικρή ήταν τέλειος προορισμός για εμας , ήταν υπέροχο μου έκανε εντύπωση πόσο εύκολη ήταν η μετακίνηση κ τα ποσά πολλά μέρη υπάρχουν για να δεις , θα ήθελα να κάτσω σε κάθε μέρος που πήγαινα μια ολόκληρη μέρα κ να το ευχαριστηθώ αλλά λόγω ότι ήταν η πρώτη φορά έπρεπε να τα δω όλα οπότε ακόλουθησα το πρόγραμμα μου.
Για τις μετακινήσεις προτείνω σε όλους να κατεβάσουν την εφαρμογή Citymapper κ όλα θα σας φανούν παιχνιδάκι έχει παντού πινακίδες κ για εμένα ήταν από τις πιο εύκολες κ απλές συγκοινωνίες μην φοβηθείτε καθόλου το μετρό .
Στο μετρό πληρώναμε εγώ με Revolut ανέπαφα από κινητό κ γυναίκα με την κόρη μου( δωρεάν κάτω άπο 12 νομίζω )περνούσαν από την διπλή είσοδο με την κάρτα . Μην ξεχνάτε πως πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται την ίδια κάρτα πάντα κ να την χτυπάτε κ στην είσοδο κ στην έξοδο κ θα σας έρχεται μια χρεωση ημερησίως 8.90 λίρες την ημέρα .
Εμείς κινούμασταν συνέχεια με μετρό όλη μέρα , πήραμε για την εμπειρία μια φορά το λεωφορείο εκεί χτυπάς την κάρτα μόνο στην είσοδο, και 3-4 φορές για να γλιτώσουμε το περπάτημα πήραμε το uber που το συνιστώ για τις κοντινές διαδρομές στο κέντρο συμφέρει κ γλιτώνετε περπάτημα που πάντα έπρεπε να το έχω στο μυαλό μου λόγω της μικρής .

Οπότε πάμε στην ιστορία μας

Ημέρα 1η (άφιξη 17.45 στο ξενοδοχείο)
Φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας γρήγορα γρήγορα τακτοποίηση κ φύγαμε με το μετρό κατεβήκαμε στην στάση Westminster όπου σκοπός ήταν να προλάβουμε να δούμε τα κεντρικά σημεία βγήκαμε από το μετρό κ βρεθήκαμε κατάματα με το Big Ben
IMG_6162.jpeg

Τέλειος κ αρχοντικός πήγαμε λίγο στην γέφυρα Westminster να δούμε το London eye κ τον Τάμεση
IMG_6171.jpeg

Μετά περπάτησαμε μπροστά από από το Ανάκτορο του Westminster το Αββαειο
IMG_6191.jpeg
IMG_6227.jpeg

Φανταστική κ παραμυθένια η πρώτη εντύπωση
Μετά κατευθυνθήκαμε προς την πλατεία Trafalgar και την πλατεία Leicester σταματήσαμε στο m&m και Lego για την μικρή κ μπήκαμε στην Chinatown όπου εκει είναι ένα πανηγύρι από εικόνες κ μυρωδιές χαμός με ουρές για όλα τα trend του TikTok , αμέσως έγινε η αγαπημένη γειτονιά της μικρής …μπαμπά εδώ θέλω να ερχόμαστε κάθε μέρα 😂..καθίσαμε φάγαμε σε ένα εστιατόριο γιατί είχε πάει 20.30 αν θυμάμαι καλά καθίσαμε στο golden dragon το οποίο ήταν μια χαρά .
Μετά κινηθήκαμε στην Piccadilly street για να δούμε τις οθόνες κ το συντριβάνι κινηθήκαμε λίγο προς soho κ μετά επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο γεμάτοι από εικόνες .
IMG_6249.jpeg

IMG_6728.jpeg

IMG_6739.jpeg

IMG_6741.jpeg

IMG_6252.jpeg

IMG_6255.jpeg

Ημέρα 2η
Ξύπνημα 7 πρωινό και 08.30 είμασταν έξω από τον Καθεδρικό Ναο Αγίου Παύλου όπου τον είδαμε από έξω δ μπήκαμε μέσα έχουμε δει αρκετές τέτοιες εκκλησίες εσωτερικά κ τα 35 ευρώ το άτομο μου φάνηκαν υπερβολικά …κατευθυνθήκαμε στο sky garden όπου είχα κλείσει εισιτήρια στις 10.30 από το site ,τα εισιτήρια βγαίνουν 3-4 εβδομάδες πριν από την ημερομηνία που θέλετε δείτε στο site λέει κάθε πότε βγαίνουν σε κυκλοφορία πρέπει να είστε σε ετοιμότητα για να τα πετύχετε γιατί φεύγουν καπνός είχα κλείσει κ στο horizon 22 αλλά βόλεψε τελικά στο sky garden…ήταν πολύ ωραια εκεί στην κορυφή εχει έναν υπαίθριο κήπο με καφετέρια πολύ ωραία κ τέλεια περιμετρική θέα .
Φεύγωντας από εκεί πήγαμε στην Leadenhall market πολύ ωραία αλλά κάνανε κάποια έργα εκεί αλλά ήταν διάφορετικη αγορά από τις υπόλοιπες κ αξίζει μια επίσκεψη
IMG_6265.jpeg

IMG_6260.jpeg

IMG_6284.jpeg

IMG_6295.jpeg

Στην συνέχεια περάσαμε από το London tower το οποίο το είδαμε από έξω κ κατευθυνθήκαμε προς London Bridge που είχα βγάλει ηλεκτρονικά το εισιτήριο μου κ ήταν πολύ ωραία κ άξιζε η εμπειρία κ για το παιδί γιατί είχαν έναν οδηγό που έβαζαν σφραγίδα με μια γατούλα πολύ καλό για τα παιδιά .
Στην συνέχεια καθίσαμε κ φάγαμε στην pizza pilgrims ( τίμια επιλογή κ λογικές τιμές η πίτσα πολύ ωραία κ είχε κ ώραια ποτά ) στην London Bridge πολύ ωραία η διαδρομή μέχρι εκεί μου άρεσε πολύ με ωραία θέα .
IMG_6299.jpeg

IMG_6317.jpeg

IMG_6328.jpeg

IMG_6339.jpeg

IMG_6344.jpeg

IMG_6346.jpeg

Κατεβήκαμε στο σταθμό Waterloo κ πήγαμε στο ενυδρείο όπου είχα κλείσει εισιτήριο .Να σημειώσω εδώ πως πρέπει να κλείσετε τα εισιτήρια για τα αξιοθέατα που σας ενδιαφέρουν σε πακέτο τών 3ων ή 4ων από πριν για να πετύχετε πολύ καλύτερες τιμές απλά θέλει καλό προγραμματισμό.
Εγώ είχα επιλέξει το ενυδρείο , το London eye κ το Madame Tussaud’s κ γιαυτο εγώ τα έβαλα τα 2 κολλητά για να τελειώνω γιατί σε τέτοιες διακοπές είναι πολύ δεσμευτικό κ αγχωτικό να έχεις ένα πρέπει πάνω από το κεφάλι σου όπως κ με τα εστιατόρια που τα περισσότερα θέλουν κράτηση …
Μετά το ενυδρείο που ήταν πολύ ωραίο κ το καταχαρηκε η μικρή πήγαμε στο London eye k απολαύσαμε την θέα .
IMG_6359.jpeg

IMG_6401.jpeg

IMG_6415.jpeg

IMG_6445.jpeg

IMG_6442.jpeg

Στην συνέχεια πήγαμε στην borough market για γλυκό που φάγαμε πάλι τα trend της αγοράς humble crumble κ κάτι Ντόνατς κ κρέπες Χαμός πολύ κόσμος πολύ ωραία ανοιχτή αγορά .
Απόγευμα πια κ λόγω ότι την προηγούμενη μέρα είχαμε γυρίσει αργά κ σήμερα ήταν μια απαιτητική μέρα κ ότι ήμουν χαρούμενος πως βγάλαμε τέλεια κ όμορφα το πρόγραμμα της ημέρας ε ρεπό στην οικογένεια κ επιστρέψαμε στο Ξενοδοχείο γεμάτη από ευχαρίστηση.
Ημέρα 3η
Ξεκινήσαμε την ημέρα μας και 09.30 κατεβήκαμε στην στάση Tottenham Court Road για να δούμε έναν πολυχώρο-έκθεση που είναι trend στο TikTok την Outernet London που είναι κάτι αιθουσες που είναι όλες Οθόνη κ έχει κάποια έργα video από διάφορους καλλιτέχνες μερικά ήταν διαδραστικά κ έχουν διάρκεια το καθένα 4-5 λεπτά πολύ ωραία κ εντυπωσιακά .
Μετα από εκεί περπατήσαμε δίπλα στο Βρετανικό μουσείο είχα κλείσει ηλεκτρονικά τα εισιτήρια μας 10 .50 , πήραμε το ύφος του αδικημένου έλληνα πως μας κλέψανε κ κάναμε το χρέος μας κ είδαμε τις αίθουσες βρίζοντας με τα ελληνικά 🇬🇷 κλεψιμαίικα η μικρή τρελάθηκε με την αίθουσα κ της Αιγύπτου.
IMG_6469.jpeg

IMG_6457.jpeg

IMG_6475.jpeg

IMG_6496.jpeg

Μετά αν θυμάμαι καλά πήραμε uber με 5.5 λίρες κ πήγαμε Covent Garden το οποίο ήταν φοβερό μου άρεσε πάρα πολύ ωραία μαγαζιά η αγορά γραφική είχε πολλούς animater κ καλλιτέχνες να κάνουν τα show τους θα μπορούσα να περάσω όλη μέρα εκεί αλλά έπρεπε να προχωρήσουμε κινηθήκαμε προς την Neal street που ήταν φανταστική διαδρομή κ είδαμε κ την Νeals yard μετά είχα κλείσει ένα τραπέζι 4 ώρες πριν στο Rock and Sole Plaice για να φάμε το πρώτο μας fish and chips ήταν πολύ ωραίο κ οι μερίδες μεγάλες .
IMG_6508.jpeg

IMG_6515.jpeg
IMG_6520.jpeg

Αφού φάγαμε κ ξεκουραστήκαμε πήγαμε Marble Arch η οποία ήταν καλυμμένη γιατί την φτιάχνουν για να πάμε Hyde park που ήταν φανταστικό το πάρκο περάσαμε τέλεια χαλαρώσαμε στο παίξαμε με τις πάπιες τους σκίουρους τους κύκνους κινηθήκαμε προς την λίμνη serpentine όπου ήταν φανταστικά κ μετά πήγαμε προς τους ιταλικούς κήπους . Μετά η μικρή ήθελε να πάμε που αλλού china town όπου πήγαμε κ φάγαμε γλυκά κ ότι είχαμε δει στο TikTok
Κ επιστρέψαμε πίσω .
IMG_6522.jpeg
IMG_6534.jpeg
IMG_6556.jpeg
IMG_6564.jpeg
IMG_6571.jpeg
IMG_6583.jpeg

Ημέρα 4η
Σήμερα είχε στον Λονδίνο τον μαραθώνιο οπότε την φοβήθηκα την ημέρα πως δ θα μπορώ να κινηθώ άνετα κ γενικά με όλα αυτά που ακούμε ήθελα να αποφύγω τον πολύ κόσμο κ επέλεξα να επισκεφτούμε 2 μουσεία .
Ετσι το πρωί κατεβήκαμε στην Baker Street για να πάμε στο μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα ήταν πολύ καλό κ είχε πολύ πλάκα πήγα πιο πολύ για την μικρή αφού είχαμε πάει κ στις Σιγκαπούρης αλλά μπορώ να πω του Λονδίνου ήταν καλύτερο .
Στην συνέχεια πήγαμε στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας το κτίριο ήταν πολύ ωραίο κ άρεσε πάρα πολύ στην μικρή …βεβαια δ έφτανε ούτε στο μικρό δαχτυλάκι αυτό της Νέα Υόρκης που είχαμε πάει .
IMG_6616.jpeg
IMG_6644.jpeg

IMG_6665.jpeg
IMG_6697.jpeg
IMG_6667.jpeg
IMG_6712.jpeg
IMG_6721.jpeg
IMG_6725.jpeg
Μετά από εκεί είχαμε κλείσει να φάμε στο jacuzzi ένα ιταλικό εστιατόριο σε πολύ ωραίο χώρο που θέλει κράτηση , το φαγητό ήταν πολύ καλο
IMG_6831.jpeg

Μετά από εκεί πήγαμε στην Camden Town που έχει μια πιο εναλλακτική πλευρά του Λονδίνου που την λατρέψαμε εκεί χαθήκαμε στα σοκάκια φάγαμε ψωνίσαμε κ περάσαμε τέλεια ήταν φοβερά .
IMG_6737.jpeg

IMG_6742.jpeg
IMG_6746.jpeg

Αργά το απόγευμα επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο

Ημέρα 5η
Σημερα ήταν Δευτέρα οπότε είχαμε κανονίσει να πάμε στο Buckingham Palace κ να δούμε την αλλαγή φρουράς είχα κλείσει ξενάγηση από get your guide άξιζε δ άξιζε την αλλαγή μπορείς κ να την δεις μια χαρά μόνος σου αλλά μετά μας πέρασε από κάποια μέρη περάσαμε μέσα από το green park k st James park κ καταλήξαμε να δούμε κ την αλλαγή των φρουρών με τα άλογα που γίνεται κάθε μια ώρα που δ θα τα έβρισκα μόνος μου οπότε ήταν καλά .
IMG_6777.jpeg

IMG_6806.jpeg

Κάναμε μια βόλτα από εκεί πάλι στο κέντρο να ξαναδούμε τα αξιοθέατα κ πρωί φάγαμε κ πήγαμε Harold’s εμένα πιο πολύ μου έκανε εντύπωση στο κεντρικό σημείο οι κυλιόμενες σκάλες που ήταν σαν αιγυπτιακό μουσείο
IMG_6812.jpeg
IMG_6811.jpeg
IMG_6813.jpeg

Κάναμε μια βόλτα ξανά στην Oxford street κ γενικά περιπάτους μέχρι βράδυ για να αποχαιρετήσουμε αυτόν τον ωραίο προορισμό και να μπορέσουμε να πάρουμε όσες πιο πολλές εικόνες μπορούσαμε μαζί μας κ βγάλαμε την τελευταία φωτογραφία στο Λονδίνο ίδια με την πρώτη μας .
IMG_6819.jpeg

Την επόμενη μέρα φεύγαμε πολύ πρωί λυπημένοι αλλά συγχρόνως γεμάτοι κ χαρούμενοι από τις τέλειες διακοπές μας …και το πιο σημαντικό ήταν πως το παιδί πέρασε τέλεια !!
Ελπίζω να σας άρεσε κ να σας βοηθήσω λίγο κ εγώ στον σχεδιασμό σας .
Γεια σας κ εις το επανιδείν με νέο προορισμό !

Attachments

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.012
Μέλη
39.728
Νεότερο μέλος
Lefteris M

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα