• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Περού Ταξίδι στο Περου

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Και μια τελευταία ερώτηση για τα εισιτήρια. Στη φόρμα στο δικο μου όνομα έβαλα και επίθετο μητέρας που δεν υπαρχει στο ελληνικό διαβατήριο θα έχω θέμα?
Όχι μωρε

Eva Bag

Member
Καλησπέρα σας ! Έχω 2 ερωτήσεις θα ήμουν ευγνώμων αν μπορει καποιος να με βοηθήσει! Εμείς από Οllantaytambo που θα διανυκτρευσουμε 2 βραδιά, θέλουμε στην επιστροφή προς Κουσκο να δούμε την Ιερή Κοιλάδα. 1) έχει ξεναγους έξω από τους αρχαιολογικους ? Δηλαδή αν κλείσουμε έναν οδηγό να μας πηγαίνει στα διάφορα μέρη υπάρχουν επί τόπου ξεναγοί ? Ή προτείνετε κάτι πιο οργανωμένο? Αν ναι έχετε κάποια πρόταση?

Δεύτερη ερώτηση: Aπο Ιερή Κοιλάδα ξέρω ότι πρέπει να δούμε Moray και Maras , ανάμεσα σε Chinchero και Pisac τι λέτε? Ή βγαίνουν και όλα μαζι ? Αξίζει κάτι παραπάνω που δεν έγραψα?
Χίλια ευχαριστώ :)

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
1) έχει ξεναγους έξω από τους αρχαιολογικους ? Δηλαδή αν κλείσουμε έναν οδηγό να μας πηγαίνει στα διάφορα μέρη υπάρχουν επί τόπου ξεναγοί ? Ή προτείνετε κάτι πιο οργανωμένο? Αν ναι έχετε κάποια πρόταση?
Θα έψαχνα κατι του στυλ οδηγό για Κουσκο και συμφωνία για στάσεις στην ιερή κοιλάδα, ρωτήστε στο ξενοδοχείο σας στο Ollantaytambo, σίγουρα θα σας εξυπηρετήσουν.
Επίσης όντως θα βρειτε ξεναγούς εξω απο καθε αρχαιολογικό χώρο, ωστόσο σε Moray & Maras κατα τη γνώμη μου δεν είναι απαραίτητο, αν και ειναι καλό όπου υπάρχει, κι εν προκειμένω στο Pisac που αξίζει η βόλτα στον αρχαιολογικό χώρο και το χωριό.

Eva Bag

Member
Θα έψαχνα κατι του στυλ οδηγό για Κουσκο και συμφωνία για στάσεις στην ιερή κοιλάδα, ρωτήστε στο ξενοδοχείο σας στο Ollantaytambo, σίγουρα θα σας εξυπηρετήσουν.
Επίσης όντως θα βρειτε ξεναγούς εξω απο καθε αρχαιολογικό χώρο, ωστόσο σε Moray & Maras κατα τη γνώμη μου δεν είναι απαραίτητο, αν και ειναι καλό όπου υπάρχει, κι εν προκειμένω στο Pisac που αξίζει η βόλτα στον αρχαιολογικό χώρο και το χωριό.
1000 ευχαριστώ:))

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Κάναμε κάτι ανάλογο, κλείνοντας αυτές τις περιηγήσεις επιτόπου. Ωστόσο δε θα έβαζα σε μια μέρα τα πάντα, ειναι σκότωμα. Καλύτερα να κανονίσετε την ημέρα που θέλετε να πάτε προς Cusco την επίσκεψη σας σε Maras και Moray, αφήνοντας το pisac χωριστά. Δεν ειναι τόσο εύκολα όσο φαίνονται τα πράγματα για πολλούς λόγους, κακοί δρόμοι, υψόμετρο κτλ. Δες αν θέλεις την ιστορία μου απο πέρυσι να πάρεις μια ιδέα.

agmi

Member
Δεύτερη ερώτηση: Aπο Ιερή Κοιλάδα ξέρω ότι πρέπει να δούμε Moray και Maras , ανάμεσα σε Chinchero και Pisac τι λέτε? Ή βγαίνουν και όλα μαζι ? Αξίζει κάτι παραπάνω που δεν έγραψα?
Χίλια ευχαριστώ :)
Pisac δεν συνδιαζεται μαζι με τ'αλλα 3, λογω αποστασης. Γινεται μεμονωμένο! Οllantay διανυκτερευση καλη επιλογη, εισητηριο πολλαπλων εισοδων στους αρχ. χωρους να βγαλεις των πολλων ημερων, οχι αυτο που εχει ισχυ 2 μερες! Χρησιμοποιειται κ'στο Cusco. Ξεναγους απ'οτι θυμαμαι (<60μερες ημουν εκει) ειχε μονο στον αρχαιολ. χωρο του Ollantay και το Machu/Zεστα Νερα. Δυστυχως δεν θυμαμαι τ'ονομα του, ΜΙΛΟΥΣΕ ΚΑΛΑ ΕΓΓΛΕΖΙΚΑ, εμενα δεν με πολυ ενδιαφερε, τι σπανιολικα τι εγγλεζικα, αλλα ο συνταξιδιωτης μου ειχε την ΑΠΑΙΤΗΣΗ να του μιλανε αγγλικα μιας που δεν ηξερε γρι ισπανικα. Αυτος παντως ητανε καλοδιαβασμενος με εξτρα χαρτες κ'φωτογραφιες. Εχει προσφορες πακετα απο το Ollantay, αλλα πιστευω οτι απο το Κουσκο (κοιτα πχ στην Αv. El Sol, εχει πολλα πρακτορεια) που υπαρχει πληθωρα θα ειναι κ'φτηνοτερα και πιο προσιτα κ'πιο οργανωμενα! Τα ταξι απο το Ollantay ειναι φτηνα και μπορουνε κ'τα ταξι να σε πανε, παρα να παιρνεις colectivo.
Oσο το Machu μην αναλωνεσαι! Εχει ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ και εκδρομων πακετο σε ολο το Περου! Η ιστορια του @psilos3 και του @Señor_Nada mε βοηθησαν πολυ, οπως και ο @erodios που κανει αναφορα για τις διαδρομες του Μachu.
Aργα το καταλαβα αλλα νμζ οτι τα γραφεια εχουνε προτεραιοτητα απο τον μπουνταλολαισκο να κλεισει εισητηρια! Τυρανιωμουν με το Peru Rail, δεν επαιρνε την Revolut το συστημα ενεργοποιησα το VPN για να ολοκληρωθει η συναλλαγη, και μετα αλλα $6.50 αν θυμουμαι καλα, προστιμο για την αλλαγη στις ωρες του τρενου στον πηγαιμο! Για το Machu στα Ζεστα Νερα, εκει που θα περιμενεις τα λεωφορεια εχει πληθωρα ξεναγων, οι οποιοι κανουνε και διπλη δουλεια, γιατι σου τραβουνε κ'φωτογραφιες;).

Ο τροπος του @psilos3 ειναι ο πιο ευκολος με το Inca Rail, αμα θελεις να δωσεις κ'περισσοτερα εχει οργανωμενο απο τοπικα πρακτορια κ'τo Hiram Bingham/Peru Rail, με χορευτριες, πωλησεις κ'go go dancers, γκουρμεδιαρικα μενου, κλασικη μουσικη κλπ. Υπερτιμημενο η maravilla del mundo, μεγαλη δαγκανια! Και μετα μουρμουριζουνε επειδη το εισητηριο στην Ακροπολη ανεβηκε. Ας διαχωρισουν Ελληνες κ'αλλοδαποι, οπως κανουνε παντου, μα δεν ειναι το €200 του Machu!

Last edited:

Eva Bag

Member
Pisac δεν συνδιαζεται μαζι με τ'αλλα 3, λογω αποστασης. Γινεται μεμονωμένο! Οllantay διανυκτερευση καλη επιλογη, εισητηριο πολλαπλων εισοδων στους αρχ. χωρους να βγαλεις των πολλων ημερων, οχι αυτο που εχει ισχυ 2 μερες! Χρησιμοποιειται κ'στο Cusco. Ξεναγους απ'οτι θυμαμαι (<60μερες ημουν εκει) ειχε μονο στον αρχαιολ. χωρο του Ollantay και το Machu/Zεστα Νερα. Δυστυχως δεν θυμαμαι τ'ονομα του, ΜΙΛΟΥΣΕ ΚΑΛΑ ΕΓΓΛΕΖΙΚΑ, εμενα δεν με πολυ ενδιαφερε, τι σπανιολικα τι εγγλεζικα, αλλα ο συνταξιδιωτης μου ειχε την ΑΠΑΙΤΗΣΗ να του μιλανε αγγλικα μιας που δεν ηξερε γρι ισπανικα. Αυτος παντως ητανε καλοδιαβασμενος με εξτρα χαρτες κ'φωτογραφιες. Εχει προσφορες πακετα απο το Ollantay, αλλα πιστευω οτι απο το Κουσκο (κοιτα πχ στην Αv. El Sol, εχει πολλα πρακτορεια) που υπαρχει πληθωρα θα ειναι κ'φτηνοτερα και πιο προσιτα κ'πιο οργανωμενα! Τα ταξι απο το Ollantay ειναι φτηνα και μπορουνε κ'τα ταξι να σε πανε, παρα να παιρνεις colectivo.
Oσο το Machu μην αναλωνεσαι! Εχει ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ και εκδρομων πακετο σε ολο το Περου! Η ιστορια του @psilos3 και του @Señor_Nada mε βοηθησαν πολυ, οπως και ο @erodios που κανει αναφορα για τις διαδρομες του Μachu.
Aργα το καταλαβα αλλα νμζ οτι τα γραφεια εχουνε προτεραιοτητα απο τον μπουνταλολαισκο να κλεισει εισητηρια! Τυρανιωμουν με το Peru Rail, δεν επαιρνε την Revolut το συστημα ενεργοποιησα το VPN για να ολοκληρωθει η συναλλαγη, και μετα αλλα $6.50 αν θυμουμαι καλα, προστιμο για την αλλαγη στις ωρες του τρενου στον πηγαιμο! Για το Machu στα Ζεστα Νερα, εκει που θα περιμενεις τα λεωφορεια εχει πληθωρα ξεναγων, οι οποιοι κανουνε και διπλη δουλεια, γιατι σου τραβουνε κ'φωτογραφιες;).

Ο τροπος του @psilos3 ειναι ο πιο ευκολος με το Inca Rail, αμα θελεις να δωσεις κ'περισσοτερα εχει οργανωμενο απο τοπικα πρακτορια κ'τo Hiram Bingham/Peru Rail, με χορευτριες, πωλησεις κ'go go dancers, γκουρμεδιαρικα μενου, κλασικη μουσικη κλπ. Υπερτιμημενο η maravilla del mundo, μεγαλη δαγκανια! Και μετα μουρμουριζουνε επειδη το εισητηριο στην Ακροπολη ανεβηκε. Ας διαχωρισουν Ελληνες κ'αλλοδαποι, οπως κανουνε παντου, μα δεν ειναι το €200 του Machu!
Ευχαριστώ πραγματικά για τον χρόνο σας και τους 2 . Αν έχουμε μόνο μια μέρα προτείνετε pisac ή ,,chinchero ? Απ'οτι καταλαβαίνω το pisac είναι μια εκδρομή μόνο του

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Aπο Ιερή Κοιλάδα ξέρω ότι πρέπει να δούμε Moray και Maras , ανάμεσα σε Chinchero και Pisac τι λέτε? Ή βγαίνουν και όλα μαζι ? Αξίζει κάτι παραπάνω που δεν έγραψα?
Και τα τέσσερα (πέντε) μαζί δεν νομίζω ότι βγαίνουν. Υπόψη βέβαια ότι την ιερή κοιλάδα μπορείς να την επισκεφτείς και με αφετηρία το Κούσκο. Τουλάχιστον έτσι είχα δει εγώ σε μια εξόρμηση Chinchero, Moray και Maras, επειδή δεν με βόλευε/προλάβαινα να το κάνω αναχωρώντας από Ollantaytambo (ήθελα το πρωινό της αναχώρησής μου να το αφιερώσω στα εκεί μνημεία). Το Pisac ίσως χρειαστεί να το δεις σε άλλη εκδρομή σου. Όπως ήδη αναφέρθηκε και φαίνεται και στον χάρτη που παραθέτω, οι αποστάσεις δεν είναι σύντομες, ενώ αξίζει να αφιερώνεις χρόνο στον κάθε προορισμό.
Map_SacredValley.jpg

agmi

Member
Ευχαριστώ πραγματικά για τον χρόνο σας και τους 2 ... μόνο του
Αν και ο @erodios σου δωσε την απαντηση, εγω προσωπικα λογω χρονου θα ξεχνουσα το Pisac. To Ollantaytambo για να το δεις αθρωπινα 2/3 αρχ. χωρους θελεις 1/2 μερα. Δεν ειναι μονο ο αρχαιολογικος χωρος, ειναι κ'οι αποθηκες (Pinkuylluna) απεναντι στο βουνο (εαν πατε), μετα ειναι τα Chinchero, Moray και Maras. Στο κατω κατω 'μια προσωπικη αποψη και μονο' βλεπεις 2-3 αρχαια, η τεμπλα πχ στην Απω Ανατολη, και μετα για μενα ολα το ιδιο ειναι. Τα περισσοτερα δεν με συγκινουν, μου φαινονται ολα το ιδιο μετα!

DSCF4405 (Copy).JPG

Pinkuylluna Storage (Αποθηκες τροφιμων/σιτηρων) Οllantaytambo

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ευχαριστώ πραγματικά για τον χρόνο σας και τους 2 . Αν έχουμε μόνο μια μέρα προτείνετε pisac ή ,,chinchero ? Απ'οτι καταλαβαίνω το pisac είναι μια εκδρομή μόνο του
Στο αντίστοιχο δίλημμα εμείς επιλέξαμε Pisac. Δε το μετανιωσαμε. 😊

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ο αρχαιολογικος χώρος στο Πισακ θέλει ένα γεμάτο 3ωρο και όχι ολόκληρη μέρα. Δεν είναι Μάτσου Πικτσου αν και έχει πολλά κοινά στοιχεία.

Το Τσιντσερο έχει μεγαλύτερο υψόμετρο απο το Κουσκο και κατ επέκταση θα κουράσει περισσότερο απο οτι το Πισακ.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Από καθαρά αρχαιολογικής άποψης, προτιμώ το Πισακ. Αλλά δύσκολη επιλογή γενικώς

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα